Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

JohnVani18
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, GaGaS_Thess είπε

Μιλάμε πάντα για ένα παιχνίδι βασισμένο στην RE engine που κάνει scale ακόμα και σε switch
Επεξ/σία από Daredevil
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 λεπτά πριν, icenex είπε

Με τις υγειες μου.. δεν βαριεσαι θα περιμενω το ρεστοκ στο ps5 και μαζι θα τσιμπησω και μια που να υποστηριζει.Γιατι κριμα να χασω τετοια εμπειρια :P

Νομιζω οτι η tv  σου με update υποστηριζε 2,1. Λαθος;

18 λεπτά πριν, Noobios είπε

Πριν λίγο μου έσκασε σμς από Κωτσόβολο. Έλαβε κανεις άλλος;

«EYXAPIΣTOYME ΓIA THN ΠPOTIMHΣH. H ΠAPAΓΓEΛIA ΣAΣ KATAXΩPHΘHKE ME APIΘMO ΧΧΧΧΧΧ» 

οπου ΧΧΧΧΧ ένα νούμερο παραγγελίας. Σημείωση: έκανα την παραγγελία χθες στις 14:34 και έχω ήδη πληρώσει με κάρτα. 

Αυτο ειναι αυτοματο νομιζω, εμενα μου ηρθε απευθείας (και εγω εχω πληρωση ηδη) εσενα μαλλον καθυστερησε να σου ερθει το sms.

• Like 1

4 ώρες πριν, GaGaS_Thess είπε

Εγώ το είπα αμέσως μετα το showcase οτι τα γραφικά στο 2ο trailer φαινόταν εμφανώς κατώτερα απο το 1o trailer.

Είχα κατοχυρώσει την παραγγελία μου στο Πλαίσιο στα περίπου 15-20 πρώτα λεπτά αφού άνοιξαν, θέλω να πιστεύω πως θα έχω την κονσόλα day 1.  :P

Γενικά, φαντάζομαι θα μεριμνήσουν από τα διάφορα μαγαζιά ώστε, εφόσον έχουν το στοκ εγκαίρως φυσικά, να στείλουν τις κονσόλες στην ώρα τους, ώστε να τις έχουμε πράγματι στις 19, σωστά; Κυρίως ρωτάω γιατί δεν έχω εμπειρία από launch κονσόλας,  το συγκεκριμένο μου φάνηκε κάπως χαώδες ακόμα και για τα δεδομένα της πιο ήσυχης Ελλάδας. Επίσης, ελπίζω πως τα παιχνίδια θα έρθουν και αυτά στην ώρα τους, γιατί κρίμα είναι να έχεις την κονσόλα χωρίς να μπορείς να παίξεις ένα Demon's Souls.

• Moderators
8 hours ago, Raiden5 said:

Καταρχάς για το BC επειδη διάβαζα κατι σχόλια ποιο πιάνω και κάποιοι μπερδεύονται χωρίς λογο...

Το 99% τον παιχνιδιών του ps4 θα παίζουν κανονικά στο ps5 το δήλωσαν επίσημα και ξεκάθαρα, και αυτό αφορά και τα digital και τα παιχνιδια σε δισκάκια, οπότε υπαρχει Full Backward combatibility με το ps4.

Τι έγραφε η Sony το 2006 για το PS3:

Backwards Compatibility

Play thousands of PS one® and PlayStation®2 games as well as your CDs and DVDs on the PLAYSTATION®3.

Τι γράφει η Sony σήμερα για το PS5:

Backwards compatibility

Play a back catalogue of PS4™ games on your PS5 console

Εγώ προσωπικά βρίσκω λόγο να μπερδεύομαι και μάλλον δεν είμαι ο μόνος. Η διατύπωση ("a back catalogue") είναι τουλάχιστον ύποπτη. Τελοσπάντων, θα διαλευκανθεί το θέμα σε λίγες μέρες, υπομονή.

8 hours ago, Raiden5 said:

Το ps plus collection δεν εχει καμία σχέση με BC. Απλα αν έχεις ps plus θα έχεις και την λίστα με τα συγκεκριμένα παιχνιδια για να τα παίξεις δωρεάν στο ps5.

Πώς δεν έχει σχέση το PS Plus Collection, αφού χρησιμοποιώντας την BC τρέχει τα PS4 games στο PS5. 

22 λεπτά πριν, Malthador είπε

Τι έγραφε η Sony το 2006 για το PS3:

Backwards Compatibility

Play thousands of PS one® and PlayStation®2 games as well as your CDs and DVDs on the PLAYSTATION®3.

Τι γράφει η Sony σήμερα για το PS5:

Backwards compatibility

Play a back catalogue of PS4™ games on your PS5 console

Εγώ προσωπικά βρίσκω λόγο να μπερδεύομαι και μάλλον δεν είμαι ο μόνος. Η διατύπωση ("a back catalogue") είναι τουλάχιστον ύποπτη. Τελοσπάντων, θα διαλευκανθεί το θέμα σε λίγες μέρες, υπομονή.

Πώς δεν έχει σχέση το PS Plus Collection, αφού χρησιμοποιώντας την BC τα τρέχει τα PS4 games.

τι αμφιβολιες εχεις για το bc στο ps5? Η σονι ηδη αναγκαζει τους developers για οσα παιχνιδια κυκλοφορησουνε μετα τον Ιουλιο του 2020 στο ps4, να ειναι συμβατα και με το ps5...Το plus collection ειναι απλα μια ακομα επιβεβαιωση οτι τα μεγαλα παιχνιδια του  ειναι μεσα στο 99% του συνολου των παιχνιδιων του ps4 που  υποστηριζονται στο ps5 με  bc...

Παντως γενικα εχεις δικιο, ηρθε ο καιρος να μας δειξουν και την κονσολα με τα features της...

• Like 1

• Moderators
20 minutes ago, xavier said:

τι αμφιβολιες εχεις για το bc στο ps5? Η σονι ηδη αναγκαζει τους developers για οσα παιχνιδια κυκλοφορησουνε μετα τον Ιουλιο του 2020 στο ps4, να ειναι συμβατα και με το ps5...Το plus collection ειναι απλα μια ακομα επιβεβαιωση οτι τα μεγαλα παιχνιδια του  ειναι μεσα στο 99% του συνολου των παιχνιδιων του ps4 που  υποστηριζονται στο ps5 με  bc...

Παντως γενικα εχεις δικιο, ηρθε ο καιρος να μας δειξουν και την κονσολα με τα features της...

Μισό γιατί μπορεί να έχω παρεξηγηθεί. Η επιφύλαξή μου δεν έχει να κάνει με το εάν το PS5 θα μπορεί να τρέχει PS4 games: φυσικά και θα μπορεί. Η επιφύλαξή μου έχει να κάνει με τον τρόπο που θα γίνεται αυτό. Δεν θα μου κάνει εντύπωση για παράδειγμα να βγουν και να πουν ότι "δώστε ένα μικρό fee για να γίνονται PS5 compatible τα PS4 games σας" ή "θα πρέπει να έχετε ενεργή PS+ συνδρομή για να συντηρείται σωστά η BC", κάτι τέτοιο τελοσπάντων.

Αυτό εννοώ όταν λέω ότι δεν είναι ξεκάθαρη στο κομμάτι της BC. Θυμάσαι στην Ε3 του 2013 που έδειξαν βιντεάκι με τον Kaz σχετικά με το πως θα παίζει used games το PS4; Ε, φέτος κάνουν το ακριβώς αντίθετο, αφήνουν μια αμφιβολία να πλανάται στον αέρα. 

28 λεπτά πριν, Malthador είπε

Μισό γιατί μπορεί να έχω παρεξηγηθεί. Η επιφύλαξή μου δεν έχει να κάνει με το εάν το PS5 θα μπορεί να τρέχει PS4 games: φυσικά και θα μπορεί. Η επιφύλαξή μου έχει να κάνει με τον τρόπο που θα γίνεται αυτό. Δεν θα μου κάνει εντύπωση για παράδειγμα να βγουν και να πουν ότι "δώστε ένα μικρό fee για να γίνονται PS5 compatible τα PS4 games σας" ή "θα πρέπει να έχετε ενεργή PS+ συνδρομή για να συντηρείται σωστά η BC", κάτι τέτοιο τελοσπάντων.

Αυτό εννοώ όταν λέω ότι δεν είναι ξεκάθαρη στο κομμάτι της BC. Θυμάσαι στην Ε3 του 2013 που έδειξαν βιντεάκι με τον Kaz σχετικά με το πως θα παίζει used games το PS4; Ε, φέτος κάνουν το ακριβώς αντίθετο, αφήνουν μια αμφιβολία να πλανάται στον αέρα. 

λες και καλα να πουν οτι το bc δινει upgraded εκδοσεις στο ps5, αρα πληρωσε κατι για να τα παιξεις στο ps5...Εχεις δικιο...δεν το ειχα σκεφτει ετσι...Ας περιμενουμε να τα ξεκαθαρισουν, μια και προσφατα απεδειξαν οτι πεφτει μαγειρεμα στο μαρκετινγκ τους σε σχεση με τα μηνυματα που περνανε προς τα εξω και την πραγματικοτητα...

• Like 1

Όταν έγραφα παλιότερα για πληρωμένα enhancements, ο Malthador είχε διατυπώσει αμφιβολίες. Ήρθε η ώρα να τις θεσει εκείνος. 

Γενικά πολύ νεφελώδης η  μέχρι τώρα στρατηγική τους. Στη δεδοδεμενη στιγμή το Xbox δεν είναι έτοιμο να κεφαλαιοποιησει αυτές τις ανακολουθίες της Σονυ. Αν είχε δυνατά αποκλειστικά στο launch κατά πάσα βεβαιότητα θα είχαμε μάχη στήθος με στηθος. Μονο του το game pass δεν φτάνει  Τώρα ακόμα και έτσι, έχει προβάδισμα το ps5. 

Γενικότερα σαν να έχουμε ένα 2006 deja vu είναι η φάση,  με τη Σονυ μετά από μια νέα σαρωτική επιτυχια να πετάει χαρταετό και να μοιράζει υψωμενα μεσαία δαχτυλα σε εκείνους που τη στήριξαν και τη στηρίζουν. 

• Like 3

Καλα θα ειναι τραγικο αν γινει κατι τετοιο ειδικα αν μιλαμε οτι το μονο που θα προσφερουν στα παιχνιδια ειναι απλα native 4k με περισσοτερα καρε η συνδυασμους αυτων.

Να το κανουν στα cross gen για να τα παρουν απο τους πονηρους που θα τσιμπανε το παιχνιδι στο 4 πιο φθηνα πες παει στο διαολο.Εκει τουλαχιστον θα πεις το πηρες στο ps4 για να γλυτωσεις λεφτα απο το δισκακι εναντι του 5 και θα παιζεις χωρις rt η δε ξερω και εγω τι αλλες αναβαθμισεις θα προσφερουν στα γραφικα

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...