Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, PDS13 είπε

Aυτο που λεγαμε. Οι διαφορες δεν θα φαινονται και τοσο ευκολα σε καποια παιχνιδια.

Το σίγουρο είναι ότι όλα θα είναι πιο... shiny 🤣

• Απαντ. 14,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σιγουρα ειναι πιο σωστοι οι φωτισμοι, αλλα πχ αν βελτιωσουν κι αλλο το interior(ακομα μεγαλυτερο poly count, ποσο ακομα θα μου πεις, και καλυτερα reflections) που ειναι ηδη καταπληκτικο, σε VR θα νιωθεις οτι μπαινεις σε πραγματικο αμαξι. Θα απλωνεσαι λιγο και θα βλεπεις την μαπα σου στoυς καθρεφτες με ray tracing. Excited :P

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, darkman είπε

Δεν ξερω , αν εσυ πιστευει οτι ο κοσμος περιμενει την digital εκδοση για να καταλαβει οτι σιγα σιγα το physical σταματάει παω πασο , απλα εγω δεν το πιστεύω. 

Eσυ τι νμζεις οτι ολος ο κοσμος ασχολειται ετσι οπως εμεις σε φορα και παρακολουθοντας τις εξελιξεις απο κοντα.

Μια μεγαλη μεριδα ανθρωπων δεν ασχολειται καν σε τετοιο βαθμο οπως εμεις.

Επεξ/σία από optimus prime
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Brazhlias είπε

Μας εχουν μπερδεψει με τις τιμες και ερχομαστε ο καθενας μας και πεταει μια τιμη, λες και ειμαστε στο καζινο. Λογικο απο τη μια. 

Εγω εχω καποιους προβληματισμους, διοτι ενω την περιοδο που ανακοινωσαν πως θα βγει ps5, εβγαινε προς τα εξω πως θελουν να γινει αμεσα η μεταβαση στη νεα κονσολα και πως θα εκπλαγουμε με το ποσο χαμηλη θα ειναι η τιμη της, σιγα σιγα αρχισαν να το μαζευουν.

Εβγαζαν ειδησεις για το κοστος της κονσολας, τις περιορισμενες πωλησεις που θα εχουν λογω κορονοϊου, μετα αρχισαν το ποσο δυνατη θα ειναι η κονσολα και πως η τιμη θα ειναι χαμηλη σε σχεση με αυτα που προσφερει. Σε ολα αυτα ακουγεται πως περιμενουν την microsoft να μιλησει πρωτη, για να φερουν μια τιμη στα ιδια επιπεδα.

Τελικα θα βγαλει δυο εκδοσεις, πραγμα που στα ματια μου δειχνει πως οντως τους πιεζει πολυ το θεμα της τιμης. Μπορει να λεω και σαχλαμαρες, αλλα θα πεταξουν την only digital στην ιδια ή χαμηλοτερη τιμη με το xbox, για να εχουν το επικοινωνιακο "οποιος θελει οικονομια παιρνει αυτη την εκδοση", ενω την κανονικη κονσολα θα την δωσουν ξεκαθαρα στην τιμη που θελουν.

Με ολα αυτα, ξεκινησαμε να ακουμε για 399,99 και εχουμε φτασει μεχρι το 699,99.

Αυτό ακριβώς. Εγώ αναρωτιέμαι από που προέκυπτε τέτοια υπεραισιοδοξία ότι το 5 θα κυκλοφορήσει σε ανάλογη τιμή με το 4. Η κονσόλα θα διαθέτει ένα ssd1TB που από μόνος του κάνει πάνω από 150€. Από εκεί και πέρα έχει τούμπανο επεξεργαστή 8 πυρήνων, κάρτα καλή και blu ray νέας γενιάς. Υπήρχε περίπτωση να κάνει κάτω από 500; Η έκδοση χωρίς blu ray, ήρθε να επιβεβαιώσει τη σκέψη μου. Θα τη δώσουν 50-100€ φθηνότερα για να έχει "επιλογή" ο καταναλωτής. Εγώ Ελλάδα δε περιμένω κάτω από 550-600 την έκδοση με blu ray. 

Το XSeries θα έχει ταβάνι λογικά τα 500, για να χτυπήσει στη τιμή.

• Like 2
Δημοσ.

Σίγουρα η digital έκδοση θα είναι πιο φτηνή αλλά θα καλύψουν την ''χασούρα'' από τις αυξημένες τιμές digital ή θα υπάρχουν λιγότερες προσφορές.Δεν υπάρχει περίπτωση ότι άμα γίνει μονοπώλιο να μείνουν οι ίδιες τιμές όπως τώρα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, optimus prime είπε

Eσυ τι νμζεις οτι ολος ο κοσμος ασχολειται ετσι οπως εμεις σε φορα και παρακολουθοντας τις εξελιξεις απο κοντα.

Μια μεγαλη μεριδα ανθρωπων δεν ασχολειται καν σε τετοιο βαθμο οπως εμεις.

Εγω νομιζω οτι απο την στιγμή που βγήκαν τα game pass τα games απο τα stores που τα αγοραζεις , τα free games  που τα κατεβάζεις καθε μηνα για να παιξεις και οι συνδρομες για online game  ,βλεπε δηλαδή  μερικά χρονιά πριν , κάποιος που εχει τις στοιχειώδεις γνώσεις καταλαβαίνει που παει το πραγμα δεν χρειαζετε η τρυπα του blu - ray  για να την παρεις χαμπαρι :D 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, afragorn είπε

Αυτό ακριβώς. Εγώ αναρωτιέμαι από που προέκυπτε τέτοια υπεραισιοδοξία ότι το 5 θα κυκλοφορήσει σε ανάλογη τιμή με το 4. Η κονσόλα θα διαθέτει ένα ssd1TB που από μόνος του κάνει πάνω από 150€. Από εκεί και πέρα έχει τούμπανο επεξεργαστή 8 πυρήνων, κάρτα καλή και blu ray νέας γενιάς. Υπήρχε περίπτωση να κάνει κάτω από 500; Η έκδοση χωρίς blu ray, ήρθε να επιβεβαιώσει τη σκέψη μου. Θα τη δώσουν 50-100€ φθηνότερα για να έχει "επιλογή" ο καταναλωτής. Εγώ Ελλάδα δε περιμένω κάτω από 550-600 την έκδοση με blu ray. 

Το XSeries θα έχει ταβάνι λογικά τα 500, για να χτυπήσει στη τιμή.

Το 600,00 μου φαινεται προσωπικα παρα πολλα. Μπορει να κρινω εξ ιδίων τα αλλότρια βεβαια και στην πραγματηκοτητα να κανει καλες πωλησεις. Αυτο το ξερει καλυτερα η ιδια η σονυ. Εγω σε τετοια τιμη δεν θα αγορασω καν. Το 500,00 το θεωρω δικαιο.

Οσο για το digital, εχει σιγουρα μικροτερο κοστος παραγωγης, αλλα εχει και μεγαλυτερο περιθωριο ωστε να το πουλησουν με ζημια (ετσι πιστευω εγω μπακαλιστικα). Εννοω πως στο digital θα υπαρχουν περισσοτεροι με ετησια συνδρομη, σιγουρα κανεις που θα παιξει μεταχειρισμενα και με μεγαλυτερο κερδος απο τα παιχνιδια, αφου ειναι χωρις μεταφορικα, δισκακι και κερδος απο retailers.

Απο την αλλη, εχουν και ενα αλλο επικοινωνιακο επιχειρημα οταν δημιουργειται console war κατασταση. Θα λεει ο xboxακιας, εγω το πηρα 100 ευρω φθηνοτερο το εργαλειο μου, θα του λεει ο αλλος, οποιος θελει ps5 υπαρχει και φθηνη επιλογη στα ιδια λεφτα με xbox. Aσχετα αν και ο ιδιος δεν ενδιαφερεται για το only digital. Εχεις κατι να λες καταλαβαινεις.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, PDS13 είπε

Παντα σε αυτη τη πλευρα που λες ημουν, αλλα οσο περνανε οι γενιες το ''more Details'' vs ''more frames'' γερνει προς το δευτερο και για μενα. Σιγουρα δεν με χαλανε τα 30fps οσο αλλους και εξακολουθω να εκτιμω το benefit στο oπτικο κομματι που θα φερουν, αλλα πχ αν το κερδος των 30fps καποια στιγμη ειναι η ψαλιδα στο μαλλι της Aloy, τοτε το more frame rate εχει επι 1000 περισσοτερο νοημα για μενα. :P

Τωρα για την επομενη γενια θα δειξει. Θα ηθελα εστω την επιλογη με λιγοτερη αναλυση.

Ουτε εμενα με χαλανε σε αρκετα story driven παιχνιδια στα πιο action με χαλανε αρκετα ομως, ενα που με "πειραξε" θα ελεγα περισσότερο απο ολα ηταν το bloodborne κατα τα αλλα οκ εγω παντα θα προτιμω τα 60fps και ελπιζω απλα να δωσουν την επιλογη, βεβαια σε ΑΑΑ τυπου TLOU2 δεν χαθηκε και ο κοσμος να παιξεις στα 30 σιγουρα. Τελος παντων εκτιμω οτι στα περισσοτερα παιχνιδια θα ικανοποιησουν και τις 2 πλευρες, ετσι και αλλιως το βλεπουμε ηδη στο ps4 pro δεν βλεπω το λογο να μην ακολουθήσει παρομοια λογικη και το ps5 ειδικά με τα specs που εχει.

Δημοσ.

Πιστεύετε ότι το ps5 θα είναι τρελή αναβάθμιση από το Ps4; Θα βγάζει μάτι δηλαδή από την αρχή με κάτι fifa, nba 2k ή θα κάνουμε κάνα 2 χρόνια να δούμε τις δυνατότητες της κονσόλας; 

Το κακό είναι ότι πολλοί από μας θέλουμε και τηλεόραση... 4k οπότε το όλο πακέτο θα πάει πάνω από 1500 ευρώ... 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 26ska είπε

Πιστεύετε ότι το ps5 θα είναι τρελή αναβάθμιση από το Ps4; Θα βγάζει μάτι δηλαδή από την αρχή με κάτι fifa, nba 2k ή θα κάνουμε κάνα 2 χρόνια να δούμε τις δυνατότητες της κονσόλας; 

Το κακό είναι ότι πολλοί από μας θέλουμε και τηλεόραση... 4k οπότε το όλο πακέτο θα πάει πάνω από 1500 ευρώ... 

1500ευρω απο που και ως που? Περαν των οποιων προσφορων σε black friday,με 400 και 500ευρω βρισκεις μια χαρα τηλεορασεις για χρηση το playstation.

Δεν ξερω απο που εχει προκυψει οτι θες 1000ευρω για 4κ τηλεοραση για να παιζεις παιχνιδια.

Το ps5 ειναι καλη αναβαθμιση απο το ps4,αλλα οχι για να παιζεις Fifa και nba.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Fulgore είπε

1500ευρω απο που και ως που? Περαν των οποιων προσφορων σε black friday,με 400 και 500ευρω βρισκεις μια χαρα τηλεορασεις για χρηση το playstation.

Δεν ξερω απο που εχει προκυψει οτι θες 1000ευρω για 4κ τηλεοραση για να παιζεις παιχνιδια.

Το ps5 ειναι καλη αναβαθμιση απο το ps4,αλλα οχι για να παιζεις Fifa και nba.

Θεωρώ ότι αν τώρα πας για αγορά καινούργιας tv είναι μονόδρομος τουλάχιστον για εμένα η oled. Το χιλιάρικο λοιπόν τουλάχιστον το θες... Επίσης δεν λέω τηλεόραση για μόνο χρήση PlayStation. 

Επεξ/σία από 26ska
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, 26ska είπε

Φίλε μου μην αγχώνεσαι με τη spec-oλο-λαγνεία...

ειδικά αν παίζεις τέτοια παιχνίδια η διασκέδαση (και ειδικά με παρέα) είναι η ίδια.

Σίγουρα οι διαφορές δε θα βγάζουν μάτι και σίγουρα δε χρειάζεται να σε ανησυχεί τίποτα.

Και με μία μεγάλη 1080p τηλεόραση και με PS4 μια χαρά θα παίζεις για 1-2 χρόνια ακόμα μπασκετάκια και ποδοσφαιράκια.

Σιγά σιγά οι αναβαθμίσεις και όπως σου βγει ...μπορείς να κάνεις το ξεκίνημα με μία 4k τηλεόραση που ξεκινάνε από 300 ευρώ και μετά σε πιθανό price drop/black friday/2nd revision-slim παίρνεις και την κονσόλα.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, 26ska είπε

Θεωρώ ότι αν τώρα πας για αγορά καινούργιας tv είναι μονόδρομος τουλάχιστον για εμένα η oled. Το χιλιάρικο λοιπόν τουλάχιστον το θες... Επίσης δεν λέω τηλεόραση για μόνο χρήση PlayStation. 

Η πλειοψηφια του κοσμου δεν καθεται να διαθετει 1000+ευρω για τηλεορασεις,και δεν χρειαζεται κιολας.

Αν καποιος μπορει οικονομικα,φυσικα να παει σε μια τετοια,αλλα νομιζω οτι  μια χαρα απολαυσαμε τα παιχνιδια στις μη Oled τηλεορασεις μεχρι και σημερα.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, 26ska είπε

Στα fifa, nba και σε μερικα ακομα θα φανει η διαφορα πιστευω. Γιατι συνηθως πχ το fifa kai το 2Κ βγαζουν αμεσως next gen εκδοση. Για το NBA2K επιβεβαιωθηκε κιολας.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...