Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

JohnVani18
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, Fulgore είπε

Εχει ηδη αναφερθει τουλαχιστον 3-4φορες απο τοτε που ανεβηκε η σχετικη ειδηση

https://www.gamesindustry.biz/articles/2020-06-23-shawn-layden-gamelab

Και ο συγκεκριμενος δεν ειναι ο Σακης και ο Μακης που θα σχολιασει σε ενα forum.

4 ώρες πριν, stevenfins είπε

Αυτό που λέει ο Layden δεν είναι ότι απαραίτητα έχει ανέβει το κόστος παραγωγής σε δυσθεώρητα ύψη. Σίγουρα υπάρχει κάποια διαφορά στο κόστος για ένα ας πούμε 10 ωρο Uncharted που φτιάχτηκε για το ps3 σε σχέση με ένα αντίστοιχο 10ωρο Uncharted που φτιάχτηκε για το ps4. Στην πράξη όμως είδαμε ότι από τις 10 ώρες παιχνιδιού που ήταν τα Uncharted στο 3, πήγαμε περίπου στις 25 ώρες στο 4. Οπότε λογικό δεν είναι να αυξηθεί το κόστος πάρα πολύ; Και ο Layden αυτό λέει, ότι δηλαδή γιατί να μη φτιάξουμε μικρότερα σε διάρκεια παιχνίδια, όπως παλιότερα;

Τα είπε όλα ο @stevenfins. Αυτό που παραθέτεις είναι ένα statement περί του μεγέθους των games που προφανέστατα, ανεβάζει το κόστος παραγωγής. Δεν έγινε κάτι στις τελευταίες γενιές hardware που απαιτεί τέτοιου μεγέθους games, για να πεις οτι "δεν βγαίνουν". Είναι επιλογή τους να παράγουν τέτοιου μεγέθους games γιατί υπάρχει ανταγωνισμός. Και μαζί με τον ανταγωνισμό και το... 10x production cost (αυθαίρετο statement που δεν λαμβάνει τίποτα υπ'όψην) υπάρχει και 10x TAM (Total Addressable Market). Και μαντέψτε τι παίζει στο software.. για να βγάλεις 10x κόπιες δεν χρειάζεσαι 10x production cost. Δεν μιλάμε για smartphones ξέρω γω.

3 ώρες πριν, stevenfins είπε

Αυτό λέω και εγώ. Σίγουρα έχει αυξηθεί το κόστος παραγωγής, αλλά παράλληλα  έχει αυξηθεί πάρα πολύ και το μέγεθος των παιχνιδιών. Δεν είναι ότι ξαφνικά ένα παιχνίδι που πριν δέκα χρόνια έκανε 25 εκατομμύρια για να φτιαχτεί, τώρα κάνει 100. Έχει μεγαλώσει το scope ώστε να δικαιολογεί την αύξηση του κόστους.

Ευτυχώς μέχρι τώρα στα 1st party της sony έχουμε γλιτώσει τα πολλά microtransactions. Παιχνίδια σαν το tsushima, που η ubisoft θα είχε χώσει δεκάδες microtransactions και βλέπουμε ότι δεν έχει κανένα (τουλάχιστον μέχρι τώρα) και ετοιμάζεται να βγάλει και δωρεάν co op content. Δεν φαίνεται κιόλας να είναι και ιδιαίτερα μικρή παραγωγή (χωρίς βέβαια να έχω κάποια ακριβή νούμερα). 

Βρήκα αυτό το άρθρο του VentureBeat που έχει κάνει μια σωστή προσέγγιση με inflation adjustment και cost per byte https://venturebeat.com/2018/01/23/the-cost-of-games/

Αυτό που λείπει και θα έλυνε όλες σας τις απορίες, είναι ένα ROI per byte... ή per gameplay hour αφού σας αρέσει να το βλέπετε έτσι

Στο δια ταύτα: η συγκεκριμένη αύξηση δεν γίνεται λόγω production cost. Γίνεται γιατί 1) Τα νούμερα δείχνουν οτι σε αυτή τη τιμή δεν θα επηρεαστούν οι πωλήσεις στα launches και 2) Δίνεται η δυνατότητα για μεγαλύτερες seasonal εκπτώσεις

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, xavier είπε

για αυτο τα console exclusives ειναι τοσο σημαντικο μια και οι εταιρειες απο τα εσοδα απο τα royalties εχουν ολη την ανεση να χρηματοδουν τα δικα τους παιχνιδια και να βλεπουμε εξαιρετικα αποτελεσματα χωρις να εχουν την αναγκη απο τα mtx...

το συνδρομητικο μοντελο, μονο με mtx μπορει να λειτουργησει...

https://store.playstation.com/en-us/grid/UP9000-CUSA00552_00-THELASTOFUS00000/1?relationship=add-ons&smcid=web%3Apsn%3Aprimary nav%3Asearch%3Athe last of%3AThe Last Of Us™ Remastered %3A2

https://store.playstation.com/en-us/grid/UP9000-CUSA00341_00-UNCHARTED0000000/1?relationship=add-ons

https://store.playstation.com/en-us/grid/UP9000-CUSA17357_00-MLBTHESHOW20STND/1?relationship=add-ons

https://store.playstation.com/en-us/grid/UP9000-CUSA04687_00-EVERYBODYSGOLFUS/1?relationship=add-ons

https://store.playstation.com/en-us/grid/UP9000-NPUA81116_00-LBP3GAME00000001/1?relationship=add-ons

https://store.playstation.com/en-us/product/UP9000-CUSA11834_00-CGDELUXEBUNDLE00

https://store.playstation.com/en-us/product/UP9000-CUSA15400_00-PREDATORHUNTGAME

https://store.playstation.com/en-us/grid/search-game/1?query=driveclub

Kαι η Sony εκει που μπορει μια χαρα τα βαζει τα mtx και ας "μην τα εχει αναγκη" , εχει να γινει στο multiplayer του TLOU2 του mtx το καγκελο...ειδικα τωρα που (λογικα) θα εχει και τη δικαιολογια του f2p.

Επεξ/σία από dr_thodt

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, xavier είπε

για αυτο τα console exclusives ειναι τοσο σημαντικο μια και οι εταιρειες απο τα εσοδα απο τα royalties εχουν ολη την ανεση να χρηματοδουν τα δικα τους παιχνιδια και να βλεπουμε εξαιρετικα αποτελεσματα χωρις να εχουν την αναγκη απο τα mtx...

το συνδρομητικο μοντελο, μονο με mtx μπορει να λειτουργησει...

oπως  το Gears 5 δηλαδη που ειναι γεματο ΜΤΧ? η το Infinite που θαναι και live service?

η ΜS ειναι πρωτοπόρα στην προώθηση DLC/MTX στα παιχνιδια της, και απο οτι φαινεται θα ακολουθησει την ιδια πορεια και η SONY στην nextgen.

ειναι τεραστια τα εσοδα για να τα αγνοησουν.

Επεξ/σία από KilliK

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

28 λεπτά πριν, Fotis13 είπε

Το μεσαιο λινκ  περιμενουμε τοσο καιρο ,ξεροσταλιασαμε !

Don't get me wrong αλλα εσενα ειχα στο μυαλο μου οταν ποσταριζα. 🤣

Το Returnal μου τα ειχε σκασει χοντρα στο reveal παντως..

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετσι οπως το πανε, θα ανοιξουν τα pre-orders χωρις να εχουν ανακοινωσει τιμες.

6 λεπτά πριν, Brazhlias είπε

Σιγουρα η γερο-Σονυ θα σπασει οπου να'ναι και θα ανακοινωσει τιμη. Τι λες κι εσυ καλαμαρη;

Μπομπ Σφουγγαρακης Καλαμαρη-Καλαμαρη-Καλαμαρη - YouTube

Επεξ/σία από Brazhlias
  • Like 2

4 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

Με τα hints που αφήνουν για limited supply βλέπω 1) να χώνουμε pre-order από Amazon DE/UK αντί για ελληνικό κατάστημα 2) την τιμή να τσούζει

Εγω το εχω πει  εδω και καιρο αυτο ,οποιος θελει αγορα day one  ειδικα απο Ελλαδα  θα δυσκολευτει να το παρει  .Θα εχει ελαχιστα κομματια .

• Like 2

Εγω πιστευω οτι ειναι κολπα ολα αυτα,ασε να δουμε ποσο θα εχει,ποσα παιχνιδια θα εχει μαζι στην αρχη κτλ και μετα θα φανει εαν υπαρχει τετοια τεραστια ζητηση ωστε να μην υπαρχουν διαθεσιμες κονσολες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, nyne είπε

Εγω πιστευω οτι ειναι κολπα ολα αυτα,α

Σαν τον κορονοιο που ειναι παγκοσμια πλεκτανη  και τα θυματα ηθοποιοι εννοεις ?

Επεξ/σία από Fotis13

Ρε συ τι κολπα..

εγω ας πουμε παω για day one και ας μην εχει κανένα παιχνίδι ακόμα και ξέρεις γτ? το υπάρχον με κούρασε δε μπορώ να το ακούω άλλο να κάνει σαν αεροπλάνο όταν παίζω κάτι μου χαλάει τη διάθεση. δεν θα νε αλλοι σα και μενα? βαλε κ αυτούς που θα θέλουν να φορτωνουν τα ηδη υπάρχων παιχνίδια σε ελάχιστο χρόνο κ το βλέπουν σαν upgrade (α .. εγώ και θεωρώ αρκετός κόσμος έχουμε τη πρώτη έκδοση που δεν παίζει 4κ βάλε κ αυτούς μέσα που το περιμένουν σαν upgrade). θα κυκλοφορήσει το cyberpunk όσοι το περιμένουν πιστεύεις δε θα θέλουν να το δουν σε Next gen και θα το αγοράσουν στο υπάρχων ps4 Αντι μια κ καλή στο Ps5 ?

άτομα στα 35 κοντά, στο κύκλο μου, που έχουν πσ4 κ εργάζονται, το περιμένουν να το πάρουν στο μηνά που θα βγει γτ ετσι.. σου λέει θα το πάρω που θα το πάρω ας το πάρω μια ωρα αρχύτερα τι και αν κάνει 500 τι και αν κάνει 700. αυτες οι κατηγοριες νομιζω ειναι αρκετες εν μεσω πανδυμιας που δε λειτουργει σωστα η τροφοδοσια ώστε να προκαλέσουν "έλλειψη" 

εξωτερικό με μεγαλύτερους μισθούς και ίδιες κατηγορίες  θεωρείς δε θα τρέξουν να το αγοράσουν ? 

αντίστοιχες κατηγορίες υπάρχουν κ στο Xbox και εκεί θα τρέξουν

και μη ξεχνάμε τη παραγωγή με τη πανδημία. μπορεί να το ζητανε  1000 άτομα και θα εχει 800 διαθέσιμες στη τάδε περιοχή γτ ειτε δε λειτουργούν τα εργοστάσια στο φουλ είτε γτ οι πτήσεις λιγόστεψαν είτε γτ κολανε τελωνεια γτ προηγουντε άλλα αγαθά είτε γτ οι αποθήκες δε χωράνε κονσόλες γτ γεμίσανε πατάτες που δε πηγανε πχ στην αυστραλια επειδη λογο πανδημίας κλεισανε τα λιμάνια και ξεμεινανε στις αποθηκες. Η διαθεσιμοτητα είναι κάτι σχετικό.. δεν ειναι το πρόβλημα μόνο στη παράγωγη και στη ζήτηση άλλα κ στη μεταφορά.

• Like 2
  • Thanks 1

Γιατί ποιος λέει ότι δεν θα κάνει σαν αεροπλάνο όταν σε μία φέτα κουτί έχεις components που για να ψυχθούν θέλουν πύργο με airflow κλπ.

Το ps4 κάπως μπορούσες να το κουτσοφέρεις γιατί ήταν τέτοια η αρχιτεκτονική, τώρα που μιλάμε για full blown cpu θα πρέπει να έχουν σκεφτεί καλά το θέμα ψύξης.

Καλά και γω θα το πάρω άσχετα με το θόρυβο αλλά μην έχεις αυτό σαν κριτήριο.

13 λεπτά πριν, Hazuki είπε

Γιατί ποιος λέει ότι δεν θα κάνει σαν αεροπλάνο όταν σε μία φέτα κουτί έχεις components που για να ψυχθούν θέλουν πύργο με airflow κλπ.

Το ps4 κάπως μπορούσες να το κουτσοφέρεις γιατί ήταν τέτοια η αρχιτεκτονική, τώρα που μιλάμε για full blown cpu θα πρέπει να έχουν σκεφτεί καλά το θέμα ψύξης.

Καλά και γω θα το πάρω άσχετα με το θόρυβο αλλά μην έχεις αυτό σαν κριτήριο.

ένα δίκιο το έχεις αλλά για μένα κυρίως αυτό είναι το κριτήριο , θεωρώ θα νε τεράστιο τους faul αν κάνει θόρυβο σε τέτοιο βαθμό . Δε μπορεί να διαφημίζουν 3d ήχο με τέτοιο θορυβο. άκου πως κάνει το πσ4 μου (καθαρισμένο με αλαγη πάστας ) στο last of us για να καταλάβεις γτ το έχω σα κριτήριο  . Δεν σε αφήνει ρε παιδί μου ούτε στο ghost of tsusima, να χαρείς τις γιαπονεζικιες κραυγές. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...