Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, JohnVani18 είπε

Βρε αγαπητέ μου, δεν είπα ότι δεν πιστεύει στο VR. :P Απλά θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι με την αλλαγή διοίκησης που έγινε με τον Jim Ryan, άλλαξαν πολλά στον τρόπο διαχείρισης της εταιρίας και της κάθε οντότητας της SIE (Ευρώπης/Αμερικής/Ασίας). Και ότι προσωπικά δε νομίζω ότι θα το σπρώξει τόσο πολύ όσο το έσπρωχνε. Φυσικά μακάρι να κάνω λάθος σε αυτό, αλλά θα δείξει με τον καιρό. :) 

Τουλαχιστον στο PS5 θα το σπρωξει πολυ. Trust me γιατι ολη μερα ασχολουμαι με VR news. 😛

Εκανα παραπανω edit και εγραψα οτι τοσο το streaming οσο και το VR ειναι inevitable τεχνολογιες. Αργα η γρηγορα θα γινουν mainstream.

6 λεπτά πριν, JohnVani18 είπε

Αχ πώς με ξέρεις. ❤️ Γι αυτό το PS3 παραμένει η αγαπημένη μου κονσόλα! :D 

Μου έλειψε αυτή η πολιτισμένη διαμάχη μας (no homo). :P 

Που ειναι αγαπημενη σου ρε συ αφου απο το ps4 και μετα κραζεις τα PS. Στο ps3 ησουν fan θυμαμαι. 😛

A ps3 εγραψες...νομιζα 4 λολ.

Καιρος να γινεις ξανα φαν, καλω και τον Privateer να jump in. Εχει ηρεμια απο την αλλη πλευρα. Δεν χρειαζεται να μισεις καποια εταιρια, απλα το απολαμβανεις!

Ο priv ολη μερα θα ελιωνε στο Firewall zero hour VR και δεν θα ξαναπιανε flat game. Στανταρakiι, αλλα τωρα ειναι σονυ και δεν το αντεχει! ελπιζω στην επομενη γενια να βαλει μυαλο.Ειδες τι κανει το μισος. Και εγω μισουσα την Sony στα 90s, αλλα δεν μπορεις να την αποφυγεις την ρημαδα.Κενταει!. Οποτε απολαυσε την :P:P:P:P

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 14,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, privateer είπε

Το Fortnite το εχεις ακουσει η μπα? 

Σαν καθηγητης σε σχολεια ερχομαι σε επαφη με πολλα μικρα παιδια που εχουν κονσολες. Σχεδον ολα τα παιχνιδια που παιζουν ειναι Fortnite/CoD/PubG/Fifa. Μεχρι και το Need for speed μου ελεγαν ειναι το καλυτερο racing 😆

Η πλειοψηφια παιρνει κονσολα για να παιξει αυτα τα παιχνιδια. 

Επειδη το fortnite ειναι trend τα τελευταια χρονια κυριε καθηγητα ..

Το playstation ομως μην ξεχναμε οτι εχει μεγαλωσει γενιες οπως η δικη σου και η δικη μου.

Ανθρωπους που τωρα ειναι 30-40-50ρηδες οπου αυτοι δεν θα παρουν την κονσολα για να παιξουν fortnite/cod/pubg κτλ κατα ομολογια....

Δεν μπαινει το playstation στα σπιτια των πιτσιρικαδων μονο..

Επεξ/σία από optimus prime
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, PDS13 said:

Που ειναι αγαπημενη σου ρε συ αφου απο το ps4 και μετα κραζεις τα PS. Στο ps3 ησουν fan θυμαμαι. 😛

A ps3 εγραψες...νομιζα 4 λολ.

Καιρος να γινεις ξανα φαν, καλω και τον Privateer να jump in. Εχει ηρεμια απο την αλλη πλευρα. Δεν χρειαζεται να μισεις καποια εταιρια, απλα το απολαμβανεις!

Κριτικάρω και σχολιάζω πράγματα που δε μου αρέσουν. :P 

Με όλα όσα είδαμε ως τώρα από PS5 και SX, το SX προσωπικά μου κάνει πιο πολύ κλικ και ίσως γίνει το κύριο σύστημά μου (ήθελα να κάνω αναβάθμιση το PC αλλά φαίνεται πως θα πάει ακόμα πιο πίσω). Θέλω να δω περισσότερα από Sony πριν με πείσει να πάρω και τη δική της κονσόλα. Άμα δέ, κοντά στο τέλος της γενιάς απλά για να παίξω τα αποκλειστικά (αν δεν κάνουν τη μετάβαση σε PC σε βάθος χρόνου).

Τι μίσος ούτε καν. Ποτέ δεν μίσησα καμία εταιρία, αλλιώς δε θα προσπαθούσα να αγοράσω ότι κυκλοφορεί. ;) 

Επεξ/σία από JohnVani18
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Saloufas είπε

Δεν λες να καταλάβεις ότι αυτοί που αγοράζουν το ps4 όπως ο φίλος για τα exclusives είναι συνειδητοποιημένοι καταναλωτές, δεν είναι στην μάζα, παρόλα αυτα το φέρνεις σαν επιχείρημα να τους κανεις την μουρη κρεας και καλά. Άστο αδερφέ πάμε παρακάτω, τα exclusives είναι μόνο, οτι και να σου πουνε οι άλλοι, ότι και να έχει γράψει η ιστορία εσύ δεν αλλάζεις.

Τι και αν τα πρώτα 2 χρόνια το ps4 είχε πάνω από 30 μύρια πωλήσεις σε σχεση με το xbox που είχε 10? Τα exclusives ήταν η αιτία και όχι οι μλκς της Microsoft. Story re writen by Optimus prime....

τοτε γιατι στις τοπ πωλησεις του ps4 ειναι κυριως τα exclusives.

Αυτος που αγοραζει ps4 δεν χρειαζεται να εχει 10 σονυ exclusives day one. 16εκ πουλησε μονο το Uncharted. Αυτη η σειρα μονο εχει εκατομμυρια fans που day one θα παρουν την κονσολα και για το Uncharted που θα ερθει και για τα multiplatforms.

Οπου Uncharted βαλε οποιο exclusive θες. Kαι να πως βγαινουν τα εκατομμυριακια ευκολα. Φιλος μου το πηρε γιατι εχει προσβαση και στο GTsport και σε ολα τα αλλα racings κτλ κτλ.

Eγω δεν πηρα Ps4 για τα exclusives που ειχα, αλλα για τα exclusives που θα ερθουν και ηρθαν. Μαζι παντα με τα multiplatform.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
16 ώρες πριν, di maria kun είπε

Θα σου πω κάτι μαν. Μπορεί να φανεί παράλογο. Και μένα μου φαίνεται. Και γω την ίδια προσέγγιση που έχεις ακολουθώ.

Αλλά μια πολύ πολύ πολύ μεγαλύτερη μερίδα κόσμου δεν ενδιαφέρεται για single player exclusive τίτλους και θέλουν απλά να παίξουν cod /fifa/overwatch/destiny/nba/Apex/battlefield και τα λοιπά και τα λοιπά multiplayer στην δυνατότερη κονσόλα της γενιάς όπου σαν επόμενο θα έχει και μεγαλύτερη βάση από playets. (Και όχι μόνο αλλά σε ξένα σαιτ βλέπω να ειρωνεύονται και να χλευαζουν όσους ασχολούνται με single player και να τα αποκαλούν σκουπίδια) 

Ωραια το αφηνω ολοκληρο αυτη την φορα το σχολιο σου και παμε παλι.

Ποια ειναι σε αυτη την γενια η κονσολα με την μεγαλυτερη βαση απο χρηστες για τα online παιχνιδια που αναφερεσαι?Το Ps4 ή το xbox?

Αρα απο που προκυπτει η μεγαλυτερη μεριδα κοσμου η οποια θα παρει την δυνατοτερη κονσολα( OneX)για το πως αποδιδει στα multiplayer παιχνιδια και για την μεγαλυτερη βαση χρηστων που δεν εχει?

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Αρα απο που προκυπτει η μεγαλυτερη μεριδα κοσμου η οποια θα παρει την δυνατοτερη κονσολα( OneX)για το πως αποδιδει στα multiplayer παιχνιδια 

Aπο πουθενα. Το ιδιο ισχυει και για ολα τα multiplatform.

Παραδοσιακα η κονσολα με τις περισσοτερες τελικες πωλησεις ηταν αυτη που επαιζε χειροτερα τα multiplatform. Eκτος απο το ps4 για 3 χρονια και το Snes? Aυτα μου ερχονται στο μυαλο. Με ερωτηματικο το PS1.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Απο τα 10 παιχνιδια μονο το witcher δεν ειχε καποιου ειδους exclusivity.

Και το the last of us ειναι οσο remaster ειναι και το Zelda για το switch.

Καθε studio της Sony μεσα στην 7ετια εχει συνηθως τουλαχιστον 2 exclusives. Και αυτο πολυ ειναι σε συγκριση με το ποσο κοστιζει ενα exclusive της sony σε συγκριση με το Mario και το Zelda.

Τετοιου κοστους exclusives εχει αλλα τοσα που δεν φαινονται στις λιστες.

οτι σε σενα δεν πουλανε τα multiplatforms την κονσολα.

Ωραια αντε να τα γραψω αν και δεν ειναι θεση εδω να το κανω:

1. GTA V 19.39m

2.Uncharted 4 16.25m

3.COD 3 Black ops 15.09m

4.RDR 2 13.94m

5.COD WWII 13.40m

6.Spider Man 13.2m

7.FIFA 18 11.8m

8.The last of us remastered 11.78m

9.God of War 11m

10.FIFA 17 10.94m

Βεβαια ξαναλεω δε βαζω και το χερι μου στη φωτια για αυτα τα νουμερα.

ΠΗΓΗ:Vgchartz.com

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, stafftw είπε

Ωραια αντε να τα γραψω αν και δεν ειναι θεση εδω να το κανω:

Βλεπουμε διαφορετικη λιστα τοτε, απο αλλη πηγη. Το VGchartz δεν θεωρειται αξιοπιστο χωρις να αμφισβητω οτι δεν ειναι κοντα τα νουμερα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Απευθυνεται σε ατομα που βασιζονται κυριως στον μπαμπα να τους το αγορασει..

Με την ειρωνια σου δεν κερδιζεις κατι,καλυτερα να την αφησεις..

Εχεις δίκιο για την ειρωνεία. Συγνώμη. Το πρώτο που αναφέρεις ισχύει και για το PlayStation σε μεγαλύτερο βαθμό. Περισσότερες μικρές ηλικίες θα δεις να παίζουν  Call of duty παρά Mario Odyssey. 

39 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Tα 10 τοπ του wiiu ξεκιναει απο τα 8εκ και του PS4 απο τα 16.

Δεν ειναι ασπρο ή μαυρο. Τα exclusives της N εχουν μεγαλυτερο impact και επισης πραγματι τα multplatform μετρανε περισσοτερο για την πορεια του PS4 απο οτι για τις Νιντεντο κονσολες.

Εγω αυτο που λεω ειναι τα exclusives γενικοτερα εχουν τεραστιο impact. Απλα εσυ το πηγες στο VS με Νιντεντο. Ξαναλεω δεν ειναι ολα η τιποτα.

καλα τωρα αυτο ειναι οτι να ναι και το ξερεις.

Οπως ειπα δημιουργησες VS χωρις λογο.

Δεν το πήγαινα για VS, κακώς το εξέλαβες έτσι. Δεν γίνεται όμως να μετράνε τα exclusives στις κονσόλες της Sony και της MS, αλλά όχι στης Nintendo. Αυτό είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά. 

Ανέφερα την Nintendo γιατί είναι τρανταχτό παράδειγμα με πολλαπλάσια exclusives από την Sony. 

Σίγουρα τα exclusives παίζουν έναν x ρόλο στις πωλήσεις, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλος, όσο πιστεύεις. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, PDS13 είπε

Βλεπουμε διαφορετικη λιστα τοτε, απο αλλη πηγη. Το VGchartz δεν θεωρειται αξιοπιστο χωρις να αμφισβητω οτι δεν ειναι κοντα τα νουμερα.

Ναι, μαζι σου, εψαξα και εγώ ομως λιγο παραπάνω και δε βρήκα κάτι διαφορετικό εκει κοντα είναι, απλά το αρθρο απο wiki πχ τσεκαρα τα references και ειναι απο αρθρα του 2017, αρα δεν ειναι και τοσο αξιοπιστο. Εχει και το statista ξεχωριστα για καθε region απο οτι ειδα, αλλα δεν εχω συνδρομη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Εχεις δίκιο για την ειρωνεία. Συγνώμη. Το πρώτο που αναφέρεις ισχύει και για το PlayStation σε μεγαλύτερο βαθμό. Περισσότερες μικρές ηλικίες θα δεις να παίζουν  Call of duty παρά Mario Odyssey. 

Δεν τρεχει τπτ,εχω μεγαλη καρδια και δεν κραταω κακια σε κανεναν..

Επεξ/σία από optimus prime
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Δεν το πήγαινα για VS, κακώς το εξέλαβες έτσι. Δεν γίνεται όμως να μετράνε τα exclusives στις κονσόλες της Sony και της MS, αλλά όχι στης Nintendo. Αυτό είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά. 

Ανέφερα την Nintendo γιατί είναι τρανταχτό παράδειγμα με πολλαπλάσια exclusives από την Sony. 

Σίγουρα τα exclusives παίζουν έναν x ρόλο στις πωλήσεις, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλος, όσο πιστεύεις. 

Φυσικα και μετρανε τα της Nintendo. Περισσοτερο απο τους αλλους.

Εγραψα τα παραπανω γιατι υπηρχαν καποιες αποψεις που ελεγαν οτι δεν μετρανε τα PS exclusives καθολου.

Εκει για την δεν βγηκες να υποστηριξεις την Sony. Μαλλον εισαι N fan οσο εγω sony :P

Εγω διαφωνω στο οτι παιζουν ενα μικρο ρολο, παιζει μεγαλυτερο απο οσο πιστευεις. Απλα χανεται ολο στο γεγονος οτι ειναι ολοκληρωμενη προταση. Εχει τα παντα. Exclusives και multi.

Για αυτο και χτυπαει 100ρες. Η Nintendo δεν εχει καταφερει κατι τετοιο ποτε, εκτος απο το wii που ηταν αλλη φαση.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, PDS13 είπε

τοτε γιατι στις τοπ πωλησεις ειναι στα exclusives.

Αυτο που αγοραζει ps4 δεν χρειαζεται να εχει 10 exclusives day one. 16εκ πουλησε μονο το Uncharted. Αυτη η σειρα μονο εχει εκατομμυρια fans που day θα παρουν την κονσολα και για το Uncharted που θα ερθει και για τα multiplatforms.

Οπου Uncharted βαλε exclusive θες. Kαι να πως βγαινουν τα εκατομμυριακια ευκολα. Φιλος μου το πηρε γιατι εχει προσβαση και στο GTsport και σε ολα τα αλλα racings κτλ κτλ.

Δεν είπε κανείς ότι δεν πουλάνε η ότι δεν είναι καλά τα exclusives, αλλά δεν είναι προτεραιότητα για την μάζα τα single player παιχνίδια.

Το ότι εχουν πουληθεί 106 εκατομμύρια κονσόλες και το uncharter έχει πουλήσει 16 σου λέει κάτι? Και μην μου παραθέσεις το επιχείρημα οτι πολλοί που αγοράζουν είτε το δανείζονται απο φιλους είτε το νοικιάζουν για να δείξεις ότι το εχουν παίξει περισσότεροι, γιατί δεν βγαίνει νόημα, και γω μπορώ άνετα μετά να σου παραθέσω την άποψη ότι απο τα 16 εκατομμύρια που πούλησε το uncharter τα μισά δόθηκαν πακέτο bundle με το ps4. Πόσοι απο αυτούς το πήραν συνειδητά και πόσοι επειδή δεν βρήκαν άλλο παιχνίδι που ήθελαν? Μείνε στα νούμερα, 106 εκατομμύρια κονσόλες και 16 μυρια πωλήσεις το uncharter, κάνε τους υπολογισμούς βγάλε ποσοστό, πάρε και ενα 10% δωρο έτσι επειδής είμαι και κουβαρντας, να ανεβάσεις καπως τα νούμερα και αν απο το αποτέλεσμα συνεχίζεις να πιστεύεις ότι η μάζα αγοράζει λόγω αποκλειστικών, πάρε εδώ τηλέφωνο. 21 3204 6000

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...