adtakhs Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα. Το Nexus 6 που είχα για χρόνια τα έφτησε και έχω μείνει 2 ημέρες χωρίς κινητό. Αύριο το πρωί λοιπόν και πριν κλείσουν τα καταστήματα πρέπει να πάρω κινητό. ! Είμαι λοιπόν ανάμεσα στα XIAOMI REDMI NOTE 8 PRO XIAOMI MI9 LITE XIAOMI MI9T TCL PLEX Είδα διάφορα βιντεάκια που δίνουν πολύ καλό βαθμό στο TCL PLEX σε ότι αφορά οθόνη (αν και IPS), κάμερα (εδώ παίρνει άριστα), μέγεθος οθόνης (έρχομαι από παντόφλα NEXUS 6), μέγεθος RAM/HDD (6GB/128GB) και ποιότητα κατασκευής (μέταλλο/γυαλί), τιμή 199€ με εγγύηση 2 έτη από επίσημη Ελληνική αντιπροσωπία . Αρνητικό ότι δεν έχει IR BLASTER ενώ το ηχείο δεν είναι και τίποτα το σοβαρό. Είδα τα XIAOMI REDMI NOTE 8 PRO, μου αρέσει το IR Blaster που φέρει , αλλά δεν πείθομαι τόσο από τον MEDIATEK . Είδα και το XIAOMI MI9 LITE, φέρει IR BLASTER , ΔΕΝ παίρνει MICRO SD , ενώ έχει περίπου ίδιο επεξεργαστή (SnapDragon 710) με το TCL (SnapDragon 675) . Τέλος το XIAOMI MI9T , έχει την AMOLED του, έχει καλή κάμερα, ΔΕΝ παίρνει όμως κάρτα μνήμης, δεν έχει IR BLASTER , είναι λίγο μικρό (γκοφρέτα) σε σχέση με το TCL PLEX. Παίζει και το REALME 5 PRO, που φαίνεται καλή συσκευή ... για να με μπερδέψει ακόμα περισσότερο. Τι επιλέγουμε ? Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2020 από adtakhs
chios Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Mi 9 lite και ναι παίρνει micro sd 53 λεπτά πριν, adtakhs είπε Είδα τα XIAOMI REDMI NOTE 8 PRO, μου αρέσει το IR Blaster που φέρει , αλλά δεν πείθομαι τόσο από τον MEDIATEK . και πολύ καλά κάνεις 1
adtakhs Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, chios είπε Mi 9 lite και ναι παίρνει micro sd και πολύ καλά κάνεις Οι λόγοι που το επιλέγεις σε σχέση με το PLEX ? 🤔 Πχ. Στο Plex βλέπω πως οι κάμερες δεν εξέχουν από το σώμα ώστε να φθείρονται, βλέπω πως συνδέεται με 4 bluetooth ταυτόχρονα, άρα παίζω με 2 boombox που έχω ταυτόχρονα . Αν μπορείς δικαιολόγησέ μου την επιλογή σου να δω τα συν και τα πλην. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2020 από adtakhs
chios Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 amoled οθόνη, καλύτερος επεξεργαστής. Δεν ξέρω από υποστήριξη τι θα κάνει η tcl.
adtakhs Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, chios είπε amoled οθόνη, καλύτερος επεξεργαστής. Δεν ξέρω από υποστήριξη τι θα κάνει η tcl. Ο 710 δεν είναι και τίποτα το καλύτερο από τον 675 . Πάνω κάτω στα ίδια είναι . https://versus.com/en/qualcomm-snapdragon-675-vs-qualcomm-snapdragon-710 Από εκεί και πέρα ναι AMOLED το MI9 LITE , αλλά και για το PLEX αναφέρουν πολύ καλά σχόλια για την οθόνη και για τον εξτρά επεξεργαστή SD->HD Αναφορά σε κείμενο Με ανάλυση 2340×1080 pixels και απαράμιλλη απόδοση χρωμάτων, η οθόνη επωφελείται από το «πακέτο» τεχνολογιών NXTVISION της εταιρείας, μια σειρά από καινοτομίες που υπόσχονται ένα ανώτερο επίπεδο εικόνας, τόσο όσον αφορά σε αυτό που βλέπετε στην πρόσοψη, όσο και σε αυτό που απαθανατίζουν οι κάμερες του κινητού. Κάθε χρώμα δείχνει ολοζώντανο και οι αντιθέσεις πιο έντονες από ποτέ, μιας και υποστηρίζεται αναπαραγωγή HDR περιεχομένου. Η ενίσχυση του οπτικού αποτελέσματος είναι μαεστρικά ρυθμισμένη, ώστε η εικόνα να είναι απολαυστική στο μάτι, δίχως να χάνει τον ρεαλισμό της με υπερκορεσμένα χρώματα. Μερίδιο του επαίνου, βέβαια, ανήκει στον ενσωματωμένο Pixelworks Visual Processor, ο οποίος εξοπλίζει το smartphone της TCL με κινηματογραφικό HDR10 Tone Mapping, με ικανότητα μετατροπής σε πραγματικό χρόνο SDR περιεχομένου σε HDR και με την πατενταρισμένη TrueView Multi-adaptive Display για την ιδανική προσαρμογή των ρυθμίσεων της οθόνης, με στόχο τη βέλτιστη θέαση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού. πράγμα που αναφέρουν και όλοι οι reviewers. Από την άλλη έχει και επίσημη εγγύηση το Plex, όχι από παραμάγαζα με ένα έτος εγγύησης. Για την υποστήριξη δεν ξέρω. Αλλά TCL είναι αυτή. Ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεοράσεων. Μακάρι να μπορούσα να τα δω από κοντά να καταλάβω τι παίζει. Ο Γερμανός έχει το Lite να πάω αύριο πρωί πρωί να το τσεκάρω? Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2020 από adtakhs
seseji Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) με σειρα προτιμησης xiaomi mi 9t, realme x2 xiaomi mi 9 lite redmi note 8 pro, Realme XT το note 8 pro μην το ξεγραφεις γιατι ο helio κερναει τσαι ολα τα midrange socs ευκολα κ δεν υστερει πουθενα αισθητα ενω ειναι κ πολυ πληρες ως πακετο ,το tcl που κοιτας δε το εχει για πλακα Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2020 από seseji 1
GeorgeR1_700 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Επειδή πρόσφατα είχαμε αυτήν την συζήτηση για τον 710 και τον 675, για μένα ο 675 είναι λίγο καλύτερος (βέβαια το 9Τ τα ξεπερνάει και τα δύο). Το συγκριτικό που κοινοποίησες από το versus αν και το χρησιμοποιώ συχνά, θεωρώ καλύτερο το συγκριτικό του notebookcheck το οποίο δείχνει περισσότερα κατ εμέ στην επίδοση του επεξεργαστή. Αλλά μιλάμε για μικρές διαφορές που πιθανών στο μάτι να μην φαίνονται. Όσο για την οθόνη τώρα η amoled δεν είναι καλύτερη μόνο και μόνο για τα καλύτερα χρώματά της, αλλά και για την εξοικονόμηση της μπαταρίας. Όσο για τις κάμερες που εξέχουν στα xiaomi, βάζεις μια θήκη και δεν έχεις θέμα, στο tcl από την άλλη νομίζω πως δεν υπάρχουν θήκες στην Ελλάδα ακόμα. Επίσης από αυτά που βλέπω για τις κάμερες, το 9 lite είναι σχεδόν το ίδιο με το tcl (το 9 lite ελάχιστα καλύτερο που πιθανώς στο μάτι να μην φαίνεται). Αλλά επειδή είδα λίγο το review που κοινοποίησες στο οποίο ανέφερε πως είχε πιο μεγάλα pixel από οποιοδήποτε άλλο κινητό ίσως να είναι καλύτερο (αλλά εγώ βλέπω πως το μέγεθος του pixel είναι στο 1.6 μm και όχι στα 2.8 μm που είπε, και τα 2 κινητά είναι με 1.6 μm [ο 582 είναι του TCL και ο 586 του 9 lite και 9Τ]). Δεν ξέρω αν εγώ το βλέπω λάθος ή αν αυτός που κάνει το review. Επίσης κάτι ασήμαντο για πολλούς ο 586 σε 4Κ βίντεο έχει μέχρι και 60fps ενώ ο 582 μέχρι 30fps. Εν τέλη όμως αν προτιμάς το tcl πάνε σε αυτό. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2020 από GeorgeR1_700
adtakhs Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Επειδή πρόσφατα είχαμε αυτήν την συζήτηση για τον 710 και τον 675, για μένα ο 675 είναι λίγο καλύτερος (βέβαια το 9Τ τα ξεπερνάει και τα δύο). Το συγκριτικό που κοινοποίησες από το versus αν και το χρησιμοποιώ συχνά, θεωρώ καλύτερο το συγκριτικό του notebookcheck το οποίο δείχνει περισσότερα κατ εμέ στην επίδοση του επεξεργαστή. Αλλά μιλάμε για μικρές διαφορές που πιθανών στο μάτι να μην φαίνονται. Όσο για την οθόνη τώρα η amoled δεν είναι καλύτερη μόνο και μόνο για τα καλύτερα χρώματά της, αλλά και για την εξοικονόμηση της μπαταρίας. Όσο για τις κάμερες που εξέχουν στα xiaomi, βάζεις μια θήκη και δεν έχεις θέμα, στο tcl από την άλλη νομίζω πως δεν υπάρχουν θήκες στην Ελλάδα ακόμα. Επίσης από αυτά που βλέπω για τις κάμερες, το 9 lite είναι σχεδόν το ίδιο με το tcl (το 9 lite ελάχιστα καλύτερο που πιθανώς στο μάτι να μην φαίνεται). Αλλά επειδή είδα λίγο το review που κοινοποίησες στο οποίο ανέφερε πως είχε πιο μεγάλα pixel από οποιοδήποτε άλλο κινητό ίσως να είναι καλύτερο (αλλά εγώ βλέπω πως το μέγεθος του pixel είναι στο 1.6 μm και όχι στα 2.8 μm που είπε, και τα 2 κινητά είναι με 1.6 μm [ο 582 είναι του TCL και ο 586 του 9 lite και 9Τ]). Δεν ξέρω αν εγώ το βλέπω λάθος ή αν αυτός που κάνει το review. Επίσης κάτι ασήμαντο για πολλούς ο 586 σε 4Κ βίντεο έχει μέχρι και 60fps ενώ ο 582 μέχρι 30fps. Εν τέλη όμως αν προτιμάς το tcl πάνε σε αυτό. Είναι και η τιμή το θέμα και η διαθεσιμότητα. Πρέπει να πάρω το κινητό ΣΗΜΕΡΑ ..... να πάω και στην εργασία μου ..... Αστα ... καιρό που βρήκε να χαλάσει το ρημάδι . Θα πάω να τα δω από κοντά, μήπως και καταλάβω τι ισχύει και τι όχι. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2020 από adtakhs
adtakhs Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Επειδή πρόσφατα είχαμε αυτήν την συζήτηση για τον 710 και τον 675, για μένα ο 675 είναι λίγο καλύτερος (βέβαια το 9Τ τα ξεπερνάει και τα δύο). Το συγκριτικό που κοινοποίησες από το versus αν και το χρησιμοποιώ συχνά, θεωρώ καλύτερο το συγκριτικό του notebookcheck το οποίο δείχνει περισσότερα κατ εμέ στην επίδοση του επεξεργαστή. Αλλά μιλάμε για μικρές διαφορές που πιθανών στο μάτι να μην φαίνονται. Όσο για την οθόνη τώρα η amoled δεν είναι καλύτερη μόνο και μόνο για τα καλύτερα χρώματά της, αλλά και για την εξοικονόμηση της μπαταρίας. Όσο για τις κάμερες που εξέχουν στα xiaomi, βάζεις μια θήκη και δεν έχεις θέμα, στο tcl από την άλλη νομίζω πως δεν υπάρχουν θήκες στην Ελλάδα ακόμα. Επίσης από αυτά που βλέπω για τις κάμερες, το 9 lite είναι σχεδόν το ίδιο με το tcl (το 9 lite ελάχιστα καλύτερο που πιθανώς στο μάτι να μην φαίνεται). Αλλά επειδή είδα λίγο το review που κοινοποίησες στο οποίο ανέφερε πως είχε πιο μεγάλα pixel από οποιοδήποτε άλλο κινητό ίσως να είναι καλύτερο (αλλά εγώ βλέπω πως το μέγεθος του pixel είναι στο 1.6 μm και όχι στα 2.8 μm που είπε, και τα 2 κινητά είναι με 1.6 μm [ο 582 είναι του TCL και ο 586 του 9 lite και 9Τ]). Δεν ξέρω αν εγώ το βλέπω λάθος ή αν αυτός που κάνει το review. Επίσης κάτι ασήμαντο για πολλούς ο 586 σε 4Κ βίντεο έχει μέχρι και 60fps ενώ ο 582 μέχρι 30fps. Εν τέλη όμως αν προτιμάς το tcl πάνε σε αυτό. Λοιπόν, αγοράστηκε το ΤCL. Πρώτες εικόνες. Α) Πολύ καλή οθόνη. Β) Πολύ φωτεινή Γ) Αποκρισιμοτατο. Δ) Μεγάλο και πλατύ, πράγμα που θα εκτιμήσουν πολλοί με κουμουτσοχερα σαν το δικό μου. Πραγματικά τα τύπου σοκοφρετας κινητά δεν τα μπορώ. Ούτε να πληκτρολογησω σωστά ... ένα μήνυμα ... Ε) Απλό UI. Ζ) Κακό ηχείο. Πραγματικά δεν ξέρω τι σκέφτονταν όταν το τοποθετησαν. Η) Καλή κατασκευή αλλά φαίνεται πιο ευάλωτο στην φθορά από το nexus που είχα. (Πλάτη, σώμα). Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2020 από adtakhs
GeorgeR1_700 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 15 λεπτά πριν, adtakhs είπε Λοιπόν, αγοράστηκε το ΤCL. Πρώτες εικόνες. Α) Πολύ καλή οθόνη. Β) Πολύ φωτεινή Γ) Αποκρισιμοτατο. Δ) Μεγάλο και πλατύ, πράγμα που θα εκτιμήσουν πολλοί με κουμουτσοχερα σαν το δικό μου. Πραγματικά τα τύπου σοκοφρετας κινητά δεν τα μπορώ. Ούτε να πληκτρολογησω σωστά ... ένα μήνυμα ... Ε) Απλό UI. Ζ) Κακό ηχείο. Πραγματικά δεν ξέρω τι σκέφτονταν όταν το τοποθετησαν. Η) Καλή κατασκευή. Με γεια! 🙂 1
adtakhs Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Με γεια! 🙂 Ευχαριστώ. Να πω πως έψαξα πολύ για να το βρω. Σε τέσσερα καταστήματα Γερμανός πήγα. Το xiaomi δεν το έβρισκα ετοιμοπαράδοτο πουθενά σε όσους πήρα τηλέφωνο. Οπότε αναγκαστικά καλώς ή κακώς πήρα το tcl ΥΓ. Σε σχέση με το nexus είναι μικρότερο στο χέρι αλλά είναι λίγο βαρύτερο ή τουλάχιστον φαίνεται λίγο βαρύτερο. Αυτό που θα ήθελα να έχει αλλά δεν το έχει.... Είναι η λειτουργία νοημάτων των xiaomi , που αφαιρεί την κάτω μπάρα . Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2020 από adtakhs
GeorgeR1_700 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, adtakhs είπε Ευχαριστώ. Να πω πως έψαξα πολύ για να το βρω. Σε τέσσερα καταστήματα Γερμανός πήγα. Το xiaomi δεν το έβρισκα ετοιμοπαράδοτο πουθενά σε όσους πήρα τηλέφωνο. Οπότε αναγκαστικά καλώς ή κακώς πήρα το tcl Όπως είπα και πιο πάνω, θεωρώ πως παίρνεις έναν καλό επεξεργαστή, και πέρα από αυτό τα χαρακτηριστικά του tcl είναι πιο κοντά σε αυτά που σε ενδιαφέρουν. 1
CaptainChris Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, adtakhs είπε Ευχαριστώ. Να πω πως έψαξα πολύ για να το βρω. Σε τέσσερα καταστήματα Γερμανός πήγα. Το xiaomi δεν το έβρισκα ετοιμοπαράδοτο πουθενά σε όσους πήρα τηλέφωνο. Οπότε αναγκαστικά καλώς ή κακώς πήρα το tcl ΥΓ. Σε σχέση με το nexus είναι μικρότερο στο χέρι αλλά είναι λίγο βαρύτερο ή τουλάχιστον φαίνεται λίγο βαρύτερο. Αυτό που θα ήθελα να έχει αλλά δεν το έχει.... Είναι η λειτουργία νοημάτων των xiaomi , που αφαιρεί την κάτω μπάρα . Settings-display-navigation bar έχει φυσικά εγώ έτσι το δουλεύω. Στα €200 είναι ότι καλύτερο, με γειά σου να το χαρείς, εγώ το έχω ερωτευτεί Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2020 από CaptainChris 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα