Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Η μεγαλη αυτη μεριδα κοσμου την ενδιαφερει να παιξει στην κονσολα που εχει η παρεα της ή που ειναι πιο δημοφιλης  και αρα εχει και τον περισσοτερο online κοσμο.

Μα καλα ποιος αγοραζει την δυνατοτερη κονσολα για να παιζει Nba και Fifa?😂😂

αλλο ειπα αλλο καταλαβες εκοψες ενα κομματι συγχαρητηρια εχεις δικιο,δηλ αν σου πουν οτι η μια θα σηκωνει το cyberpunk σε 4κ/30/medium και η αλλη σε 4κ/60/ultra πιστευεις δεν θα παιξει ρολο...

και το αλλο και 0,1 τεραφλοπ παραπανω να ειχε και ας μην ξερει κανεις τι σημαινει υπολογιστικα οταν μπει η ταμπελα του πιο δυνατου μηχανηματος μπηκε,τα μμε και το συγχρονο ιντερνετ το διαστρεβλωνουν

Δημοσ.

Σαν άσχετος με τερα φλοπς, γκλοπς, και δεν ξέρω τι άλλο...Αυτά τα εργαλεία σε απλές tv θα δείξουν καλύτερο αποτελεσμα;

Δημοσ.
7 hours ago, xavier said:

αμα η sony ηθελε το cloud, θα το ειχε κανει 8 χρονια πριν οταν μπηκε στο χωρο...ποτε δεν το προωθησε το cloud, π.χ. ποτε δεν εκανε με το now αυτο που εκανε η ms και ουτε θα το κανει αν δεν την αναγκασουν τα πραγματα...

Την έχουν ήδη αναγκάσει τα πράγματα να προωθήσει  Cloud και το PSNow (από το '19 ακόμα αν όχι νωρίτερα). Διαφορετικά δε θα συνεργαζόταν με MS για τις υποδομές της.

https://news.microsoft.com/2019/05/16/sony-and-microsoft-to-explore-strategic-partnership/

Δημοσ.
5 ώρες πριν, DarthGRE είπε

Εν τω μεταξύ η MS "δεν πήγε καλά" σε αυτή την γενιά, αγόρασε έναν σκασμό στούντιο, έβγαλε την πιο δυνατή κονσόλα της αγοράς, μοίρασε απίστευτο χρήμα για R@D του xcloud, πατάει γκάζει για τις συνδρομητικές υπηρεσίες τύπου gamepass, αλλα "Αν δεν παει καλα η κονσολα, εδειξαν οτι θα αρχισουν να κλεινουν στουντιο". 🤯

Η MS ξεκινησε το x1 κανοντας συμφωνιες για exclusives, οπως με τη square για το tomb raider, με τη crytek για το ryse, τη capcom, τη platinum κτλ...στην πορεια ολα αυτα κοπηκαν...εκλεισε μεγαλα στουντιο της οπως η lionhead ,  εκλεισε τη press play,   παρατησε το kinect απο το 2ο χρονο της κονσολας...εκλεισε πανω απο 5-6 στουντιος που δουλευαν στο kinect...εκλεισε το Xbox Entertainment Studios, εκλεισε το project spark...γενικα ηταν προφανες οτι εκλεισε το μαγαζι απο first party υποστηριξη και στραφηκε αποκλειστικα σε υπηρεσιες και σχεδιασμο της επομενης γενιας...Κανενα απο τα studios που αγορασε δεν εδωσε καποιο exclusive τιτλο στο x1...o στοχος ηταν το xsx...

1 ώρα πριν, JohnVani18 είπε

Την έχουν ήδη αναγκάσει τα πράγματα να προωθήσει  Cloud και το PSNow (από το '19 ακόμα αν όχι νωρίτερα). Διαφορετικά δε θα συνεργαζόταν με MS για τις υποδομές της.

https://news.microsoft.com/2019/05/16/sony-and-microsoft-to-explore-strategic-partnership/

η sony εχει αγορασει τη gaikai και την onlive που ουσιαστικα ηταν οι εταιρειες που ξεκινησαν την ολη ιστορια με το cloud gaming,  εδω και 8 χρονια...Στο ιδιο πλαισιο ειναι και η συμφωνια με τη microsodt...H sony ηταν ετοιμη για cloud gaming πολυ πριν απο την MS, τη google, την Amazon, την apple κτλ....Δεν το προωθησε ποτε...Απλα προετοιμαζεται στην περιπτωση που η αγορα στραφει εκει...Κανεις δε μιλαει για το ps now στη Sony, ειναι κατι που απλα υπαρχει στο background...

Δημοσ.
6 ώρες πριν, JohnVani18 είπε

Ελπίζω τώρα που θα σηκώσει τωρα το now στο azure να μην ειναι μονο 720p και με τρελο latency. Γιατι αυτη την στιγμη το now δεν παλεύεται. Με κλειδωμενα 100 mbps και σε 4k  tv ηταν σαν βλεπω ps2 game.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εντάξει ρε παιδιά χαλαρώστε λίγο με τα specs μερικοί, αφού μετά απο 2-3 χρόνια θα βγει το ps5 pro που θα έχει πολύ πιο τούμπανο  σύστημα γραφικών και θα μπορεί να τρέξει 4Κ 60 fps τουλάχιστον, χωρίς καμία παραχώρηση. Έτσι και ο καημός θα σας φύγει και θα έχετε προλάβει να μαζέψετε λεφτά να το αγοράσετε, και ποικιλία παιχνιδιών θα υπάρχει να διαλέξετε να πάρετε. Άσε που ήδη ακόμα και με το ps4 slim βλέπουμε γραφικάρες, τι παραπονιέστε; Εξάλλου αμα το hardware  έπαιζε ρόλο η nintento θα είχε χαθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Το ότι το xbox θα έχει πολλά στούντιο και αμέτρητα παιχνίδια δεν παίζει κανένα ρόλο, πάλι θα συνεχίσουμε να παίζουμε τις σειρές που παίζουμε χρόνια τώρα (μην πω δεκαετίες και φανώ υπερβολικός)

Επεξ/σία από efkar
  • Like 3
Δημοσ.
9 ώρες πριν, optimus prime είπε

Εγω απο τις πωλησεις των κονσολων τις τωρινης γενιας αλλο βλεπω..

Αυτο που εσυ χαρακτηριζεις ''πολυ πολυ μεγαλυτερη μεριδα'' οι πωλησεις των κονσολων και των παιχνιδιων δειχνουν οτι τελικα ειναι η μειοψηφια αυτοι που καταληγουν στην δυνατοτερη κονσολα και στα multiplayer....

Ολοι αγοραζουν nintendo switch και ps4..

Εδω ειναι και η λιστα με τις πωλησεις των παιχνιδιων του ps4..

Κοιτα σε ποια θεση ειναι τα παιχνιδια που αναφερεις..

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_PlayStation_4_video_games

Kαι η λιστα των κονσολων εδω..

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_game_consoles

Η αλήθεια είναι οτι για να συγκρίνεις πχ το FIFA με το uncharted και το Last of Us πρέπει να προσθέσεις όλες τις πωλήσεις FIFA που έγιναν σε όλο το lifetime της κονσόλας, συγκρίνεις μια σειρα (για το last of us παίζεται ακόμα) που βγαίνει νέο game κάθε 10 χρόνια, με κάτι που βγαίνει κάθε χρόνο, το ίδιο και για το cod, επίσης εκτός από τις πωλήσεις ενδιαφέρον έχει και πόσα χρήματα έχουν δαπανηθεί για κάθε game από players (Εδώ μπαίνει και το gta v και το fortnite).

Το ξαναγράφω λοιπόν: Το 70% των αγοραστών PS4 δεν το πήρε για κάποιο exclusive (από το μυαλό μου το κατέβασα αλλά αν το πρώτο σε πωλήσεις έχει 16% και το επόμενο 10% από τις αγορασμένες κονσόλες τότε δε νομίζω να είναι παραπάνω-για την ακρίβεια λιγότερο είναι γιατί δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν υπάρχουν double dippers με διαφορετικές εκδόσεις (collection,goty κτλ)).Το 70% είναι και ενθαρυντικό αν κρίνω από τον περίγυρο μου που από περίπου 30 άτομα που ξέρω μόνο ένας έχει "παίξει" ούτε καν αγοράσει (για την ακρίβεια του τα έχω πάρει δώρο εγω τα περισσότερα) όλα τα exclusives που "αξίζουν" (κατά την προσωπική του άποψη).Στον αντίλογο μιας και το αναφέρεις, δες το switch έχει games που τα έχουν αγοράσει το 40% και το 30%  των owners και είναι ήδη 5 τέτοια (αν σκεφτούμε και την έλλειψη multiplatform είναι σίγουρα ένα τεράστιο ποσοστό switch owners που έχουν έστω ένα exclusive).Εντάξει το xbox δεν έχει και τόσα exclusives αν και πχ εγώ που δεν είχα ποτέ xbox 360 με το bc κατάφερα να παίξω αρκετά.

Εμένα αυτό μου δείχνει ότι δεν μπορέι να βασίζεται μια κονσόλα της sony στα exclusive και ούτε και η αγορά ενος casual gamer από αυτά δηλαδή θεωρείς ότι ένας casual που του άρεσε πχ το uncharted θα πάρει ps5 περιμένοντας το καινούριο; Ή οτι γενικά αξίζει να αγοράσεις μια κονσόλα για ένα game σε 10 χρόνια; (Εντάξει το Last of Us πχ δε βγήκε ποτέ ουσιαστικά για το 4).

Θεωρώ ότι το έχουν καταλάβει και οι εταιρείες αυτό αλλιώς η Sony θα έκανε ότι η Nintendo για να καρπωθεί όλα τα έσοδα αυτή. 

Καλά για τα tflops και τα 2 fps πάνω κάτω δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση όποιος ασχολείται πραγματικά με αυτά πάει σε PC χρόνια τώρα (ειδικά η συζήτηση πριν για τις tvs και το ότι με αυτή που έχει 1500€ και οχι 300 € θα έχεις πιο καλό αποτέλεσμα και για να εκμεταλευτείς τον ήχο θες ηχεια 1000€ κτλ μου θυμίζουν pcmr συζητήσεις) άρα 

Θεωρώ σχεδόν σίγουρο (αν και δεν έχω και πολλά δεδομένα δυστυχώς) ότι οι λόγοι αγοράς μια κονσόλας(από xbox και ps) είναι 1ον η τιμή και 2ον το marketing της με τα άλλα να ακολουθούν σε μικρό ποσοστό. Εντάξει σίγουρα εδώ είμαστε τεχνολογικό forum επομένως θα τα συζητήσουμε και εμένα με ενδιαφέρουν, αλλά τα δεδομένα είναι δεδομένα και από ότι φαίνεται οι εταιρείες, τα ακολουθούν γιατι στα Δ.Σ. δεν έχουν hardcore gamers (δυστυχώς) έχουν managers-οικονομολόγους(και εγώ με οικονομίκα ασχολούμαι και το παρατηρώ αρκετές φορές σε meeting πως μπορεί κάποιος να είναι σχετικός με το αντικείμενο της εταιρείας και να έχει τρομερές ιδέες αλλά να το αναλύουν οικονομικά και να του "κόβουν" τα φτερά).Είναι και ένας από τους λόγους που μου άρεσε το πως τα παρουσιάσε ο Cerny και έχει όντως πολύ ψωμί η συζήτηση και θα το δούμε και στο μέλλον αλλά, ακόμα και εδω μέσα, πόσα τέτοια άτομα είμαστε; Χαχαχα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή διαβάζω διάφορα περίεργα, που "δείχνουν" ότι πάρα πολλοί ή δεν είδαν την παρουσίαση για το PS5 (απλά "5" για το υπόλοιπο κείμενο και Χ για το ΧΒΟΧ) ή απλά παρεξήγησαν αρκετά πράγματα, πήρα την απόφαση να γράψω το παρακάτω  post - wall of text.

Θέλω να ξεκαθαρίσω πρώτα κάτι: Δεν είμαι "οπαδός" κάποιας εταιρίας, όποτε όποιος θέλει να τρέξει να με αποκαλέσει fan boy απλά χάνει τον χρόνο. Στα 39 μου θεωρώ ότι πρώτα απ'ολα είμαι gamer και, κατά δεύτερο λόγο,  θέλω να πιστεύω, έξυπνος καταναλωτής. Δεν έχω κάποιο brand loyalty που να καθορίζει τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα.

1 ) Το Χ είναι ισχυρότερο (και από το teardown που είδα, έχει φοβερή κατασκευή).

ΑΛΛΑ επειδή βλέπω διάφορα νούμερα να κάνουν "βόλτα" για την διαφορά υπολογιστικής ισχύς μεταξύ των 2 συστημάτων (η μια "πλευρά" πετάξει κάτι 40-30% και η άλλη 5-10%) τα συμπεράσματα είναι απλά βάση μαθηματικών : Είναι της τάξεως του 20%, και αυτό σε επίπεδο GPU- στην CPU η διάφορα είναι ακόμα πιο μικρή, της τάξεως 5-10% (ανάλογα αν είναι 8 ή 16 τα threads).

(Διαιρείς τα tflops -ή τη συχνότατα λειτουργίας για τις cpu- του  5 με του Χ. Τόσο απλά. Με αυτά που έχουμε στα χεριά μας και δεδομένου πόσο μοιάζουν οι αρχιτεκτονικές των συστημάτων  αυτό είναι το ασφαλέστερο συμπέρασμα. Όπως είπα δεν είμαι υπέρ κάποιας εταιρίας. Αν το ένα ήταν 20 tflops και το άλλο 10 δεν θα τραβούσα κανένα ζόρι να μιλήσω για χαοτική διάφορα. Αν κάποιος διαφωνεί ας μου πει πως κάνει τους υπολογισμούς του).

Ναι, οι συχνότητες λειτουργίας τόσο της GPU όσο και της CPU στο 5 είναι κυμαινόμενες, αλλά στην παρούσα φάση, για να έχει η συζητητή κάποια αξία, λαμβάνουμε ως αποδεκτές τις τιμές που έχει δώσει η Sony.

προφανώς, αν αυτά που έχουν ανακοινώσει είναι εντελώς "πλασματικά", στα πρώτα benchmark θα φανούν (με το αναμενόμενο shitstorm προς το 5), ΑΛΛΑ μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο δεν έχουμε κάποιο άλλο νούμερο για να κάνουμε κουβέντα

Δηλαδή:

Η διάφορα  σε υπολογιστική ισχύ των 2 συστημάτων είναι ΠΟΛΥ μικρότερη από την διάφορα των XBOX One και PS4 όπου εκεί πέρα από την πολύ μεγάλη διάφορα στις GPU (40%) είχαμε και θηριώδη διάφορα στο bandwidth μεταξύ GDDR3 και GDDR5. Και εκεί, με τόσο μεγάλες διαφορές, απλά τα 3rd party έτρεχαν στο PS4 στα 1080p και στο One στα 900p.

2 ) Ο SSD στο 5 (αλλά και στο Χ) ΔΕΝ είναι εκεί απλά και μονό για  γρηγορότερα loadings. Όποιος τα λέει αυτά δεν έχει καταλάβει ούτε την παρουσίαση του Χ ούτε του 5. Απώτερος στόχος είναι να λειτουργήσουν οι SSD των συστημάτων ως virtual memory pools συμπληρωματικά της RAM (είχαμε την μικρότερη αύξηση RAM σε αύτη την γενιά αφού απλά διπλασιάστηκε).

Η Sony σε αυτό το κομμάτι έχει δώσει τρομερό βάρος στην ανάπτυξη του συστήματος (για αυτό και αφιερώνει τόσο μεγάλο μέρος της παρουσίασης). Δεν έχει κάνει απλά ένα SSD το οποίο είναι απλά 100% ταχύτερος από αυτόν του Χ. Τα χαρακτηριστικά του είναι κυριολεκτικά μοναδικά. Πχ τα priority levels για την ανάκτηση δεδομένων είναι αυξημένα κατά 200% (από 2 στα 6) σε σχέση- όχι απλά με αυτό του Χ- αλλά με οτιδήποτε κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Το θέμα είναι ότι σε third party τίτλους, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν θα δούμε κάποια τρομακτική διάφορα (όλα καθορίζονται βάση του χαμηλότερου παρανομαστή που, σε αύτη την περίπτωση είναι ο SSD του Χ). Στους first party όμως νομίζω ότι θα γίνει πλήρη εκμετάλλευση του μοναδικού αυτού χαρακτηριστικού του 5.

3 ) Στον τομέα του ήχου (που εμένα με αφήνει αδιάφορο) έχει γίνει επίσης εντυπωσιακή δουλεία, με  ανάπτυξη custom επεξεργαστή (αν έχω καταλάβει καλά -μπορεί να κάνω και λάθος- στο Χ γίνεται off-loading της επεξεργασίας του ήχου στην GPU).

Δεν με "τρελαίνει" σαν θέμα, αλλά μονό και μονό το γεγονός ότι αυτός ο επεξεργαστής έχει την συνολική υπολογιστική ισχύ που είχε η CPU του PS4, είναι εντυπωσιακό από την άποψη της προσοχής που έχει δώσει η Sony στον τομέα.

Πέρα απ'ολα αυτά:

Αν και εντελώς σε θεωρητικό  και σε πολύ basic επίπεδο, έχω κάποια στοιχειώδη γνώση στο κομμάτι του hardware, ειλικρινά δεν έχω καταλάβει το πως λειτουργεί η APU του 5 σε σχέση με αυτό που αναφέρθηκε περί "constant power but variable frequencies" και ποιο είναι το "worst game scenario", το οποίο θα οδηγήσει σε down clock. Έχω δει 2-3 φορές το συγκεκριμένα σημείο και πραγματικά δεν έχω καταλάβει.

Θα μπορούν CPU και GPU να λειτουργούν ταυτόχρονα στο peak τους ή ξεπερνά το power threshold;

Τι με απογοήτευσαι;

Περίμενα περισσότερα στο backwards compatibility. Και δεν αναφέρομαι στο κομμάτι του PS4 (παρεμπίπτοντος και από εκεί φαίνεται ότι πάρα πολλοί δεν είδαν την παρουσίαση. Ο Cerny είπε ότι εξετάζουν την συμβατότητα τίτλο προς τίτλο και, κρίνοντας από τους 100 top σε playtime τίτλους, σχεδόν όλα τα παιχνίδια τρέχουν απροβλημάτιστα. ΔΕΝ είπε ότι ΜΟΝΟ 100 παιχνίδια θα είναι συμβατά. Το 100 ήταν ενδεικτικό νούμερο ποσόστωσης)

Γιατί να μην υπάρχει πλήρη συμβατότητα με PS1/2 μέρος της βιβλιοθήκης του 3; (Εγώ θα πρόσθετα και, γιατί όχι, με τίτλους από PSP και Vita)

Με την εκπληκτική δουλεία που κάνει η Microsoft σε αυτό τον τομέα, περίμενα κάτι αντίστοιχο από τη Sony. Ειδικά με τόση υπολογιστική ισχύς.

Επεξ/σία από pavlougio
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, pavlougio είπε

3 ) Στον τομέα του ήχου (που εμένα με αφήνει αδιάφορο) έχει γίνει επίσης εντυπωσιακή δουλεία, με  ανάπτυξη custom επεξεργαστή (αν έχω καταλάβει καλά -μπορεί να κάνω και λάθος- στο Χ γίνεται off-loading της επεξεργασίας του ήχου στην GPU).

Δεν με "τρελαίνει" σαν θέμα, αλλά μονό και μονό το γεγονός ότι αυτός ο επεξεργαστής έχει την συνολική υπολογιστική ισχύ που είχε η CPU του PS4, είναι εντυπωσιακό από την άποψη της προσοχής που έχει δώσει η Sony στον τομέα.

Η sony με το playstation έχει ξεχωρίσει γιατί πέρα απο το "παίζω ένα παιχνίδι, αλληλεπιδρώ με τον κόσμο του παιχνιδιού και το παίζω μαζί με φίλους" έχει επενδύσει πολύ και στο κινηματογραφικό gameplay (uncharted, last of us, metal gear solid, god of war, και άλλα). Γιαυτό μάλλον δίνει τόση έμφαση και στον ήχο ώστε να ενισχύσει την εμπειρία

Επεξ/σία από efkar
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, efkar είπε

Η sony με το playstation έχει ξεχωρίσει γιατί πέρα απο το "παίζω ένα παιχνίδι, αλληλεπιδρώ με τον κόσμο του παιχνιδιού και το παίζω μαζί με φίλους" έχει επενδύσει πολύ και στο κινηματογραφικό gameplay (uncharted, last of us, metal gear solid, god of war, και άλλα). Γιαυτό μάλλον δίνει τόση έμφαση και στον ήχο ώστε να ενισχύσει την εμπειρία

Και στο vr που το αναφερει και ο ίδιος ο Cerny

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να βγάζει το χβοχ serie x 4k60fps και το ps5 4k30fps το xbox πρέπει να είναι 100% πάνω σε επιδόσεις ενώ στην πραγματικότητα είναι μόλις 20 με 30% πάνω ,αλλά συνολικά σύμφωνο το χβοχ θα εχει πιο σταθερά fps η μεγαλύτερη ανάλυση στα παιχνίδια ανάλογα που θα δώσουν βαρύτητα οι developers 

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, stafftw είπε

Καλά για τα tflops και τα 2 fps πάνω κάτω δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση όποιος ασχολείται πραγματικά με αυτά πάει σε PC χρόνια τώρα (ειδικά η συζήτηση πριν για τις tvs και το ότι με αυτή που έχει 1500€ και οχι 300 € θα έχεις πιο καλό αποτέλεσμα και για να εκμεταλευτείς τον ήχο θες ηχεια 1000€ κτλ μου θυμίζουν pcmr συζητήσεις) άρα

Οτι πληρωσεις παιρνεις φιλε,κανονας που ισχυει για την συντριπτικη μεριδα των προιοντων που κυκλοφορουν,

Μην περιμενεις απο τηλεορασεις entry level την ποιοτητα εικονας και τα feature των πιο ακριβων μοντελων.

Κανενας δεν ειπε οτι θελεις 1000 ευρω ηχεια ομως τα low budget ηχεια δεν εχουν καθαρα tweeter,σιγουρα ακομα και αυτα θα εχουν καλυτερο ηχο απο αυτα της τηλεορασης,,

Ενα home theater ηχοσυστημα μιας μαρκας οπως η Samsung,LG κανει την δουλεια του αξιοπρεπεστατα για τα μικρα μας διαμερισματα..

2 ώρες πριν, stafftw είπε

Η αλήθεια είναι οτι για να συγκρίνεις πχ το FIFA με το uncharted και το Last of Us πρέπει να προσθέσεις όλες τις πωλήσεις FIFA που έγιναν σε όλο το lifetime της κονσόλας

Εχεις καταλαβει οτι το Fifa που αναφερεις δεν απευθυνεται σε ενα μεγαλο αγοραστικο κοινο οπως ειναι η Αμερικη και η Aσια?

Σε ολοκληρη την Ασια (την ηπειρο των δισεκατομμυριων) εχουν πουληθει τα μισα αντιτυπα απο οτι σε μια μονο χωρα της Ευρωπης.

Επειδη φαινεται οτι δεν εδωσες ουτε μια ματια στις πωλησεις τις λιστας θα δεις εαν την κοιταξεις αυτη την φορα οτι εαν βαλεις ολα τα Fifa που βγηκαν κατα την διαρκεια ζωης της κονσολας,οι πωλησεις τους δεν φτανουν ουτε το Spiderman που βγηκε το 2018.

Και εγραψες και μια εκθεση κιολας για να μου το αναλυσεις αυτο..

Επεξ/σία από optimus prime
  • Like 1
Δημοσ.

το fifa ψιλοπουλαει στην αμερικη...δεν ειναι σιγουρα nba 2k ή madden, αλλα δε το λες και πεθαμενο...Ειναι αρκετα πολυπολυτισμικη κοινωνια βεβαια η αμερικη, πολυ λατινοι, ευρωπαιοι κτλ...

το αλλο ρε παιδες που λετε, για το  οτι αυτοι που αγοραζουν το switch για τα exclusives του... ε γιατι άλλο να το αγοράσουν? έχετε δει call of duty ή rdr 2  στο switch? ή πως τρέχει το fifa στο switch? Ειναι αλλη αγορα η nintendo... δεν ανταγωνιζεται τα twins...

οι πωλησεις των exclusive  της sony ειναι συγκρισιμες με τα top franchises στο gaming....σταθερα...αυτο ειναι τεραστια επιτυχια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν παραδειγμα φεραμε την Nintendo,οτι ο κοσμος αγοραζει κονσολες για τα exclusives και τα single player και οχι για τα 3rd party και τα multiplayer οπως πολλοι νμζουν λαθος..

Το οτι εαν καποιος για την κονσολα του (ps4 ) παρει καποια στιγμη και ενα cod,battlefield και ενα Destiny ειναι αλλο καπελο.

Δεν τον εσπρωξε αυτο στην αγορα της κονσολας ομως,τα νουμερα μιλανε απο μονα τους για την πλειοψηφια παντα..

Και μην μου πει ξανα καποιος οτι ο κολητος η ο φιλος απο την δουλεια για το Fifa αγορασε το playstation γιατι ειναι η μειονοτητα..

Επεξ/σία από optimus prime
  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Οτι πληρωσεις παιρνεις φιλε,κανονας που ισχυει για την συντριπτικη μεριδα των προιοντων που κυκλοφορουν,

Μην περιμενεις απο τηλεορασεις entry level την ποιοτητα εικονας και τα feature των πιο ακριβων μοντελων.

Κανενας δεν ειπε οτι θελεις 1000 ευρω ηχεια ομως τα low budget ηχεια δεν εχουν καθαρα tweeter,σιγουρα ακομα και αυτα θα εχουν καλυτερο ηχο απο αυτα της τηλεορασης,,

Ενα home theater ηχοσυστημα μιας μαρκας οπως η Samsung,LG κανει την δουλεια του αξιοπρεπεστατα για τα μικρα μας διαμερισματα..

Εχεις καταλαβει οτι το Fifa που αναφερεις δεν απευθυνεται σε ενα μεγαλο αγοραστικο κοινο οπως ειναι η Αμερικη και η Aσια?

Σε ολοκληρη την Ασια (την ηπειρο των δισεκατομμυριων) εχουν πουληθει τα μισα αντιτυπα απο οτι σε μια μονο χωρα της Ευρωπης.

Επειδη φαινεται οτι δεν εδωσες ουτε μια ματια στις πωλησεις τις λιστας θα δεις εαν την κοιταξεις αυτη την φορα οτι εαν βαλεις ολα τα Fifa που βγηκαν κατα την διαρκεια ζωης της κονσολας,οι πωλησεις τους δεν φτανουν ουτε το Spiderman που βγηκε το 2018.

Και εγραψες και μια εκθεση κιολας για να μου το αναλυσεις αυτο..

Εσυ μάλλον από την έκθεση που έγραψα δεν κατάλαβες, αφου οτι πληρώσεις παίρνεις, παίρνεις ενα pc με 2 χιλιαρικα και μια οθόνη και έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα αν θες frames και shaders.

Επίσης μάλλον δεν έχεις δει εσυ τις πωλήσεις, στο vgchartz(δε βαζω links ευκολα το βρίσκει κάποιος) πχ λέει: FIFA 18 PS4-11.8 million, FIFA 17 PS4-10.94 million, FIFA 19 PS4-9.15 million, οχι πως εχει νοημα και 1 million να είχε το καθε ενα τα 10 χρόνια που κάνει να βγει κάποιο game από τα δημοφιλη τα ξεπερναει.Τέλος αυτό που λες και διακρίνεις αγορές (Ασια,Ευρωπη, Αμερικη) δεν έχει κανένα νόημα γιατι συγκρίνουμε διαφορετικά genres έτσι και αλλιώς (επίσης στη θέση του FIFA στην Αμερικη πχ μπορείς να βάλεις το Madden όπως αναφέρθηκε)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...