GeorgeR1_700 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας, σύντομα θα μπω σε πρόγραμμα με τις οπτικές ίνες στην Vodafone (50άρα γραμμή) και ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να προσέξω πριν προβώ σε αυτήν την αναβάθμιση. 1. Θα πρέπει να τους ζητήσω να έρθει κάποιος για να μετρήσει την ταχύτητα που θα πιάνω? 2. Υπάρχει περίπτωση να έχω θέματα και να μην δω ιδιαίτερη διαφορά στην ταχύτητα ping/download/upload? Επειδή η πολυκατοικία είναι παλιά (40 ετών) θα έχω θέμα με τα καλώδια σε σημείο που θα χρειαστεί να αλλαχτούν? Μένω κοντά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το αναφέρω για να δείξω ότι δεν μένω σε κάποια περιοχή που πιθανώς είναι πιο δύσκολη η καλή ταχύτητα. Αυτήν την στιγμή με adsl νύχτα και μέρα αντίστοιχα έχω ping=25 και 29, download=10.22 και 10.74, upload=0.71 και 0.73. Νομίζω πως για 24άρα που έχω τώρα σχετικά είμαι καλά σε σχέση με το ότι είναι παλιά η πολυκατοικία. (Οι μετρήσεις έγιναν με το speedtest χθες βράδυ και σήμερα πρωί, βέβαια προφανώς οι μετρήσεις μπορεί να είναι υψηλότερες ή και χαμηλότερες ανάλογα την μέρα φαντάζομαι). 3. Γενικά τι άλλο πρέπει να προσέξω για να δω αν όντως αξίζει ή αν εν τέλη κάνω τζάμπα αναβάθμιση? Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2020 από GeorgeR1_700
Fotis_Greece Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Βαλε VDSL (εαν καταφερεις γιατι τους τεχνικους δεν τους βλεπω και πολυ ενεργους αυτες τις ημερες) και μια χαρα θα εισαι.
GeorgeR1_700 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, Fotis_Greece είπε Βαλε VDSL (εαν καταφερεις γιατι τους τεχνικους δεν τους βλεπω και πολυ ενεργους αυτες τις ημερες) και μια χαρα θα εισαι. Ελπίζω μόνο να μην τρέχει με την μισή ταχύτητα ή και μικρότερη όπως και με το ADSL...
logo15 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Εμένα σε αντίστοιχη πολυκατοικία και με 50αρα οριακά 30 έχω... 1
GeorgeR1_700 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, logo15 είπε Εμένα σε αντίστοιχη πολυκατοικία και με 50αρα οριακά 30 έχω... Δεν ξέρω αν όντως παίζει ρόλο, αλλά ίσως βοηθάει το γεγονός πως είμαι ισόγειο. Σε upload πόσο έχεις?
logo15 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 5 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Δεν ξέρω αν όντως παίζει ρόλο, αλλά ίσως βοηθάει το γεγονός πως είμαι ισόγειο. Σε upload πόσο έχεις? 6.2... Είμαι ημιοροφο εγώ. Αλλά παίρνω από κέντρο
GeorgeR1_700 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Οπότε αν και εγώ έχω τόσο θα ανεβάζω βάζω 7 με 8 φορές ταχύτερα. Άντε να δούμε Κάτι τελευταίο, φαντάζομαι πως και με 30 download τα πάντα σου τρέχουν γρήγορα όσον αφορά φόρτωμα σελίδων, gaming κτλ.? Σε βίντεο του youtube με 4Κ πως τα πάει?
The_Judas Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν είσαι κοντά σε καμπίνα και ξέρεις ότι θα πιάσει 50, βάλε 50άρα. Διαφορετικά αντί για 50 μπορεί να πιάνεις γύρω στα 30 download και 2-3 upload. Σε αυτή την περίπτωση καλύτερα να πας σε VDSL30, η οποία πάλι θα είναι περισσότερο κοντά στα 30. Για 4Κ και με 15-20 upload είσαι καλα. Με 30+ είσαι άνετος. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2020 από The_Judas 1
bblaw20 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 9 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Καλημέρα σας, σύντομα θα μπω σε πρόγραμμα με τις οπτικές ίνες στην Vodafone (50άρα γραμμή) και ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να προσέξω πριν προβώ σε αυτήν την αναβάθμιση. 1. Θα πρέπει να τους ζητήσω να έρθει κάποιος για να μετρήσει την ταχύτητα που θα πιάνω? 2. Υπάρχει περίπτωση να έχω θέματα και να μην δω ιδιαίτερη διαφορά στην ταχύτητα ping/download/upload? Επειδή η πολυκατοικία είναι παλιά (40 ετών) θα έχω θέμα με τα καλώδια σε σημείο που θα χρειαστεί να αλλαχτούν? Μένω κοντά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το αναφέρω για να δείξω ότι δεν μένω σε κάποια περιοχή που πιθανώς είναι πιο δύσκολη η καλή ταχύτητα. Αυτήν την στιγμή με adsl νύχτα και μέρα αντίστοιχα έχω ping=25 και 29, download=10.22 και 10.74, upload=0.71 και 0.73. Νομίζω πως για 24άρα που έχω τώρα σχετικά είμαι καλά σε σχέση με το ότι είναι παλιά η πολυκατοικία. (Οι μετρήσεις έγιναν με το speedtest χθες βράδυ και σήμερα πρωί, βέβαια προφανώς οι μετρήσεις μπορεί να είναι υψηλότερες ή και χαμηλότερες ανάλογα την μέρα φαντάζομαι). 3. Γενικά τι άλλο πρέπει να προσέξω για να δω αν όντως αξίζει ή αν εν τέλη κάνω τζάμπα αναβάθμιση? Ψαξε να δεις που ειναι η καμπινα που θα σε βαλουν. Αμα ειναι σχετικα κοντα δεν νομιζω να εχεις θεμα, μετα θα πρεπει να κοιταξεις την καλωδιοση στο χωρο σου. Λογικα ο τεχνικος που θα στειλουν θα κανει ελεχγους για να δει αν ολα ειναι ενταξει. 1
GeorgeR1_700 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, bblaw20 είπε Ψαξε να δεις που ειναι η καμπινα που θα σε βαλουν. Αμα ειναι σχετικα κοντα δεν νομιζω να εχεις θεμα, μετα θα πρεπει να κοιταξεις την καλωδιοση στο χωρο σου. Λογικα ο τεχνικος που θα στειλουν θα κανει ελεχγους για να δει αν ολα ειναι ενταξει. Είχα βρει σήμερα αυτόν τον χάρτη, αλλά δεν ξέρω αν ισχύει και στα τωρινά δεδομένα. Θα ρωτήσω οπότε. Από την άλλη είδα και αυτό: ~300 μέτρα -> 25Mbps ~600 μέτρα -> 24Mbps ~900 μέτρα -> 23Mbps ~1,2 χλμ -> 22Mbps Αν ισχύει ο χάρτης το DSLAM είναι γύρω στα 500 μέτρα. Αν και είχα δει πως τότε που περνούσαν πριν κανα 2-3 χρόνια τις οπτικές ίνες, είδα πως πέρασαν και στο καφάο της περιοχής μου ή τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε. Θα δούμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα