Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
30 minutes ago, ProponitisTouKanape said:

Δε χρειάζεται να κάνω πράξεις. Μπήκα και είδα τι μου δείχνει η εφαρμογή. Άσε τι δείχνει η Alpha. Μιλάμε για Πειραιώς.

Hide contents

Screenshot2024-06-03at18_43_15.jpeg.png.df631d7118325202572978bee043ecd0.png

Εγώ χρωστάω 31,13. Το γνωρίζω γιατί είναι καινούρια κάρτα και δεν έχω κάνει ποτέ πληρωμή. Όπως βλέπεις δεν έχει πρόσημο (άρα θετικό). Του φίλου έχει αρνητικό πρόσημο στο ακριβώς ίδιο screenshot. Τι σημαίνει αυτο; Πως είναι αρνητικό το υπόλοιπο του. 

Όταν εκκαθαριστούν και χρεωθούν επίσημα οι συναλλαγές του, λογικά θα έρθει στα ίσια του. 

Τι να σου πω, εγώ προσωπικά δεν περιορίζομαι σε υποθέσεις, για να επιβεβαιώσω τι είναι κάποιο νούμερο κάθομαι και το επαληθεύω κάνοντας πράξεις με τα υπόλοιπα νούμερα. Ειδικά όταν υπάρχει η υποψία πως κάθε τράπεζα εννοεί κάτι διαφορετικό με τον όρο "τρέχον υπόλοιπο".

Υπόψιν, δεν λέω πως είναι λάθος ο ισχυρισμός σου, απλά λέω πως χωρίς πράξεις δεν μπορώ ούτε να τον διαψεύσω ούτε να τον επιβεβαιώσω.

• Απαντ. 281
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Όταν εκκαθαριστούν και χρεωθούν επίσημα οι συναλλαγές του, λογικά θα έρθει στα ίσια του. 

Και στην Εθνική το ίδιο είναι. Αν βάλω 50 ευρώ βενζίνη με πιστωτική και τα ξεπληρώσω λίγο αργότερα μου δείχνει -50. Μόλις οριστικοποιείται η συναλλαγή έρχεται στο 0. 

• Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα...δέχονται αντιλογισμό οι τράπεζες στην ετήσια χρέωση της πιστωτικής ;; Συγκεκριμένα μου ήρθαν 33 ευρώ στην Εθνική και λέω μήπως τα πάρα πίσω

Δημοσ.
5 hours ago, giorgos_76 said:

Καλημέρα...δέχονται αντιλογισμό οι τράπεζες στην ετήσια χρέωση της πιστωτικής ;; Συγκεκριμένα μου ήρθαν 33 ευρώ στην Εθνική και λέω μήπως τα πάρα πίσω

Πάντως υπάρχουν αναφορές ότι κάποιοι το έχουν πετύχει. Βέβαια κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Άλλο να κάνεις μικρή χρήση κι άλλο να έχεις συναλλαγές πχ 10.000€

• Like 2
Δημοσ.

Όταν είχα πιστωτική της εθνικής και την έκλεισα γιατί δεν την χρησιμοποιούσα, για να μην πληρώνω τα 33 ευρώ της συνδρομής μου είχε πει η υπάλληλος για να μην την κλείσω να κάνουμε αίτημα να μη πληρώσω την συνδρομή. Δεν ήθελα αλλά και να ήθελα η χρήση που έκανα στην κάρτα ήταν σχεδόν μηδαμινή.Δεν θα μου χαριζανε την συνδρομή.Αν η κάρτα σου έχει μεγάλες συναλλαγές κάνε μια προσπάθεια και ζητά να μη χρεωθείς την συνδρομη

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Τι να σου πω, εγώ προσωπικά δεν περιορίζομαι σε υποθέσεις, για να επιβεβαιώσω τι είναι κάποιο νούμερο κάθομαι και το επαληθεύω κάνοντας πράξεις με τα υπόλοιπα νούμερα. Ειδικά όταν υπάρχει η υποψία πως κάθε τράπεζα εννοεί κάτι διαφορετικό με τον όρο "τρέχον υπόλοιπο".

Υπόψιν, δεν λέω πως είναι λάθος ο ισχυρισμός σου, απλά λέω πως χωρίς πράξεις δεν μπορώ ούτε να τον διαψεύσω ούτε να τον επιβεβαιώσω.

Ξαναλέω, δεν εχω κανει πληρωμή ποτέ γιατί είναι νέα κάρτα (την έχω μια εβδομάδα). Είναι θετικό το τρέχον υπόλοιπο. Δες το screenshot. Ίδιο screenshot απο το φίλο που ρωτάει. Αρνητικό υπόλοιπο. Εγώ χρωστάω, ο φίλος έχει πληρώσει παραπάνω. 

Εγώ πάλι λέω οτι δε είναι κακό που και που να αναγνωρίζουμε οτι έχουμε άδικο, ειδικά για κάτι που δε γνωρίζουμε ακριβώς. 

11 ώρες πριν, Nabuko είπε

Και στην Εθνική το ίδιο είναι. Αν βάλω 50 ευρώ βενζίνη με πιστωτική και τα ξεπληρώσω λίγο αργότερα μου δείχνει -50. Μόλις οριστικοποιείται η συναλλαγή έρχεται στο 0. 

Πράξεις όμως έκανες ή είσαι κανένας μυρωδιάς;

6 ώρες πριν, giorgos_76 είπε

Δύσκολο πλέον. Καλύτερα βγάλε μια νέα χωρίς συνδρομή ή να έχει στάνταρ πρόγραμμα απαλλαγής συνδρομής (Πειραιώς-Εθνική ή αν έχεις μισθοδοσία στην Alpha). Και να δεχθούν για μια χρονιά δε θα δεχθούν την επόμενη. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, giorgos_76 είπε

Πειραιώς απο το 2018 κάνω κάθε χρόνο αίτημα αντιλογισμού σε 2 πιστωτικές και πάντα της παίρνω πίσω. 

Εθνική υπάρχει το πάνω απο ένα πόσο αγορών δωρεάν η συνδρομή.

Στην Eurobank μόνο άμα είσαι σε πρόγραμμα συναλλαγών σου την δίνουν πίσω αλλιώς όσα και να ξοδεύεις δεν την αντιλογίζουν.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, ProponitisTouKanape said:

Ξαναλέω, δεν εχω κανει πληρωμή ποτέ γιατί είναι νέα κάρτα (την έχω μια εβδομάδα). Είναι θετικό το τρέχον υπόλοιπο. Δες το screenshot. Ίδιο screenshot απο το φίλο που ρωτάει. Αρνητικό υπόλοιπο. Εγώ χρωστάω, ο φίλος έχει πληρώσει παραπάνω. 

Άντε πάλι... όσες φορές και να το επαναλάβεις δεν θα αλλάξει κάτι, εγώ προσωπικά χωρίς επαλήθευση δεν μπορώ ούτε να επιβεβαιώσω αλλά ούτε και να διαψεύσω τον ισχυρισμό σου, και επαλήθευση με τα λειψά στοιχεία που έχεις δώσει δεν γίνεται.

1 hour ago, ProponitisTouKanape said:

Εγώ πάλι λέω οτι δε είναι κακό που και που να αναγνωρίζουμε οτι έχουμε άδικο, ειδικά για κάτι που δε γνωρίζουμε ακριβώς.

Εμένα τουλάχιστον δεν με αφορά αυτό, τον ισχυρισμό μου τον επιβεβαίωσα ανεβάζοντας όλα τα στοιχεία της κάρτας (έστω άλλης τράπεζας) οπότε κάθε άλλο παρά άδικο είχα.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Άντε πάλι... όσες φορές και να το επαναλάβεις δεν θα αλλάξει κάτι, εγώ προσωπικά χωρίς επαλήθευση δεν μπορώ ούτε να επιβεβαιώσω αλλά ούτε και να διαψεύσω τον ισχυρισμό σου, και επαλήθευση με τα λειψά στοιχεία που έχεις δώσει δεν γίνεται.

Εμένα τουλάχιστον δεν με αφορά αυτό, τον ισχυρισμό μου τον επιβεβαίωσα ανεβάζοντας όλα τα στοιχεία της κάρτας (έστω άλλης τράπεζας) οπότε κάθε άλλο παρά άδικο είχα.

Τον ισχυρισμο σου οτι πρέπει να τα πληρώσει αυτά τα 47€ που τον ειπες με άκρα βεβαιότητα δεν τον επιβεβαίωσες. 

Θες επαλήθευση. Άντε πάμε.

Εκκαθαρισμένες Αγορές 31.13

Δεσμεύσεις 351.31

Πληρωμές 0. Κουλούρι. Μηδέν. Δε ξέρω πόσο πιο απλά να στο πω. 

Διαθέσιμο 3,117.56

Πιστωτικό Όριο 3,500.

Υπόλοιπο στην Πειραιώς 31.13. Θετικό. Ο φίλος έχει αρνητικό. 

Εντάξει με τις πράξεις; Εύκολες; Η αφαίρεση του μηδεν είναι για δημοτικό. Πάρε και τη σημερινή εικόνα της winbank που εκκαθαρίστηκε η μια δέσμευση των 300 ευρώ. Το βλέπεις οτι είναι θετικό το τρέχον υπόλοιπο; 

image.png.cec7f22f50bd92c205c319fb1ab24cee.png

Επειδή λοιπόν έχεις άδικο στην προκειμένη περίπτωση και η Πειραιώς εμφανίζει στο μενού καρτών της την οφειλή ως θετικό αριθμό, καλό θα ήταν όταν δίνεις συμβουλές για πράγματα που δεν γνωρίζεις ακριβώς (έχεις κάρτα στην Άλφα, όχι στην Πειραιώς), να κρατάς μια πισινή. Γιατί ο φίλος παίρνοντας τη δική σου λανθασμένη συμβουλή μπορει να είχε πάει να ξαναπληρώσει την κάρτα ή να παίρνει αγχωμένος την Πειραιώς οτι χάθηκε η πληρωμή του. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, asdfnikos είπε

Πειραιώς απο το 2018 κάνω κάθε χρόνο αίτημα αντιλογισμού σε 2 πιστωτικές και πάντα της παίρνω πίσω. 

Εθνική υπάρχει το πάνω απο ένα πόσο αγορών δωρεάν η συνδρομή.

Στην Eurobank μόνο άμα είσαι σε πρόγραμμα συναλλαγών σου την δίνουν πίσω αλλιώς όσα και να ξοδεύεις δεν την αντιλογίζουν.

Η Πειραιώς έχει πάνω από 2500 συναλλαγές δωρεάν η συνδρομή.Επειδη πάντα κάνω παραπάνω συναλλαγές από τα 2500 αυτόματα δεν με χρεώνουν συνδρομή.Κακως δεν γίνεται και σένα αυτόματα αλλά πρέπει να το ζητησεις

Δημοσ.

Κι η Εθνική για τις νέες κάρτες της έχει αντίστοιχο. 7,000 για τη Gold, 12,000 για τη Black αλλά από όσο έγραψαν κάποια παιδιά που την έχουν, αν πιάσεις το όριο σου την χρεώνουν και την κάνουν αμέσως αντιλογισμό. 

Πειραιώς σε κάρτα στην οποία δεν ίσχυε αυτό με την αυτόματη εξαίρεση απο συνδρομή, μου την είχαν αντιλογίσει μια χρονιά, την επόμενη μου έδωσαν λιγο παραπάνω απο τη συνδρομή σε Yellows και την τελευταία φορά που προσπάθησα μου είπαν πως δε μπορούν να κάνουν τιποτα οπότε την έκοψα. 

Δημοσ.
31 minutes ago, ProponitisTouKanape said:

Τον ισχυρισμο σου οτι πρέπει να τα πληρώσει αυτά τα 47€ που τον ειπες με άκρα βεβαιότητα δεν τον επιβεβαίωσες. 

Όπως εξήγησα και παραπάνω ο ισχυρισμός μου ήταν με βάση τα πρόσημα που χρησιμοποιεί η Alpha, δεν φαντάστηκα ότι η Πειραιώς θα χρησιμοποιούσε τα ακριβώς αντίθετα. Άλλωστε το παρόν θέμα αφορά γενικά πιστωτικές κάρτες, όχι ειδικά της Alpha, για αυτό ακριβώς κάθε πληροφορία είναι χρήσιμη, το μόνο που ίσως μπορείς να μου προσάψεις είναι ότι δεν επισήμανα από την αρχή ότι έτσι απεικονίζονται στην Alpha.

37 minutes ago, ProponitisTouKanape said:

Θες επαλήθευση. Άντε πάμε.

Εκκαθαρισμένες Αγορές 31.13

Δεσμεύσεις 351.31

Πληρωμές 0. Κουλούρι. Μηδέν. Δε ξέρω πόσο πιο απλά να στο πω. 

Διαθέσιμο 3,117.56

Πιστωτικό Όριο 3,500.

Υπόλοιπο στην Πειραιώς 31.13. Θετικό. Ο φίλος έχει αρνητικό. 

Εντάξει με τις πράξεις; Εύκολες; Η αφαίρεση του μηδεν είναι για δημοτικό. Πάρε και τη σημερινή εικόνα της winbank που εκκαθαρίστηκε η μια δέσμευση των 300 ευρώ. Το βλέπεις οτι είναι θετικό το τρέχον υπόλοιπο; 

image.png.cec7f22f50bd92c205c319fb1ab24cee.png

Έτσι μάλιστα, τώρα που παρέθεσες όλα τα νούμερα ο ισχυρισμός σου επιβεβαιώνεται, ενώ πριν που δεν είχες παραθέσει ούτε πιστωτικό όριο ούτε δεσμεύσεις δεν επιβεβαιωνόταν.

Και όχι, όταν έχω όλα τα στοιχεία δεν με δυσκολεύουν καθόλου οι πράξεις, μόνο όταν τα έχω λειψά αδυνατώ να τις κάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρακαλώ μην τσακώνεστε ούτε να προσβάλλετε ο ένας τον άλλον.. Να γίνεται ήρεμη η συζήτηση.

Έχοντας τσεκάρει ξανά μετά από μέρες την πιστωτική άλλου, δεν είχε εξαφανιστεί εδώ και μέρες ενώ αντιθέτως ανέβηκε το μείον ποσό κατά 40+ ευρώ όταν πλήρωσε τις αγορές που έκανε χθες.

Οπότε με αυτό μάλλον επιβεβαιώνεται ότι έγινε παραπάνω πληρωμή κατά λάθος.

Τώρα προκύπτει η εξής ερώτηση μετά από αυτό το λάθος.

Τα λεφτά επιστρέφονται στο λογαριασμό που έχει γίνει η χρέωση ή θα πρέπει να κάνει αγορές μέχρι να πάει στο μηδέν για να μην χαθούν;

Επεξ/σία από L-Griever
Δημοσ.
17 minutes ago, L-Griever said:

Παρακαλώ μην τσακώνεστε ούτε να προσβάλλετε ο ένας τον άλλον.. Να γίνεται ήρεμη η συζήτηση.

Έχοντας τσεκάρει ξανά μετά από μέρες την πιστωτική άλλου, δεν είχε εξαφανιστεί εδώ και μέρες ενώ αντιθέτως ανέβηκε το μείον ποσό κατά 40+ ευρώ όταν πλήρωσε τις αγορές που έκανε χθες.

Οπότε με αυτό μάλλον επιβεβαιώνεται ότι έγινε παραπάνω πληρωμή κατά λάθος.

Τώρα προκύπτει η εξής ερώτηση μετά από αυτό το λάθος.

Τα λεφτά επιστρέφονται στο λογαριασμό που έχει γίνει η χρέωση ή θα πρέπει να κάνει αγορές μέχρι να πάει στο μηδέν για να μην χαθούν;

Όχι δεν επιστρέφονται, ούτε χάνονται, μένουν στην κάρτα μέχρι να πραγματοποιηθεί με αυτή οποιαδήποτε πληρωμή/αγορά.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Κι η Εθνική για τις νέες κάρτες της έχει αντίστοιχο. 7,000 για τη Gold, 12,000 για τη Black αλλά από όσο έγραψαν κάποια παιδιά που την έχουν, αν πιάσεις το όριο σου την χρεώνουν και την κάνουν αμέσως αντιλογισμό. 

Πειραιώς σε κάρτα στην οποία δεν ίσχυε αυτό με την αυτόματη εξαίρεση απο συνδρομή, μου την είχαν αντιλογίσει μια χρονιά, την επόμενη μου έδωσαν λιγο παραπάνω απο τη συνδρομή σε Yellows και την τελευταία φορά που προσπάθησα μου είπαν πως δε μπορούν να κάνουν τιποτα οπότε την έκοψα. 

Στο τηλεφώνημα για τον αντιλογισμό στην αρχή κάνουν αυτή τη προσφορα με yellows την απορίπτεις και μετά προσφέρουν τον πλήρη αντιλογισμό.

9 ώρες πριν, Mr_Terror είπε

Η Πειραιώς έχει πάνω από 2500 συναλλαγές δωρεάν η συνδρομή.Επειδη πάντα κάνω παραπάνω συναλλαγές από τα 2500 αυτόματα δεν με χρεώνουν συνδρομή.Κακως δεν γίνεται και σένα αυτόματα αλλά πρέπει να το ζητησεις

Ανάλογα την κάρτα. στην Πειραιώς έχω ακόμα την φοιτητική με 300 όριο και μια business credit που έβγαλα με την ατομική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...