bromiaris Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα σε όλους. Αγόρασα το huawei matebook d15 οπού έχει ssd 250gb χωρισμένο σε 2 partision (80 και 140). Για να γίνει ένωση των δυο δεν πρέπει να γίνει φορμάτ;;; Καλύτερο δεν θα ήταν να ενωθούν;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Κοίτα, το αν είναι καλύτερα ή όχι είναι υποκειμενικό. Εγώ προτιμώ να έχω τον δίσκο χωρισμένο ώστε να έχω τα αρχεία μου στον D και σε περίπτωση που αποφασίσω να κάνω φορμάτ να μην ψάχνω δίσκους για να παίρνω backup. Στην δική σου περίπτωση Θα πρότεινα να κάνεις το εξής.,, Άνοιγμα της εξερεύνησης των windows και πήγαινε στον φάκελο C:\Χρήστες\ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ\ Κάνε δεξί κλικ->Ιδιότητες σε καθέναν από τους φάκελους (1) Πήγαινε καρτέλα Θέση (2) Άλλαξε το C σε D (3) Πάτα Μετακίνηση και όταν σε ρωτήσει να δημιουργήσει τον φάκελο πες ναι και επίσης ναι στην μετακίνηση των αρχείων. Έτσι θα έχεις το λειτουργικό στον C και όλα τα αρχεία σου στον D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bromiaris Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 5 ώρες πριν, micos000 είπε Έτσι θα έχεις το λειτουργικό στον C και όλα τα αρχεία σου στον D Καλημέρα Μα έτσι είναι τώρα… Τα Win 10 τα έχει στο C μαζί με τα προγράμματα και το D θεωρητικά το έχει σαν αποθήκη Εγώ έτσι και αλλιώς θα βάλω και δεύτερο SSD ή HDD για αποθήκη… όπου εκεί θα αποθηκεύσω ταινίες, παιχνίδια… Γι αυτό ρωτώ… μιας και θα έχω έχτρα αποθήκη μήπως είναι καλύτερα να ενώσω τον χωρισμένο NVMe δίσκο;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Εκτος απο τα οσα ειπωθηκαν παραπανω, για να ενωθουν τα 2 partitions θα πρεπει να ειναι και γειτονικα. Αν ενδιαμεσα τους παρεμβαλλεται καποιο αλλο που για τον οποιοδηποτε λογο δεν του εχουν δωσει γραμμα τα windows (κρυφο, φορμαρισμενο σε filesystem που δεν γνωριζουν), δεν μπορεις να τα ενωσεις. Αν θες παραδειγμα, να ποσταρω το δικο μου σκληρο οταν ξαναμπω στα windows... Επισης, αν υποθεσουμε οτι το παραπανω δεν ισχυει και τα partitions γειτονευουν, η "ενωση" δεν εινια τιποτα περισσοτερο απο τη διαγραφη του d και την επεκταση του c ωστε να πιασει το χωρο που θα μεινει ελευθερος απο τον d. Σε αυτη την περιπτωση θα πρεπει να σιγουρευτεις οτι δεν εχεις πραγματα μεσα στον d που να τα θες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bromiaris Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 31 λεπτά πριν, jim_p είπε Επισης, αν υποθεσουμε οτι το παραπανω δεν ισχυει και τα partitions γειτονευουν, η "ενωση" δεν εινια τιποτα περισσοτερο απο τη διαγραφη του d και την επεκταση του c ωστε να πιασει το χωρο που θα μεινει ελευθερος απο τον d. Σε αυτη την περιπτωση θα πρεπει να σιγουρευτεις οτι δεν εχεις πραγματα μεσα στον d που να τα θες. Στο D αυτή την στιγμή δεν έχει κάτι ουσιαστικό... Στο C έχει την αρχική εγκατάσταση των 10 μαζί με την δική μου αναβάθμιση σε 1903 αν θυμάμαι καλά... Οπότε αν γίνει η ένωση θα είναι με τον τρόπο που ανέφερες ή απλά με φορμάτ και ξανά στήσιμο του μηχανήματος...; Εγώ ξανά ρωτώ... κερδίζω ή χάνω αν τον αφήσω έτσι;;;; Το C όμως κάποια στιγμή θα κορεστεί (Αυτά τα 80gb) με εγκαταστάσεις προγραμμάτων... ενημερώσεις... Και φοβάμαι μήπως το επιβραδύνει... Ή δεν παίζει ρόλο;;; Γιατί λέμε ότι ο ssd να μην γεμίζει... Και εδώ το C έχει τουλάχιστον γεμίσει το μισό μόνο με τα win Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, bromiaris είπε Καλημέρα Μα έτσι είναι τώρα… Τα Win 10 τα έχει στο C μαζί με τα προγράμματα και το D θεωρητικά το έχει σαν αποθήκη Εγώ έτσι και αλλιώς θα βάλω και δεύτερο SSD ή HDD για αποθήκη… όπου εκεί θα αποθηκεύσω ταινίες, παιχνίδια… Γι αυτό ρωτώ… μιας και θα έχω έχτρα αποθήκη μήπως είναι καλύτερα να ενώσω τον χωρισμένο NVMe δίσκο;;; 100% όχι. Αν δεν κάτσεις εσύ να το φτιάξεις με το χέρι όπως αναφέρουν παραπάνω δεν πρόκειτε να έχει ασχοληθεί κανένας άλλος να το στήσει έτσι, ειδικά οι εταιρείες. Οι κυριοτεροι φάκελοι που όλοι μας χρησιμοποιούμε, έγγραφα,εικόνες μουσική,βίντεο, επιφάνεια εργασίας κλπ, συνήθως είναι στο C. Το D παρέχεται σαν δυνατότητα μόνο για να το χρησιμοποιήσει ο χρήστης, που σχεδόν κανένας δεν το κάνει. Σαν αποτέλεσμα, στα φορητά συνήθως, μετά από λίγο καιρό ο C να είναι τιγκαρισμένος. Αν δεν θες να έχεις 2 partitions, άδειασε πρώτα το D από ότι έχει που τυχόν χρειάζεσαι και από την διαχείρηση δίσκων διέγραψε το και τέλος επέκτεινε το C για να καταλάβει όλον τον άδειο χώρο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Αν έχεις σκοπό να βάλεις δεύτερο δίσκο τότε ένωσε τα από την διαχείριση δίσκων. Όπως ειπώθηκε ήδη, πάρε πρώτα ότι έχεις στον D, μετά στη διαχείριση δίσκων (WINDOWS+R ή άνοιξε την εκτέλεση και δώσε diskmgmt.msc) διέγραψε τον τόμο στον D και μετά με δεξί κλικ στον C μπορείς να κάνεις επέκταση τόμου. 5 ώρες πριν, bromiaris είπε Μα έτσι είναι τώρα… Όχι, δεν είναι έτσι τώρα. Δεν κατάλαβες μάλλον τι εννοώ. Με τον τρόπο που αναφέρω, που παρεμπιπτόντως θα είναι καλά να τον κάνεις όταν βάλεις τον δεύτερο δίσκο, θα έχεις την επιφάνεια εργασίας, τα έγγραφα, την μουσική, τα βίντεο και τις λήψης αυτόματα στον δεύτερο δίσκο. Ότι δηλαδή κατεβάζεις π.χ. στις λήψεις ή ότι αποθηκεύεις στην επιφάνεια εργασίας, εσύ θα το βλέπεις κανονικά στο προφίλ σου αλλά θα είναι στην ουσία στον άλλο δίσκο. Το πλεονέκτημα είναι όπως είπα ότι όταν κάνεις φορμάτ δε θα χρειαστεί να σκέφτεσαι τι αρχεία έχεις για να παίρνεις backup. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bromiaris Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Ο δίσκος έχει την εξής μορφή... @micos000 @jim_p Οπότε κάνω ότι λέει το βίντεο... Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2020 από bromiaris 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Ναι, αυτό να κάνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bromiaris Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 14 ώρες πριν, micos000 είπε Ναι, αυτό να κάνεις. Σε ευχαριστώ φίλε. και μια χαζή ερώτηση. το μηχάνημα έχει την έκδοση των Win10 home 1903. Αν θυμάμαι καλά η νεώτερη είναι η 1909. εγώ εχω το ISO με την 1909 να το βάλω σε usb με το πρόγραμμα rufus και να κάνω boot από αυτό για να κάνω αναβάθμιση ή προτείνεις κάτι άλλο;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
accipio Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Αρκεί να κάνεις προσάρτηση (mount) του iso σε εικονικό dvd (με δεξί κλικ > Μοντάρισμα) και να τρέξεις από εκεί το setup, επιλέγοντας τη διατήρηση αρχείων και εφαρμογών. Το iso μπορείς, αν θέλεις, να το έχεις σε usb ή στον δίσκο. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2020 από accipio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 16 λεπτά πριν, bromiaris είπε να το βάλω σε usb με το πρόγραμμα rufus και να κάνω boot από αυτό για να κάνω αναβάθμιση ή προτείνεις κάτι άλλο;;; εγώ θα έκανα δημιουργια σημείου επαναφοράς αναβάθμιση μέσω του update και όταν είναι όλα οκ εκκαθάριση αρχείων συστήματος Έτσι αποφεύγεις τα γραψίματα κλπ Συνήθως με το boot usb κάνουμε καθαρή με όλη την φαβουρα προγράμματα - οδηγοί κλπ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bromiaris Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, accipio είπε Αρκεί να κάνεις προσάρτηση (mount) του iso σε εικονικό dvd (με δεξί κλικ > Μοντάρισμα) και να τρέξεις από εκεί το setup, επιλέγοντας τη διατήρηση αρχείων και εφαρμογών. Το iso μπορείς, αν θέλεις, να το έχεις σε usb ή στον δίσκο. 1 ώρα πριν, hp8 είπε εγώ θα έκανα δημιουργια σημείου επαναφοράς αναβάθμιση μέσω του update και όταν είναι όλα οκ εκκαθάριση αρχείων συστήματος Έτσι αποφεύγεις τα γραψίματα κλπ Συνήθως με το boot usb κάνουμε καθαρή με όλη την φαβουρα προγράμματα - οδηγοί κλπ Δηλαδή αν βάλω το iso με το rufus σε ένα usb και κάνω boot από αυτό δεν θα έχω σαν επιλογή την αναβάθμιση αυτού του υπολογιστή εκτός από την εγκατάσταση;;;; Παλαιότερα που είχα δύο δίσκους, απλά έκανα 2 κλικ στο iso που το είχα αποθηκευμένο στον δεύτερο δίσκο και έτρεχα το setup… Έκανε κανονικά αναβάθμιση… τώρα όμως έχω έναν δίσκο… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
accipio Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Λογικά θα έχεις κι έτσι τη δυνατότητα αναβάθμισης. Αν θέλεις, δοκίμασε και βλέπεις. Αλλά γίνεται κι όπως ανέφερα πριν, δηλ. με προσάρτηση του iso σε εικονικό drive. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 5 ώρες πριν, bromiaris είπε Δηλαδή αν βάλω το iso με το rufus σε ένα usb και κάνω boot από αυτό δεν θα έχω σαν επιλογή την αναβάθμιση αυτού του υπολογιστή εκτός από την εγκατάσταση;;;; Παλαιότερα που είχα δύο δίσκους, απλά έκανα 2 κλικ στο iso που το είχα αποθηκευμένο στον δεύτερο δίσκο και έτρεχα το setup… Έκανε κανονικά αναβάθμιση… τώρα όμως έχω έναν δίσκο… Μετά που θα περάσεις τα windows στο usb θα μπορείς να τρέξεις το setup μέσα από τα windows και θα έχεις την επιλογή για αναβάθμιση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα