Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα. Έχω παραγγείλει έναν δίσκο SSD CRUCIAL CT240BX500SSD1 BX500 240GB 3D NAND SATA 3. Θα τον περάσω σε παλιό μηχάνημα με μητρική AsRock G31m-s ddr2 με sata 2 (lga775). Χρειάζεται να κάνω κάποιο φορμάτ αρχικά στον ssd ή/και κάποια άλλη διαδικασία/ρύθμιση σηγκεκριμένη απο το bios ή κατευθείαν (αφού πρώτα τον συνδέσω στη μητρική και στο psu) απλά συνδέω το usb με το iso των windows 10, boot-άρω απο το usb και περνάω τα windows? Μπορώ να τον κάνω μετά την εγκατάσταση partition για να αποθηκεύω και δεδομένα (σε περίπτωση που θέλω να ξαναπεράσω με φορματ τα windows 10 μελλοντικά) ή για αποθήκευση να χρησιμοποιήσω HDD? ευχαριστώ!

Δημοσ.
15 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Χρειάζεται να κάνω κάποιο φορμάτ αρχικά στον ssd ή/και κάποια άλλη διαδικασία/ρύθμιση σηγκεκριμένη απο το bios ή κατευθείαν (αφού πρώτα τον συνδέσω στη μητρική και στο psu) απλά συνδέω το usb με το iso των windows 10, boot-άρω απο το usb και περνάω τα windows?

Λογικά, θα τον δει κατευθείαν.

15 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Μπορώ να τον κάνω μετά την εγκατάσταση partition για να αποθηκεύω και δεδομένα (σε περίπτωση που θέλω να ξαναπεράσω με φορματ τα windows 10 μελλοντικά) ή για αποθήκευση να χρησιμοποιήσω HDD? ευχαριστώ!

Αν τα αρχεία σας είναι σχετικά λίγα βάλτε τα σε partition του ssd. Για τα Windows θα χρειαστείτε τουλάχιστον 60-70GB.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκινάς απευθείας τη διαδικασία εγκατάστασης, η διαμόρφωση γίνεται αυτόματα μετά την επιλογή του δίσκου προορισμού. Partitioning μπορείς να κάνεις και μετά την εγκατάσταση, αν και καλύτερα να χρησιμοποιήσεις τον παλιό σου δίσκο ως αποθηκευτικό χώρο (ταινίες και λοιπά μεγάλα αρχεία). Τον SSD κράτησέ τον καλύτερα για το λειτουργικό, τις εφαρμογές του και μικρά αρχεία.

Επεξ/σία από vdanasto
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημέρα. το έστησα το μηχάνημα με τον ssd και windows 10. Σας στέλνω κάποιες φώτο απο εφαρμογές για τον ssd και το σύστημα. Θα ήθελα την γνώμη σας. Πέρασα και έναν παλιό HDD Seagate 320GB. πως σας φαίνεται. θα τα φτύσει? θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με το trim του ssd αν είναι ενεργοποιημένο. Και η εντολη στο comand promp βγάζει αποτέλεσμα 0, αρα λογικά είναι (αλλα δίπλα όπως θα δείτε μου γράφει ενα disabled σε παρένθεση) και το crystal disk info το αναφέρει. o ssd ειναι ο Crucial BX 500 240GB αλλα σε παλιά μητρική σε sata 2 (σε IDE mode οχι Achi που δεν έχει η m/b). ευχαριστω!
πάντως ανοίγει πολύ γρήγορα για παλιό επεξεργαστή, sata 2 και ram 4gb ddr2

* μην σας παραξενευει η ταχύτητα του επεξεργαστή στο cpu-z, έχω ενεργοποιημένο το speedstep της intel στο bios. όταν ανοίγω προγράμματα φτάνει τα 2,4Ghz και ανάλογα το cpu usage παίζει η ταχύτητα

CPU-Z-23-3.jpg

CRYSTAL-DISK-INFO-23-3-HDD.jpg

CRYSTAL-DISK-INFO-23-3-SSD.jpg

CRYSTAL-DISK-MARK-23-3-SSD.jpg

trim-ssd.jpg

Επεξ/σία από tzitzikas2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

o ssd ειναι ο Crucial BX 500 240GB αλλα σε παλιά μητρική σε sata 2.

ψιλό ζεστός μου φαίνεται στους 37 με δωμάτιο φαντάζομαι στους 20 Το καλοκαίρι με δωμάτιο 32-35 ? Μήπως να δεις την θέση του και τον αερισμό του κουτιού ?

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημέρα και σε ευχαριστώ. δες λίγο τις φώτο όπου φάινεται η διάταξη. το κουτί είναι πολύ παλιό. έχω βάλει για να στηρίξω τον ssd αυτό https://www.e-shop.gr/goobay-93990-hdd-ssd-mounting-frame-p-PER.502142  (μεταλλικό είναι)

και για τον HDD αυτό https://www.e-shop.gr/goobay-93034-35-to-525-hdd-ssd-installation-bracket-p-PER.618180 

πάνω απο τον ssd υπάρχει το floppy disk (το έχω ασύνδετο φυσικά) το οποίο το έχω αφήσει γιατι δεν έχω κάλυμμα για να κλείσω το κουτί αν το αφαιρέσω.  Φυσικά τα καλώδια θα τα συμμαζέψω με ταιρ απς όταν το τελειώσω. το μόνο που θα μπορούσα να προσθέσω θα ήταν ενας ανεμιστήρας (κουτιού) στο πίσω μέρος του κουτιού ο οποίος θα βγάζει τον ζεστό αέρα απο το εσωτερικό του κουτιού προς τα έξω. εχει μια υποδοχή η M/B για case fan. απλα δεν ξέρω την διάμετρο του ανεμιστήρα. απο τρύπα για βίδα στη δίπλα τρύπα για βίδα η απόσταστη είναι περίπου 7,3cm στο πίσω μέρος του κουτιού. δεν ξέρω σε πόσα mm ανεμιστήρα αντιστοιχεί αυτό για να ταιριάζει.  απλά δεν είναι της ώρας λόγω της κατάστασης να παραγγέλνω ανεμιστήρες κτλ. αργότερα. Θα ήθελα την γνώμη σου/σας. Πάντως υπάρχει μεγάλη άνεση χώρου. μήπως δεν μετράνε καλά αυτά τα προγράμματα σωστά? Ευχαριστώ

* το κακό είναι οτι η ψύκτρα cpu κόβει την είσοδο αέρα του psu, αλλα δεν γίνεται κάτι για αυτό.

IMG_20200322_123909.jpg

IMG_20200322_123844.jpg

IMG_20200323_110525.jpg

Επεξ/σία από tzitzikas2
edit
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Πάντως υπάρχει μεγάλη άνεση χώρου. μήπως δεν μετράνε καλά αυτά τα προγράμματα σωστά?

μια χαρά μετράνε τα προγράμματα Βάλε ένα φαν μπροστα να βάζει αέρα μέσα και ένα πίσω να βγάζει έξω και κλείσε τα σημεία που είναι οι θέσεις για τις κάρτες pci προκειμένου να γίνεται ροή αέρα  Γιατί ο q6600 είναι 105 watt πολύ ζέστη Εσυ δεν την βγάζεις έξω και μένει στο κουτί συν του ότι ζεσταίνεις υπερβολικά και το τροφοδοτικό μιας και όλη η ζέστη έτσι όπως είναι τώρα βγαίνει έξω μόνο από το φαν του τροφοδοτικού Αν είναι 7,3 το κέντρο θέλεις 80 ρι φαν 

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.

καλησπέρα. ο συγκεκριμένος q6600 είναι ο 95w (G0 slacr  http://www.cpu-world.com/sspec/SL/SLACR.html  ), δεν είναι το προηγούμενο revision B3 που έχει TDP 105w. μπροστά δεν μπορώ να βάλω fan γιατι δεν έχει θυρίδες, μπροστά για να τραβάει αέρα. ενα fan πρέπει απο πίσω που τραβάει αέρα να έχει ένα περιθώριο και να μην έχει μια επιφάνεια  που κλείνει τον ανεμιστήρα. Στο πλάι έχει θυρίδες για fan αλλα δεν βολευει νομιζω γιατι θα με ενοχλει το καλώδιο νομίζω με το βάλε-βγάλε το βύσμα όταν ανοίγω το κουτί. πίσω θα μπορούσα να βάλω ένα fan. δες λίγο το σχεδιο που έκανα και φορτωσα σχετικα με την αποσταση 7,3 εκατοστα. δεν ειναι το κεντρο 7,3 εκατοστά, είναι απο τρύπα σε τρύπα για βίδα. ακριβώς όπως έχω το σχέδιο έτσι είναι η θυρίδα πίσω στο κουτί για το fan. ουσιαστικά ψάχνω για fan ώστε η κάθε βίδα να έχει περίπου 7,3 εκατοστα με την προηγούμενη και την επόμενη βίδα.

fan.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μπροστά δεν μπορώ να βάλω fan γιατι δεν έχει θυρίδες, μπροστά για να τραβάει αέρα.

80ρι θα πάρεις Μπαινει και μπροστά Το κουτί έχει τρύπες από κάτω στο πλαστικο  Αν θες για να μην τραβάει σκόνη σηκωσετο με ποδαράκια 2-3cm Η βάλτο σε μια βάση Υπάρχουν ειδικές και με ροδακια   Δες στη μητρική αν εχεις θέση για  τριπινος  να μην έχεις πολύ φασαρία 

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.

καλησπέρα και σε ευχαριστώ. Πρεπει να εννοεις εκει που δειχνω με το πορτοκαλι βελακι οτι μπαινει fan σωστά. δεν κατάλαβα αυτο που λες να το σηκώσω με ποδαράκι ή βάση τι εννοείς. αυτό  θα πρέπει να φυσάει απο έξω προς το εσωτερικό του κουτιού? κάποιος αλλος μου ειχε πει σε φορουμ οτι πρεπει να ειναι για 92mm φαν οι τρυπες οπως τις ειδε πίσω. για να μπει κάτω και μπροστά το fan πρέπει να ξηλώσω πρώτα τα πλαστικά που έχει μπροστά το κουτι σωστά?  πως βγαίνουν αυτα? η μητρική έχει μία υποδοχή για case fan με 3 pin. πιο φαν οικονομικό θα πρότεινες και ήσυχο? 

fan2.jpg

asrockg31m-s-case-fan1.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

Πρεπει να εννοεις εκει που δειχνω με το πορτοκαλι βελακι οτι μπαινει fan σωστά.

σωστά με αυτήν την βάση Αλλά και χωρις την βάση Βγάζεις το καπάκι μπροστά το βάζεις από μέσα βιδώνεις  Να ρουφαει απο εξω Αυτόν εχω σένα δικό μου κουτί

Spoiler

1650230492_.jpg.df428506ab3a38059a7d61bc3912dd96.jpg

τώρα μια και καθόμαστε σπίτι  και ο χρόνος υπάρχει σου μέτρησα με παχυμετρο τον 80ρι στο σχέδιο σου

Spoiler

80pis.png.cd822eeb50cb5681a0fc8f27601362e2.png

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.

καλησπέρα και πάλι και σε ευχαριστώ πολύ. δεν κατάλαβα με ποιο τρόπο βγαίνει το πλαστικό πλαίσιο μπροστά του pc για να βιδώσω στις τρύπες του μεταλλικού σασί του κουτιού. με βίδες ή  κουμπωτό είναι?
https://www.skroutz.gr/c/674/case-fans/f/602971_602976/80-3-Pin.html

αυτόν σκεφτόμουνα. https://www.skroutz.gr/s/7592151/Arctic-F8-Silent.html

το 8αρι πως προκύπτει αφου απο ακρη σε άκρη είναι 7,6cm?

Δημοσ.

δεν κατάλαβα με ποιο τρόπο βγαίνει το πλαστικό πλαίσιο μπροστά του pc για να βιδώσω στις τρύπες του μεταλλικού σασί του κουτιού

γύρω - γύρω και απο την μέσα μεριά  (φωτο)  πιθανόν έχει βιδακια πιθανόν να είναι κουμπωτό Ίσως να χρειαστεί να βγάλεις πρώτα το dvd

Spoiler

1817763130_.png.135a1e69b348929b1b25a719951e72ad.png

16 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

αυτόν σκεφτόμουνα

μια χαρά είναι και για μπρος και για πίσω

16 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

το 8αρι πως προκύπτει αφου απο ακρη σε άκρη είναι 7,6cm?

το 80ρης εξω -εξω ειναι 8 cm

Δημοσ.

καλημέρα. θα μπορούσα να βάλω και 2ο φαν το οποίο αφου δεν έχει θέση 2η η motherboard για case fan να το συνδέσω στο τροφοδοτικό? αλλα μόλις κλείνω τον υπολογιστή να κλείνει και αυτό. Σε πιο κοννεκτορα του τροφοδοτικού θα μπορούσα να το συνδέσω?  θα χρειαστεί κάποιος ανταπτορας? ευχαριστω

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

θα μπορούσα να βάλω και 2ο φαν το οποίο αφου δεν έχει θέση 2η η motherboard για case fan

ναι με   αυτό   

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...