Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει οργιάσει η ms στο Twitter.Μεχρι και την ημερομηνία δώσανε που θα κυκλοφορήσει το X.Το ξαναλέω, θεωρούσα το τμήμα μάρκετινγκ της Sony,το κορυφαίο όλων.Δε το πιστεύω ακόμα πόσο foul παρουσίαση έκαναν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Εγω για να το αφησω εδω γιατι οντως βγαινουμε οff topic και θα σου πω οτι οι νεες καρτες γραφικων θα εχουν εως 50% παραπανω RT cores απο οτι οι αντιστοιχες που εχουμε τωρα.

Τυχαιο?

Δεν νμζ..

Τωρα το τι υποστηριζει το Rdna 2 της AMD που ειναι ακομα νεογνη στο ray tracing σε σχεση με την Nvidia η οποια εχει τεχνογνωσια πανω απο 15ετια να φτιαχνει αυτα τα τσιπακια  τα βλεπω ολα μαρκετινιστικα για να προσελκυσουν τις μαζες..

Σας το ειπε και ο Cerny,ειναι ακριβο και δεν θελουμε να ανεβασουμε την τιμη της κονσολας με λιγα λογια..

Χεστηκε η φοραδα στο αλωνι εαν ειναι να παιζουμε τα σαπακια της ubi και της EA με ΨευτοRT. 

Μας γλενταει η SONY με τις παιχνιδαρες της. 

Tερας το ΧΒΟΧ series X, θα φαει πολυ κοσμο απο τα PC. Aλλα η Sony με τις παιχνιδαρες της θα υπερεχει...

Επεξ/σία από ROG-X
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gorbatsof είπε

Κοψοχρονιά όχι, αλλά μπορεί να την τιμολογήσει όσο πιο κάτω πάει.Δε νομίζω να είναι πάνω από 50ευρω η διαφορά τους αν θέλει να χτυπήσει τη Sony με κάθε τρόπο.

Μακαρι να ειναι μονο 50 ευρω...αν και θεωρω οτι η ms θα προτιμησει να πουλησει πιο ακριβα και για προωθητικη ενεργεια να δωσει πχ 3 μηνο gamepass. 

Δημοσ.

Έχει ξεκινήσει τόσο επιθετικά η ms που πιστεύω ότι ακόμα και στην τιμή,θα παίξει ανταγωνιστικά.Αγορα studios,gamepass, δυνατότερη κονσόλα,ε ας μη τα χαλάσουμε στην τιμή 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ROG-X είπε

Χεστηκε η φοραδα στο αλωνι εαν ειναι να παιζουμε τα σαπακια της ubi και της EA με ΨευτοRT. 

Μας γλενταει η SONY με τις παιχνιδαρες της. 

Tερας το ΧΒΟΧ series X, θα φαει πολυ κοσμο απο τα PC. Aλλα η Sony με τις παιχνιδαρες της θα υπερεχει...

Εαν νμζεις οτι οι χρηστες του pc θα το παρατησουν και θα τρεξουν να παρουν xbox πρεπει να εισαι αφελης..

Σαν συμπληρωμα την εχουν την κονσολα και κατα πλειοψηφια αγοραζουν αυτην που εχει παιχνιδια τα οποια δεν βγαινουν στο pc.

Mαντεψε λοιπον ποια απο τις δυο θα παρουν..

1 ώρα πριν, Gorbatsof είπε

Έχει οργιάσει η ms στο Twitter.Μεχρι και την ημερομηνία δώσανε που θα κυκλοφορήσει το X.Το ξαναλέω, θεωρούσα το τμήμα μάρκετινγκ της Sony,το κορυφαίο όλων.Δε το πιστεύω ακόμα πόσο foul παρουσίαση έκαναν.

Ο ανθρωπος παρουσιασε την αρχιτεκτονικη σαν lead designer,δεν ειχε σκοπο να σου πουλησει το ps5..

Ελεος δλδ..

Επεξ/σία από optimus prime
  • Like 2
Δημοσ.

Η διαφορά στο throughput είναι τεράστια! Τώρα ή μας δουλεύουν (Sony, παλιά μου τέχνη κόσκινο) ή έχουν κάνει απίστευτη δουλειά στον ssd και τα επιμέρους υποσυστήματα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, optimus prime είπε

Εαν νμζεις οτι οι χρηστες του pc θα το παρατησουν και θα τρεξουν να παρουν xbox πρεπει να εισαι αφελης..

Σαν συμπληρωμα την εχουν την κονσολα και κατα πλειοψηφια αγοραζουν αυτην που εχει παιχνιδια τα οποια δεν βγαινουν στο pc.

Mαντεψε λοιπον ποια απο τις δυο θα παρουν..

Ο ανθρωπος παρουσιασε την αρχιτεκτονικη σαν lead designer,δεν ειχε σκοπο να σου πουλησει το ps5..

Ελεος δλδ..

Βασικά αυτό έχει σκοπό,να μου πουλήσει το ps5.Το μηχάνημα θα είναι εκπληκτικό,δε το συζητάω,η παρουσίαση του άθλια.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Η διαφορά στο throughput είναι τεράστια! Τώρα ή μας δουλεύουν (Sony, παλιά μου τέχνη κόσκινο) ή έχουν κάνει απίστευτη δουλειά στον ssd και τα επιμέρους υποσυστήματα. 

1.05 το πρωτο 😄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρκετά ενδιαφέρουσα η παρουσιάση αλλά πρέπει να έχεις αρκετές τεχνικές (και νέες γνώσεις) για να τα αντιιληφθείς προς το παρόν,στο κομμάτι του ήχου με βρίσκει πολύ σύμφωνο πάντως και θέλω να δω πως θα το εκμεταλευτούν (φυσικά στα exclusives μόνο χαχα sony είσαι)

Τώρα όλα τα άλλα που συζητάμε όντως είναι τελείως σχετικά ακόμα και τώρα 4-5 ώρες μετά με το ζόρι έχει 3 εκ. views το video, ειλικρινά και από προσωπική εμπειρία δεν είναι selling point τα 2 TFlops παραπάνω ελάχιστοι ασχολούνται, ούτε οι αποκλειστικότητες, αν ήταν οι αποκλειστικότητες όπως αποδεικνύεται και με τα νούμερα (αυτό που εννοεί και ο mansa είναι το τι ποσοστό από τους αγοραστές hw αγοράζει τα exclusives κάθε κονσόλας) η Nintendo θα έκανε party σε κάθε κονσόλα.Η τιμή είναι το 1ο και με διαφορά του 2ου που είναι το marketing, από το περιβάλλον μου (με τις μεταναστεύσεις έχω συγκεντρώσει 6 χώρες άρα πιστεύω παίρνω ένα καλό δείγμα) 9/10 που πήραν ps4 το πήραν απλά γιατί διαφημίστηκε καλύτερα ή/και είχε πολύ καλύτερες τιμές (όπως και με το xbox αργότερα που έπεσε σε <100€) μάλιστα μερικοί πήραν το ps4 pro ενώ είχαν ήδη ps4 μόνο για να παίζουν pro evolution 4k....(true story) αργότερα τους έπεισα να πάρουν και exclusives αλλά με pro,fifa,fortnite και nba 2k  τη βγάζουν οι πιο πολλοί (έχω κάνει 3-4 συζητήσεις κιόλας που όταν με ρωτούσε κάποιος σχετικά με την αγορά Nintendo switch κοβόταν η συζήτηση στο: δεν έχει pro?? δεν το παίρνω).Τώρα με το game pass βλέπω να έχουν "ψηθεί" επίσης αρκετοί λόγω χαμηλού κόστους.Θα δείξει η πορεία.

Επεξ/σία από stafftw
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατι εχει παθει η sony και δεν τα λεει καλα..μια δειχνουν λογοτυπα μονο και μια μιλανε κουραστικος για ανθρωπινα αυτια..ακομα δεν εχουν καταληξει στο σχεδιο της κονσολας;και σε λιγους μηνες υποτιθεται βγαινει στην αγορα; ενα αδειο κουτι δεν εχουν να παρουσιασουν; ας ειναι κουφιο μεσα ρε αδερφε.κατι δεν μαρεσει εδω και δεν το βλεπω σε μερικους μηνες να ειναι στα μαγαζια.

Επεξ/σία από chrisgewrgi
Δημοσ.
1 ώρα πριν, optimus prime είπε

Αν παίρνεις το XSX με 500 ή έστω 600 ευρώ, αν δεν έχεις PC θα το προτιμήσεις με χίλια αφού το αντίστοιχο PC τώρα θέλει 1500+. Τώρα για όσους έχουν σοβαρό PC και θέλουν exclusives, μάλλον PS5 πάλι.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Αν παίρνεις το XSX με 500 ή έστω 600 ευρώ, αν δεν έχεις PC θα το προτιμήσεις με χίλια αφού το αντίστοιχο PC τώρα θέλει 1500+. Τώρα για όσους έχουν σοβαρό PC και θέλουν exclusives, μάλλον PS5 πάλι.

Εγω εγραψα οι χρηστες του pc,οχι οι μη εχοντες pc.

Ο μη εχων pc προφανως δεν τον ενδιαφερει να το εχει στην ζωη του,δεν εχει μαθει με αυτο και θα καταληξει στην κονσολα.

Τωρα σε πια κονσολα θα καταληξει ειναι 50/50 γιατι αφου δεν εχει pc οι πιθανοτητες να ξερει και να ασχολειται με τεχνικα χαρακτηριστικα ειναι απο λιγες εως μηδαμινες.

Αυτοι τωρα που ΕΧΟΥΝ pc και οχι τουμπανο,θα παιξουν τα παιχνιδια τους στο pc σε οτι αναλυση και framerate αντεχει το μηχανημα τους.

Και οταν βρισκουν καλες τιμουλες αναβαθμιζουν και κατι.

Αυτοι τωρα που εχουν  τουμπανο pc θα παιξουν τα παιχνιδια τους στο pc και επειδη εχουν μερικα φραγκα παραπανω θα αγορασουν και κονσολα.

Και οι πιο πολλοι στην Sony καταληγουν για αυτονοητους λογους..

Επεξ/σία από optimus prime
Δημοσ.
7 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Ευτυχώς θα απέχω σε αυτή τη γενιά. 36 CUs vs 52? Σοβαρά τώρα? Γιατί διάλεξαν τόσο κατώτερο hardware

Eνταξει ρε συ δεν κανανε καποια τραγική επιλογή.Την πιο λογικη επιλεξανε πριν 4 χρονια που ξεκινησανε να το σχεδιάζουνε με βάση την τιμή που θέλανε να το πουλήσουνε 400-500$. Δεν ειναι οτι ξέρανε οτι η ms θα εχει 52cus και ειπανε , α εμεις θέλουμε 36!

Η ms πηγε στα 52cus (56 το τσιπ) γιατι ήθελε να εχει σιγουρα το πιο γρήγορο τσιπ, μιας και στην προηγουμενη γενια η sony πουλουσε  2 κονσολες για κάθε μία δικιά της. Δεν ειναι συνήθες η κονσολα να εχει επιδοσεις οσο η πιο γρηγορη dgpu που κυκλοφορει την αντιστοιχη περιοδο. Γιατι οι επιδοσεις της ειναι πανω απο την 2080 super και το ray tracing  αν χρησιμοπουσαν και τα 56cus θα πλησιαζε την 2080 ti.

2 ώρες πριν, chrisgewrgi είπε

Μην το περιμενουμε για το 2020 το ps5.ειμαι απολυτα σιγουρος

To χει ήδη ανακοινωσει για γιορτες του 2020. Στο development πιο μπροστα ειναι το ps5 απο το xbox , απλως τους τελευταιους μήνες ξέρανε οτι το hardware τους ήταν χειροτερο απο το xbox για αυτο και περιμενα να κανουν αυτοι πρώτοι την ανακοινωση για να δουν μετα που θα δώσουν έμφαση στη δικιά τους. Αν το xbox κυκλοφορήσει την ιδια περιοδο , λογικα θα περιμενουν την ανακοινωση τιμης απο xbox και μετα θα ανακοινωσουν την δική τους 50-100$ λιγοτερα.

Τα αρχικα specs του ps5 ήταν 3.3ghz cpu και 2ghz gpu στα 9.3tflop απο τα leaks

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Λίγο υπερβολικό δεν είναι αυτό;με 1500 ευρώ παίρνεις υπολογιστή πύραυλο, αποκλείεται να έχει η κονσόλα τα ίδια specs με τόσα λεφτά.

Δεν ασχολούμαι με pc και δεν ξέρω.Παντα της κονσόλας ήμουνα.Και γενικά  το τελευταίο πράγμα που κοιτάω σε ένα game,είναι τα γραφικά.

Εδώ παίζουμε με emulators παιχνίδια πριν του 2000 και καιγομαστε,θα μας χαλάσει αν δεν φαίνεται καλά πχ η λεπτομέρεια στο πρόσωπο του παίχτη;

Ποιος θα βγάλει παιχνίδια με ωραίο gameplay και story; Αυτός για εμένα θα είναι ο νικητής

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...