Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

JohnVani18
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 λεπτά πριν, CarbonFibre είπε

Είναι γελοίο να λένε εταιρίες ότι δεν "βγαίνουν" με τις παλιές τιμές των παιχνιδιών. Δικαιολογίες για να ανεβάσουν τιμές. Δεν τους βλέπω να πεινάνε. Πείτε την αλήθεια ότι θέλετε να ανεβάσετε τις τιμές γιατί θέλετε περισσότερα δις κέρδος. Μην μας δουλεύετε.

https://www.gamasutra.com/view/news/363351/NBA_2K_GTA_and_more_push_TakeTwos_net_revenue_over_3B_for_201920_year.php

Δηλαδή το Avengers Endgame με budger 350εκ $ πόσο εισιτήριο έπρεπε να έχει στα σινεμά; 100€; 

Οι τιμές καθορίζονται με βάση την προσφορά και τη ζήτηση. Αν το εισιτήριο είχε 100 ευρώ, θα πήγαιναν να δουν την ταινία 3 άτομα, θα είχαν εισπράξεις 300 ευρώ και θα χρεωκοπούσαν. Γι' αυτό όρισαν άλλη τιμή με βάση την έρευνα που έχουν κάνει. Επίσης, τα κέρδη μπορούν να επενδυθούν (R&D, bonus στους devs, κλπ) , δεν είναι απαραίτητο ότι θα γίνουν κότερα και ελικόπτερα. Σε κάθε περίπτωση αν δεν υπάρχει κόσμος να αγοράσει τα παιχνίδια οι τιμές θα πέσουν.  

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

29 λεπτά πριν, jokul7 είπε

αν δεν υπάρχει κόσμος να αγοράσει τα παιχνίδια οι τιμές θα πέσουν

δεν παιζει αυτο

Εδω στα 60 που ηταν και δηλωναν οτι δεν πουλουσαν και τα ανεβασαν

1 λεπτό πριν, firepc είπε

δεν παιζει αυτο

Εδω στα 60 που ηταν και δηλωναν οτι δεν πουλουσαν και τα ανεβασαν

Αυτό που λες δεν γίνεται... Δεν μπορεί κάποιος να δηλώνει ότι ένα προϊόν "δεν πουλάει" και να του ανεβάζει την τιμή... Επίσης, τί σημαίνει "δεν πουλάει"; Δεν έχει μεγάλο τζίρο; Δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους ανά τεμάχιο; Δεν έχει μεγάλα συνολικά κέρδη; 

1 λεπτό πριν, jokul7 είπε

Αυτό που λες δεν γίνεται... Δεν μπορεί κάποιος να δηλώνει ότι ένα προϊόν "δεν πουλάει" και να του ανεβάζει την τιμή... Επίσης, τί σημαίνει "δεν πουλάει"; Δεν έχει μεγάλο τζίρο; Δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους ανά τεμάχιο; Δεν έχει μεγάλα συνολικά κέρδη; 

δεν ακους που συνεχεια γκρινιαζουν οι εταιριες οτι δεν πουλανε αρκετα?

1 λεπτό πριν, firepc είπε

Θέλω να μου στείλεις link με εταιρεία που λέει ότι "δεν πούλησε" αρκετά και μετά να ανεβάζει την τιμή...

• Like 2

Μόλις τώρα, jokul7 είπε

Θέλω να μου στείλεις link με εταιρεία που λέει ότι "δεν πούλησε" αρκετά και μετά να ανεβάζει την τιμή...

ρε φιλε πλακα μου κανεις? Δες ποσες φορες βγαινει μονο η Capcom και γκρινιαζει

Θες και λινκ..

41 λεπτά πριν, firepc είπε

ρε φιλε πλακα μου κανεις? Δες ποσες φορες βγαινει μονο η Capcom και γκρινιαζει

Θες και λινκ..

Θέλει να σου πει ότι δεν γίνεται κάποιος να μην μπορεί να πουλήσει ένα προϊόν σε μία δεδομένη τιμή και αντί να χαμηλώνει την τιμή, αυτός την αυξάνει. Είναι κόντρα στη λογική. 

Όσον αφορά την ουσία, εννοείται ότι βγάζουν δις όλες οι μεγάλες εταιρείες και θα συνεχίσουν να βγάζουν γιατί στους πιο πολλούς δεν καίγεται καρφάκι, φαίνεται και από την αγορά micro transactions, loot boxes κλπ. 

Με ενοχλεί πάντως πολύ αυτή η απληστία των publishers. 

4 ώρες πριν, Malthador είπε

Άρα γιατί ανεβάζουν τις τιμές; Για να πουλάνε λιγότερο στο launch; Λαμπρό σχέδιο.

Προφανώς τις ανεβάζουν γιατί είναι πάρα πολύ ακριβά τα games στην παραγωγή τους πλέον.

Πως γίνεται να γράφεις με τόσο αποφασιστηκότητα "Για να πουλάνε λιγότερο στο launch;" ? Εννοώ, ξέρω γω - πόσο χρονών είσαι; Φαντάζομαι δεν είσαι μικρός (μπορεί να κάνω και λάθος). Μόνο ένας μικρός σε ηλικία άνθρωπος που είτε δεν έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση του είτε δεν έχει προλάβει να καταλάβει αυτά που έμαθε μπορεί να λέει κάτι τέτοιο. Μιλάμε για τους απλούς - βασικούς κανόνες της οικονομίας έτσι; Δεν μιλάμε για κάτι απίστευτα πολύπλοκο που προϋποθέτει σπουδές σε οικονομικές επιστήμες.

Θεωρώ αυτονόητο οτι για να συζητάμε εδώ μέσα, είναι κατανοητό από όλους οτι αυτοί που αναφέρουμε πως "ανεβάζουν τις τιμές" είναι κάποιοι επαγγελματίες που η εργασία τους αφορά 9-10 ώρες ημερησίως να υπολογίζουν με τη βοήθεια υπολογιστικών φύλλων, αμέτρητους αριθμούς μέσα σε αυτούς και η MSRP (Manufacturer's suggested retail price).

Μπορεί να κάνω και λάθος. Να μην είναι αυτονόητο τίποτα από όλα αυτά.

2 ώρες πριν, jokul7 είπε

Οι τιμές καθορίζονται με βάση την προσφορά και τη ζήτηση. Αν το εισιτήριο είχε 100 ευρώ, θα πήγαιναν να δουν την ταινία 3 άτομα, θα είχαν εισπράξεις 300 ευρώ και θα χρεωκοπούσαν. Γι' αυτό όρισαν άλλη τιμή με βάση την έρευνα που έχουν κάνει. Επίσης, τα κέρδη μπορούν να επενδυθούν (R&D, bonus στους devs, κλπ) , δεν είναι απαραίτητο ότι θα γίνουν κότερα και ελικόπτερα. Σε κάθε περίπτωση αν δεν υπάρχει κόσμος να αγοράσει τα παιχνίδια οι τιμές θα πέσουν.  

🙏🏻

• Like 1

1 ώρα πριν, lebron15 είπε

Θέλει να σου πει ότι δεν γίνεται κάποιος να μην μπορεί να πουλήσει ένα προϊόν σε μία δεδομένη τιμή και αντί να χαμηλώνει την τιμή, αυτός την αυξάνει. Είναι κόντρα στη λογική. 

ναι φιλε μου το ξερω και εχεις δικιο. Εγω διαφωνησα που ειπε οτι θα πεσουν οι τιμες αν ο κοσμος δεν πολυαγοραζει

Ας κάνουμε μαζί ένα quiz για τιμή MSRP έχοντας δεδομένα από χιλιάδες transactions, established user base, user research, πληθωρισμό, prediction models χοντρικά:

Mε την υπάρχουσα τιμή x MSRP οι πωλήσεις στο μέλλον θα είναι a
Με τιμή x*1.4 MSRP οι πωλήσεις θα είναι a/1.6
Με τιμή x*1.3 MSRP οι πωλήσεις θα είναι a/1.2
Με τιμή x*1.2 MSRP οι πωλήσεις θα είναι a/1.1

Ποια MSRP τιμή πρέπει να επιλέξουμε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά κάποτε στις αρχές του ps4 ήταν 59.99 κ πήγε 69.99 κ θα πάει λογικά 74,99. Να πω κάτι που με ενοχλεί καιρό με τη τιμολόγηση. υπάρχει ενα ταβανι που ολα τα παιχνίδια ξεκινάνε ας πούμε 70 ε. το θεωρώ κοροϊδία μες τα μούτρα μου και θα εξηγήσω το γιατί. Ειναι δυνατόν όλα τα παιχνίδια να ξεκινάνε στα 70 ε? ίδιο περιεχόμενο και ίδια δουλειά έχει πέσει  πχ το cyber punk και το red dead με το control? το προβλημα με τις τιμές ξεκινάει από εμάς που αγοράζουμε day one κ το στηρίζουμε και βάζω και τον εαυτο μου μεσα. αν πχ το κοντρολ κοστολογείτε απο την εταιρία 70 ε day one τοτε δε θα πρεπε το red dead Να ήταν στο 100αρι? στα ματια μου δε στέκει όλο αυτό. 

εντάξει και ανοίγω τώρα το στορε και βλέπω avegenrs ps4 80 e γιατι δινει 1000 credits για customization  lol

Επεξ/σία από sndev

2 ώρες πριν, firepc είπε

Και από προσωπική εμπειρία, πάντα όλες οι εταιρίες γκρινιάζουν για τις πωλήσεις. Όσες και να είναι αυτές, πάντα ζητούν παραπάνω.

16 λεπτά πριν, sndev είπε

Βασικά κάποτε στις αρχές του ps4 ήταν 59.99 κ πήγε 69.99 κ θα πάει λογικά 74,99. Να πω κάτι που με ενοχλεί καιρό με τη τιμολόγηση. υπάρχει ενα ταβανι που ολα τα παιχνίδια ξεκινάνε ας πούμε 70 ε. το θεωρώ κοροϊδία μες τα μούτρα μου και θα εξηγήσω το γιατί. Ειναι δυνατόν όλα τα παιχνίδια να ξεκινάνε στα 70 ε? ίδιο περιεχόμενο και ίδια δουλειά έχει πέσει  πχ το cyber punk και το red dead με το control? το προβλημα με τις τιμές ξεκινάει από εμάς που αγοράζουμε day one κ το στηρίζουμε και βάζω και τον εαυτο μου μεσα. αν πχ το κοντρολ κοστολογείτε απο την εταιρία 70 ε day one τοτε δε θα πρεπε το red dead Να ήταν στο 100αρι? στα ματια μου δε στέκει όλο αυτό. 

εντάξει και ανοίγω τώρα το στορε και βλέπω avegenrs ps4 80 e γιατι δινει 1000 credits για customization  lol

Οι τιμές ανεβαίνουν και θα ανεβαίνουν ακόμα και αν το production cost είναι το ίδιο για έναν και μοναδικό λόγο... τον πληθωρισμό.

Η κάθε εταιρία προσπαθεί κυρίως  να αυξήσει την κερδοφορία της ή αλλιώς να την κρατήσει σταθερή.

Από τη στιγμή που σε παγκόσμιο επίπεδο "τυπώνουν" χρήμα δίχως αύριο που σημαίνει ότι το χρήμα χάνει συνεχώς της αξία του, είναι "αναγκασμένοι" να αυξήσουν τις τιμές. Επειδή όμως οι αυξήσεις πρέπει να είναι μικρές και στο μεσοπρόθεσμο μέλλον, προωθούν τα DLC, microtransactions κτλ.

Προφανώς τον τελευταίο λόγο τον έχει αυτός που πληρώνει, επομένως η δύναμη είναι στους καταναλωτές και όχι στους προμηθευτές (από την στιγμή που δεν μιλάμε για μονοπώλιο και ειδος πρώτης ανάγκης).

Ας χρεώνουν αρχική τιμή όσο θέλουν. Εγώ προσωπικά για ένα δισκάκι δεν δίνω 74,99.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.pushsquare.com/news/2020/09/the_witcher_3_announced_for_ps5_free_upgrade_for_ps4_owners

Και έχεις τους άλλους να σου λένε ότι μόνο αν πάρεις την ultimate edition, που βγάλαμε μετά από ένα χρόνο, θα πάρεις αναβάθμιση

Επεξ/σία από stevenfins
  • Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...