Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, Mitroglou7 said:

Έχει ειπωθεί νομίζω πολλές φορές ότι ο Cell είναι κωλοεπεξεργαστης και κάνει πολύ δύσκολη έως αδύνατη τη BC με το PS3 χωρίς να ξοδεύουν πολλοί ποροι. Και γω θα ήθελα να υπήρχε αλλά δε νομίζω να πλήρωνα πχ. 50€ έξτρα το PS5 για αυτό αν τόσο κόστιζε.

1 hour ago, Psycho_Warhead said:

PS3 BC για να μπει πρέπει να βάλεις το HW του PS3 στο PS5 και το κόστος ανέβαινε πολύ σύμφωνα με τον Cerny.

Δεν ισχύουν αυτά, κάνω emulate το PS3 σε CPU επταετίας, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να κάνουν emulate και οι Zen 2, αυτονόητο είναι αυτό.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Δεν ισχύουν αυτά, κάνω emulate το PS3 σε CPU επταετίας, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να κάνουν emulate και οι Zen 2, αυτονόητο είναι αυτό.

Από την εμπειρία μου με emulators δε ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστο μια Sony να στηριχτεί σε κάτι τέτοιο. Γενικά είναι full στα bugs σε incompatibilities και σε κακά performances.

Πιθανότατα επαγγελματίες προγραμματιστές και όχι ερασιτέχνες θα μπορούσαν να φτιάξουν κάτι αξιόπιστο αλλά αποφάσισαν απ' ότι φαίνεται ότι δεν αξίζει.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Άρα το πρόβλημα δεν είναι τεχνικό, είναι θέμα ικανότητας και προγραμματιστικής εμπειρίας. Η MS το κάνει, θα μπορούσε και η Sony να το κάνει (ή να πλήρωνε για να της το κάνουν).

• Like 3
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Malthador είπε

Άρα το πρόβλημα δεν είναι τεχνικό, είναι θέμα ικανότητας και προγραμματιστικής εμπειρίας. Η MS το κάνει, θα μπορούσε και η Sony να το κάνει (ή να πλήρωνε για να της το κάνουν).

Ολα γινονται στις μερες μας. Το θεμα ειναι αν την βολευει να "φαει" τετοιο κοστος. Ή αν το κοστος θα το "φορτωσει" στην τελικη τιμη.

Δεν εχω ιδεα ποσο μπορει να της κοστισει, αλλα οταν γινεται τετοια μαχη για την τιμη, ακομα και το 20ρικο το σκεφτονται.

• Like 1
Δημοσ.

Η Sony εδω και χρονια(οπως και τωρα με το PS5),δειχνει οτι το focus της ειναι στο next gen.

Ποτε δεν ειχαν δημιουργηθει expectation για παλιοτερης γενιας υποστηριξης τοσο πισω μεχρι το Ps1.

Πιο πολυ τους βολευει και τους ιδιους να βγαζουν remake παιχνιδιων(βλεπε medievil,shadow of the colossus).

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Η Sony εδω και χρονια(οπως και τωρα με το PS5),δειχνει οτι το focus της ειναι στο next gen.

Ποτε δεν ειχαν δημιουργηθει expectation για παλιοτερης γενιας υποστηριξης τοσο πισω μεχρι το Ps1.

Πιο πολυ τους βολευει και τους ιδιους να βγαζουν remake παιχνιδιων(βλεπε medievil,shadow of the colossus).

Μία χαρα δημιουργήθηκαν expectations. Πήγαινε πίσω μερικούς μήνες και θα δεις άρθρα που έγιναν post και εδώ.

• Like 2
Δημοσ.

Το ελεγαν αρκετοι πως θα εχει   bc  με  ps3  και πισω κατι που φυσικα εμεις λεγαμε πως οι πιθανοτητες να συμβει ειναι ελαχιστες .

• Like 5
Δημοσ.

Για να πω και εγώ την γνώμη μου,σε μια νέα κονσόλα επενδύεις ένα σεβαστό ποσό για το καινούργιο που προσφερει,(νέες τεχνολογίες,γραφικα κλπ κλπ),ναι δεν θα μας χάλαγε να υπάρχει bc εννοείται,αλλά προσωπικά 3 χρόνια με χβοχ one s,με τόσα παιχνίδια που έχει δώσει δεν έχω ασχοληθεί ποτέ ούτε θα το έκανα,για το μόνο που μπήκα στον πειρασμό να το πάρω ήταν το red dead 1 όσο θα περίμενα το 2,αλλά σκέφτηκα γιατί να δώσω 20 ευρο για ένα παιχνίδι που το είχα το έλιωσα και είναι 10ετιας;για μένα που δεν έχω παίξει του 4 βέβαια είναι πολύ θετικό ότι υποστηρίζει αυτό για να ασχοληθώ κάποια στιγμή με τα γνωστά exclusive διαμαντακια

Εν κατακλείδι λογική η γκρίνια από μερίδα κόσμου και για τις 2 κονσόλες όχι για αυτό που προσφέρουν η όχι αλλά για το σκοτάδι που υπάρχει γιατί είναι λογικό στην εποχή της πληροφορίας να θέλουμε για κάτι που μας ενδιαφέρει να ακούμε συνέχεια νέα είτε τιμές,είτε παιχνίδια πριν 20 χρόνια όταν κυκλοφορούσε το ps2 το μόνο που είχαμε ήταν μια καρτέλα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και ότι φωτογραφίες βλέπαμε στο gamepro και το games

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Malthador είπε

Και γιατι να τα κανουν emulate και να μην κανουν οτι η Nintendo, δηλαδη δεκαδες remasters? Η nintendo γτ δεν δινει δωρεαν παιχνιδια παλιοτερα και τα ξαναπουλαει στο 60αρι? Και γιατι να περιμενεις απο τη Σονυ να κανει το αντιθετο?

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
20 minutes ago, najinblue3 said:

Και γιατι να τα κανουν emulate και να μην κανουν οτι η Nintendo, δηλαδη δεκαδες remasters? Η nintendo γτ δεν δινει δωρεαν παιχνιδια παλιοτερα και τα ξαναπουλαει στο 60αρι? Και γιατι να περιμενεις απο τη Σονυ να κανει το αντιθετο?

Τι λογική είναι αυτή; Γιατί να συγκρίνω με αυτό που κάνει ο ανταγωνισμός χειρότερα και να μην συγκρίνω με αυτό που κάνει ο ανταγωνισμός καλύτερα; Στην προκειμένη δεν με νοιάζει τι κάνει η Nintendo (που ακόμα κι εκεί μπορείς να τρέχεις games 30ετίας μέσω emulation, έστω με συνδρομή), με νοιάζει τι κάνει η MS στο κομμάτι του BC. 

Με τον καλύτερο συγκρίνουμε, για να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι ακόμα καλύτερο.

2 hours ago, Fulgore said:

Φυσικά και είχαν δημιουργηθεί expectations από την μεριά της Sony, απέφευγαν για πολύ καιρό να πουν τα σχέδιά τους. Ακόμα και τώρα υπάρχουν πάρα πολλές απορίες σε ότι αφορά την BC.

Λεπτομέρεια βέβαια, σε δυο μήνες βγαίνουν κονσόλες και δεν ξέρουμε καν την τιμή τους.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Malthador είπε

Τι λογική είναι αυτή; Γιατί να συγκρίνω με αυτό που κάνει ο ανταγωνισμός χειρότερα και να μην συγκρίνω με αυτό που κάνει ο ανταγωνισμός καλύτερα; Στην προκειμένη δεν με νοιάζει τι κάνει η Nintendo (που ακόμα κι εκεί μπορείς να τρέχεις games 30ετίας, έστω μέσω συνδρομής), με νοιάζει τι κάνει η MS στο κομμάτι του BC. 

Με τον καλύτερο συγκρίνουμε, για να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι ακόμα καλύτερο.

Να σου πω γιατι, γιατι δεν με απαχολει τι κανει η ΜΣ απλα, δεν εχω κονσολα της, εχω ομως δεκαδες κονσολες nintendo και ps4 atm. Η nintendo δινει μονο remasters και απαισια android ports με το κιλο, παρ ολα αυτα δεν ακουω το ιδιο κραξιμο απο το switch community. Δεν αναφερομαι καν στο Ινσομνια γτ ειναι μειονοτητα.

Απο την αλλη βγαινει μια καινουργια κονσολα που δεν ξερουμε κ παρα πολλα, και απαιτουμε να τρεχει παιχνιδια δεκαετιων? Απλα δε γινεται. Την ΜΣ ομως την παιρνει να κανει κατι τετοιο, γτ ειναι πολυ πισω απο τις αλλες δυο, πως να το κανουμε. Το εχασε το παιχνιδι η ΜΣ και προσπαθει καπως να κανει catch up. Δεν σου φαινεται λογικο? Αν η Nintendo δεν πουλουσε τα κερατα της νομιζεις θα μας εδινε ports απο το wii u και το google play store? 

• Like 1
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Malthador είπε

Φυσικά και είχαν δημιουργηθεί expectations από την μεριά της Sony, απέφευγαν για πολύ καιρό να πουν τα σχέδιά τους. Ακόμα και τώρα υπάρχουν πάρα πολλές απορίες σε ότι αφορά την BC.

Λεπτομέρεια βέβαια, σε δυο μήνες βγαίνουν κονσόλες και δεν ξέρουμε καν την τιμή τους.

Στο internet και στα διαφορα forum που συνηθως ψειρίζουν το παραμικρο,παντα expectations απο το τιποτα δημιουργουνται.

Ειδικα με βαση την ολη προιστορια του ps4,επρεπε τα expectation αυτα να ηταν προσγειωμενα.

Ειναι και η ιδια η βεβαιοτητα που ειχαν μερικοι οτι δεν προκειται κανενα 1st party Sony exclusive να κυκλοφορησει ποτε στο PC που λεγανε παλιοτερα και ειδαμε τελικα στην πραξη τι εγινε.

Τωρα βεβαια για τους κατοχους/οπαδους του xbox,μακαρι να ισχυει κατι τετοιο,για να εχουν κατι να ''κοροιδευουν''τους του playstation. 

Για το τελευταιο κομματι των περι BC πληροφοριων συμφωνω.

Βεβαια τους περισσοτερους γενικα πιο πολυ το BC με Ps4 τους καιει,μιας και προφανως δεν εχουν προλαβει ακομα να παιξουν ολα τα παιχνιδια απο το Ps4,και για να εχουν και τιποτα να παιζουν τον πρωτο καιρο οσοι αγορασουν day one Ps5 πχ.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.

Δεν περίμενα κάτι καλύτερο...για την sony μιλάμε...
 Παντός, ακόμα,  θυμάμαι τα σχόλια από αρκετούς που περίμεναν να ξαναπαίξουν  τα παιχνίδια από της προηγούμενες γενιές.
 Και τα σχόλια ήταν κάπως έτσι '' Μπράβο ρε σοναρα, η καλύτερη εταιρεία  ever''
 Τώρα,  βεβαία,  άλλαξαν και μετατράπηκαν '' νέα κονσόλα αγοράζουμε για να παίξουμε τα next gen, όχι τα παλιά''

Ελπίζω, να υποστηρίζει αρκετά παιχνίδια του ps4 το backward compatibility, και όχι να ξεπατωθούν στα remastered.

Δημοσ.
2 hours ago, najinblue3 said:

Η αλήθεια είναι πως τα blu ray του Wii U χωράνε λίγο δύσκολα στο slot του Switch. :P

Αυτό που ίσως να μπορούσε, αλλά και πάλι δεν ξέρω πόσο θα ήταν εφικτό με την ίδια θύρα, είναι να κάνουν emulate τα παιχνίδια του 3DS. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...