Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, privateer είπε

sony developers εξυμνουν το πσ5 σοκαριστικα 😆

νομιζω σε πειραξε που καποιοι ειπαν πως εχουν τα πραγματα και εσυ το πας στο vs. Ξαναδες το ποστ μου και μετα πες μου που διαφωνεις😛

Ενω μας ζαλισε με οτι αλλο τεχνικο θεμα θελεις για RT τπτ σχεδον, παρολο που ειναι το μελλον στις μηχανες γραφικων η κανω λαθος? Για τους ssd ουτε εγω ειπα οτι οτι δεν θα βοηθησει. Απλα σε αντιθεση με εσενα ειμαι πιο προσγειωμενος για το πως θα αλλαξουν τα δεδομενα. Καλα να ειμαστε και θα το δουμε. Τωρα για τα καλα games δεν μιλαω γιατι οπως ειπα μαλλον σε πειραξε και αρχισες τα Vs 😘

3rd party ειναι η RaD.

Αλλα και παλι υπαρχουν πολλοι που λενε διαφορα για SSD κτλ. Aν ριξεις μια ματια.

Πως το παω σε VS ρε συ αφου ειπα οτι ειναι πλεονεκτημα και των 2(xbox/ps) ο SSD. Το τονισα σε 2-3 ποστς. Δες και εσυ τα δικα μου.

Μα αυτο λεω απο την αρχη. Καλο ειναι να περιμενουμε να δουμε :)

Aπλα για καποιο λογο μπηκατε φουριοζοι 2 ατομα χωρις λογο. Εδω υπαρχει ειρηνη. :P (για την ωρα :P)

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 14,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι μου προκαλεί εντύπωση ότι βγήκαν τόσοι developers και εξυμνούν στον σκληρό δίσκο αλλά μόλις ανακοίνωσε η ms τα specs,δεν είδα κανέναν να βγαίνει (Εκτός αν κάνω λάθος). 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, postfire είπε

psvr 2 δεν δειξανε κατι.

ειδωμεν

δυσκολο να βγει μαζι με το PS5. Λογικα 1-2 χρονια μετα, οποτε υπαρχει χρονος.

Εκανε μια μικρη αναφορα ομως. Δεν θυμαμαι για να ειμαι ειλικρινης.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, privateer είπε

Oι ssd υπαρχουν χρονια τωρα δεν τους ανακαλυψαμε ξαφνικα χαρη στην Sony. Ολα βοηθανε αλλα ξαφνικα να παρουσιαζουμε σαν το απολυτο Next gen feature τους ssd επειδη η σονυ εφαγε ηττα σε ολα τα υπολοιπα ειναι καπως αστειο. Για το RT θα δουμε απλα μου φανηκε περιεργο που δεν αναφερθηκε σχεδον καθολου. 

Jump in Νομιζω ηρθε η ωρα να κανεις εσυ. Με το ultimate pass τοσα παιχνιδια σε Pc και xbox που να βρω χρονο και για Ps5 🤣

Δεν ειναι ενας τυχαιος ssd αυτος στο ps5,το ξαναλεω..

Πηγαινε δες την παρουσιαση του Cerny ξανα για να το πιασεις.

Κανενα παιχνιδι που εχεις παιξει μεχρι τωρα δεν ειναι φτιαγμενο να αξιοποιει πληρως τις δυνατοτητες των ssd.

To μοναδικο παιχνιδι που αξιοποιει και εχει καταφερει να στριμαρει σωστα assets/textures μεχρι τωρα ειναι υπο development και ειναι το Star Citizen..

Αστειο θα επρεπε να σου φαινεται οτι μεχρι τωρα εχουμε δωσει στο pc τοσα λεφτα για ssd και το μονο που εχουμε κερδισει ειναι να μας φορτωνουν τα παιχνιδια σε λιγοτερα δευτερολεπτα απο οτι στον μηχανικο γιατι οι developers ξερουν οτι οι κονσολες δεν τραβανε...

Αυτοι στην Sony που θα δωσουν την τεχνογνωσια της αρχιτεκτονικης στα στουντιο τους θα δεις τι παιχνιδαρες θα βγαλουν σε λιγα χρονια..

2 ώρες πριν, Bourdoulas είπε

Καλά μην ονειρεύεστε περισσότερους από 1-2 high value production τίτλους απο καθε εταιρεία (Kojima, guerilla και σία) στην επόμενη γενιά. 

Καλα δεν ειπαμε οτι θα φτιαξει το καθε στουντιο καθε χρονο παιχνιδια,το παρεξηγησες..

Επεξ/σία από optimus prime
Επισκέπτης
Δημοσ.

Πχ ποστ απο αλλον εναν dev

What John is saying sounds pretty right to me! I don't want to down play GPU power, but I promise everybody that you will be absolutely blown away by visuals on both consoles. However, the SSDs are the big difference when coming into this gen. We're not talking about "load times" in the classic sense. That's an antiquated way of thinking about data coming from your hard drive. For the last 10+ years we've been streaming worlds on the fly. The problem is that our assets are absolutely huge now, as are our draw distances, and our hard drives can't keep up. It means that as you move through the world we're trying to detect and even predict what assets need loading. Tons of constraints get put into place due to this streaming speed.

An ultra fast drive like the one in PS5 means you could be load in the highest level LOD asset for your models way further than you could before and make worlds any way you want without worry of it streaming in fast enough. The PS5 drive is so fast I imagine you could load up entire neighborhoods in a city with all of their maps at super high resolution in a blink of an eye. It's exciting. People don't realize that this will also affect visuals in a big way. If we can stream in bigger worlds and stream in the highest detail texture maps available, it will just look so much better.

I think the Xbox drive is also good! The PS5 drive is just "dream level" architecture though.

https://www.resetera.com/threads/playstation-5-system-architecture-deep-dive-ot-secret-agent-cerny.175780/page-96#post-30024731

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετσι μπραβο,ανεβασε οτι βρισκεις για να το καταλαβουν οσα παιδια νμζουν οτι ειναι ενας απλος ssd που θα τους φορτωνει μονο ακαριαια τα παιχνιδια..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απιστευτη η αναλυση του Leadbetter για το πσ5. Δεν κανει καμια αναφορα ωστοσο στα  οποια μελανα σημεια της κονσολας, με προεξαρχουσα τη λειψη ενσωματωση της Backwards Compatibility κατα το launch τουλαχιστον.

Δεν φανηκε δε να προβληματιζεται ιδιαιτερα, απο την (πολυ) υψηλη, μεταβλητη βεβαια, συχνοτητα λειτουργιας της gpu στα μεχρι και 2.23 ghz, ουτε και απο την ηχηρη παραλειψη αποκαλυψης του design της κονσολας.

https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2020-playstation-5-specs-and-tech-that-deliver-sonys-next-gen-vision

Και μια επισης ψυχρη, αλλά λιγοτερο ενδελεχης ματια στα τεχνικα χαρακτηριστικα της κονσολας απο το Gamingbolt:

https://gamingbolt.com/playstation-5-full-specs-analysis-a-fundamentally-different-beast

Επεξ/σία από kostiger
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, PDS13 είπε

Mα δεν ειναι secret sause. Ειναι φανερη σαλτσα. Και την εχει και το xbox.

Γιατι?

btw κανεις δεν μιλησε για κατι κρυφο/εξωτικο και superiority. Αυτοι που ενοχληθηκαν να κοιταξουν το γιατι. Εσυ και ο privateer δηλαδη. Αν και ξερετε την απαντηση.

Κοίτα το vr έχει ένα θέμα απο αυτά που ξέρω, δεν έχω ασχοληθεί παρά πολύ γιατί δεν την παλεύω να παίζω έτσι αλλα έχει να κανει με τα textures που εμφανίζονται αργά με συνέπεια να ζαλίζει, για να μην γίνεται αυτο χρειάζεται ssd που να εχει φορτώσει όλες τις πιθανές ραντομ κινήσεις του παίχτη και αναλογα τα texture & assets. Δεν λεω οτι δεν μπορει να χρησιμοποιηθεί στον παραδοσιακό τρόπο απλά ισως για εκεί προορίζεται. Αλλά και πάλι αυτό δεν δικαιολογεί το ότι θα κάνει το μηχάνημα να πετάει, οτι storage και να βάλεις οσο γρηγορα και να πηγαίνει ακόμα και να κάνει την δουλειά της ram, αμα το μηχάνημα δεν μπορεί να σηκώσει αυτα τα assets πάλι bottleneck θα γίνει απο την στιγμή που η κονσόλα θα τρέχει με peak και οχι σταθερά. Ίσως και γι'αυτό να πάρει καιρό να χρησιμοποιηθεί αυτη η τεχνολογία και αν εχει καμία αξία αυτή στην τελική. 

3 ώρες πριν, optimus prime είπε

Eσυ εισαι εκτος πραγματικοτητας τελειως,δεν εχεις καταλαβει καν την συζητηση εως τωρα..

Μια χαρά έχω καταλάβει, εξήγησε μου εσύ πως αντιλαμβάνεσαι αυτή την τεχνολογία και πως θα χρησιμοποιηθεί. 

3 ώρες πριν, kostiger είπε

Ξεθαψε το τσεκουρι του πολεμου, καβαλα στο αλογο αυτη τη φορα. Επικες στιγμες 2013 αναβιώνουν.

Αν και μου έλειψαν αυτές οι στιγμές, δεν το πάω σε flame.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, lepaterious είπε

Κοίτα το vr έχει ένα θέμα απο αυτά που ξέρω, δεν έχω ασχοληθεί παρά πολύ γιατί δεν την παλεύω να παίζω έτσι αλλα έχει να κανει με τα textures που εμφανίζονται αργά με συνέπεια να ζαλίζει, για να μην γίνεται αυτο χρειάζεται ssd που να εχει φορτώσει όλες τις πιθανές ραντομ κινήσεις του παίχτη και αναλογα τα texture & assets. Δεν λεω οτι δεν μπορει να χρησιμοποιηθεί στον παραδοσιακό τρόπο απλά ισως για εκεί προορίζεται. Αλλά και πάλι αυτό δεν δικαιολογεί το ότι θα κάνει το μηχάνημα να πετάει, οτι storage και να βάλεις οσο γρηγορα και να πηγαίνει ακόμα και να κάνει την δουλειά της ram, αμα το μηχάνημα δεν μπορεί να σηκώσει αυτα τα assets πάλι bottleneck θα γίνει απο την στιγμή που η κονσόλα θα τρέχει με peak και οχι σταθερά. Ίσως και γι'αυτό να πάρει καιρό να χρησιμοποιηθεί αυτη η τεχνολογία και αν εχει καμία αξία αυτή στην τελική. 

Μια χαρά έχω καταλάβει, εξήγησε μου εσύ πως αντιλαμβάνεσαι αυτή την τεχνολογία και πως θα χρησιμοποιηθεί. 

Αν και μου έλειψαν αυτές οι στιγμές, δεν το πάω σε flame.

Δεν επιχειρησα να σε πικαρω. Κατα ενα παραδοξο τροπο, παροτι τοτε με ενοχλουσε ο εκτροχιασμος που επικρατουσε στα σχετικα νηματα, τωρα πλεον εχει απομεινει μια παραδοξα ευχαριστη αναμνηση της καζουρας που στηνοταν απο την τοτε συνθεση της κοινοτητας.

Και υπηρχε μεγαλη πολωση..

Ειμαι της λογικης οτι χρειαζομαστε τον ανταγωνισμο μεταξυ των platform holders, ενω ειναι γνωστο οτι τιμω αμφοτερα τα στρατοπεδα και στεκομαι με σεβασμο απεναντι στις αδιαφορες για εμενα κονσολες της Nintendo..

Επεξ/σία από kostiger
  • Like 2
Δημοσ.

Δυσκολο παντος εως απιθανο Με τετια gpu να δουμε native 4k και 60 frames.καλα για πραγματικο ray tracing δεν το συζηταμε.βεβαια πολλα ζηταμε και εμεις για 400 500 ευρω.αν βαλεις ομως οτι η τιμη αυτη ισως ειναι τιμη κοστος τοτε λιγα μας δινουν.ειναι ενα μηχανημα που υπο αλλες συνθηκες,θα κοστιζε 800 με 1000 ευρω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, lepaterious είπε

Πηγαινε δες ξανα την παρουσιαση του Cerny..

Εαν δυσκολευεσαι με τα Αγγλικα,διαβασε τα ποστ μου καλυτερα.

Τωρα εαν παλι ουτε απο τα ποστ μου δεν καταλαβαινεις,διαβασε τα ποστ των developers που θα σου φτιαχνουν τα παιχνιδια που θα παιζεις.

Εαν ουτε και τοτε δεν το πιασεις τοτε sorry δεν μπορω να εξηγω τα ιδια πραγματα ξανα και ξανα..

Θα τα δεις στην πραξη οταν θα βγουν τα games..

4 λεπτά πριν, chrisgewrgi είπε

Δυσκολο παντος εως απιθανο Με τετια gpu να δουμε native 4k και 60 frames.καλα για πραγματικο ray tracing δεν το συζηταμε.βεβαια πολλα ζηταμε και εμεις για 400 500 ευρω.αν βαλεις ομως οτι η τιμη αυτη ισως ειναι τιμη κοστος τοτε λιγα μας δινουν.ειναι ενα μηχανημα που υπο αλλες συνθηκες,θα κοστιζε 800 με 1000 ευρω.

Ρε σεις εχετε καταλαβει οτι οι κονσολες θα εχουν VRR και οτι και στα 40-50 fps να πεσει ενα παιχνιδι θα ειναι smooth?

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικα θα δουμε αλμα σε πολλα επιπεδα.

Ακομα και στο VR. Ειναι ενας VR dev που με εχει hypαρει απιστευτα. Οταν συζηταγαν στο neogaf για το PS5, αυτος ποσταρε αυτο:

Αναφορά σε κείμενο

SPOILER: PERSONALLY I WOULD PAY ATTENTION TO PSVR2

giphy.gif

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Ναι μωρε το ξερω απλα σαν ανθρωποι ποτε δεν ειμαστε ευχαριστημενοι.οτι και να μας δωσουν παντα θα τους κοιταμε λοξα.να.βγει να λες να παιξουμε κανα παιχνιδακι

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, optimus prime είπε

Πηγαινε δες ξανα την παρουσιαση του Cerny..

Εαν δυσκολευεσαι με τα Αγγλικα,διαβασε τα ποστ μου καλυτερα.

Τωρα εαν παλι ουτε απο τα ποστ μου δεν καταλαβαινεις,διαβασε τα ποστ των developers που θα σου φτιαχνουν τα παιχνιδια που θα παιζεις.

Εαν ουτε και τοτε δεν το πιασεις τοτε sorry δεν μπορω να εξηγω τα ιδια πραγματα ξανα και ξανα..

Θα τα δεις στην πραξη οταν θα βγουν τα games..

Ρε σεις εχετε καταλαβει οτι οι κονσολες εχουν VRR και οτι και στα 40-50 fps να πεσει ενα παιχνιδι θα ειναι smooth?

Ποσοι απο εμας διαθετουν τηλεορασεις που να υποστηριζουν vrr ή εστω θα διαθετουν στο διαστημα που θα μεσολαβησει (corona επιτρεπουσας) μεχρι την κυκλοφορια των κονσολων εχεις αναρωτηθει;

Για να μην αναλογιστω ποσοι θα μπορουν πραγματικα να εκμεταλλευθουν το 3D Αudio Dedicated Hardware τους;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...