Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, xavier είπε

στο οτι το one x ειναι πολυ πιο ισχυρη κονσολα απο το playstation φανταζομαι οτι αναφερεται ο συμφορουμιτης.

Το ξέρω απλά αυτή η πρόταση ήταν τόσο φθηνή ρηχή λάθος και άτοπη συγχρόνως σε τόσα πολλά επίπεδα που μου φαίνεται παράνοια να απαντήσω στα σοβαρά. 

Που κολλάει η σύγκριση μιας κονσόλας με πολυετή επιτυχία με έτοιμη βάση χρηστών με τεράστια ποσότητα και ποιότητα τίτλων με μια άλλη ενός έτους που απλά λειτουργεί σαν γέφυρα στη νέα γενιά. Δήλ σοβαρά οι αριθμοί περιμέναμε να μας δείξουν πως το ps4 πούλησε πιο πολύ από το one x. 

Δημοσ.

Εγω παλι δεν καταλαβαινω για ποιο λογο καποιοι καθονται και τρελενονται απο το εαν το ps5 ή το Xbox στην πραξη ειναι δυνατοτερο εστω και για 10-15%.

Δηλαδη εαν το Series X ειναι ελαφρως δυνατοτερο,τι ακριβως μας πειραζει οπως ηταν/ειναι το OneX?

Αυτος που εχει καλομαθει με το gamepass,το xbox live,το crossplay μεταξυ κονσολας και pc και εχει αγορασει και παιχνιδια ψηφιακα θα παει στο xbox,ανεξαρτητως specs.

Μια απο τα ιδια και για οποιον εχει ριξει χρηματα στο Playstation(ps plus,ψηφιακες αγορες)και τον ενδιαφερουν και συγκεκριμενα exclusives.

Στην πραγματικοτητα κανενα δεν τον ενδιαφερει ποια κονσολα θα ειναι ελαφρως δυνατοτερη απο την αλλη,παρα μονο τα fanboys στα διαφορα sites/forum/youtube που ψαχνουν αφορμη για να κραξουν.

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Saloufas είπε

Πηγαινε δες το βιντεο του austin evans ο οποιος κανει την παρουσιαση της κονσολας και παιζει απο το devkit..

To οποιο σου το λεει κιολας οτι ειναι to devkit.

Δηλαδη μας κοροιδευει και η Microsoft και μας παρουσιαζει στην παρουσιαση της πιο δυνατο μηχανημα απο αυτο που θα κυκλοφορησει?

Ε οχι ρε φιλε εγω δεν το πιστευω αυτο..

Και τα παιχνιδια φτιαχνονται στο τελικο devkit οχι σε πρωτοτυπα..

Επεξ/σία από optimus prime
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Πηγαινε δες το βιντεο του austin evans ο οποιος κανει την παρουσιαση της κονσολας και παιζει απο το devkit..

To οποιο σου το λεει κιολας οτι ειναι to devkit.

Δηλαδη μας κοροιδευει και η Microsoft και μας παρουσιαζει στην παρουσιαση της πιο δυνατο μηχανημα απο αυτο που θα κυκλοφορησει?

Ε οχι ρε φιλε εγω δεν το πιστευω αυτο..

Εγώ σου λέω ότι τα DEV Kits δεν έχουν σχέση με το τελικό προϊόν και εσύ λες πάλι τα δικά σου. Είναι συνήθως πιο ισχυρά και με περισσότερη μνήμη γιατί προορίζονται για heavy gaming developement.

Το ότι βγαίνουν κάποιοι και ισχυρίζονται ότι το DEV Kit του ps5 Τρέχει καλύτερα από το DEv Kit του SeriesX δεν λέει απολύτως τίποτα γιατί δεν ξέρεις τα specs από τα 2 μηχανήματα, δεν μπορεί να σταθεί σαν επιχείρημα.

Στο video που αναφέρεσαι ο τύπος δείχνει το Minecraft με ray tracing και το Gears 5 με περισσότερα απο τα ultra γραφικά των pc's από το Dev Kit, προφανώς γιατί και τα 2 είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και δεν μπορεί να τα τρέξει η κονσόλα σαλονιού, όλα τα άλλα που δείχνει είναι από κανονικό Series X και είναι παιχνίδια που κυκλοφορούν ήδη.

Επεξ/σία από Saloufas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/3/2020 στις 10:31 ΠΜ, Psycho_Warhead είπε

Κάτσε να δεις Naughtydog exclusive ή Santa Monica exclusive τώρα..Photorealism επίπεδο χαλαρά.

Με πόσους τόνους precomputed φωτισμών και ειδικού optimization όμως;

Το πρόβλημα με μια αδύναμη σε RT κονσόλα είναι το χαντάκωμα των multiplatform. Το χαντάκωμα του 95% των AAA παιχνιδιών δηλαδή.

Στις 19/3/2020 στις 2:19 ΜΜ, noFEARgr είπε

Στον ηχο σιγουρα θα ειναι ανωτερο το ps5.Και στον ssd . Στα υπολοιπα απο hardware αποψης ειναι πισω . 

Η micorsoft αγορασε αρκετα studios πιστευω στο launch δεν θα μπορει να φτασει την sony αλλα σε βαθος χρονου θα βγαλει και αυτη δυνατους τιτλους. 

Θα είναι ανώτερο σε ήχο ΜΟΝΟ με θάψιμο των επιδόσεων σε RT γραφικά. Αφού το Wave tracing(real-time sound propagation) θα γίνεται με τη βοήθεια του RT hw της RDNA2 αρχιτεκτονικής.

Στις 19/3/2020 στις 3:04 ΜΜ, PDS13 είπε

DF: PS5’s Variable Clocks Will Force Devs to Make Choices; Only 1st Party Will Truly Utilize SSD’s Speed

1l.png

ps.png

l2.png

l3.png

l4.png

οι ενδειξεις λενε οτι πραγματι θα παιξει καποιο ρολο. Τωρα αν θα ειναι μεγαλος, μικρος, αμελητεος, τεραστιος θα το δειξει η πραξη.

Γιατι το αλμα θα αφορα και τις 2 κονσολες.

Παντως ειναι ξεκαθαρο οτι το PS5 ειναι δημιουργημα επιθυμιων των devs. Και κυριως φανταζομαι των Sony studios.

Οι ιδιοι το ειπαν. Το hellblade εισαι σιγουρος οτι θα βγει μεσα στα 2 πρωτα χρονια?

Ναι απεχει, αλλα εγω εννοουσα τα αποκλειστικα. Στα multiplatforms δεν γνωριζουμε πως θα τα πανε και αν θα υπαρχουν day one next gen games. Εγω σου μιλησα για τα δεδομενα που εχουμε. Αλλα δεν το διατυπωσα σωστα εχεις δικιο.

Θα έχουμε αρκετά πιο λεπτομερείς κόσμους με τον SSD σε ρόλο αργής RAM. Όμως η πραγματική επανάσταση είναι το ray tracing. Τα τελευταία ACO πάνω στο σάπιο hw των τωρινών κονσολών έδειχναν αρκετά καλά σε πολυπλοκότητα κόσμου και αλληλεπίδραση. Δεν είναι εκεί το πρόβλημά μας.

Στις 20/3/2020 στις 12:23 ΠΜ, kostiger είπε

Ποσοι απο εμας διαθετουν τηλεορασεις που να υποστηριζουν vrr ή εστω θα διαθετουν στο διαστημα που θα μεσολαβησει (corona επιτρεπουσας) μεχρι την κυκλοφορια των κονσολων εχεις αναρωτηθει;

Για να μην αναλογιστω ποσοι θα μπορουν πραγματικα να εκμεταλλευθουν το 3D Αudio Dedicated Hardware τους;

Θα υπάρξει επανάσταση στον ήχο με την τεχνολογία Real-time sound propagation * μόνο αν:

1) Γίνεται  χρήση ακουστικών. Με ηχεία δεν υπάρχει νόημα αφού εμπλέκεται και ο προσωπικός χώρος του καθενός.

2) Τα ακουστικά είναι υψηλής ποιότητας audiophile, κατά προτίμηση ανοικτού τύπου. Ας πούμε ακουστικά επιπέδου sennheiser HD 6XX(~180€) έχουν ποιότητα χροιάς και ευκρίνεια ίση ή και ανώτερη με ηχεία αξίας τουλάχιστον 1000€ . Όμως είναι δύσκολο να πείσεις τον κόσμο για τη χαώδη διαφορά με υπερτιμημένα(~100€) ακουστικά τύπου Razer και engineering της πλάκας από κινέζους OEM. Είναι δύσκολο να πείσεις για τα πλεονεκτήματα του ανοικτού τύπου όταν το μάρκετινγκ τόσα χρόνια προωθούσε κλειστού τύπου ως δήθεν "κατάλληλα" για gaming. Είναι δύσκολο να πείσεις ότι οι ενισχυτές ακουστικών δεν είναι placebo απάτη για να σου φάνε και άλλα λεφτά.

3) Χρησιμοποιήσεις εξατομικευμένο HRTF. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακούς τους ήχους να έρχονται από μακριά σαν να μην υπάρχουν ακουστικά στο κεφάλι σου. Τέλεια ηχητική εικονική πραγματικότητα. Δυστυχώς η Sony μέσα από την παρουσίασή της δεν φάνηκε έτοιμη για τη μέτρηση ή έστω την καλή προσέγγιση του HRTF των πελατών της. Όσα είπε αφορούν το μέλλον και έχουν ήδη προταθεί από άλλους παλαιότερα με αμφίβολα αποτελέσματα(βλέπε creative SXFI).

*Πρακτικά η sony μίλησε για κάτι τέτοιο(θέλει ακουστικά):

Spoiler

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Saloufas είπε

Εγώ σου λέω ότι τα DEV Kits δεν έχουν σχέση με το τελικό προϊόν και εσύ λες πάλι τα δικά σου. Είναι συνήθως πιο ισχυρά και με περισσότερη μνήμη γιατί προορίζονται για heavy gaming developement.

Το ότι βγαίνουν κάποιοι και ισχυρίζονται ότι το DEV Kit του ps5 Τρέχει καλύτερα από το DEv Kit του SeriesX δεν λέει απολύτως τίποτα γιατί δεν ξέρεις τα specs από τα 2 μηχανήματα, δεν μπορεί να σταθεί σαν επιχείρημα.

Στο video που αναφέρεσαι ο τύπος δείχνει το Minecraft και το Gears 5 από το Dev Kit, προφανώς γιατί και τα 2 είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και δεν μπορεί να τα τρέξει η κονσόλα σαλονιού, όλα τα άλλα που δείχνει είναι από κανονικό Series X και είναι παιχνίδια που κυκλοφορούν ήδη.

Εγω δεν ακουω φιλε τον καθε ενα που βγαινει και λεει τα δικα του σε φορα και στα καναλια του youtube τα οποια δεν εχουν τεχνικες γνωσεις..

Θα ακουσω και θα διαβασω ανθρωπους με κυρος και προυπηρεσια  στον χωρο οπου πιστευω οτι υστερω σε γνωσεις.

Δεν θα βγαλω εγω τον καθε developer αχρηστο επειδη καποιος πιστευει οτι τον βαλανε να πει ψεμματα για να κανει damage control.

Ουτε θα βγαλω τον δημοσιαγραφο του Kotaku ο οποιος ειναι καταξιωμενος στον χωρο,προβοκατορα της Sony γιατι και αυτος επιστρατευτηκε να μπαλωσει τρυπες..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Εγω δεν ακουω φιλε τον καθε ενα που βγαινει και λεει τα δικα του σε φορα και στα καναλια του youtube τα οποια δεν εχουν τεχνικες γνωσεις..

Θα ακουσω και θα διαβασω ανθρωπους με κυρος και προυπηρεσια  στον χωρο.

Δεν θα βγαλω εγω τον καθε developer αχρηστο επειδη καποιος πιστευει οτι τον βαλανε να πει ψεμματα για να κανει damage contro.

Ουτε θα βγαλω τον δημοσιαγραφο του Kotaku ο οποιος ειναι καταξιωμενος στον χωρο,προβοκατορα της Sony γιατι και αυτος επιστρατευτηκε να μπαλωσει τρυπες..

Ρε κάνε ότι θες, το άρθρο που σου έβαλα που δείχνει το dev kit του Scorpio και είναι πολύ πιο δυνατό από το τελικό προϊόν που έχουμε στα σαλόνια μας το δέχεσαι ή κάνεις τον κινέζο?

Επεξ/σία από Saloufas
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Saloufas είπε

Ρε κάνε ότι θες, το άρθρο που σου έβαλα που δείχνει το dev kit του Scorpio και είναι πολύ πιο δυνατό από το τελικό προϊόν που έχουμε στα σαλόνια μας το δέχεσαι ή κάνεις τον κινέζο?

Δεν με νοιαζει τι δειχνει το devkit της περασμενης γενιας.

Ειδα το devkit του xbox στην παρουσιαση και αδυνατω να πιστεψω οτι ειναι πειραγμενο γιατι εσυ μου εδειξες ενα πρωτοτυπο της περασμενης γενιας..

Βρες μου αποδειξη οτι και αυτο που εδειξαν ειναι πειραγμενο και τοτε το συζηταμε ξανα..

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, NickTG είπε

Έχουμε κόστος για αυτά? 

Δεν νομιζω οτι χρειαζεται, αν εννοεις αριθμους.

1 ώρα πριν, Tilemaxx είπε

Το θέμα είναι πιο θα είναι το target audience που θα δώσει το βάρος η Sony. Π.χ ποιος εγγυάται ότι ένας χρήστης στην Σκανδιναβία με έναν σε μια πιο ζεστή νότια χώρα θα έχει ακριβώς την ίδια 100% απόδοση όταν η κονσόλα θα κάνει downclock λόγω θερμοκρασίας; Νομίζω ότι αυτό το variable clock φωνάζει ότι η Sony τρέχει πίσω από τις εξελίξεις.

Developers work to the power limits of the SoC, their workloads affecting frequencies on the fly - but it's those factors that impact the clock speeds, not ambient temperatures.

https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2020-playstation-5-specs-and-tech-that-deliver-sonys-next-gen-vision

1 ώρα πριν, Saloufas είπε

Αυτοί που δουλέυουν ήδη τόσο καιρό με τις κονσόλες αντιλαμβάνεσαι ότι έχουν τα development kit και όχι το τελικό προιόν που θα έρθει στο σαλόνι μας ε? Τα development kit ξέρεις ότι συνήθως είναι και πιο γρήγορα από το τελικό προιόν? άρα τι μας λέει το post που έβαλες? Μια τρύπα στο νερό.

Άν ξέραμε τα χαρακτηριστικά που έχουν και τα 2 development kit θα μπορούσαμε να βγάλουμε συμπέρασμα.

Για το τελικο προιον μιλανε.

1 ώρα πριν, Gorbatsof είπε

H συζητηση περι δυναμης μου θυμιζει τοτε που ειχε βγει το One και το Ps4.Καποιοι μιλαγαν ακομα και για κρυφη δευτερη gpu στο one που οταν χρειαστει,θα ριξουν οι developers στο παιχνιδι.Τελικα ηταν μια μεγαλη μουφα αυτο.Το ιδιο γινεται και εδω.Εβγαλε η Ms μια ισχυροτερη κονσολα και προσπαθουν ολοι να πεισουν οτι λογω σκληρου δισκου,το Ps5 ειναι αν οχι καλυτερο,ισοδυναμο.Εν τω μεταξυ ολοι οι developers εχουν βγει και εχουν σκυλιασει για το ποσο εξωπραγματικη τεχνολογια κουβαλαει το ps5 ενω οταν παρουσιαστηκε το Series X δεν ειχε βγει κανεις.Μου κανει ξεκαθαρα για damage control αυτο.

Μονο που η κρυφη δευτερη GPU αποδειχθηκε οτι δεν υπαρχει. Ο χρονος θα δειξει για τον SSD. Κανεις δεν μιλησε για θαυματα. Γενικα βλεπεις αποθεωση απο devs γιατι το PS5 φτιαχτηκε με βαση τα θελω των devs, προφανως σε αυτη τη περιπτωση ND, Guerilla και 1st party studios.

Παντως 3rd party devs ειναι κατα κυρiο λογο αυτοι που tweetαρουν οτι τους αρεσει το PS5 hardware. Tους πληρωσε η sony για damage control?Γιατι δεν τους πληρωνε η MS να πουν αναλογα πραγματα υπερ του XBOX? τι παιζει?

Τα πραγματα για το xbox ειναι ξεκαθαρα. Απλα προφανως ειδαν το κραξιμο προς την Sony και εμφανιστηκαν να πουν οτι δεν ειναι τοσο χαλια τα πραγματα. Και οι δυο κονσολες ειναι πολυ ικανες. Αν ειναι το xbox ικανοτερο δεν θα ειναι πολυ ικανοτερο. Μπορεις και να το πεις και damage control. Γιατι το damage δεν εχει καμια βαση οποτε χρειαστηκα να το το ισορροπησουν..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Ρε παιδιά εγώ δηλαδή που έχω μια απλή 1080p τιβί θα δω διαφορά; θέμα συμβατότητας προφανώς δεν θα παιζει ετσι;

• Moderators
Δημοσ.

Κύριοι. 

Πριν συνεχίσουμε στο thread, ρίξτε μια ματιά στο pinned μήνυμα στην κορυφή κάθε σελίδας, το οποίο επαναλαμβάνω και παρακάτω στο παρόν μήνυμα, και βεβαιωθείτε ότι το κατανοείτε πλήρως

Στο εξής θεωρείστε όλοι ενήμεροι

---
Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Mpafalo είπε

Ρε παιδιά εγώ δηλαδή που έχω μια απλή 1080p τιβί θα δω διαφορά; θέμα συμβατότητας προφανώς δεν θα παιζει ετσι;

Θα δεις καλυτερα framerate εφοσον η tv σου ειναι 60hz,και οτι ισχυει απο θεμα loading και για τους υπολοιπους....

Οχι δεν υπαρχει θεμα συμβατοτητας,ουτε διαφορετικο καλωδιο HDMI θα χρειαστεις..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, optimus prime είπε

Θα δεις καλυτερα framerate εφοσον η tv σου ειναι 60hz,και οτι ισχυει απο θεμα loading και για τους υπολοιπους....

Οχι δεν υπαρχει θεμα συμβατοτητας,ουτε διαφορετικο καλωδιο HDMI θα χρειαστεις..

οι κονσολες κανουν downscale απο 4k, με vsr, dsr οπως πως τα λενε στο pc?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εαν εχεις tv που δεν μπορει να στο απεικονισει σωστα δεν εχει σημασια,δεν προκειται να το καταλαβεις μονο εαν την συγκρινεις διπλα διπλα με μια καλυτερη..

Για αυτο δεν ανεφερα γραφικα γιατι δεν ξερω τι tv εχει ο φιλος..

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...