AlexGang# Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Καλησπερα παιδια. Επειδη ηθελα να αλλαξω γραμματοσειρα στο κινητο μου κατεβασα την εφαρμογη zfont και αλλαξα την γραμματοσειρα στο κινητο μου. το θεμα ειναι οτι μου εμφανιζει τα γραμματα με τετραγωνακια και θελω να αλλαξω την γραμματοσειρα αλλα δεν αλλαζει.Εσβησα την εφαρμογη εκανα αρκετες επανακινησεις αλλα δν γινεται τιποτα.αν καποιος ξερει πως θα μπορουσα να βγαλω την γραμματοσειρα της εφαρμογης και να βαλω την παλια που ειχε το κινητο θα τον παρακαλουσα να μου απαντησει γιατι πραγματικα δεν ξερω τι να κανω. ευχαριστω
dancer_69 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Τα τετραγωνάκια εμφανίζονται επειδή η επιλεγμένη γραμματοσειρά δεν διαθέτει ελληνικούς χαρακτήρες. Αυτές οι εφαρμογές αντικαθιστούν τις προεπιλεγμένες γραμματοσειρές. Αν θυμάμαι καλά, μιας και έχω χρόνια ν' ασχοληθώ με κάτι τέτοιο, το android αναγνωρίζει μόνο κάποιες συγκεκριμένες γραμματοσειρές οι οποίες είναι σε ένα φάκελο στον κατάλογο /system. Οι εφαρμογές αυτές λοιπόν αντικαθιστούν τις γραμματοσειρές με αυτές που έχει επιλέξει ο χρήστης αλλάζοντας τους το όνομα σε αυτό που έχουν οι προεπιλεγμένες. Επίσης, επειδή επεμβαίνουν σε αρχεία συστήματος χρειάζονται δικαιώματα root(δεν ξέρω βέβαια αν τελευταία το κάνουν με κάποιο τρόπο και χωρίς root). Ο πιο εύκολος τρόπος αλλαγής είναι μέσω της εφαρμογής αυτής, ή κάποιας αντίστοιχης που ενδεχομένως έχει περισσότερες δυνατότητες. Επειδή οι περισσότερες γραμματοσειρές δεν υποστηρίζουν ελληνικούς χαρακτήρες, θα πρέπει να βρεις κάποιες τέτοιες και τουλάχιστον αυτές που χρησιμοποιεί το android από προεπιλογη(είναι οι droid νομίζω), οι οποίες πρέπει να αντιγραφούν στη συσκευή(σε εξωτερική sd ή στον αποθηκευτικό χώρο) και από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής να οριστεί αυτή τη διαδρομή. Καλό είναι, να γυρίσεις τη γλώσσα σε αγγλικά, όπου τα γράμματα θα εμφανίζονται κανονικά, ώστε να γίνουν πιο εύκολα οι απαραίτητες ενέργειες.
AlexGang# Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 7 ώρες πριν, jim_p είπε Για ποιο κινητο μιλαμε? xiaomi redmi note 5 5 ώρες πριν, dancer_69 είπε Τα τετραγωνάκια εμφανίζονται επειδή η επιλεγμένη γραμματοσειρά δεν διαθέτει ελληνικούς χαρακτήρες. Αυτές οι εφαρμογές αντικαθιστούν τις προεπιλεγμένες γραμματοσειρές. Αν θυμάμαι καλά, μιας και έχω χρόνια ν' ασχοληθώ με κάτι τέτοιο, το android αναγνωρίζει μόνο κάποιες συγκεκριμένες γραμματοσειρές οι οποίες είναι σε ένα φάκελο στον κατάλογο /system. Οι εφαρμογές αυτές λοιπόν αντικαθιστούν τις γραμματοσειρές με αυτές που έχει επιλέξει ο χρήστης αλλάζοντας τους το όνομα σε αυτό που έχουν οι προεπιλεγμένες. Επίσης, επειδή επεμβαίνουν σε αρχεία συστήματος χρειάζονται δικαιώματα root(δεν ξέρω βέβαια αν τελευταία το κάνουν με κάποιο τρόπο και χωρίς root). Ο πιο εύκολος τρόπος αλλαγής είναι μέσω της εφαρμογής αυτής, ή κάποιας αντίστοιχης που ενδεχομένως έχει περισσότερες δυνατότητες. Επειδή οι περισσότερες γραμματοσειρές δεν υποστηρίζουν ελληνικούς χαρακτήρες, θα πρέπει να βρεις κάποιες τέτοιες και τουλάχιστον αυτές που χρησιμοποιεί το android από προεπιλογη(είναι οι droid νομίζω), οι οποίες πρέπει να αντιγραφούν στη συσκευή(σε εξωτερική sd ή στον αποθηκευτικό χώρο) και από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής να οριστεί αυτή τη διαδρομή. Καλό είναι, να γυρίσεις τη γλώσσα σε αγγλικά, όπου τα γράμματα θα εμφανίζονται κανονικά, ώστε να γίνουν πιο εύκολα οι απαραίτητες ενέργειες. οκ καταλαβα .Σε ευχαριστω πολυ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα