Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

JohnVani18
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Malthador είπε

Δεν βρίσκω σοβαρό λόγο να μην μπορώ να το κάνω 

Ενας ειναι ο προφανης λογος που τον ξερεις,ο οικονομικος(για την εταιρεια). Οπως δεν μπορεις να παιξεις με το Dualshock 4 σε παιχνιδια του ps5 γιατι..ειναι πολλα τα λεφτα που βγαζουν απο αυτα.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators
1 hour ago, Daredevil said:

το ps3 έτρεχε και ps2 τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια, αργότερα που έτρεχαν να προλάβουν τον ανταγωνισμό και να κατεβάσουν το κόστος το έκοψαν σταδιακά. Όπως άλλωστε έκανε και η Ν με το wii και gc.

Ναι, τελοσπάντων το point μου είναι ότι το PS3 έτρεχε PS1 games με brute force, το ίδιο θα μπορούσαν να κάνουν και πάλι.

19 minutes ago, najinblue3 said:

Και επιμενω και παλι και το ξαναγραφω, δεν σε εχω δει ποτε να επιμενεις και να κανεις ετσι για το switch, ενω τοσες σελιδες εδω μεσα γραφεις τα ιδια και τα ιδια.

Είναι προφανές, έχω μετοχές στην Nintendo και θέλω να δω την Sony να καίγεται, δεν το έχεις καταλάβει τόσο καιρό;

Σε πιο σοβαρό τόνο, εάν δεν με έχεις δει να κράζω την Ν (και στο κομμάτι των παλιών games, της VC and all that, μεταξύ άλλων), τότε δεν με παρακολουθείς τακτικά. Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να κάνω search για να βρω posts τετραετίας, εκεί είναι, αν θες μπορείς να δεις τι έγραφα όταν είχε ανακοινωθεί το NSO.

Από εκεί και πέρα δεν θα απαντήσω γιατί συζητάω για το PS5 και τα features του στο νήμα του PS5.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν καταλαβαινεις τι θελω να πω. Το προβλημα σου ειναι οτι επειδη τα δινει η ΜΣ, πρεπει ντε κ καλα να τα δωσει και η Σονυ. Δε βρισκω κανενα λογο να το κανει. Εγω πιστευω οτι ειναι καλυτερο να ακολουθησει το παραδειγμα της Nintendo. Αφου πουλανε σαν ζεσταμενα ψωμακια ολα τα remastered, γτ να κατσει να στα δωσει δωρεαν μεσω bc?

Η μσ ομως δε μπορει να το κανει αυτο, δεν εχει ουτε το κοινο της Nintendo που αντικειμενικα μιλωντας θα παρει οτι σαβουρα του προσφερουν(βαζω και τον εαυτο μου μεσα), ουτε το περιεχομενο της Σονυ, με τοσα αποκλειστικα και ποιοτικα παιχνιδια.

Οποτε τι μπορει να κανει η ΜΣ για να τραβηξει κοσμο? Να προσφερει πολυ δυνατοτερο μηχανημα, καλυτερες υπηρεσιες, πολλα παιχνιδια, ελπιζοντας να παρει κομματι απο την πιτα των αλλων δυο. 

Επεξ/σία από najinblue3
  • Like 1

Eταιρειες ειναι, οτι τους συμφερει κανουν φιλτατοι. Εμεις ως καταναλωτες οφειλουμε να εριζουμε για την προασπιση των δικων μας συμφεροντων. Το BC εν προκειμενω.

Δεν ειδα τη Σονυ να εχει προβλημα να ακολουθησει το παραδειγμα της ΜΣ με την κυκλοφορια τιτλων της στο πισι για παραδειγμα. Τελος παντων. Πολυ μεγαλη συζητηση και λογω φορτου δεν μπορω να αναλυσω οσο θα ηθελα. 

• Like 4

5 minutes ago, kostiger said:

Eταιρειες ειναι, οτι τους συμφερει κανουν φιλτατοι. Εμεις ως καταναλωτες οφειλουμε να εριζουμε για την προασπιση των δικων μας συμφεροντων. Το BC εν προκειμενω.

Δεν ειδα τη Σονυ να εχει προβλημα να ακολουθησει το παραδειγμα της ΜΣ με την κυκλοφορια τιτλων της στο πισι για παραδειγμα. Τελος παντων. Πολυ μεγαλη συζητηση και λογω φορτου δεν μπορω να αναλυσω οσο θα ηθελα. 

H MS προσφέρει τα οποία exclusives έχει day one και στο PC ενώ μέχρι τώρα η sony έβγαλε 2-3 exclusives από τόσα που έχει αρκετούς μήνες αργότερα (μέχρι και 3 χρόνια) στο PC. Ε δεν είναι το ίδιο πράγμα. Τι θα γίνει στο μέλλον και με ποιον τρόπο θα προσφέρει η σονυ τα παιχνίδια της στο PC (ps now?, day one? όλα τα exclusives?) κανείς δεν ξέρει ακόμα. Κατά τα άλλα συμφωνώ.

Εν πάσει περιπτώση ακόμα δεν ξέρουμε τιμές για τις νέες κονσόλες, συνολικά δεν έχουμε δει μισή ώρα gameplay από next gen παιχνίδια και ότι είδαμε ήταν meh με εξαίρεση για μένα το ratchet and clank (στον τεχνικό τομέα) και έχουμε κολλήσει με το backwards compatiblity για παιχνίδια περασμένων δεκαετιών. Σε καμιά περίπτωση πάντως δεν είμαι κατά όταν οι καταναλωτές ζητάνε το κάτι παραπάνω αλλά εδώ δεν έχουν καλυφθεί βασικά ζητήματα αν και από όσο θυμάμαι τουλάχιστον η sony έκανε πάντα "χλιαρά" ξεκινήματα σε κάθε γενιά.

33 minutes ago, najinblue3 said:

Δε βρισκω κανενα λογο να το κανει.

Άλλο όμως αυτό και άλλο το δεν γίνεται που διαβάσαμε πιο πριν. 

Γενικά γίνεται. Ότι δεν θα έχει κάποιο ιδιαίτερο κέρδος από αυτό ναι, άλλωστε προσωπικά το είπα από την αρχή. 

Από το να πληρώνω πάντως μηνιαία PSnow που ούτως ή άλλως δεν το σηκώνει η σύνδεση μου θα προτιμούσα να τα βγάλει πάλι και ας πλήρωνα δεύτερη ή και τρίτη φορά για κάποια από αυτά. 

Για την ακρίβεια ας βγάλει το Folklore σε remake και ας μην βγάλει τίποτα άλλο. :P

2 λεπτά πριν, gRim είπε

H MS προσφέρει τα οποία exclusives έχει day one και στο PC ενώ μέχρι τώρα η sony έβγαλε 2-3 exclusives από τόσα που έχει αρκετούς μήνες αργότερα (μέχρι και 3 χρόνια) στο PC. Ε δεν είναι το ίδιο πράγμα. Τι θα γίνει στο μέλλον και με ποιον τρόπο θα προσφέρει η σονυ τα παιχνίδια της στο PC (ps now?, day one? όλα τα exclusives?) κανείς δεν ξέρει ακόμα. Κατά τα άλλα συμφωνώ.

Εν πάσει περιπτώση ακόμα δεν ξέρουμε τιμές για τις νέες κονσόλες, συνολικά δεν έχουμε δει μισή ώρα gameplay από next gen παιχνίδια και ότι είδαμε ήταν meh με εξαίρεση για μένα το ratchet and clank (στον τεχνικό τομέα) και έχουμε κολλήσει με το backwards compatiblity για παιχνίδια περασμένων δεκαετιών. Σε καμιά περίπτωση πάντως δεν είμαι κατά όταν οι καταναλωτές ζητάνε το κάτι παραπάνω αλλά εδώ δεν έχουν καλυφθεί βασικά ζητήματα αν και από όσο θυμάμαι τουλάχιστον η sony έκανε πάντα "χλιαρά" ξεκινήματα σε κάθε γενιά.

Προφανως και δεν ειναι το ιδιο πραγμα. Αλλο το μοντελο της Σονυ, αλλο της ΜΣ, απλα οι τελευταιες ειδησεις καταδεικνυουν οτι εχει αλλαξει η οπτικη γωνια και των διοικητικων ηγετων της Σονυ αναφορικα με το θεμα.

46 λεπτά πριν, najinblue3 είπε

Δεν καταλαβαινεις τι θελω να πω. Το προβλημα σου ειναι οτι επειδη τα δινει η ΜΣ, πρεπει ντε κ καλα να τα δωσει και η Σονυ. Δε βρισκω κανενα λογο να το κανει. Εγω πιστευω οτι ειναι καλυτερο να ακολουθησει το παραδειγμα της Nintendo. Αφου πουλανε σαν ζεσταμενα ψωμακια ολα τα remastered, γτ να κατσει να στα δωσει δωρεαν μεσω bc?

H τσεπη μας σαν καταναλωτες δεν ειναι καλος λογος η ειναι και εσυ δεν τον βλεπεις γιατι πχ εχεις οικονομικη ευχερεια η κατι αλλο? Προσωπικα ακολουθουσα το brand μεχρι πριν το launch του PS2 και εχω "αναγκαστει" να καταφυγω σε emulators προκειμενου να παιξω αγαπημενα μου παιχνιδια της εποχης χωρις να μου βγει το ματι απο τα πιξελς (eradicator, Alien resurrection, Pandemonium, ολα τα wipeout, twisted metal, des derby, Extreme games, ridge racer, και ακομη αλλα τοσα). Οι emulatrors ομως δεν τρεχουν καλα χωρις μια υπολογισιμη καρτα γραφικων, επεξεργαστη κοκ. Το οποιο σημαινει κοστος για μενα που θελω να κανω το κεφι μου και να (ξανα)παιξω τα παιχνιδια των παιδικων μου χρονων.Ομολογω πως ειχα αγορασει για ενα φεγγαρι PS3 (second hand) για να παιξω 2 παιχνιδια, το motorstorm 2 και το Wipeout HD collection (τι παιχνιδι! το μονο που το πλησιασε στην πλατφορμα του χβοχ ηταν το Quantum Redshift). Μετα το πουλησα κατευθειαν, αφου τα εκαψα και τα δυο με δεκαδες ωρες.

Γιατι λοιπον να μην υπαρχει η επιλογη του BC αφου η τεχνολογια το επιτρεπει (και ΟΧΙ επειδη το κανει το χβοχ, μην το βλεπεις οπαδικα, επειδη μπορει να πραγματοποιηθει απο αποψης R&D)?. Προφανως ειναι θεμα κοστους (και χρονου, αλλα τελικα ο χρονος συνεπαγεται κοστος), τα υπολοιπα ειναι λεπτομερειες.

• Like 1
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, najinblue3 είπε

Η μσ ομως δε μπορει να το κανει αυτο, δεν εχει ουτε το κοινο της Nintendo που αντικειμενικα μιλωντας θα παρει οτι σαβουρα του προσφερουν(βαζω και τον εαυτο μου μεσα), ουτε το περιεχομενο της Σονυ, με τοσα αποκλειστικα και ποιοτικα παιχνιδια.

Οποτε τι μπορει να κανει η ΜΣ για να τραβηξει κοσμο? Να προσφερει πολυ δυνατοτερο μηχανημα, καλυτερες υπηρεσιες, πολλα παιχνιδια, ελπιζοντας να παρει κομματι απο την πιτα των αλλων δυο. 

Mέσα σε μια πρόταση ο λόγος που μας αρμέγουν οι εταιρίες και λέμε κι ευχαριστώ. Εμ δεν σας πειράζει που πληρώνουμε πιο ακριβά τα παιχνίδια απο τα pc,  μας αρέσει να ξαναπληρώνουμε αυτά που έχουμε ήδη αγοράσει μια φορά.

Καμία ελπίδα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, hexenlord είπε

H τσεπη μας σαν καταναλωτες δεν ειναι καλος λογος η ειναι και εσυ δεν τον βλεπεις γιατι πχ εχεις οικονομικη ευχερεια η κατι αλλο? Προσωπικα ακολουθουσα το brand μεχρι πριν το launch του PS2 και εχω "αναγκαστει" να καταφυγω σε emulators προκειμενου να παιξω αγαπημενα μου παιχνιδια της εποχης χωρις να μου βγει το ματι απο τα πιξελς (eradicator, Alien resurrection, Pandemonium, ολα τα wipeout, twisted metal, des derby, Extreme games, ridge racer, και ακομη αλλα τοσα). Οι emulatrors ομως δεν τρεχουν καλα χωρις μια υπολογισιμη καρτα γραφικων, επεξεργαστη κοκ. Το οποιο σημαινει κοστος για μενα που θελω να κανω το κεφι μου και να (ξανα)παιξω τα παιχνιδια των παιδικων μου χρονων.Ομολογω πως ειχα αγορασει για ενα φεγγαρι PS3 (second hand) για να παιξω 2 παιχνιδια, το motorstorm 2 και το Wipeout HD collection (τι παιχνιδι! το μονο που το πλησιασε στην πλατφορμα του χβοχ ηταν το Quantum Redshift). Μετα το πουλησα κατευθειαν, αφου τα εκαψα και τα δυο με δεκαδες ωρες.

Γιατι λοιπον να μην υπαρχει η επιλογη του BC αφου η τεχνολογια το επιτρεπει (και ΟΧΙ επειδη το κανει το χβοχ, μην το βλεπεις οπαδικα, επειδη μπορει να πραγματοποιηθει απο αποψης R&D)?. Προφανως ειναι θεμα κοστους (και χρονου, αλλα τελικα ο χρονος συνεπαγεται κοστος), τα υπολοιπα ειναι λεπτομερειες.

Μα δεν ειμαι αντιθετος με το bc, καθε αλλο απλα βλεπω τι γινεται γυρω μου. Οταν εχεις μια nintendo που πουλαει σαν τρελη, με το χειροτερο κοντρολερ της ιστοριας που ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα παρουσιασει προβλημα, με απαισια παιχνιδια που ερχονται κατευθειαν απο το google play store,  και με παρα πολλα ports, τοτε τι περιμενεις να κανει η Σονυ και η καθε Σονυ?

Δυστηχως το προβλημα ειναι αποκλειστικο της ΜΣ, που απο μια φοβερη κονσολα το 360, με απιστευτα παιχνιδια μας εδωσε την απολυτη ξεφτιλα το ΟΝΕ, με 0 παιχνιδια, μας πλασαρε το νοικιασμα παιχνιδιων αλα Netflix, κατεργησε τα αποκλειστικα και τα δινει ολα στο pc, μας εδωσε το always online και ποσα αλλα που δε μπορω να σκεφτω atm.

Εγω ειμαι μαζι σου, αλλα σκεψου ποιος οδηγησε την Σονυ σε αυτο το σημειο.

Kαι για να μην παρεξηγηθω, οπως ξαναειπα δεν ειμαι κανενος fanboy και δε προκεται να αγορασω το πσ5, τουλαχιστον εν μεσω corona virus τουλαχιστον στα χρηματα που ακουγεται 500+ ευρω. Απλα βλεπω τι γινεται γυρω μου και το αναλυω. Επειδη οπως ειπες κοιταω και εγω το πορτοφολι μου, καθομαι στον κωλο μου με ps4, k switch, και θα δω τι μου προσφερουν ολες οι εταιρειες στη νεα γεννια και θα πραξω αναλογα.

Επεξ/σία από najinblue3
  • Like 6

Επειδή μέχρι στιγμής μόνο μία φορά έχει αναφερθεί, το ps2 και οι πρώτες φουρνιές του ps3 είχαν bc γιατί είχαν μέσα τους τα main components (cpu/gpu). Δεν ήταν emulation.

Επίσης όσες φορές έχει δωθεί bc σε κονσόλες είναι εξαιτίας του ίδιου λόγου, οι συγκεκριμένες κονσόλες είχαν μέσα τους επεξεργαστές της προηγούμενης γενιάς π.χ. mega drive ή οι επεξεργαστές που είχαν ήταν στην ουσία beefed up των προηγούμενων π.χ. wii u.

Οκ το wii είχε και κάποια επίσημα emulated αλλά πάντα ήταν συγκεκριμένα.

Η λογική μας οδηγεί ότι η μόνη ρεαλιστική προσέγγιση για bc είναι emulation. Το emulation όμως ακόμα και σε παλιότερα συστήματα δεν είναι ορθή για το σύνολο των παιχνιδιών π.χ. n64 και star wars racer.

Με αυτό σαν δεδομένο η εταιρεία υπολογίζει α) ποιο θα είναι το backlash από ένα half baked feature β) το κόστος της συντήρησης του γ) το added value δ) αν επηρεάζει το customer base

Ε σε όλα τα παραπάνω το γενικό bc χάνει παντού, α) θα της την λένε ότι δεν παίζει το τάδε παιχνίδι ή δεν κάνει σωστά scale στην 4K γιατί γράφτηκε για crt και 240p β) θα πρέπει να γράφει συνέχεια patches εξαιτίας του α γ) αν ασχολείσαι με τα retro τότε πως θα σου πουλήσει τα νέα παιχνίδια δ) ποιος νοιάζεται για bc, κάτι 30αρηδες που θέλουν να έχουν την δυνατότητα αλλά τώρα έχουν δουλειά και δεν προλαβαίνουν καν να τελειώσουν αυτά που βγαίνουν σε κάθε γενιά.

Επίσης σχετικά με το BC που παρέχει η MS, ούτε αυτό είναι πραγματικό, δεν βάζεις το παιχνίδι μέσα και το παίζεις. Διαβάζει το δισκάκι, συγκρίνει το id του παιχνιδιού αν είναι συμβατό κι αν είναι σου κατεβάζει την updated έκδοση να το παίξεις. Αν δεν είχες internet ή χώρο στο δίσκο από ότι καταλαβαίνω δεν μπορείς να παίξεις το δισκάκι που έχεις αγοράσει οπότε είναι BC στο περίπου.

Τελειώνοντας, ωραίο θα ήταν να υπήρχε αλλά όπως φάνηκε με το ps4 δεν υπάρχει η ανάγκη ή έστω δεν δικαιολογείται. Έχει bc για το ps4 γιατί είναι εύκολο μιας και που μιλάμε για ίδια αρχιτεκτονική αλλά μέχρι εκεί.

• Like 4
  • Thanks 3

1 hour ago, najinblue3 said:

με απαισια παιχνιδια που ερχονται κατευθειαν απο το google play store,

Προσπαθώ πραγματικά να καταλάβω με ποιον τρόπο θα έπρεπε να επηρεάζουν τις πωλήσεις της όποιας κονσόλας τα απαίσια παιχνίδια. 

Παντού υπάρχουν τέτοια τελευταία φορά που κοίταξα. 

Να είχε μόνο τέτοια να το καταλάβω. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...