Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostiger είπε

Για να μην αναλογιστω ποσοι θα μπορουν πραγματικα να εκμεταλλευθουν το 3D Αudio Dedicated Hardware τους;

Kατσε, εχω καταλαβει οτι 3D audio θα εχουμε και στα απλα ακουστικα. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, chrisgewrgi είπε

Ναι μωρε το ξερω απλα σαν ανθρωποι ποτε δεν ειμαστε ευχαριστημενοι.οτι και να μας δωσουν παντα θα τους κοιταμε λοξα.να.βγει να λες να παιξουμε κανα παιχνιδακι

Aπο τα 1st Party Studios ειναι δεδομενο οτι θα πεσει πολυ ξυλο. Με την εμφαση στο πολυ. Εκει θα πρεπει να περιμενουμε top class visuals και οχι μονο φυσικα.

Tα multiplatform θα ειναι μια αλλη ιστορια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, kostiger είπε

Ποσοι απο εμας διαθετουν τηλεορασεις που να υποστηριζουν vrr ή εστω θα διαθετουν στο διαστημα που θα μεσολαβησει (corona επιτρεπουσας) μεχρι την κυκλοφορια των κονσολων εχεις αναρωτηθει;

Για να μην αναλογιστω ποσοι θα μπορουν πραγματικα να εκμεταλλευθουν το 3D Αudio Dedicated Hardware τους;

Τωρα με συγχωρεις αλλα εαν ειναι να παρεις τετοιο μηχανημα και να το κοτσαρεις σε μια tv που δεν θα μπορει να το αξιοποιησει τοτε τι να σου πω.

Ειναι σαν μου λες θελω η κονσολα να μου βγαζει 4κ 60fps και εσυ να το εχεις στην Full hd.

Οταν αγοραζεις τετοια μηχανηματα να εισαι και ετοιμος να αλλαξεις tv..

Οποτε μπορεσεις εννοειται,αλλα να το κανεις..

Επεξ/σία από optimus prime
Δημοσ.
Μόλις τώρα, PDS13 είπε

Kατσε, εχω καταλαβει οτι 3D audio θα εχουμε και στα απλα ακουστικα. 

Οκ στα ακουστικα. Δεκτο. Σε επιπεδο home cinema set-up εχεις αντιληφθει τι ειδους επενδυση θα απαιτηθει ωστε να γινει πληρης εκμεταλλευση της νεας τεχνολογιας που θα φερουν οι κονσολες;

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, kostiger είπε

Οκ στα ακουστικα. Δεκτο. Σε επιπεδο home cinema set-up εχεις αντιληφθει τι ειδους επενδυση θα απαιτηθει ωστε να γινει πληρης εκμεταλλευση της νεας τεχνολογιας που θα φερουν οι κονσολες;

Δεν εχω προλαβει να διαβασω πολλα να σου πω την αληθεια. Αλλα εχω καταλαβει οτι δεν χρειαζεται κατι extreme.

Σκεψου οτι στο psvr υπαρχει ηδη 3D ηχος(οχι τοσο καλος οσο αυτος του PS5 προφανως) με τα απλα στερεο ακουστικα ψειρες και λειτουργει πολυ καλα οταν αξιοποιειται.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, optimus prime είπε

Τωρα με συγχωρεις αλλα εαν ειναι να παρεις τετοιο μηχανημα και να το κοτσαρεις σε μια tv που δεν θα μπορει να το αξιοποιησει τοτε τι να σου πω.

Ειναι σαν μου λες θελω η κονσολα να μου βγαζει 4κ 60fps και εσυ να το εχεις στην Full hd.

Οταν αγοραζεις τετοια μηχανηματα να εισαι και ετοιμος να αλλαξεις tv..

Οποτε μπορεσεις εννοειται,αλλα να το κανεις..

Η παρατηρηση μου δεν ειναι σε προσωπικο επιπεδο. Αν κι εγω εχω LG B7 η οποια επισης δεν εχει 2.1 HDMI, οπως ο ενισχυτης μου δεν διαθετει. Αφορα στην πλειονοτητα των gamers που θα πρεπει λογικα να διαθετουν μια μεσαια 4Κ τηλεοραση και που αρκετοι απο αυτους ακουν απο τα ηχεια αυτων των τηλεορασεων...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω εχω να πω οτι δεν μπορει να τα θελουμε ολα δικα μας..

Και νεες τεχνολογιες αλλα και απο την πλευρα μας να ειμαστε 10 χρονια πισω και να φωναζουμε οτι η κονσολα μας ειναι σαπακι γιατι δεν μας δινει καρφωμενα 60 fps.

Πρεπει και εμεις να αναβαθμιστουμε,να μην περιμενουμε απο την Microsoft και την Sony να μας λυσει ολα τα προβληματα ενω εμεις τεχνολογικα μενουμε στασιμοι.

Το ποστ μου φανηκε προσωπικο προς εσενα,δεν ειναι ομως..

Παει και στα αλλα παιδια που μπορει να βγουνε και να φωναξουνε για framerates κτλ.

Την B7 πουλησε την εαν σε παιρνει καποια στιγμη και στο επομενο black friday παρε απο την σειρα του 2019..

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Δεν εχω προλαβει να διαβασω πολλα να σου πω την αληθεια. Αλλα εχω καταλαβει οτι δεν χρειαζεται κατι extreme.

Σκεψου οτι στο psvr υπαρχει ηδη 3D ηχος(οχι τοσο καλος οσο αυτος του PS5 προφανως) στα απλα στερεο ακουστικα ψειρες

Ειναι πολυ μεγαλη η συζητηση αυτη φιλε. Το να υποστηριζεται κατι, απεχει πολυ απο τη δυνατοτητα του να μπορει να το εκμεταλλευθει καποιος σε ολο του το ευρος και δη απο τα παρεχομενα ακουστικα ψειρες του VR. Βλεπε 3d audio..

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostiger είπε

Ειναι πολυ μεγαλη η συζητηση αυτη φιλε. Το να υποστηριζεται κατι, απεχει πολυ απο τη δυνατοτητα του να μπορει να το εκμεταλλευθει καποιος σε ολο του το ευρος και δη απο τα παρεχομενα ακουστικα ψειρες του VR. Βλεπε 3d audio..

Πραγματικα δεν ξερω τι να σου πανω σε αυτο. Δεν εχω ενημερωθει. Καταλαβαινω τι λες ομως. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Εγω εχω να πω οτι δεν μπορει να τα θελουμε ολα δικα μας..

Και νεες τεχνολιες αλλα και απο την πλευρα μας να ειμαστε 10 χρονια πισω και να φωναζουμε οτι η κονσολα μας ειναι σαπακι γιατι δεν μας δινει καρφωμενα 60 fps.

Πρεπει και εμεις να αναβαθμιστουμε,να μην περιμενουμε απο την Microsoft και την Sony να μας λυσει ολα τα προβληματα ενω εμεις τεχνολογικα μενουμε στασιμοι.

Το ποστ μου φανηυκε προσωπικο προς εσενα,δεν ειναι ομως..

Παει και στα αλλα παιδια που μπορει να βγουνε και να φωναξουνε για framerates κτλ.

Την B7 πουλησε την εαν σε παιρνει καποια στιγμη και στο επομενο black friday παρε απο την σειρα του 2019..

Ειμαι υπο σκεψη ως προς αυτο, αλλα θελω να δω στην πραξη ποσο optimised θα ειναι τα παιχνιδια οσον αφορα στο vrr. Για πληρη εκμεταλλευση του 2.1 δεν το συζητω, βλεπε 4Κ 120, εχουμε πολλα ψωμια να φαμε ακομα.

4 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Πραγματικα δεν ξερω τι να σου πανω σε αυτο. Δεν εχω ενημερωθει. Καταλαβαινω τι λες ομως. 

Ειναι αυτο που αναφερει ο Οptimus, ισως φανταζει ελιτιστικο, αλλα η αληθεια ειναι οτι προϋποτιθενται σοβαρες επενδυσεις στον οπτικοακουστικο τομεα απο τον καθενα μας προκειμενου να εκμεταλλευθουμε στο επακρο τη full fat εμπειρια που θα εχουν να προσφερουν οι επερχομενες κονσολες.

Επεξ/σία από kostiger
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω θα μιλησω για τον ηχο εαν μας δωσουν και αλλες πληροφοριες.

Δεν μας εχουν πει ακομα τι ειδους ακουστικα θα μπορει να ενισχυσει η κονσολα,μεχρι ποσα Ohm τι SNR θα εχει το τσιπακι του ps5 κτλ.

Δεν μας εχει πει επισης τι αλγοριθμους εχει το τσιπακι και πως θα οδηγει ηχοσυστηματα χωρις εξωτερικο ενισχυτη..

Καλο και το optimization για τις tv ομως ολοι ξερουμε οτι 9 στις 10 εχουν μαπα ηχεια.

Και οταν τα ηχεια ειναι μαπα οτι και να κανεις δεν θα σου δωσουν κατι παραπανω..

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

προφανως και θα εχεις καλυτερη ποιοτητα με καλυτερο συστημα αλλα τα εκατονταδες sources(που λεει ο τυπος παρακατω) δεν θα χαθουν. Θα υπαρχει το immersion οτι ο ηχος ερχεται σωστα. Μπορει οχι τοσο ποιοτικα οκ, αλλα καταλαβαινετε τι λεω.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Εγω θα μιλησω για τον ηχο εαν μας δωσουν και αλλες πληροφοριες.

Δεν μας εχουν πει ακομα τι ειδους ακουστικα θα μπορει να ενισχυσει η κονσολα,μεχρι ποσα Ohm τι SNR θα εχει το τσιπακι του ps5 κτλ.

Δεν μας εχει πει επισης τι αλγοριθμους εχει το τσιπακι και πως θα οδηγει ηχοσυστηματα χωρις εξωτερικο ενισχυτη..

Καλο και το optimization για τις tv ομως ολοι ξερουμε οτι 9 στις 10 εχουν μαπα ηχεια.

Και οταν τα ηχεια ειναι μαπα οτι και να κανεις δεν θα σου δωσουν κατι παραπανω..

Μιλησες για αναχρονιστικη τεχνολογια νωριτερα και τωρα σχολιαζεις τον ηχο με βαση το τι θα μπορουν να αναπαραγουν τα ηχεια της εκαστοτε τηλεορασης. Με σεβασμο σε ολα τα παιδια που επαφιονται αποκλειστικα στην τηλεοραση τους σε οτι αφορα στον ηχο των παιχνιδιων, δεν υπαρχει καμια περιπτωση να δει κανεις αλμα γενιας στον ηχο βασιζομενος στα ηχεια της τηλεορασης του.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, kostiger είπε

Ειμαι υπο σκεψη ως προς αυτο, αλλα θελω να δω στην πραξη ποσο optimised θα ειναι τα παιχνιδια οσον αφορα στο vrr. Για πληρη εκμεταλλευση του 2.1 δεν το συζητω, βλεπε 4Κ 120, εχουμε πολλα ψωμια να φαμε ακομα.

Θα σου πω οτι τα πραγματα φαινονται πολυ αισιοδοξα.

Θα σου φερω παραδειγμα την δικη μου τηλεοραση η οποια μεσω HDMI υποστηριζει Gsync.

Με λιγα λογια αξιοποιει VRR αλλα μεσω του HDMI 2.0 της καρτας γραφικων.

Λειτουργει αψογα,ενω πριν την αγορασω ημουνα επιφυλακτικος και νμζ οτι δεν θα δουλευει οπως πρεπει με το hdmi 2.0.

Δεν εχω καμια αμφιβολια οτι οι νεες κονσολες μεσω HDMI 2.1(μεγαλυτερο bandwith) θα τρεχουν τα παιχνιδια βουτυρο ανεξαρτητα απο τις διακυμανσεις των fps..

5 λεπτά πριν, kostiger είπε

Μιλησες για αναχρονιστικη τεχνολογια νωριτερα και τωρα σχολιαζεις τον ηχο με βαση το τι θα μπορουν να αναπαραγουν τα ηχεια της εκαστοτε τηλεορασης. Με σεβασμο σε ολα τα παιδια που επαφιονται αποκλειστικα στην τηλεοραση τους σε οτι αφορα στον ηχο των παιχνιδιων, δεν υπαρχει καμια περιπτωση να δει κανεις αλμα γενιας στον ηχο βασιζομενος στα ηχεια της τηλεορασης του.

Οχι το αλμα στον ηχο θα το δεις μονο στα ακουστικα και εαν εχεις σοβαρο high fi η high end ηχοσυστημα με τουιτερακια κρυσταλλινα..

Ετσι πιστευω δλδ εγω..

Δημοσ.
Μόλις τώρα, optimus prime είπε

Θα σου πω οτι τα πραγματα φαινονται πολυ αισιοδοξα.

Θα σου φερω παραδειγμα την δικη μου τηλεοραση η οποια μεσω HDMI υποστηριζει Gsync.

Με λιγα λογια αξιοποιει VRR αλλα μεσω του HDMI 2.0 της καρτας γραφικων.

Λειτουργει αψογα,ενω πριν την αγορασω ημουνα επιφυλακτικος και νμζ οτι δεν θα δουλευει οπως πρεπει με το hdmi 2.0.

Dεν εχω καμια αμφιβολια οτι οι νεες κονσολες μεσω HDMI 2.1(μεγαλυτερο bandwith) θα τρεχουν τα παιχνδια βουτυρο ανεξαρτητα απο τις διακυμανσεις των fps..

Δεν αμφιβαλλω καθολου. Και ειμαι ενημερος για τις δυνατοτητες της τηλεορασης σου σε αυτο το κομματι. Εξ ου και η αναφορα στην κατωτερη και προγενεστερη δικη μου Οled. Δεν ειμαι βεβαιος ωστοσο οτι θα αξιζει η αναβαθμιση στηριζομενος στο vrr. Οχι οτι δεν υπαρχουν και περαιτερω βελτιωσεις. Να αγοραζα τωρα, δεν θα το συζητουσα, θα ηταν μονοδρομος. Ιδωμεν.

Πολυ σημαντικη η ενσωματωση του 2.1 βεβαια, δεν το συζητω, απλως για κονσολες μιλουμε. Και το 4Κ 60 σαν στοχος θα ειναι πιο ζορικος για το ps5. Nα δουμε και αν θα ειναι καν στοχος. Μη φαμε τιποτα 30αρια παλι στο κεφαλι και πανε για τσαϊ και το vrr και εμεις μαζι. Σε οτι αφορα το smoothness του πραγματος παντα. Tα visuals τονιζω θα εινια στο θεο. Αυτο το θεωρω δεδομενο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...