Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Saloufas είπε

Δεν είπε κανείς ότι δεν πουλάνε η ότι δεν είναι καλά τα exclusives, αλλά δεν είναι προτεραιότητα για την μάζα τα single player παιχνίδια.

Το ότι εχουν πουληθεί 106 εκατομμύρια κονσόλες και το uncharter έχει πουλήσει 16 σου λέει κάτι? 

Nαι μου λεει οτι το PS4 ειναι ολοκληρωμενη προταση. Θα κανει τις πωλησεις του για τα Exclusives, θα τις κανει και για τα multiplatform. Η Νιντεντο που μενει κυριως στα exclusives δεν χτυπαει τετοια νουμερα πωλησεων κονσολων(εκτος απο το wii που ειναι αλλη φαση οπως ειπα).

Γιατι τα χτυπαει αυτα τα νουμερα σε καθε γενια η σονυ? Γιατι μπορει να εχει τον κοσμο που παει για exclusives(τον κοσμο δηλαδη που αγοραζει κατα μεσο ορο νιντεντο κονσολα) και αυτον που θα παει για τα multiplatform.

Τους εχει ολους. Αλλα για να φτασεις στο 100αρι παιζουν ρολο και οι δυο πλευρες. Αυτο λεω απο την αρχη. 

ΥΓ.Μη μενεις στα 16 εκ. Σε αυτον που δεν αρεσει το Uncharted θα του αρεσει το Horizon και παει λεγοντας. Δεν ειναι οτι τα exclusives θα ειναι ολα μαζεμενα σε αυτους που εχουν αγορασει το Uncharted. Eδω ο γαμπρος μου γουσταρει τρελα Uncharted και δεν μπορει να παιξει TLOUS. Σου λεω παραδειγμα ιδιας εταιριας με παιχνιδια που εχουν κοινα. Για να καταλαβεις πως θα μπορουσε να δημιουργηθει αυτη η βαση.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 14,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Saloufas είπε

Το ότι εχουν πουληθεί 106 εκατομμύρια κονσόλες και το uncharter έχει πουλήσει 16 σου λέει κάτι?

Κανενα παιχνιδι στα χρονικα δεν εχει αγγιξει νουμερα τοσων δεκαδων εκατομμυριων σε αναλογια με μια πλατφορμα.

Το μοναδικο παιχνιδι που εχει μεγαλα νουμερα σε ολη τη ιστορια σε μια πλατφορμα ειναι το WII SPORTS..

Ατυχης συγκριση,δεν δουλευει ετσι η βιομηχανια..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, PDS13 είπε

Nαι μου λεει οτι το PS4 ειναι ολοκληρωμενη προταση. Θα κανει τις πωλησεις του για τα Exclusives, θα τις κανει και για τα multiplatform. Η Νιντεντο που μενει κυριως στα exclusives δεν χτυπαει τετοια νουμερα πωλησεων κονσολων(εκτος απο το wii που ειναι αλλη φαση οπως ειπα).

Γιατι τα χτυπαει. Γιατι μπορει να εχει τον κοσμο που παει για exclusives, τον κοσμο που αγοραζει κατα μεσο ορο νιντεντο κονσολα και αυτον που θα παει για τα multiplatform.

Παλι πληροφοριακα τα νουμερα του switch είναι καλυτερα απο τα νουμερα του ps4 στο ιδιο διαστημα απο το launch τους, επίσης αν και δε νομιζω μπει σε προσφορα switch με zelda botw λεω τωρα 199$ msrp όπως ειχε γινει με ps4 και spiderman πχ τοτε μην τους ειδατε. Αλλα η nintendo όπως σωστα προείπες δε θελει ουτε να ρίξει τιμη ουτε multiplatform πολλα γιατι τα παιρνει απο ολα, σε αντιθεση με sony.

2 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Κανενα παιχνιδι στα χρονικα δεν εχει αγγιξει νουμερα τοσων δεκαδων εκατομμυριων σε αναλογια με μια πλατφορμα.

Το μοναδικο παιχνιδι που εχει μεγαλα νουμερα σε ολη τη ιστορια σε μια πλατφορμα ειναι το WII SPORTS..

Ναι το ps4 το παιρνουν για πολλους λογους ενω τα nintendo για τα exclusives πχ, ειναι ο μονος λογος για μερικους,αν το ps4 είχε μονο exclusives και εκανε πχ 500€ πιστευεις θα ειχε τοσες πωλησεις;

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, stafftw είπε

Παλι πληροφοριακα τα νουμερα του switch είναι καλυτερα απο τα νουμερα του ps4 στο ιδιο διαστημα απο το launch τους, επίσης αν και δε νομιζω μπει σε προσφορα switch με zelda botw λεω τωρα 199$ msrp όπως ειχε γινει με ps4 και spiderman πχ τοτε μην τους ειδατε. Αλλα η nintendo όπως σωστα προείπες δε θελει ουτε να ρίξει τιμη ουτε multiplatform πολλα γιατι τα παιρνει απο ολα, σε αντιθεση με sony.

Το switch εχει ομως multiplatforms σε σχεση με παλιοτερες κονσολες Ν. Ειναι η μονη φορητη στην αγορα(για πρωτη φορα μετα το Gameboy) και η μονη που ειναι και κονσολα και φορητο. Νομιζω οτι ειναι εξαιρεση. Αυτα τα ιδια παιχνιδια σε ενα wiiu δεν θα εδιναν τοσες πωλησεις. Κατα καποιον τροπο ειναι ενα wii. Δλδ παιρνει ρισκο η N και της βγαινει η οχι. Με το WiiU δεν της βγηκε με τα wii/switch ναι.

H sony απο την αλλη ειναι σταθερη στο πως κινειται(χωρις εκπληξεις) οποτε ειναι καλυτερο παραδειγμα. Το οποιο μπορει να συγκριθει με το XBOX.

Ποτε ενα XBOX ηταν μπροστα? Οταν ειχε Exclusives με το 360 στην αρχη.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stafftw είπε

Ναι το ps4 το παιρνουν για πολλους λογους ενω τα nintendo για τα exclusives πχ, ειναι ο μονος λογος για μερικους,αν το ps4 είχε μονο exclusives και εκανε πχ 500€ πιστευεις θα ειχε τοσες πωλησεις;

Αυτο δεν το ξερει κανενας μας..

Και το ps5 τοσο θα εχει πανω κατω αλλα δεν μπορω να κανω προβλεψη απο τωρα..

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Το switch εχει multiplatforms σε σχεση με παλιοτερα. Ειναι η μονη φορητη στην αγορα και η μονη που ειναι και κονσολα. Νομιζω οτι ειναι εξαιρεση. Αυτα τα ιδια παιχνιδια σε ενα wiiu δεν θα εδιναν τοσες πωλησεις. Κατα καποιον τροπο ειναι ενα wii. Δλδ παιρνει ρισκο η N και της βγαινει η οχι. Με το WiiU δεν της βγηκε.

H sony απο την αλλη ειναι σταθερη στο πως κινειται(χωρις εκπληξεις) οποτε ειναι καλυτερο παραδειγμα.

Ναι δεν τιθεται θεμα συγκρισης, απλα επειδη αναφερθηκε το εγραψα.Το wii u είναι αλλο θεμα. Προφανως για την πλειοψηφια των casual το PS είναι καλυτερη επιλογη απο ολες τις αποψεις(ειδικα με το crossplatform που απαγορευει η sony για πολλους λογους).

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, stafftw είπε

Μπορουμε να εχουμε μια εικονα απο τις πρωτες πωλησεις του Ps3. Οπου ειχε λιγα multiplatform λογο δυσκολιων και μαλιστα καποια σημαντικα multiplatform ηταν exclusives αρχικα στο 360. Bioshock, Mass effect κα. 

Tα πηγαινε πολυ καλα το ps3 αλλα χειροτερα απο το 360. Και κοστιζε 600 σκεψου.

Νομιζω οτι ειναι μια καλη ενδειξη για το ποσο μετρανε τα exclusives.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Αυτο δεν το ξερει κανενας μας..

Και το ps5 τοσο θα εχει πανω κατω αλλα δεν μπορω να κανω προβλεψη απο τωρα..

Εγω θεωρω οτι δεν εχει τοση δυναμικη ωστε να χτυπουσε νουμερα αντιστοιχα με τωρα.Προσεχε δε λεω για launch price, λεω για lifetime price όπως με το switch τα νουμερα του ps4 ανεβηκαν πολυ οταν αρχισαν οι τιμες του να πεφτουν.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Καθόλου άτυχης η σύγκριση, έτσι οπως τα λες είναι, κάνενα παιχνίδι στα χρονικά δεν έχει αγγίξει τα νούμερα σε αναλογία με την πλατφόρμα γιατί.......μαντεψε?

Δεν ασχολούνται όλοι με το συγκεκριμένο παιχνίδι....

You see what i did here.....😆

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλα και παλι ειχε φυγει μπροστα σε πωλησεις αρκετα ασχετα εαν δεν ειχε δημιουργησει την χαοτικη διαφορα που εχουμε σμρ..

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να κλεισω με την N, ο λογος που εχω PS κονσολες ειναι 60%(ισως και 70) exclusives και 40% για τα multiplatform. 

Αν αγοραζα switch θα ηταν για τα λιγα exclusives που με ενδιαφερουν. Δεν θα αγοραζα XBOX γιατι δεν υπαρχουν exclusives που να με ενδιαφερουν.

Οποτε στο τροπο που εγω λειτουργω παιζουν ρολο σημαντικο και νομιζω οτι παιζουν για ολους.

Κατα καποιον τροπο πιστευω οτι η MS πηγε σε με καθαρα νουμερα τουμπανο XBΟΧ για να μην χασει πολυ κοσμο προς pc. Λογο του οτι δεν εχει πλεον καθαρα exclusives.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Saloufas είπε

Καθόλου άτυχης η σύγκριση, έτσι οπως τα λες είναι, κάνενα παιχνίδι στα χρονικά δεν έχει αγγίξει τα νούμερα σε αναλογία με την πλατφόρμα γιατί.......μαντεψε?

Δεν ασχολούνται όλοι με το συγκεκριμένο παιχνίδι....

You see what i did here.....😆

Ο παραγοντας που δεν λαμβανεις υποψην ειναι οτι δεν ειναι ενα μονο παιχνιδι,αλλα πολλα..

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, PDS13 είπε

Για να κλεισω με την N, ο λογος που εχω PS κονσολες ειναι 60%(ισως και 70) exclusives και 40% για τα multiplatform. 

Αν αγοραζα switch θα ηταν για τα λιγα exclusives που με ενδιαφερουν. Δεν θα αγοραζα XBOX γιατι δεν υπαρχουν exclusives που να με ενδιαφερουν.

Οποτε στο τροπο που εγω λειτουργω παιζουν ρολο.

Ναι, μαζι σου και σε αυτο, απλα εγω μπορω να δανειζομαι ps4 απο φιλους που το εχουν (για αυτο τους αγοραζω ως δωρο exclusives), με το game pass παιζω ολα τα multiplatform που ανα καιρους τα εχει βαλει ολα (ενταξει οχι day one) στο xbox και αγορασα και ενα switch για τα exclusives γιατι αλλιως δεν θα το εβλεπα ουτε σε ακτινα 20 χιλιομετρων για να το δοκιμασω εστω.Απλα εμεις ειμαστε άλλη κατηγορια και σίγουρα πολυ μικρη.

3 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Ο παραγοντας που δεν λαμβανεις υποψην ειναι οτι δεν ειναι ενα μονο παιχνιδι,αλλα πολλα..

Ενταξει τα δημοφιλη ειναι μετρημενα στα δαχτυλα του ενος χεριου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με την δυναμικη του νεου ΧΒΟΧ και με το support σε 4Κ 60 fps και 1440p 120fps με VRR / FREESYNC με βαζει σε σκεψεις να μην χωσω ξανα φραγκα στο PC. 

Εκει που ελεγα PC + PS τωρα ψινομαι για XBOX στην αρχη και μετα PS πακετο με μερικα exclusives. 

Με βλεπω να απεχω απο pc μιας και ο πετσινος της πρασινης το ξεφτυλισε...

Επεξ/σία από ROG-X
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ το έχω παρατήσει το pc και τα παίζω όλα στο X, 4770κ/16gb/GTX1060. Εξαίρεση το doom2016 και outer worlds που τα τερμάτισα στο pc. 

Η φάση σε μένα θα παίξει ως εξής, τέλος του χρόνου παίρνω series x και ανταλλάσσω το one x με το ps4 pro του κολλητού μου. 

Αποτέλεσμα θα έχω series x και ps4 pro μόνο για να παίξω ορισμένα απο αυτά τα τιμημένα exclusives που μας τα έχετε κάνει τσουρέκια(κυρίως gow και uncharter) και ο κολλητός μου θα βρεθεί με ps5 και xbox one x. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...