Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους.

Προσφατα ηρθε στον χωρο μου ενας εγκαταστατης συστηματων ασφαλειας. Συγκεκριμενα για την βεραντα μου η οποια εχει καποιες ιδιαιτεροτητες και ειναι δυσκολο να μπουνε μπαρες με δεσμες μαλλον θα καταληξω σε 3 τεμαχια απο τον ανιχνευτη κινησης τυπου κουρτινα https://www.emimikos.gr/OUTGATE_White/?skr_prm=WyIyN2YxNzIxOS1kMWFkLTQ1MDMtYmY1NS0wYTM5ZDQyNTIzMzUiLDE1ODQzNzU1MTA0MDAseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Απλα μου ειπε πως θα πρεπει να εκλαβω σαν μειονεκτημα την ακτινοβολια των συγκεκριμενων καθως αυτα θα τοποθετηθουν εξω απο τις μπαλκονοπορτες των υπνοδωματιων και πως αυτο δεν ειναι και το πιο ιδανικο...

Γνωριζει καποιος αν ισχυει κατι τετοιο και αν οντως ειναι επικινδυνο? Βλεπω η συχνοτητα λειτουργιας ειναι 24.050 - 24.250GHz

Επεξ/σία από nikos121
Δημοσ.

Ευχαριστω φιλε. Εχεις καποιο λινκ που να τα επεξηγει περισσοτερο;

Εχω καει ποση ωρα με αχρηστες πληροφοριες για φουρνους μικροκυματων ασυρματα τηλεφωνα ρουτερς και σολαριουμ

Δημοσ.

Δες το ως από την ώρα που είναι για αυτήν την χρήση, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αλλιώς θα είχε καραγηθει, είτε το μοντέλο είτε η όλη ιδέα του προϊόντος. 

Δημοσ.
Just now, nikos121 said:

Ευχαριστω φιλε. Εχεις καποιο λινκ που να τα επεξηγει περισσοτερο;

Εχω καει ποση ωρα με αχρηστες πληροφοριες για φουρνους μικροκυματων ασυρματα τηλεφωνα ρουτερς και σολαριουμ

Από αυτά που ανάφερες το πιο επικίνδυνο είναι το σολάριουμ, γιατί το φάσμα της ακτινοβολίας που έχει για να προκαλέσει μαύρισμα περιέχει και μικρό κομμάτι πολύ ελαφριάς ιονίζουσας. Όταν βρεις χρόνο δες το βίντεο παρακάτω.

Ο κ. Κάππας είναι Ακτινοφυσικός, πολύ καλός επιστήμονας και γνωστός στον τομέα του. Κυρίως τα εξηγεί απλά και κατανοητά.

Για περισσότερες πληροφορίες Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) Ένωση Φυσικών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΦΙΕ).

• Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
6 ώρες πριν, VonLoutsos είπε

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς κανένας. Μη ιονίζουσα ακτινοβολία και κυρίως χαμηλής ισχύος.

Σόρρυ φιλε που θα στο χαλάσω, αλλά στα 24.050 - 24.250GHz υπάρχει λόγος να ανησυχεί κανείς.. 

Τώρα όσο για το "είναι μη-ιονίζουσα" άρα ψηθείτε ελεύθερα, είναι τουλάχιστον χαζό. Η μη-ιονίζουσα λαμβάνοντας υπόψιν κάποιους παράγοντες (συχνότητα, ισχύ εκπομπής, κυμματομορφή, ηλικία ατόμου που εκτίθεται κλπ κλπ) μπορεί να γίνει εξίσου επικίνδυνη με την ιονίζουσα. 

nikos121 , αν υπάρχει εναλλακτική λύση ή τρόπος για να το αποφύγεις θα ήταν καλό. Αν όχι τι να σε πω :) 

Δημοσ.

Υπαρχουν παιδια στον χωρο εκ των οποιων 1 νεογεννητο και το φοβαμαι. Κοιταω και αλλες λυσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, zernex201 said:

Σόρρυ φιλε που θα στο χαλάσω, αλλά στα 24.050 - 24.250GHz υπάρχει λόγος να ανησυχεί κανείς.. 

Τώρα όσο για το "είναι μη-ιονίζουσα" άρα ψηθείτε ελεύθερα, είναι τουλάχιστον χαζό. Η μη-ιονίζουσα λαμβάνοντας υπόψιν κάποιους παράγοντες (συχνότητα, ισχύ εκπομπής, κυμματομορφή, ηλικία ατόμου που εκτίθεται κλπ κλπ) μπορεί να γίνει εξίσου επικίνδυνη με την ιονίζουσα. 

nikos121 , αν υπάρχει εναλλακτική λύση ή τρόπος για να το αποφύγεις θα ήταν καλό. Αν όχι τι να σε πω :) 

Προσωπικά δεν μου το χαλάς γιατί ξέρω τι λέω. Δεν μιλάμε για μεγάλη ισχύ ώστε να καταστεί επικίνδυνη, ούτε θα είναι συνέχεια πάνω από το κεφάλι κάποιου ωστε να πεις οτι ίσως εμφανίσει κάποιο πρόβλημα.  Επιπλέον αν δεις την εγκατάσταση που προτεινουν θα παρατηρήσεις οτι δεν εκπέμπει ισοτροπικά(δηλαδή προς όλες τις κατευθύνσεις)αλλά πιο εστιασμένα και προφανώς σε μέρη που όταν είναι οπλισμένος ο συναγερμός δεν πρόκειται κανένα μέλος της οικογένειας να βρίσκεται εκεί. Τέλος για να διατίθεται στο εμπόριο σημαίνει οτι έχει περάσει κάποιους ελέγχους και καλύπτει κάποια όρια από Διεθνείς Οργανισμούς που ασχολούνται με τις εκπομπές ακτινοβολίας και την ισχύ αυτών.

Δεν ανάφερα πουθενά οτι είναι μη ιονίζουσα αρα μπορεί να ψηθεί χωρίς αύριο(το διαπιστώνεις στο σχόλιο που του έκανα για το σολάριουμ το οποίο το θεωρούμε ασφαλές). Για αυτό που ρώτησε του απάντησα. Προφανώς και αν μου έλεγε έχει δίπλα από το μαξιλάρι του παιδιού μου κεραία κινητής θα απάνταγα διαφορετικά. Απλά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΤΙΝΟΦΟΒΙΚΟΙ.

Υ.Γ 1 Θα περίμενω να μου πεις με μερικά επιχειρήματα τον λόγο που πρέπει να φοβάται και γιατί το βλέπω από λάθος οπτική.

Υ.Γ 2 Ρίξε και μια ματιά στο video που παράθεσα πιο πάνω, έτσι να μου πεις την γνώμη σου.

Επεξ/σία από VonLoutsos
  • Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, nikos121 είπε

Κοιτά και για venitem faro ip από τα καλύτερα ραντάρ τύπου κουρτίνας στην κατηγορία του, και χωρίς ψευδής συναγερμούς. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, VonLoutsos είπε

Προσωπικά δεν μου το χαλάς γιατί ξέρω τι λέω. Δεν μιλάμε για μεγάλη ισχύ ώστε να καταστεί επικίνδυνη, ούτε θα είναι συνέχεια πάνω από το κεφάλι κάποιου ωστε να πεις οτι ίσως εμφανίσει κάποιο πρόβλημα.  Επιπλέον αν δεις την εγκατάσταση που προτεινουν θα παρατηρήσεις οτι δεν εκπέμπει ισοτροπικά(δηλαδή προς όλες τις κατευθύνσεις)αλλά πιο εστιασμένα και προφανώς σε μέρη που όταν είναι οπλισμένος ο συναγερμός δεν πρόκειται κανένα μέλος της οικογένειας να βρίσκεται εκεί. Τέλος για να διατίθεται στο εμπόριο σημαίνει οτι έχει περάσει κάποιους ελέγχους και καλύπτει κάποια όρια από Διεθνείς Οργανισμούς που ασχολούνται με τις εκπομπές ακτινοβολίας και την ισχύ αυτών.

Δεν ανάφερα πουθενά οτι είναι μη ιονίζουσα αρα μπορεί να ψηθεί χωρίς αύριο(το διαπιστώνεις στο σχόλιο που του έκανα για το σολάριουμ το οποίο το θεωρούμε ασφαλές). Για αυτό που ρώτησε του απάντησα. Προφανώς και αν μου έλεγε έχει δίπλα από το μαξιλάρι του παιδιού μου κεραία κινητής θα απάνταγα διαφορετικά. Απλά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΤΙΝΟΦΟΒΙΚΟΙ.

Υ.Γ 1 Θα περίμενω να μου πεις με μερικά επιχειρήματα τον λόγο που πρέπει να φοβάται και γιατί το βλέπω από λάθος οπτική.

Υ.Γ 2 Ρίξε και μια ματιά στο video που παράθεσα πιο πάνω, έτσι να μου πεις την γνώμη σου.

Αγαπητέ VonLoutsos... το "ξερω τι λεω" δεν το λαμβάνω καν υπόψιν γιατι με αυτή τη λογική θα ισχυριστώ ότι και εγώ ξέρω τι λέω. Πράγμα που όντως έτσι είναι, λόγω κάποιων ιδιοτήτων που έχω, τόσο σαν χόμπι όσο και ως επάγγελμα, καθώς βρίσκομαι στον χώρο της υγείας (οπότε είμαι σε θέση να γνωρίζω τους εκάστοτε κινδύνους και ορισμένα αποτελέσματα αυτών). Το προσπερνάω παρόλα αυτά.

Δεν αναφέρθηκα ότι εκπέμπει ισοτροπικά, είναι προφανές ότι οι αισθητήρες που αναφέρουμε εκπέμπουν κατευθυντικά (beam) ή εστιασμένα όπως λες, άρα και η ακτινοβολουμένη ισχύς του πομπού είναι ισχυρότερη σε εκείνο το σημείο ακριβώς επειδή είναι κατευθυνόμενη (αν διαφωνείς σε αυτό το σημείο , παρακαλώ μην μου ξανα-απαντήσεις , δε θα κρατήσω κακία στο υπόσχομαι).

Οι αισθητήρες αυτοί (τουλάχιστον οι περισσότεροι) που έχω εγώ στα υπ'οψιν εκπέμπουν και σε κατάσταση standby.. δεν ξέρω εάν εκπέμπουν στην ίδια ισχύ με όταν είναι οπλισμένοι, δεν έτυχε να το μετρήσω ποτέ, αλλά να είσαι σίγουρος οτι υπάρχει εκπομπή ακόμα και σε standby.

Το "για να διατίθεται στο εμπόριο πάει να πει ότι είναι και καλό" γελάω και δεν το εξηγώ καν.

Το ότι με χαρακτήρισες ΑΚΤΙΝΟΦΟΒΙΚΟ από ένα post 2-3 σειρών που προσπαθώ να εξηγήσω τους πιθανούς κινδύνους στον φίλο συν-φορουμίτη, με κάνει να απελπίζομαι πως τζάμπα πήγε ο κόπος μου να γράφω όλες τις παραπάνω σειρές..

Μερικά επιχειρήματα σου έθεσα ήδη, ωστόσο δεν έχω απαίτηση ούτε να καταλάβεις ούτε να αλλάξεις γνώμη, δεν με απασχολεί και πολύ. Όσοι μπορούν να καταλάβουν, θα το καταλάβουν.

Για το βίντεο που λές.. αν περίμενα το video του youtube για να μάθω για ραδιοσυχνότητες,ακτινοβολίες,ραδιοφυσική κλπ το πιο πιθανό είναι να ήμουν ημιμαθής και αντί να σου εξηγώ αυτή τη στιγμή, θα σου μιλούσα ειρωνικά, στην καλύτερη περίπτωση, ή θα έβριζα οτι κινείται προκειμένου να βγώ ο σωστός του φόρουμ. Κάτι που νομίζω πως δεν συμβαίνει.

Αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις όλα αυτά, ευχαριστώ. Δεν περιμένω να σου αλλάξω γνώμη, άλλωστε έχουμε δημοκρατία :)

21 ώρες πριν, nikos121 είπε

Υπαρχουν παιδια στον χωρο εκ των οποιων 1 νεογεννητο και το φοβαμαι. Κοιταω και αλλες λυσεις

Μιας και αναφέρεις ότι υπάρχουν μικρά παιδιά στο χώρο, θα σου πρότεινα να αποφύγεις γενικότερα ασύρματες εκπομπές εκεί κοντά (τουλάχιστον στο υπνοδωμάτιο του παιδιού κλπ), δηλαδή να μην είναι το ρούτερ ή βάση ασύρματου τηλεφώνου στο ίδιο δωμάτιο , ίσως αντικατάσταση ασύρματου ποντικιού/πληκτρολογίου με ενσύρματο, σύνδεση του laptop με ethernet αντί για wifi (και απενεργοποίηση αυτού) κ.ο.κ

Αν θες περισσότερες πληροφορίες, στείλε μου προσωπικό μήνυμα. Δεν πουλάω, δεν είμαι πλασιέ, δεν κάνω μετρήσεις, δεν έχω μαγαζί. Ελπίζω όμως να δώσω μερικές συμβουλές από τα λίγα που ξέρω.

Αν με το προηγούμενο post χαρακτηρίστικα ακτινοφοβικός, με το παρών είναι θέμα χρόνου να γίνω Meme.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 minutes ago, zernex201 said:

Αγαπητέ VonLoutsos... το "ξερω τι λεω" δεν το λαμβάνω καν υπόψιν γιατι με αυτή τη λογική θα ισχυριστώ ότι και εγώ ξέρω τι λέω. Πράγμα που όντως έτσι είναι, λόγω κάποιων ιδιοτήτων που έχω, τόσο σαν χόμπι όσο και ως επάγγελμα, καθώς βρίσκομαι στον χώρο της υγείας (οπότε είμαι σε θέση να γνωρίζω τους εκάστοτε κινδύνους και ορισμένα αποτελέσματα αυτού). Το προσπερνάω παρόλα αυτά.

Δεν αναφέρθηκα ότι εκπέμπει ισοτροπικά, είναι προφανές ότι οι αισθητήρες που αναφέρουμε εκπέμπουν κατευθυντικά (beam) ή εστιασμένα όπως λες, άρα και η ακτινοβολουμένη ισχύς του πομπού είναι ισχυρότερη σε εκείνο το σημείο ακριβώς επειδή είναι κατευθυνόμενη (αν διαφωνείς σε αυτό το σημείο , παρακαλώ μην μου ξανα-απαντήσεις , δε θα κρατήσω κακία στο υπόσχομαι).

Οι αισθητήρες αυτοί (τουλάχιστον οι περισσότεροι) που έχω εγώ στα υπ'οψιν εκπέμπουν και σε κατάσταση standby.. δεν ξέρω εάν εκπέμπουν στην ίδια ισχύ με όταν είναι οπλισμένοι, δεν έτυχε να το μετρήσω ποτέ, αλλά να είσαι σίγουρος οτι υπάρχει εκπομπή ακόμα και σε standby.

Το "για να διατίθεται στο εμπόριο πάει να πει ότι είναι και καλό" γελάω και δεν το εξηγώ καν.

Το ότι με χαρακτήρισες ΑΚΤΙΝΟΦΟΒΙΚΟ από ένα post 2-3 σειρών που προσπαθώ να εξηγήσω τους πιθανούς κινδύνους στον φίλο συν-φορουμίτη, με κάνει να απελπίζομαι πως τζάμπα πήγε ο κόπος μου να γράφω όλες τις παραπάνω σειρές..

Μερικά επιχειρήματα σου έθεσα ήδη, ωστόσο δεν έχω απαίτηση ούτε να καταλάβειςούτε να αλλάξεις γνώμη, δεν με απασχολεί και πολύ. Όσοι μπορούν να καταλάβουν, θα το καταλάβουν.

Για το βίντεο που λές.. αν περίμενα το video του youtube για να μάθω για ραδιοσυχνότητες,ακτινοβολίες,ραδιοφυσική κλπ το πιο πιθανό είναι να ήμουν ημιμαθής και αντί να σου εξηγώ αυτή τη στιγμή, θα σου μιλούσα ειρωνικά, στην καλύτερη περίπτωση, ή θα έβριζα οτι κινείται προκειμένου να βγώ ο σωστός του φόρουμ. Κάτι που νομίζω πως δεν συμβαίνει.

Αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις όλα αυτά, ευχαριστώ. Δεν περιμένω να σου αλλάξω γνώμη, άλλωστε έχουμε δημοκρατία :)

Και εγώ στον ίδιο χώρο είμαι.

Προφανώς και δεν αναφέρθηκες οτι εκπεμπει ισοτροπικά.  Απλά το αναφέρω όσο πιο απλά μπορώ για να καταλάβει αυτό που θέλω να πω και ο TS.

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει εκπομπή όταν είναι stand by αλλά και αν υπάρχει που δεν έχω λόγω να σε αμφισβητήσω και ίδια να είναι είναι πάρα πολυ μικρή.

Προσέχω να ξέρεις πολύ καλά τι γράφω. Δεν έγραψα για να υπάρχει στο εμποριο θα είναι καλό. Έγραψα οτι για να υπάρχει στο εμπόριο και να εκπέμπει ακτινοβολία θα καλύπτει κάποια πρότυπα εκπομπής και κάποια όρια. Δεν έχει σχέση αυτό με αυτό που κατάλαβες/αντιλήφθηκες/δεν πρόσεξες, οτι είναι δηλαδή καλό.

Πάλι αναφέρθηκα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΤΙΝΟΦΟΒΙΚΟΙ, οχι οτι εσύ είσαι ακτινοφοβικός (και αν προσέξεις ήταν απάντηση στο γεγονός όπου λανθασμένα θεώρησες οτι η αρχική μου απάντηση ήταν οτι αφού είναι μη ιονιζουσα είναι ασφαλές, ενώ σχολίασα και την ισχύ της).

Ελπίζω όσοι είναι να καταλάβουν, να καταλάβουν.

Προφανώς και δεν περιμένουμε απο βίντεο στο youtube να μάθουμε πράγματα που διδάσκουν στο Πανεπιστήμιο.  Το βίντεο ήταν απλά για να ενημερωθεί ο TS. Να ξέρεις όμως οτι αυτός που μιλάει είναι από τους κορυφαίους Φυσικους Ιατρικής/Ακτινοφυσικους Νοσοκομείου στην Ελλάδα και όχι μόνο καθώς και Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή.

Όπως βλέπεις διάβασα και απάντησα. Διαβάζει και τις απόψεις μας που διύστανται ο TS και αποφασίζει όπως θέλει. :)

Επεξ/σία από VonLoutsos
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλό είναι να υπάρχουν πολλές και διάφορες απόψεις για να φιλτράρει και να αποφασίζει ο καθένας αυτό που θεωρεί σωστό.

Σέβομαι την άποψη σου, όπως πιθανολογώ ότι σέβεσαι και εσύ τη δική μου.

nikos121 νομίζω οτι πάνω κάτω σε καλύψαμε σχετικά με την ερώτηση σου. Έχω τις ειδοποιήσεις του insomnia ανοιχτές, αν χρειαστείς κάτι άλλο, το λες ;) 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...