Προς το περιεχόμενο

O νέος A14 της Apple θα είναι το πρώτο ARM-based chip για κινητά που θα ξεπερνάει τα 3GHz

dimakisk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Apple, συνώνυμο της καινοτομ... ε σορρυ lag.

Και η AMD πουλάει επεξεργαστές στα 10GHZ (που λέει ο λόγος) αλλά η intel είναι καλύτερη.

Έλα πες μου, σου την βάρεσε η κλεισούρα...?

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έξυπνη η apple τελικά.

Θα είναι το απόλυτο επιχείρημα για την επόμενη φορά που θα μειώσουν σκόπιμα τις επιδόσεις των κινητών που πουλάνε για ¨το καλό της αυτονομίας μπαταρίας¨, όπως είχε γίνει στο παρελθόν μετά την καταδικαστική απόφαση.

2 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

Apple, συνώνυμο της καινοτομ... ε σορρυ lag.

Και η AMD πουλάει επεξεργαστές στα 10GHZ (που λέει ο λόγος) αλλά η intel είναι καλύτερη.

Μήπως κοινώνησες χθες;

4 hours ago, Antilogos1975 said:

τωρα που λες για το ipad...κοιτουσα το δικο μου, μεσα εχει Α10 ...ε, καλα λεω ενταξει ειμαστε...

τωρα εδω διαβαζω για Α14 ....🥺

Βρε μια χαρά είσαιαιαι...A8X...εδώ...:)

3 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Ο κόσμος γιατί φταίει ακριβώς? Επειδή κάποιοι γουστάρουν να σκάσουν περισσότερα από εσένα επάνω σε κάτι που τους αρέσει?

Σε κάποιους αρέσουν τα κινητά, σε κάποιους τα αυτοκίνητα, σε κάποιους τα μπουζούκια. Δεν αγοράζουμε τα πάντα για το 100% της χρήσης τους... Μόνο το χαρτί υγείας είναι για 100% χρήση.

Δεν σημαίνει πχ ότι αυτός που έδωσε πολλά λεφτά για γρήγορο αυτοκίνητο πρέπει να πηγαίνει συνεχώς τάπα στην Εθνική για να δικαιολογήσει την αγορά. Ούτε ότι τον κορόιδεψε η εταιρία επειδή αυτός ζει κέντρο και δεν έχει δρόμους να το πατήσει.

Όλοι έχουμε τα χόμπι μας και τις αδυναμίες μας. Αλλού μετράμε και το έξτρα ευρώ και αλλού σκορπάμε πιο ελεύθερα. Ανάλογα τι μας αρέσει.

ρε αγόρι μου άμα με το που έβγαζε 1400 ευρώ κινητό η apple πήγαινε άπατο θα έριχνε τιμές και θα προσαρμοζόταν στην αγορά, τώρα που πάνε και τα αγοράζουν σαν τρελοί όλοι παίρνει θάρος και ανεβάζει τιμές συνέχεια, άμα θες να τα σκάσεις σε κινητό σκάστα αλλά κοίτα και το συμφέρον σου λίγο και κοίτα να εκβιάζεις τον κατασκευαστή να ρίξει τιμή...... σε ότι κατηγορία και να παίζεις μπάλα είτε σε 100 είτε σε 1000 ευρώ!

4 ώρες πριν, stafaf είπε

Και ένας 855 θα έχει καλύτερες δυνατότητες.

Και ένας 865 θα έχει ακόμη καλύτερες δυνατότητες.

Ποιo ακριβώς είναι το point σου?

ότι αυτό που λες για την κάμερα δεν χρειάζεται κανέναν threadripper για να έχεις πλήρη αξιοποίηση της κάμερας.

4 ώρες πριν, Fulgore είπε

Που κολλαει ενα mid range τσιπακι σε θεμα που αφορα επεξεργαστη ναυαρχιδας της Apple?

γιατί μου λέει για τις δυνατότητες της κάμερας πως χρειάζεται ο επεξεργαστής ο τούμπανος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, thdelig είπε

Έξυπνη η apple τελικά.

Θα είναι το απόλυτο επιχείρημα για την επόμενη φορά που θα μειώσουν σκόπιμα τις επιδόσεις των κινητών που πουλάνε για ¨το καλό της αυτονομίας μπαταρίας¨, όπως είχε γίνει στο παρελθόν μετά την καταδικαστική απόφαση.

Παντως για 5 χρονια θα δουλευουν απροσκοπτα και θα περνουν updates οποτε σαν vfm ειναι πολλαπλα  καλυτερες οσο εσεις ασχολειστε με δικες και πληρωμες των εταιρειων μεταξυ τους.. Αυτο για αυτους που θελουν να τις κρατησουν. 

Εγω αλλαζω συχνα.. Αλλα το iPad Pro 2018 που εχω θα το κρατησω χαλαρα αλλη μια 3ετια με τον Α12x bionic που εχει.. Απο περισυ και ακομη να το φτασουν οι υπολοιποι.. ;)

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 2

4 λεπτά πριν, georgepppo είπε

γιατί μου λέει για τις δυνατότητες της κάμερας πως χρειάζεται ο επεξεργαστής ο τούμπανος

Σου λεω οτι ενα τσιπακι δεν παιζει μονο ρολο στα φουσκωμενα benchmarks αλλα και στις υπολοιπες λειτουργιες ενος κινητου.

Για παραδειγμα το τσιπακι αυτο που ανεφερες που ειναι του 2020,δεν υποστηριζει 90/120+hz οθονων συμφωνα με την ιδια την Qualcomm και δεν υποστηριζει 4k 60fps video.

Για το τελευταιο ομως σκεψου οτι το υποστηριζει ο A11 του iphone 8 του 2017.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω παλι πολλα τυχαια βλεπω μαζεμενα σε s/w στην apple.. Καλυτερο video consistently συνηθως,καλυτερο color science στις περισσοτερες περιπτωσεις, deep fusion που οποιος το εχει δει ιδιοις ομμασι καταλαβαινει για τι μιλαμε, κορυφαιο δυναμικο ευρος με το smart hdr παλι στις περισσοτερες περιπτωσεις (second only to pixel s/w σε αυτο τον τομεα απο αυτα που εχω δει). Καποιο ρολο θα παιζει και το καλο SoC ε; Δεν μπορει να ειναι τοσο χαζη η Google που στο pixel επιμενει σε 4k@30fps.. Κατι παραπανω καταλαβαινει οτι παροτι το s/w αποτελει το σημαντικοτερο αξονα για το computational photography και το SoC παιζει και αυτο το ρολο του στην φωτογραφια.

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1

18 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Σου λεω οτι ενα τσιπακι δεν παιζει μονο ρολο στα φουσκωμενα benchmarks αλλα και στις υπολοιπες λειτουργιες ενος κινητου.

Για παραδειγμα το τσιπακι αυτο που ανεφερες που ειναι του 2020,δεν υποστηριζει 90/120+hz οθονων συμφωνα με την ιδια την Qualcomm και δεν υποστηριζει 4k 60fps video.

Για το τελευταιο ομως σκεψου οτι το υποστηριζει ο A11 του iphone 8 του 2017.

οι δυνατότητες σε εγγραφές και features πάνε με κατηγορία για λόγους marketing καθαρά για να έχεις ουσιαστικό λόγο να πας σε high end chip που την πράξη δεν χρειάζεσαι , όλη αυτή η δύναμη δεν χρειάζεται για την κάμερα στην ουσία......

όταν μου λες ότι ο A11 του 2017 υποστηρίζει 4k60fps απλά επιβεβαιώνεις αυτά που λέω για την ισχύ του επεξεργαστή που είναι άχρηστη που προστίθεται για α) λόγους marketing και β) για λόγους ανάπτυξης ενός chip απο την apple που μπορεί να το αναπτύσει πουλώντας το στα iphone χωρίς να χρειάζεται απλά για να στηρίξει το project και αύριο να το χώσει σε κανένα Macbook η σε κανένα high end tablet.

• Like 1

Αν ισχυε αυτο που λες τοτε το 8k βιντεο θα ηταν ανετα 8k@30 ή ακομη και 60fps αυτη την στιγμη θα εκανες ανετα encoding-decoding/recording με τα παροντα SoC της Qualcomm και της apple και θα ειχες και φοβερο δυναμικο ευρος ταυτοχρονα, ενω ειναι εμφανεστατα σε πρωιμο σταδιο ακομη δεν υπαρχει η απαραιτητη επεξεργαστικη ισχυς και οι ποροι.. Σαφεστατα και παιζει ρολο και το SoC και επειδη κατι υποστηριζεται δεν σημαινει οτι δουλευει και απροσκοπτα.. Πρεπει ομως να γινει η αρχη καπου..

2 ώρες πριν, georgepppo είπε

ρε αγόρι μου άμα με το που έβγαζε 1400 ευρώ κινητό η apple πήγαινε άπατο θα έριχνε τιμές και θα προσαρμοζόταν στην αγορά, τώρα που πάνε και τα αγοράζουν σαν τρελοί όλοι παίρνει θάρος και ανεβάζει τιμές συνέχεια, άμα θες να τα σκάσεις σε κινητό σκάστα αλλά κοίτα και το συμφέρον σου λίγο και κοίτα να εκβιάζεις τον κατασκευαστή να ρίξει τιμή...... σε ότι κατηγορία και να παίζεις μπάλα είτε σε 100 είτε σε 1000 ευρώ!

Ε αγόρι μου ας το πάει και 2000 ευρώ. Όποιος το θέλει και το αντέχει η τσέπη του ας το αγοράσει. 

Παρακάτω εσύ ο ίδιος λες μάλιστα ότι στην πράξη δεν χρειάζεσαι high-end chip και ότι η ισχύς είναι για λόγους marketing...

Άρα δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα σου αφού όλα αυτά είναι μάταια. Θέλεις οπωσδήποτε το τελευταίο iphone και σου τα χάλασαν αυτοί που το αγόρασαν στα 1400 με αποτέλεσμα να μη ρίχνει την τιμή η Apple?  

Είμαστε στην εποχή που με 250-300 ευρώ μπορείς να έχεις μια αξιοπρεπέστατη, ποιοτική συσκευή που σε συνθήκες απλής καθημερινής χρήσης δεν έχει να ζηλέψει πολλά από μια ναυαρχίδα πολλαπλάσιας τιμής. Αυτό αν θυμάσαι δεν ίσχυε καθόλου μερικά χρόνια πίσω που για να είχες αποδεκτό performance και κάμερα της προκοπής, έπρεπε οπωσδήποτε να πας σε high-end κατηγορία. Καμία σχέση οι low και mid-range συσκευές σήμερα με αυτές του παρελθόντως. Και αν αναρωτηθείς γιατί συμβαίνει αυτό, είναι επειδή ακριβώς κάποιοι τότε γούσταραν να τα σκάσουν χοντρά με τα δεδομένα της εποχής. 

Επίσης έχουμε φτάσει πλέον σε κορεσμό όσο αναφορά το τι παραπάνω μπορεί να μας δώσει ένα δυνατό smartphone. Δεν χάνεις και πολλά αν το iphone ή το galaxy S φτάσουν τα 3000 ευρώ.

Παρόλα αυτά και γω θέλω να εκβιάσω την Audi να μου πουλήσει φθηνά το καινούργιο RS7. Τι προτείνεις να κάνω? Να σταματήσω να αγοράζω Audi ως ένδειξη διαμαρτυρίας?

• Like 2
  • Thanks 1

24 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Ε αγόρι μου ας το πάει και 2000 ευρώ. Όποιος το θέλει και το αντέχει η τσέπη του ας το αγοράσει. 

Παρακάτω εσύ ο ίδιος λες μάλιστα ότι στην πράξη δεν χρειάζεσαι high-end chip και ότι η ισχύς είναι για λόγους marketing...

Άρα δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα σου αφού όλα αυτά είναι μάταια. Θέλεις οπωσδήποτε το τελευταίο iphone και σου τα χάλασαν αυτοί που το αγόρασαν στα 1400 με αποτέλεσμα να μη ρίχνει την τιμή η Apple?  

Είμαστε στην εποχή που με 250-300 ευρώ μπορείς να έχεις μια αξιοπρεπέστατη, ποιοτική συσκευή που σε συνθήκες απλής καθημερινής χρήσης δεν έχει να ζηλέψει πολλά από μια ναυαρχίδα πολλαπλάσιας τιμής. Αυτό αν θυμάσαι δεν ίσχυε καθόλου μερικά χρόνια πίσω που για να είχες αποδεκτό performance και κάμερα της προκοπής, έπρεπε οπωσδήποτε να πας σε high-end κατηγορία. Καμία σχέση οι low και mid-range συσκευές σήμερα με αυτές του παρελθόντως. Και αν αναρωτηθείς γιατί συμβαίνει αυτό, είναι επειδή ακριβώς κάποιοι τότε γούσταραν να τα σκάσουν χοντρά με τα δεδομένα της εποχής. 

Επίσης έχουμε φτάσει πλέον σε κορεσμό όσο αναφορά το τι παραπάνω μπορεί να μας δώσει ένα δυνατό smartphone. Δεν χάνεις και πολλά αν το iphone ή το galaxy S φτάσουν τα 3000 ευρώ.

Παρόλα αυτά και γω θέλω να εκβιάσω την Audi να μου πουλήσει φθηνά το καινούργιο RS7. Τι προτείνεις να κάνω? Να σταματήσω να αγοράζω Audi ως ένδειξη διαμαρτυρίας?

εδώ στο Insomnia είχα διαβάσει παλαιότερα μια είδηση που έλεγε η apple είχε περισσότερα έσοδα απο κινητά απο όλες τις άλλες εταιρείες μαζί, αν σου λέει κάτι αυτό.

Ναι το να εκβιάσεις έναν κατασκευαστή να σου πουλήσει κάτι πιο φτηνά είναι λογικό, προσωπικά δεν με νοιάζει για το Iphone και 500 να είχε δεν θα το έπαιρνα με τα σημερινά δεδομένα καθώς ένα κινητό των 150 με υπερκαλύπτει αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι καταναλωτές δεν έχουν μια συνείδηση που να πουν ξέρεις κάτι το παραξήλωσες το θέμα με τα 1400 δεν το αγοράζει κανένας τώρα γιατί όσο πάει τα ακριβαίνει συνέχεια , κακό σε ποιανού την τσέπη κάνουν? στην δικιά μου ? όχι στην δικιά τους και καλά κάνει η κάθε εταιρεία και τους αρμέγει και ζητάει 100 ευρώ για ένα ποντίκι, 100 ευρώ για ένα πληκτρολόγιο ,35 ευρώ για ένα φορτιστή κλπ δηλαδή με τι αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό πας και αφήνεις εκεί τα λεφτά σου σε κάποιον που σε κλέβει.

όσο για την σύγκριση σου με τα αυτοκίνητα είναι εντελώς άκυρη μιας και μιλάμε για κάτι που θα σου χαρίσει επιταχύνσεις, εμπειρίες,άνεση, μούρη,πολυτέλεια,γκομενάκια(ανάλογα τον άνθρωπο) και ένα σωρό πράγματα που δεν κάνει το δικό μου το μπρίκι και το δικό σου, ενώ ένα iphone θα τραβήξει λίγο καλύτερες φωτογραφίες και θα είναι λίγο πιο γρήγορο απο ένα κινητό των 300 ευρώ.

Επισκέπτης
3 ώρες πριν, D.Luffy είπε

to be fair, δεν υπαρχει ανταγωνισμος στα low ή mid range κινητα. εμενα δε θα με χαλαγε ενα κινητο που παιρνει 5-6 χρονια ενημερωσεις αλλα παραλληλα να εχει καλη μπαταρια και efficient επεξεργαστη. ή μπορει να ηθελα ιος ή καποιο αλλο λογισμικο, μονο ανδροιδ υπαρχει ομως σ αυτη τη κατηγορια

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, georgepppo είπε

εδώ στο Insomnia είχα διαβάσει παλαιότερα μια είδηση που έλεγε η apple είχε περισσότερα έσοδα απο κινητά απο όλες τις άλλες εταιρείες μαζί, αν σου λέει κάτι αυτό.

Ναι το να εκβιάσεις έναν κατασκευαστή να σου πουλήσει κάτι πιο φτηνά είναι λογικό, προσωπικά δεν με νοιάζει για το Iphone και 500 να είχε δεν θα το έπαιρνα με τα σημερινά δεδομένα καθώς ένα κινητό των 150 με υπερκαλύπτει αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι καταναλωτές δεν έχουν μια συνείδηση που να πουν ξέρεις κάτι το παραξήλωσες το θέμα με τα 1400 δεν το αγοράζει κανένας τώρα γιατί όσο πάει τα ακριβαίνει συνέχεια , κακό σε ποιανού την τσέπη κάνουν? στην δικιά μου ? όχι στην δικιά τους και καλά κάνει η κάθε εταιρεία και τους αρμέγει και ζητάει 100 ευρώ για ένα ποντίκι, 100 ευρώ για ένα πληκτρολόγιο ,35 ευρώ για ένα φορτιστή κλπ δηλαδή με τι αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό πας και αφήνεις εκεί τα λεφτά σου σε κάποιον που σε κλέβει.

όσο για την σύγκριση σου με τα αυτοκίνητα είναι εντελώς άκυρη μιας και μιλάμε για κάτι που θα σου χαρίσει επιταχύνσεις, εμπειρίες,άνεση, μούρη,πολυτέλεια,γκομενάκια(ανάλογα τον άνθρωπο) και ένα σωρό πράγματα που δεν κάνει το δικό μου το μπρίκι και το δικό σου, ενώ ένα iphone θα τραβήξει λίγο καλύτερες φωτογραφίες και θα είναι λίγο πιο γρήγορο απο ένα κινητό των 300 ευρώ.

Συγνώμη που μπαίνω στην κουβέντα σας...

Το κάνω μόνο για ένα πράγμα...η αππλε είναι η Μερσεντές των κινητών..

Μπαίνεις στην αντιπροσωπεία, διαλέγεις χρώμα , παίρνεις το κλειδί , δένεις ζώνη ..έφυγες...

Δεν κοιτςς ούτε ροπές, ούτε χωριτικοτητες Πορτ μπαγκαζ, ούτε από τι υλικό είναι τα πατάκια ...

Μπαίνεις..κλειδί...έφυγες...

Ξέρεις ότι όλα είναι εκεί και δουλεύουν όπως πρέπει...

Έτσι και τα προϊόντα αππλε...

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...