nbtz89 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος πόσο καιρό έχει περιθώριο ο εργοδότης να καταβάλει στον εργαζόμενο τα οφειλώμενα μισθώματα μετά από καταγγελία της σύμβασης εργασίας;
LabrakisG1992 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Σύμφωνα με το άρθρο 74, Ν.3863/2010 όταν η αποζημίωση λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας υπερβαίνει τις αποδοχές δύο (2) μηνών, ο εργοδότης υποχρεούται να καταβάλει κατά την απόλυση μέρος της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στις αποδοχές δύο (2) μηνών. Το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται σε διμηνιαίες δόσεις, καθεμία από τις οποίες δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τις αποδοχές δύο (2) μηνών, εκτός και αν το ποσό που υπολείπεται για την εξόφληση του συνόλου της αποζημιώσεως είναι μικρότερο. Η πρώτη δόση καταβάλλεται την επομένη της συμπλήρωσης διμήνου από την απόλυση. Σε περίπτωση αποζημίωσης εργατοτεχνίτη η αποζημίωση καταβάλλεται εφάπαξ. Απόφαση 26034/695: Υποχρεωτική καταβολή από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και της αποζημίωσης απόλυσης αυτών, μέσω λογαριασμού πληρωμών από 1 Ιουλίου 2019 Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2020 από LabrakisG1992
nbtz89 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Καλημέρα, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Αν κατάλαβα καλά όταν το ποσό της αποζημίωσης είναι μικρότερο απο 2 μισθούς, τότε η καταβάλλεται 2 μήνες μετά την απόλυση; Δεν είναι και πολύ σαφές όπως το γράφει..
Thanasiskalithea Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Να επαναλάβω και εγώ την ερώτηση καθώς δεν έχω καταλάβει καλά.. σε περίπτωση απόλυσης μέχρι πόσο μπορεί ν α καθυστερήσει την καταβολή του οφειλόμενου μισθού ο εργοδότης; Ξέρω ότι υπάρχει ένα περιθώριο 2 μηνών αλλά για εργαζόμενους στην επιχείρηση.. στην περίπτωση της απόλυσης τι προβλέπει ο νόμος; Αν ξέρει κάποιος ας απαντήσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα