Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παίδες. Είμαι λίγο άσχετος με τα τεχνολογικά και έχω την εξής απορία που δεν αναφέρεται ιδιαίτερα. 

Πριν όμως να κάνω μια παρατήρηση. Σαν (πρώην) κάτοχος του xbox x έπαιξα στο 4κ παιχνίδια όπως το tomb raider και κάποια άλλα. Τερμάτισα το παιχνίδι στο Χ και εν συνέχεια το ξαναεπαιξα στο πύργο μου όπου έχω μια κλασσική sapphire rx 580. Εκεί λοιπόν δεν σήκωνα ούτε καν 2κ αλλά έπαιξα σε 1080 με 60 frames με τα γραφικά στα ultra με σκιές κινήσεις φίλτρα και όλες τι επιπλέον επιλογές. Λοιπόν παρατήρησα ότι όχι μόνο ήταν πιο smooth στο Pc αλλά φαινόταν και πιο όμορφο. 

Τώρα η απορία μου. Οκ έχουνε δεδομένο (έστω σχεδόν) τό 4κ είτε με 30 είτε μέσα 60. Η ποιότητα των γραφικών όμως ποια θα είναι? Δέν παίζει εξισου σημαντικό ρολό? Γιατί όπως ανέφερα από την εμπειρία μου στό tomb raider παραεπαιζε ρόλο. Δεν είναι και αυτός ένας παράγοντας? Γιατί ποτέ ποτέ δεν αναφέρεται στα φόρουμ των κονσολών αλλά πάντοτε στα φόρουμ των PC. 

Υποθέτω δεν θα υπάρχει καν επιλογή αλλαγής low med high ultra, αλλά ούτε οι devs όταν δημιουργούν ένα παιχνίδι δεν θα παίζει ρόλο? Ακόμα και αυτό το 10% επιπλέον δύναμης δεν θα πάει σε αυτό τον κομμάτι που αναφέρω? 

Επεξ/σία από rudigarcia222
  • Απαντ. 14,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, stafftw είπε

Εσυ μάλλον από την έκθεση που έγραψα δεν κατάλαβες, αφου οτι πληρώσεις παίρνεις, παίρνεις ενα pc με 2 χιλιαρικα και μια οθόνη και έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα αν θες frames και shaders.

Επίσης μάλλον δεν έχεις δει εσυ τις πωλήσεις, στο vgchartz(δε βαζω links ευκολα το βρίσκει κάποιος) πχ λέει: FIFA 18 PS4-11.8 million, FIFA 17 PS4-10.94 million, FIFA 19 PS4-9.15 million, οχι πως εχει νοημα και 1 million να είχε το καθε ενα τα 10 χρόνια που κάνει να βγει κάποιο game από τα δημοφιλη τα ξεπερναει.Τέλος αυτό που λες και διακρίνεις αγορές (Ασια,Ευρωπη, Αμερικη) δεν έχει κανένα νόημα γιατι συγκρίνουμε διαφορετικά genres έτσι και αλλιώς (επίσης στη θέση του FIFA στην Αμερικη πχ μπορείς να βάλεις το Madden όπως αναφέρθηκε)

Ε δεν είναι διαφορετικοί οι αγοραστές του ΦΙΦΑ.  Εγώ που παίζω προ, το αγοράζω κάθε χρόνο....

Δημοσ.

Γενικότητες και ακρότητες, η μάζα δεν αγοράζει λόγω αποκλειστικών είτε χαρακτηριστικών αλλά λόγω τιμής. Έγινε και πρόσφατη έρευνα που το αποδεικνύει. Το brand επίσης συμβάλει πολύ.

Δείτε μόνο το παράδειγμα στο black friday με το xbox one digital στα 99€, πόσοι το πήραν ακόμα και από δω μέσα χωρίς να έχουν ιδέα τι αποκλειστικά έχει είτε τι εστί gamepass,gold και ultimate, σαν υπηρεσία, είτε πόσα TF βγάζει και αν μπορεί να αποδώσει 4κ, μονο και μόνο γιατί το βρήκαν σε προσφορά το πήραν.

Έχουν έρθει και έχουν φύγει PlayStation στον περίγυρο μου χωρίς να έχει μπει δισκάκι αποκλειστικού μέσα, όπως και οι περισσότεροι το αγόρασαν για ομαδικά παιχνίδια pro/fifa/nba και online multiplay παρά για single. Το αν είναι επιτυχημένα τα αποκλειστικά είναι άλλη συζήτηση από το γιατί το ps4 έχει τις πωλήσεις που έχει. Το γιατί τις έχει αρκεί κάποιος να ανατρέξει στην αρχή αυτης της γενιάς όταν πρωτοπαρουσιάστηκαν οι κονσόλες και στη λάθος στρατηγική της Microsoft να έχει πιο αδύναμη κονσόλα, 100$ πιο ακριβή, η λανθασμένη always online επιλογή και η προσπάθεια να ελέγξουν την αγορά μεταχειρισμένων  κλειδώνοντας τα παιχνίδια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διαμοιραστούν τα δισκάκια από σπίτι σε σπίτι είτε να ενοικιαστούν απο μαγαζιά. Δεν είναι τυχαίο που πας σε μαγαζιά ενοικίασης και βλέπεις χιλιάδες ps4 παιχνίδια και κάπου σε κάποια γωνιά ίσως έχει και ενα ραφάκι με 10 τίτλους για xbox one. Επίσης αρκεί κάποιος να δει τα ράφια στα καταστήματα ενοικίασης πόσα αντίτυπα έχουν στα αποκλειστικά και πόσα παραπάνω σε call o duty/fifa/pro/ κτλ, οι αριθμοί μιλάνε απο μόνοι τους τι παίζει και τι νοικιάζει ο κόσμος. Οποίος πιστεύει ότι τα αποκλειστικά έσπρωξαν τις πωλήσεις στο ps4 παρασύρεται από προσωπικές απόψεις και επιλογές.

Μετά απ' όλες αυτές τις ολέθριες επιλογές της Microsoft σε αυτή την γενιά εγώ θεωρώ θαύμα που έχει κάνει τις μισές πωλήσεις του ps4. 

Και μην κοιτάτε εμάς τους tech geek's που θα αγοράσουμε με συγκεκριμένα προσωπικά κριτήρια, η μάζα θα πάει στο πιο φτηνό όπως κάνει πάντα χωρίς να υπολογίζει τίποτε άλλο, και φυσικά οι περισσότερες πωλήσεις για την επόμενη γενιά θα γίνουν μετά από 2 χρόνια όταν θα πέφτουν οι τιμές όπως και σε περιόδους προσφορών και black friday που ψωνίζει και η Κούτση Μαρία.

Εκεί θα πρέπει να χτυπήσει δυνατά η Microsoft με πολύ επιθετική πολιτική στην τιμή, η τιμή να είναι παρόμοια με την τιμή του Ps5 ασχέτως αν έχει πιο δυνατό μηχάνημα , ακόμα και ένα 50€ διάφορα να έχουν, η μάζα θα πάει πάλι στο φθηνότερο δυστυχώς. Όμως θεωρώ ότι το έχουν καταλάβει εκεί στο επιτελείο της microsoft γι'αυτό και οι δηλώσεις του Spencer ότι αυτή τη φορά δεν θα βρεθούμε στην θέση να είμαστε και πιο αδύναμοι και πιο ακριβοί. 

• Like 3
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Saloufas είπε

Δείτε μόνο το παράδειγμα στο black friday με το xbox one digital στα 99€, πόσοι το πήραν ακόμα και από δω μέσα χωρίς να έχουν ιδέα τι αποκλειστικά έχει είτε τι εστί gamepass,gold και ultimate, σαν υπηρεσία, είτε πόσα TF βγάζει και αν μπορεί να αποδώσει 4κ, μονο και μόνο γιατί το βρήκαν σε προσφορά το πήραν.

Λιγο offtopic αλλα εγω δεν το τιμησα ουτε στα 99ε ουτε στα 50ε δεν θα το επαιρνα, οχι για το digital only που ετσι και αλλιως το προτιμω απλα και μονο γιατι το xbox σε αυτη τη γενια δεν ειχε να μου δωσει τιποτα απολυτως. Να μου χαριζες X θα το εδινα σε καποιον αλλο γιατι θα επιανε τζάμπα χώρο, μπεσα τωρα δεν λεω του κεφαλιού μου..

Στην προηγούμενη γενια ημουν xbox fan ξεκάθαρα όμως, αλλα δεν εχω θεματα οπαδισμου οποιος μου προσφερει την καλυτερη υπηρεσία με βαση τις αναγκες μου εκει θα παω.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Saloufas είπε

Aυτο που λες δεν ειναι επιχειρημα,ισχυει για ολα τα προιοντα που μπαινουν σε μεγαλη εκπτωση..

Και ο Κιτσουρας του χωριου θα αγοραζε στο black friday μια qled εαν απο δυο χιλιαρικα την εβρισκε τρια κατοσταρικα και εας μην ειχε ιδεα τι ειναι το full array dimming.

Θα καθοταν το βραδι αφου ειχε γυρισει απο τα προβατα και θα εβλεπε πατρα tv..

Eαν η μαζα αγοραζει λογω τιμης μονο οπως λες τοτε να τα κλεισουμε τα στουντιο της Sony που χαλανε ενα καρο λεφτα για παιχνιδια που δεν ενδιαφερουν τον κοσμο και να παιζουμε rocket league η world of tanks που ειναι τζαμπα..

Επεξ/σία από optimus prime
  • Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, xavier είπε

Ε δεν είναι διαφορετικοί οι αγοραστές του ΦΙΦΑ.  Εγώ που παίζω προ, το αγοράζω κάθε χρόνο....

Δεν αντιλεω, το αντιθετο κιολας, απλά αν έβγαινε μια φορα ενα fifa σε ολο το lifetime της κονσολας πιστευω θα ειχε 15+ εκατομμυρια πωλησεις (εικασια κάνω) δεν μπορεις να συγκρινεις ετησια σειρα με μια που βγαινει ενας τιτλος μια φορα στο lifetime μιας κονσολας ετσι και αλλιως...

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Saloufas είπε

Οποίος πιστεύει ότι τα αποκλειστικά έσπρωξαν τις πωλήσεις στο ps4 παρασύρεται από προσωπικές απόψεις και επιλογές.

Κανει λαθος,ο κοσμος παιζει ενα καρο αλλα παιχνιδια και ενοικιαζει γιατι η sony βγαζει ενα exclusive δυνατο καθε δυο με τρια χρονια περιπου.

Ε πως ο κοσμος θα περασει την ωρα του εν δεν παιξει και αλλα παιχνιδια στην κονσολα που ηδη εχει πληρωσει..

• Confused 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Aυτο που λες δεν ειναι επιχειρημα,ισχυει για ολα τα προιοντα που μπαινουν σε μεγαλη εκπτωση..

Και ο Κιτσουρας του χωριου θα αγοραζε στο black friday μια qled εαν απο δυο χιλιαρικα την εβρισκε τρια κατοσταρικα και εας μην ειχε ιδεα τι ειναι το full array dimming.

Θα καθοταν το βραδι αφου ειχε γυρισει απο τα προβατα και θα εβλεπε πατρα tv..

Eαν η μαζα αγοραζει λογω τιμης μονο οπως λες τοτε να τα κλεισουμε τα στουντιο της Sony που χαλανε ενα καρο λεφτα για παιχνιδια που δεν ενδιαφερουν τον κοσμο και να παιζουμε rocket league και world of tanks που ειναι τζαμπα..

Γιατι τα exclusive δε βγαινουν σε τιμες χωμα μετα απο λιγο καιρο; Ενω πχ το fifa που συζητησαμε πριν λιγο δυσκολα θα το παρει καποιος 2 χρονια μετα που έχει πεσει η τιμη του, τελος παντων τελειώς off topic ειμαστε, αν θεωρεις μαζα απο τις 100 εκατομμυρια κονσολες τους 10 (και λιγοτερο) που εχουν μεσο ορο τα exclusive τότε δεν εχει νοημα να συζηταμε.Μέχρι και για Blu ray player το εχουν μερικοι δε σημαινει οτι ειναι το selling point του

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, stafftw είπε

Γιατι τα exclusive δε βγαινουν σε τιμες χωμα μετα απο λιγο καιρο; Ενω πχ το fifa που συζητησαμε πριν λιγο δυσκολα θα το παρει καποιος 2 χρονια μετα που έχει πεσει η τιμη του, τελος παντων τελειώς off topic ειμαστε, αν θεωρεις μαζα απο τις 100 εκατομμυρια κονσολες τους 10 (και λιγοτερο) που εχουν μεσο ορο τα exclusive τότε δεν εχει νοημα να συζηταμε.Μέχρι και για Blu ray player το εχουν μερικοι δε σημαινει οτι ειναι το selling point του

Ναι ενω τα υπολοιπα 3rd party δεν μπαινουν σε εκπτωση θες να μου πεις,μου φερνεις παραδειγμα τωρα το Fifa απο μια εταιρια που ολοι ξερουμε την πολιτικη της στις τμες και το πως αρμεγει τον κοσμο με τα micro transactions απο την απληστεια της.

Τωρα τι να λεμε,πιστευω ολοι καταλαβαινουμε γιατι οι κονσολες τις Sony πουλανε εδω και δεκαετιες,δεν υπαρχει συζητηση περι αυτου.

Ολα τα αλλα ειναι ετσι για να κανουμε μια αντιπαραθεση για να δικαιολογησουμε την γνωμη μας..

39 λεπτά πριν, ADHD είπε

Λιγο offtopic αλλα εγω δεν το τιμησα ουτε στα 99ε ουτε στα 50ε δεν θα το επαιρνα, οχι για το digital only που ετσι και αλλιως το προτιμω απλα και μονο γιατι το xbox σε αυτη τη γενια δεν ειχε να μου δωσει τιποτα απολυτως. Να μου χαριζες X θα το εδινα σε καποιον αλλο γιατι θα επιανε τζάμπα χώρο, μπεσα τωρα δεν λεω του κεφαλιού μου..

Στην προηγούμενη γενια ημουν xbox fan ξεκάθαρα όμως, αλλα δεν εχω θεματα οπαδισμου οποιος μου προσφερει την καλυτερη υπηρεσία με βαση τις αναγκες μου εκει θα παω.

Εγω το αγορασα για ενα συγκεκριμενο παιχνιδι,το κρατησα ενα χρονο και ειδα οτι δεν ειχαν τα παιχνιδια του αυτη την smooth εμπειρια που σου δινουν αυτα της Sony(εκτος απο το Halo) και το πουλησα..

Τωρα που ξερω απο πρωτο χερι πως ειναι η εμπειρια να παιζεις σε xbox και πως σε ps δεν προκειται να αγορασω την κοvσολα που θα βγαλουν..

Συν οτι μπορω να τα παιξω οσα θελω στο game pass μεσω pc..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, xavier said:

η sony εχει αγορασει τη gaikai και την onlive που ουσιαστικα ηταν οι εταιρειες που ξεκινησαν την ολη ιστορια με το cloud gaming,  εδω και 8 χρονια...Στο ιδιο πλαισιο ειναι και η συμφωνια με τη microsodt...H sony ηταν ετοιμη για cloud gaming πολυ πριν απο την MS, τη google, την Amazon, την apple κτλ....Δεν το προωθησε ποτε...Απλα προετοιμαζεται στην περιπτωση που η αγορα στραφει εκει...Κανεις δε μιλαει για το ps now στη Sony, ειναι κατι που απλα υπαρχει στο background...

Το θυμάμαι καλά ότι την είχε εξαγοράσει, δεν αξιοποίησε ποτέ όμως την τεχνολογία της. Δεν σήκωνε τα έξοδα; Δεν ήθελε; Άγνωστο. Το θέμα είναι ότι οι άλλοι του χώρου την προσπέρασαν για πλάκα και τώρα όχι απλά δε προσπαθεί να τους ανταγωνιστεί, αλλά συνεργάζεται με τον (θεωρητικό) κύριο ανταγωνιστή της για να φτάσει σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο (προφανώς γιατί είναι πιο οικονομικό από το να παλέψει να τα βγάλει πέρα μόνη της).

Δεν ξέρω αν παρακολουθείς τα νέα της, αλλά πριν μερικές μέρες στο PSNow έβαλαν νέα παιχνίδια όπως Control κλπ. Μόνο στο background δε λές ότι υπάρχει. Και με το PS5 θα το σπρώξουν ακόμα πιο πολύ.

Γενικά ο Jim Ryan έχει εντελώς διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και λειτουργίας. Η Sony έχει αλλάξει πάρα πολύ (και θα αλλάξει κι άλλο), αλλά μάλλον δεν το έχετε καταλάβει.

Επεξ/σία από JohnVani18
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Κανει λαθος,ο κοσμος παιζει ενα καρο αλλα παιχνιδια και ενοικιαζει γιατι η sony βγαζει ενα exclusive δυνατο καθε δυο με τρια χρονια περιπου.

Ε πως ο κοσμος θα περασει την ωρα του εν δεν παιξει και αλλα παιχνιδια στην κονσολα που ηδη εχει πληρωσει..

Ναι ναι ο κόσμος αγοράζει ολόκληρη κονσόλα για δύο, τρία exclusive και στο ενδιάμεσο παίρνει άλλα παιχνίδια για να περάσει την ώρα του. Μάλιστα. 

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, JohnVani18 είπε

Το θυμάμαι καλά ότι την είχε εξαγοράσει, δεν αξιοποίησε ποτέ όμως την τεχνολογία της. Δεν σήκωνε τα έξοδα; Δεν ήθελε; Άγνωστο. Το θέμα είναι ότι οι άλλοι του χώρου την προσπέρασαν για πλάκα και τώρα όχι απλά δε προσπαθεί να τους ανταγωνιστεί, αλλά συνεργάζεται με τον (θεωρητικό) κύριο ανταγωνιστή της για να φτάσει σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο (προφανώς γιατί είναι πιο οικονομικό από το να παλέψει να τα βγάλει πέρα μόνη της).

Δεν ξέρω αν παρακολουθείς τα νέα της, αλλά πριν μερικές μέρες στο PSNow έβαλαν νέα παιχνίδια όπως Control κλπ. Μόνο στο background δε λές ότι υπάρχει. Και με το PS5 θα το σπρώξουν ακόμα πιο πολύ.

Γενικά ο Jim Ryan έχει εντελώς διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και λειτουργίας. Η Sony έχει αλλάξει πάρα πολύ (και θα αλλάξει κι άλλο), αλλά μάλλον δεν το έχετε καταλάβει.

H sony εγω καταλαβαινω οτι πιστευει στο Streaming, αφου αυτη το αρχισε πρωτη απο ολους...

Δεν πιστευει ομως ακομα τοσο ωστε να το σπρωξει δυναμικα. Και τελικα εχει δικιο(βλ. Google). Δεν ειναι ακομα ετοιμο ολο αυτο. Καποια στιγμη θα γινει, αλλα οχι ακομα.

Αντιθετα φαινεται να σπρωχνει το VR, οπου απο την αλλη η MS φαινεται να το θεωρει ανετοιμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Ναι ναι ο κόσμος αγοράζει ολόκληρη κονσόλα για δύο, τρία exclusive και στο ενδιάμεσο παίρνει άλλα παιχνίδια για να περάσει την ώρα του. Μάλιστα. 

Γιατι εσυ οταν παιζεις  παιχνιδια την ωρα σου δεν σκοτωνεις?

Που το ειδες το περιεργο δλδ..

Η μηπως εισαι επαγγελματιας gamer και βγαζεις λεφτα απο τουρνουα και σπονσορες?

Γιατι εαν εισαι παω πασο..

• Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, optimus prime είπε

Γιατι εσυ οταν παιζεις  παιχνιδια την ωρα σου δεν σκοτωνεις?

Που το ειδες το περιεργο δλδ..

Η μηπως εισαι επαγγελματιας gamer και βγαζεις λεφτα απο τουρνουα?

Γιατι εαν εισαι παω πασο..

Jesus man. Γιατί χάνεις το point; 

Δημοσ.
1 minute ago, PDS13 said:

H sony εγω καταλαβαινω οτι πιστευει στο Streaming, αφου αυτη το αρχισε πρωτη απο ολους...

Δεν πιστευει ομως ακομα τοσο ωστε να το σπρωξει δυναμικα. Και τελικα εχει δικιο(βλ. Google). Δεν ειναι ακομα ετοιμο ολο αυτο. Καποια στιγμη θα γινει, αλλα οχι ακομα.

Αντιθετα φαινεται να σπρωχνει το VR, οπου απο την αλλη η MS φαινεται να το θεωρει ανετοιμο.

Ναί, το άρχησε. Δεν το εξέλιξε ποτέ όμως, με αποτέλεσμα να μείνει πολύ πίσω. Γι' αυτό και το PSNow το έκανε αλά GamePass που κατεβάζεις τα παιχνίδια στον δίσκο σου.

Θα γίνει, με τη συνεργασία και υποδομές της Microsoft. :P 

Από τότε που άλλαξε όλη η δομή της με τις κύριες αποφάσεις να λαμβάνονται από SIE Αμερικής, πάει και το σπρώξιμο του VR. Στην Ευρώπη πήγαινε καλά λόγω SIE Ευρώπης που λειτουργούσε ως ανεξάρτητη οντότητα. Τώρα θα φανεί πόσο θα το σπρώχνει κι αυτό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...