Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

JohnVani18
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
12 hours ago, stevenfins said:

Σύμφωνα με τη Wikipedia ( https://en.m.wikipedia.org/wiki/Horizon_Zero_Dawn ) το horizon έχει πουλήσει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια. Προφανώς και δεν είναι όλες οι πωλήσεις full price, αλλά έστω με μέσο όρο τα 40€ έχουμε 400 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης σύμφωνα με το σάιτ το μπάτζετ ήταν γύρω στα 45 εκατομμύρια. Οπότε στην προκειμένη τουλάχιστον περίπτωση δεν θεωρώ πως είχε ανάγκη τις πωλήσεις στο pc για την ανάπτυξη ας πούμε του σίκουελ.

Κόστισε μόνο 45m το HZD;;; Δυσκολεύομαι να το πιστέψω, αυτό σημαίνει ότι είναι οριακά ΑΑΑ τίτλος, που το αποτέλεσμα δεν δείχνει κάτι τέτοιο.

Και πάλι δυσκολεύομαι να το πιστέψω, κάτι δεν λένε σωστά. Βλέπω ότι δούλεψαν 250 άτομα για 6 χρόνια προκειμένου να γίνει developed το game (χωρίς να υπολογίζουμε το outsourcing). Με το ελάχιστο των 50k που παίρνει ένας game dev στην Ολλανδία, αυτό σημαίνει αμέσως αμέσως 75m μόνο για το ευρωπαϊκό development, χωρίς να υπολογίζουμε όλα τα υπόλοιπα (outsourcing, marketing κοκ).

Αν κόστισε μόνο 45m, τότε είναι υπόδειγμα, μιλάμε πιθανότατα για το φθηνότερο ΑΑΑ game της γενιάς, απίστευτο.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

250 ατομα ειναι το maximun των ανθρωπων που δουλεψαν στο παιχνιδι. δε σημαινει οτι 250 άτομα δουλευαν για 6 χρονια στο παιχνιδι...Παντως οταν σου λενε οτι το gta στοιχισε 220εκ. Δε μου φαινεται τοσο περιεργο το νουμερο για το horizon...

οπως ειπα , αν βαλεις και την εφορια, το ποσοστο των retailers, για τα περισοτερα ΑΑΑ, με τα 6εκ πωλησεις αφηνουν ενα καλο κερδος...οταν ενα παιχνιδι οπως το gears 4 κανει 2.5 εκ πωλησεις στην κονσολα, τοτε ναι η ms ειναι αναγκασμενη να το φερει και στα pc για να βγαλει τα κερδη που περιμενε...

η εγκατεστημενη base παιζει μεγαλο ρολο στα next gen console enclusives, και ειναι ενας σημαντικος λογος που βλεπουμε τα ακριβα παιχνιδια μετα τη διετια....πέρα απο κάποια system sellers...

14 ώρες πριν, Fulgore είπε

Στην ιδια την ειδηση εγω σχολιασα πρωτα απο ολα,οτι για να βγαινει μια Sony με πανω απο τις διπλασιες πωλησεις  και να κυκλοφορει τωρα σιγα σιγα τα παιχνιδια της στο PC,μονο τυχαιο δεν ειναι και σιγουρα δεν ειναι μονο για να φερει παραπανω κοσμο στο Playstation.

Γιατι ουτως ή αλλως μεσα σε αυτα τα 110+μυρια ps4,ειναι και παρα πολλοι οι κατοχοι που εχουν και PC. Ακομα και στα θεματα των ιδιων των exclusive στο εδω forum,οι περισσοτεροι πλεον παιζει να ειναι αυτοι που εχουν και pc(μαζι με ps4).

Απο εκει και περα για τις ''προτιμησεις''των pc gamer,ουτε αυτες ειναι υποθετικη κουβεντα.

Οποιος εχει παρακολουθησει τι γραφεται στο steamforum απο τον ιδιο τον κοσμο,και με το Death Stranding και με το Horizon,ξερει πολυ καλα τι παιζει στην πραξη.

Εγω δεν πετυχα πχ  ενα ατομο που να αγορασε τωρα το Horizon και να εγραψε οτι του αρεσε τοσο πολυ που θα αγορασει day one το ps5 για να παιξει το Horizon forbidden west συγκεκριμενα.

Αντιθετως τα πιο πολλα σχολια που διαβαζω ειναι του τυπου''αναμενουμε πως και πως και τα υπολοιπα exclusives στο PC''.

Αυτοι που τους καινε τα exclusives εχουν ηδη αγορασει παρι ps4 για να τα παιξουν και το pc το εχουν για τα multiplatform.

Ας μας πει και ο @Malthador ή και αλλα παιδια που εχουν πολλαπλα συστηματα περαν απο Pc,εαν πολλοι pc αδες(ειδικα οταν εδω και χρονια παιζει στα 200ευρω το ps4)εχουν ή δεν εχουν ηδη και Playstation για τα exclusives(ή και nintendo switch),και πως βλεπουν την ολη κινηση της Sony να δινει ετσι ξαφνικα τα exclusives της στο PC,παρολο που κλεινει την γενια αυτη με πανω απο 110+μυρια κονσολες. 

Καποιος αλλος ισως αναφερει και το PS Now οτι μπορει να εχει καποια σχεση.

Εσύ πιστεύεις δηλαδή ότι θα έρθουν τα tlou2 και tushima που έφερες σαν παράδειγμα σύντομα στα pc? Αυτό που βλέπουμε είναι να έρχονται παλιότεροι τίτλοι προς το παρόν, Horizon και ακούγεται και το Bloodborn, το Death stranding γιατί το αναφέρεις όταν εξ αρχής το παιχνίδι φτιάχτηκε και για τα pc και ανακοινώθηκε ότι θα κυκλοφορήσει για Pc ένα μήνα πριν βγει για το ps4?  Από την αρχή ήταν time exclusive του ps4 (6 μήνες)  και όχι καθαρό exclusive της Sony. 

Και εγώ έχω gaming PC μαζί με ps4 μόνο για exclusive και xbox one x για 3rd party's, γι αυτό και σου είπα είναι ασύμφορο αυτή την στιγμή να δώσεις 50 με 60€ για έναν τίτλο 3ετίας+ που στο ps4 έχει 15€. Τα παλιότερα exclusive τα χρησιμοποιεί σαν τυράκι για να φέρει κόσμο στην πλατφόρμα, είναι τυχαίο και σύμπτωση νομίζεις ότι δώσανε το Horizon όταν ήδη έχουν δείξει στην παρουσίαση του ps5 το Horizon2? Δεν νομίζω. 

Αν τώρα αρχίσουν και βγάλουν και νεα exclusives όπως tlou2 και tushima είτε του ps5 το ξανασυζηταμε, που προσωπικά δεν βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο γιατί όπως πολλοί λένε "ποιος ο λόγος να πάρεις Xbox όταν όλα τα παιχνίδια θα έρθουν στο Pc" θα ισχύει και για το ps5 πλεον και δεν νομίζω η ίδια η SOny να κάψει το πιο δυνατό της χαρτί που είναι τα 1rs't partys της,  δίνοντας τα με όποια καθυστέρηση και στα pc. 

2 ώρες πριν, Malthador είπε

Κόστισε μόνο 45m το HZD;;; Δυσκολεύομαι να το πιστέψω, αυτό σημαίνει ότι είναι οριακά ΑΑΑ τίτλος, που το αποτέλεσμα δεν δείχνει κάτι τέτοιο.

Και πάλι δυσκολεύομαι να το πιστέψω, κάτι δεν λένε σωστά. Βλέπω ότι δούλεψαν 250 άτομα για 6 χρόνια προκειμένου να γίνει developed το game (χωρίς να υπολογίζουμε το outsourcing). Με το ελάχιστο των 50k που παίρνει ένας game dev στην Ολλανδία, αυτό σημαίνει αμέσως αμέσως 75m μόνο για το ευρωπαϊκό development, χωρίς να υπολογίζουμε όλα τα υπόλοιπα (outsourcing, marketing κοκ).

Αν κόστισε μόνο 45m, τότε είναι υπόδειγμα, μιλάμε πιθανότατα για το φθηνότερο ΑΑΑ game της γενιάς, απίστευτο.

Και εμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Απλώς αν θεωρήσουμε πως πέφτουν έξω και το κόστος έφτασε ακόμη και τα 100 εκατομμύρια και πάλι το κέρδος ήταν μεγάλο.

• Like 1

8 ώρες πριν, spartan29gr είπε

Δεν υπαρχει περιπτωση να δινει τα παιχνιδια του ps5 day one  σε υπολογιστες

Δευτερον δεν ειναι χαζοι οι τυποι στο να μειωσουν  τις πωλησεις  τους,ειδικα τωρα που ειναι ετοιμοι να βγαλουν καινουργιο  hardware στην αγορα

Μακροπροθεσμα και μονο θα γινετε το συγκεκριμενο πλανο παιδες.Απλα ειναι τα πραγματα .

Αυτο  πιστευω και εγω θα αφορα τιτλους αρκετα χρονια μετα το λανσαρισμα  που  απο αποψη πωλησεων-εσοδων στην πλατφορμα θα ειναι πλεον αναιμικα .

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας τα φέρνουν μετά από χρονιά, αλλά μην τα πουλάνε 60 ευρώ λες και είναι κάποιο καινούργιο παιχνίδι. Γιατί, εντάξει, καλά τα παιχνίδια της sony, αλλά δεν ήμαστε και κορόιδα. 
 Επίσης,  να κάνουν και κάτι για τα μελλοντικά ports, γιατί το port του horizon zero είναι άθλιο, και όχι μόνο δεν σε πείθει να αγοράσεις το ps4 ή το ps5, αλλά σου δημιουργεί το συναίσθημα ότι θα έπρεπε να στο έδιναν τζάμπα το παιχνίδι. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Saloufas είπε

Εσύ πιστεύεις δηλαδή ότι θα έρθουν τα tlou2 και tushima που έφερες σαν παράδειγμα σύντομα στα pc?

Οχι.

Και για τις τιμες,ας υπερ κοστολογουν τα παλιοτερα exclusives να τρωνε κραξιμο.

Επεξ/σία από Fulgore

8 λεπτά πριν, GaGaS_Thess είπε

Πολυ κακο για ποιο λογο?

Αντε μονο για καποια συγκεκριμενα παιχνιδια του ps3 να το καταλαβωοπως metal gear solid 4,Red Dead 1,resistance κλπ.

Και το ps4 δεν ηταν BC με ps1 και ps2 και ειδαμε τελικα τι πωλησεις εκανε.

• Like 1

35 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Πολυ κακο για ποιο λογο?

Αντε μονο για καποια συγκεκριμενα παιχνιδια του ps3 να το καταλαβωοπως metal gear solid 4,Red Dead 1,resistance κλπ.

Και το ps4 δεν ηταν BC με ps1 και ps2 και ειδαμε τελικα τι πωλησεις εκανε.

To πως δυο διαφορετικα πραγματα κανουν offset το ενα το αλλο (παραπανω, πολυ καλες πωλησεις και ελλειψη back compatibility) με ξεπερναει, καταλαβαινω ομως πως πρεπει να "βγει" καπως το narrative. Εγω καιγομαι να παιξω το πολυαγαπημενο μου wip3out special Edition για παραδειγμα σε φαση 4κ, antialiasing & anisotropic οπως τα χβοχ OG παιχνιδια. Το ιδιο θελω να κανω με καμποσα ps1 games (pandemonium 2, destruction derby, twisted metal kok). Φανταζομαι ο καταλαγος παρομοιων παιχνιδιων στο ps2 k 3 θα αυξανεται γεωμετρικα. Και κατι μου λεει πως τοτε το PS4 θα εκανε ακομη περισσοτερες πωλησεις.

Οποτε ναι, δεν ειναι πολυ καλο νεο για τους φιλους της κονσολας.

Μεχρι τοτε ας ειναι καλα το epsxe

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την μεγαλύτερη μου library την έχω στο PS3 από κονσόλες. Και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πιο αξιόπιστος τρόπος να παίξεις κάποια από τα masterpieces που δεν γίνανε ποτέ remaster σε ps4 από το og hardware (αν σας ζει ακόμα η κονσόλα και δεν έχει πάθει ylod ή dead laser μετά από τόσα χρόνια) και το psnow (και σε αυτό δεν είναι όλο το library πχ απουσιάζει το Demon's Souls). Ο RPCS3 ακόμα είναι σε βρεφικό στάδιο και τα system requirements/bugs  είναι βαρβάτα. Για μένα εν κατακλείδι θα ήταν μεγαλύτερο selling point το PS3 BC ακόμα και στεγνό 720p30, από ότι το PS4 BC γιατί θεωρώ δύσκολα θα δούμε enhanced PS4 games στα 60 fps που θα έκανε την διαφορά.

Επεξ/σία από ilos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικα μαρεσει το focus να πηγαινει παντα στα παιχνιδια της γενιας που προοριζεται η κονσολα αυτη πανω απο ολα και αντε μετα σε μια γενια πισω να υπαρχει υποστηριξη κυριως για να εχει ο κοσμος τον πρωτο καιρο/launch παιχνιδια να παιξει.

Τωρα για την ps1/2/3 υποστηριξη,θα ειναι καλο αν υπαρχει?Ναι. 

Θα παιξει ρολο ομως στην αγορα του ps5 για μενα?Ουτε για αστειο.

Και ασε που με τετοιο backlog παιχνιδιων που εχει μαζευτει,ακομα και να υπαρχει υποστηριξη θα μου ειναι αδιαφορη,λογω χρονου.

Τι να βρεις χρονο να πρωτο παιξεις πια?

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1

18 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Προσωπικα μαρεσει το focus να πηγαινει παντα στα παιχνιδια της γενιας που προοριζεται η κονσολα αυτη πανω απο ολα και αντε μετα σε μια γενια πισω να υπαρχει υποστηριξη κυριως για να εχει ο κοσμος τον πρωτο καιρο/launch παιχνιδια να παιξει.

Τωρα για την ps1/2/3 υποστηριξη,θα ειναι καλο αν υπαρχει?Ναι. 

Θα παιξει ρολο ομως στην αγορα του ps5 για μενα?Ουτε για αστειο.

Και ασε που με τετοιο backlog παιχνιδιων που εχει μαζευτει,ακομα και να υπαρχει υποστηριξη θα μου ειναι αδιαφορη,λογω χρονου.

Τι να βρεις χρονο να πρωτο παιξεις πια?

Εκεί είναι το σημείο που χάνεις την ουσία και προσωπικά θεωρώ πως μπερδεύεσαι. Πχ προσωπικά θεωρώ πως το Black Album των Metallica είναι το καλύτερο μέταλ άλμπουμ έβερ. Κάποιος άλλος τον θεωρεί χάλια, κάποιος δεν ακούει καν μέταλ, και κάποιος ακούει Σνικ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...