Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

JohnVani18
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@Mitroglou7 Ρε,σίγουρα...υποθέσεις κάνουμε.Τόσο καιρό βλέπω το thread και δεν απαντούσα αλλά έβλεπα συνέχεια σχόλια του τύπου "και 600 να κάνει καλά είναι" κτλ και λέω ας πω κι εγώ το δικό μου.Επίσης θα συμφωνήσω 100% για το pay to play online και να πω ότι εγώ από τη πλευρά μου δεν το υποστηρίζω αυτό το πλάνο.Παιχνίδια μόνο για το PS4 έχω πάνω από 50 αλλά αεριτζίδικα λεφτά από 'μένα δε βλέπουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@akarabamba @xavierΜεγαλη λεξη το ζορι γραψε λαθος μου...Αυτο που ηθελα να τονισω ητανε οτι μπορει να φαινεται εκ πρωτης οψεως μεγαλο το χασμα στην τιμη μεταξυ τον 2 εκδοσεων αν οντως εχουν 100 ευρω διαφορα.Αλλα και παλι σε συμφερει το δισκακι και να μην εισαι αυτος που πουλαει τα παιχνιδια και παλι θα το κανεις αποσβεση αν αγορασεις 10 μεταχειρισμενα παιχνιδια και μαλιστα τιτλους που ειναι καινουργιοι.Γιατι αν πεις οτι αγορασες 10 παιχνιδια που καινουργια παιζουν στο 50αρικο και τα τσιμπησεις στα 40 μεταχειρισμενα παλι θα κανεις αποσβεση το drive.

Αλλα επειδη πας στην κουβεντα @akarabamba γιατι να το πληρωσω τοσο το drive νομιζω σου απαντησε ο @Mitroglou7 αν οντως ισχυει τοσο μεγαλο χασμα στις τιμες αυτων των 2 θα ειναι οτι στο digital θα πουλαει με χασουρα και στο αλλο απλα στην κανονικη του τιμη και οχι πιο ακριβα οπως νομιζεις.

• Like 3

@icenex Μπορεί να'ναι κι έτσι,δε λέω.Δηλαδή να πουλάει το digital με χασούρα αλλά και πάλι η διαφορά των 100 ΑΝ όντως είναι τόση όπως πολύ σωστά τονίζεις μιας και υποθέσεις όντως κάνουμε,πάλι θα χτυπάει κάπως.Τέλος πάντων,ίσως το υπεραναλύουμε το θέμα.Θα δείξει...

Πάω για τούφα.Καλή συνέχεια.

5 ώρες πριν, Malthador είπε

το 50% των πωλησεων πλεον γινεται ψηφιακα...υπαρχει κοσμος που δεν ασχολειται με δισκακια στο ps4...για αυτους που το κανουν, δεν υπαρχει καν συζητηση για το ποια κονσολα θα πρεπει να διαλεξουν...Εδω ακομα και εγω που δεν αγοραζω retail, θα το σκεφτω παρα πολυ, πριν μπω στο περιορισμο της digital only....αλλα σιγουρα θα πρεπει να αποσαφηνιστουν πολλα πραγματα πριν παρω αποφαση, με πιο πιθανο να παω στην κανονικη κονσολα και ας αραχνιαζει το drive...

• Like 2

• Moderators
1 hour ago, xavier said:

το 50% των πωλησεων πλεον γινεται ψηφιακα...υπαρχει κοσμος που δεν ασχολειται με δισκακια στο ps4...για αυτους που το κανουν, δεν υπαρχει καν συζητηση για το ποια κονσολα θα πρεπει να διαλεξουν...Εδω ακομα και εγω που δεν αγοραζω retail, θα το σκεφτω παρα πολυ, πριν μπω στο περιορισμο της digital only....αλλα σιγουρα θα πρεπει να αποσαφηνιστουν πολλα πραγματα πριν παρω αποφαση, με πιο πιθανο να παω στην κανονικη κονσολα και ας αραχνιαζει το drive...

Όταν έχεις δύο SKU's στην αρχή της γενιάς με τόσο κρίσιμη διαφορά (το ένα να παίζει δισκάκια, ενώ το άλλο όχι) δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα λύνει πιστεύω. Δεν μας ενδιαφέρει ότι το 50% των πωλήσεων γίνεται ψηφιακά πλέον. Και το 80% να γινόταν ψηφιακά, πάλι δεν θα μας ενδιέφερε. Μας ενδιαφέρει πόσοι αγοράζουν αποκλειστικά και μόνο ψηφιακά σε όλο το lifespan της κονσόλας, που θεωρώ ότι δεν είναι ούτε το 1% των owners. Ακόμα κι εγώ που αγοράζω κάργα ψηφιακά, όταν αποφασίσω να πάω digital-only σε μία κονσόλα, όλο και κάποιο δισκάκι θα πέσει στα χέρια μου μέσα στα 4-5-6 χρόνια που θα την έχω.

Είναι λίγο ρίσκο το μικρό SKU, «σπάει» τα next-gen upgrades, «σπάει» το BC, γενικά έχω περιέργεια να δω αν και η MS θα βγάλει τέτοιο SKU.

• Like 1

18 λεπτά πριν, Malthador είπε

Όταν έχεις δύο SKU's στην αρχή της γενιάς με τόσο κρίσιμη διαφορά (το ένα να παίζει δισκάκια, ενώ το άλλο όχι) δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα λύνει πιστεύω. Δεν μας ενδιαφέρει ότι το 50% των πωλήσεων γίνεται ψηφιακά πλέον. Και το 80% να γινόταν ψηφιακά, πάλι δεν θα μας ενδιέφερε. Μας ενδιαφέρει πόσοι αγοράζουν αποκλειστικά και μόνο ψηφιακά σε όλο το lifespan της κονσόλας, που θεωρώ ότι δεν είναι ούτε το 1% των owners. Ακόμα κι εγώ που αγοράζω κάργα ψηφιακά, όταν αποφασίσω να πάω digital-only σε μία κονσόλα, όλο και κάποιο δισκάκι θα πέσει στα χέρια μου μέσα στα 4-5-6 χρόνια που θα την έχω.

Είναι λίγο ρίσκο το μικρό SKU, «σπάει» τα next-gen upgrades, «σπάει» το BC, γενικά έχω περιέργεια να δω αν και η MS θα βγάλει τέτοιο SKU.

Σωστός.

13 λεπτά πριν, Malthador είπε

ναι, δε διαφωνω και η δικη μου λογικη ειναι παρομοια με τη δικια σου...αλλα οπως ειπα και πριν, θεωρω οτι  η digital θα βγει μονο για λογους εντυπωσεων...η τιμη το εχουμε δει οτι σε καθε γενια κονσολων επαιξε σημαντικο ρολο...επρεπε να βρουν ενα τροπο να ανακοινωσουν μια κονσολα στα 400 ευρω και πιστευω οτι η digital ηταν ο τροπος που επελεξαν...

θα δουμε μέσα στο επομενο 2μηνο που θα ανακοινωθουν οι τιμες...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Malthador η MS δεν έχει βγάλει μια έκδοση All digital Edition Xbox One (όχι βέβαια στην αρχή της γενιάς) σε χαμηλή τιμή; Νομίζω ότι λόγω του gamepass  θα ταίριαζε μια τέτοια digital-only κονσόλα με αισθητά χαμηλότερη τιμή ως εναλλακτική πρόταση αφού συμβαδίζει και με την φιλοσοφία της. Τώρα η Sony σκοπεύει να στηρίξει πιο δυνατά το PS Now και σε αγορές που δεν το υποστηρίζουν. Υπάρχει αγοραστικο κοινό που δεν αγοράζει πολλά παιχνίδια ή αγοράζει τα πλέον απαραίτητα και στηρίζεται στις υπηρεσίες για να ασχολείται με το άθλημα.

Επεξ/σία από Ren_of_Heavens

8 ώρες πριν, Malthador είπε

Απλά δικαιολογίες. Το πρόβλημα αυτό λύνεται πάρα πολύ εύκολα για τα παιχνίδια που θα βγουν από εδώ και πέρα. Για αυτά που έχουν κυκλοφορήσει ήδη είναι όντως πιο δύσκολο, αλλά έτσι και αλλιώς για τα περισσότερα από αυτά δεν προβλέπεται δωρεάν αναβάθμιση. 

Το μόνο πρόβλημα έγκειται στο BC, αλλά εκεί την ευθύνη την έχει ο αγοραστής. Δεν γίνεται να θέλει BC σε δισκάκι και να παίρνει Digital only κονσόλα 

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, xavier said:

ναι, δε διαφωνω και η δικη μου λογικη ειναι παρομοια με τη δικια σου...αλλα οπως ειπα και πριν, θεωρω οτι  η digital θα βγει μονο για λογους εντυπωσεων...η τιμη το εχουμε δει οτι σε καθε γενια κονσολων επαιξε σημαντικο ρολο...επρεπε να βρουν ενα τροπο να ανακοινωσουν μια κονσολα στα 400 ευρω και πιστευω οτι η digital ηταν ο τροπος που επελεξαν...

θα δουμε μέσα στο επομενο 2μηνο που θα ανακοινωθουν οι τιμες...

Εξακολουθώ να πιστεύω (με επιφύλαξη) ότι το digital-only ΔΕΝ θα είναι φθηνότερο από το κανονικό PS5, πιστεύω ότι θα έχει μεγαλύτερο SSD και θα βγει στην ίδια τιμή. Θα περιμένω να δω την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσουν.

1 hour ago, Ren_of_Heavens said:

Malthador η MS δεν έχει βγάλει μια έκδοση All digital Edition Xbox One (όχι βέβαια στην αρχή της γενιάς) σε χαμηλή τιμή; Νομίζω ότι λόγω του gamepass  θα ταίριαζε μια τέτοια digital-only κονσόλα με αισθητά χαμηλότερη τιμή ως εναλλακτική πρόταση αφού συμβαδίζει και με την φιλοσοφία της. Τώρα η Sony σκοπεύει να στηρίξει πιο δυνατά το PS Now και σε αγορές που δεν το υποστηρίζουν. Υπάρχει αγοραστικο κοινό που δεν αγοράζει πολλά παιχνίδια ή αγοράζει τα πλέον απαραίτητα και στηρίζεται στις υπηρεσίες για να ασχολείται με το άθλημα.

Ναι, έβγαλε και η MS το AD X1S, αλλά στο τέλος της ζωής του και ενώ είχε κυκλοφορήσει mid-gen upgrade. Καμία σχέση με το να το βγάζει εξαρχής. Εδώ η MS διαφημίζει το SeX σαν το απόλυτο XBOX μηχανάκι που θα παίζει τα games τεσσάρων γενιών. Θεώρω απίθανο να βγάλει digital-only μοντέλο. Κάτι αντίστοιχο έκανε και η Sony (σε μικρότερο βαθμό, but still): είπε ο Cerny ότι θα παίζουν τα 100 πιο εμπορικά games του PS4 στο PS5 στο launch και βγήκε η Sony και τον διόρθωσε ότι «θα παίζει όλη η βιβλιοθήκη του PS4 στο launch, όχι μόνο τα 100 πιο εμπορικά». Δεν μπορεί τη μία να σου λένε για full BC και δυο μήνες μετά να μπαίνει αστερίσκος. Δείχνει τουλάχιστον ασυνέπεια.

Αλλά έστω. Πες ότι το κάνουν για να σπρώξουν το PS Now με streaming ή local downloading. Βλέπεις να κινείται τίποτα στο στρατόπεδο της Sony; Η MS το ανακινεί κάθε τόσο το xCloud και εν τέλει δεν θα είναι έτοιμη φέτος, το παγκόσμιο launch πήγε για το 2021. Από τη Sony τι περιμένεις, να σου πει ανοίξει το PS Now στο launch του PS5; Χωρίς δοκιμές, χωρίς τίποτα; 

20 minutes ago, Bourdoulas said:

Απλά δικαιολογίες. Το πρόβλημα αυτό λύνεται πάρα πολύ εύκολα για τα παιχνίδια που θα βγουν από εδώ και πέρα. Για αυτά που έχουν κυκλοφορήσει ήδη είναι όντως πιο δύσκολο, αλλά έτσι και αλλιώς για τα περισσότερα από αυτά δεν προβλέπεται δωρεάν αναβάθμιση. 

Το μόνο πρόβλημα έγκειται στο BC, αλλά εκεί την ευθύνη την έχει ο αγοραστής. Δεν γίνεται να θέλει BC σε δισκάκι και να παίρνει Digital only κονσόλα 

Πώς λύνεται; Πες ότι παίρνω το Cyberpunk 2077 σε δισκάκι σε μία κονσόλα αυτής της γενιάς, πώς θα το παίξω στην κονσόλα της επόμενης γενιάς αν δεν έχει tray;

Επεξ/σία από Malthador

Εγω παντως ζω για την στιγμη που θα παω να παρω το ps5 μαζι με το  Cyberpunk, οπως ολα δειχνουν λογω καθυστερησης .Αν εχει στο λανσαρισμα και το demon souls  θα μιλαμε για το απολυτο jackpot .Aλλα το κοβω πολυ καλο για να ειναι αληθινο.

1 λεπτό πριν, Malthador είπε

Εξακολουθώ να πιστεύω (με επιφύλαξη) ότι το digital-only ΔΕΝ θα είναι φθηνότερο από το κανονικό PS5, πιστεύω ότι θα έχει μεγαλύτερο SSD και θα βγει στην ίδια τιμή. Θα περιμένω να δω την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσουν.

Ναι, έβγαλε και η MS το AD X1S, αλλά στο τέλος της ζωής του και ενώ είχε κυκλοφορήσει mid-gen upgrade. Καμία σχέση με το να το βγάζει εξαρχής. Εδώ η MS διαφημίζει το SeX σαν το απόλυτο XBOX μηχανάκι που θα παίζει τα games τεσσάρων γενιών. Θεώρω απίθανο να βγάλει digital-only μοντέλο. Κάτι αντίστοιχο έκανε και η Sony (σε μικρότερο βαθμό, but still): είπε ο Cerny ότι θα παίζουν τα 100 πιο εμπορικά games του PS4 στο PS5 στο launch και βγήκε η Sony και τον διόρθωσε ότι «θα παίζει όλη η βιβλιοθήκη του PS4 στο launch, όχι μόνο τα 100 πιο εμπορικά». Δεν μπορεί τη μία να σου λένε για full BC και δυο μήνες μετά να μπαίνει αστερίσκος. Δείχνει τουλάχιστον ασυνέπεια.

Αλλά έστω. Πες ότι το κάνουν για να σπρώξουν το PS Now με streaming ή local downloading. Βλεέπις να κινείται τίποτα στο στρατόπεδο της Sony; Η MS το ανακινεί κάθε τόσο το xCloud και εν τέλει δεν θα είναι έτοιμη φέτος, το παγκόσμιο launch πήγε για το 2021. Από τη Sony τι περιμένεις, να σου πει ανοίξει το PS Now στο launch του PS5; Χωρίς δοκιμές, χωρίς τίποτα; 

Πώς λύνεται; Πες ότι παίρνω το Cyberpunk 2077 σε δισκάκι σε μία κονσόλα αυτής της γενιάς, πώς θα το παίξω στην κονσόλα της επόμενης γενιάς αν δεν έχει tray;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Δύο μου έρχονται στο μυαλό αυτή την στιγμή. 

1) Το κάθε δισκάκι είναι μοναδικό. Αυτός ο μοναδικός αριθμός γίνεται bind στον λογαριασμό του χρήστη. Ο χρήστης μπορεί να το κατεβάσει ψηφιακό. Αν θες να πουλήσεις το δισκάκι, ατύχησε ο επόμενος καθώς δεν θα μπορεί να κάνει το upgrade. 

2) Να υπάρχει κωδικός σε χαρτάκι, αλλα αυτό έχει μειονέκτημα για την εταιρεία, καθώς θα μπορείς να πουλάς τον κωδικό, αφού δεν θα είναι bind κάπου. 

4 λεπτά πριν, Malthador είπε

Το Digital Only θα είναι απλό decoy για να διαφημίζεται ως φτηνότερο από το SeX. Πρακτικά θα το γνωρίζει όποιος το πάρει ότι θα έχει μόνο digital παιχνίδια και αν έχει παλιά δισκάκια δεν μπορεί να τα κάνει τίποτα.  Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα παραπλάνησης. Είναι όπως το Switch lite. Δεν κουμπωνει στην τηλεόραση, period.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, Bourdoulas said:

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Δύο μου έρχονται στο μυαλό αυτή την στιγμή. 

1) Το κάθε δισκάκι είναι μοναδικό. Αυτός ο μοναδικός αριθμός γίνεται bind στον λογαριασμό του χρήστη. Ο χρήστης μπορεί να το κατεβάσει ψηφιακό. Αν θες να πουλήσεις το δισκάκι, ατύχησε ο επόμενος καθώς δεν θα μπορεί να κάνει το upgrade. 

2) Να υπάρχει κωδικός σε χαρτάκι, αλλα αυτό έχει μειονέκτημα για την εταιρεία, καθώς θα μπορείς να πουλάς τον κωδικό, αφού δεν θα είναι bind κάπου. 

Δεν πρόκειται να γίνουν αυτά και το ξέρουμε όλοι. Μόνο η CDPR μπορεί να χαρίσει games, καμία άλλη εταιρεία.

10 minutes ago, jokul7 said:

Το Digital Only θα είναι απλό decoy για να διαφημίζεται ως φτηνότερο από το SeX. Πρακτικά θα το γνωρίζει όποιος το πάρει ότι θα έχει μόνο digital παιχνίδια και αν έχει παλιά δισκάκια δεν μπορεί να τα κάνει τίποτα.  Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα παραπλάνησης. Είναι όπως το Switch lite. Δεν κουμπωνει στην τηλεόραση, period.

Ξαναλέω, προσωπικά ΔΕΝ πιστεύω ότι θα έχει χαμηλότερη τιμή. Είναι λάθος από αρκετές απόψεις, κατά βάση γιατί the cons outweigh the pros. Δεν βγάζεις φθηνότερο stripped-down SKU στην αρχή της γενιάς, πως να το κάνουμε. Με την ίδια λογική ας βγάλει και ένα τρίτο, ακόμα φθηνότερο SKU που να έχει HDD αντί για SSD, όποιος το πάρει θα ξέρει ότι θα τρώει στην μάπα loading times, σιγά. Αλλά έτσι πάει περίπατο το marketing περί SSD, όπως πάει περίπατο το marketing περί BC με την digital-only έκδοση.

Δεν είναι λογικό να γίνεται fragmented το user base για 50 ή 100 ευρώ λιγότερα. Να γίνει fragmented γιατί με τα ίδια ή με περισσότερα χρήματα θα αγοράσει δυνατότερο μηχάνημα ή περισσότερη χωρητικότητα, ναι. Αλλά να κόβεις major χαρακτηριστικά για να ρίξεις το κόστος, δεν το βρίσκω λογικό, τουλάχιστον όχι στο launch.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1

17 λεπτά πριν, Fotis13 είπε

Εγω παντως ζω για την στιγμη που θα παω να παρω το ps5 μαζι με το  Cyberpunk, οπως ολα δειχνουν λογω καθυστερησης .Αν εχει στο λανσαρισμα και το demon souls  θα μιλαμε για το απολυτο jackpot .Aλλα το κοβω πολυ καλο για να ειναι αληθινο.

Η λογικη λεει πως για το 2ο θα ειχαν δειξει και gameplay την περασμενη Πεμπτη, επομενως δυστυχως δεν βλεπω να σου βγαινει η ευχη. Οχι οτι  μας χαλαει το Cyberpynk ετσι; Υπερ-ναυαρχιδα ειναι..

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...