stark Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους. Πόση γκαντεμιά εν μέσω Coronavirus φάσης ("Μένουμε Σπίτι", κλπ) να συνειδητοποιείς ότι το πολύτιμo και αγαπημένο σου TP-Link Archer D2 AC750 modem/router παρέδωσε πνεύμα; Με λίγα λόγια ψάχνω για Router και χρειάζομαι τη βοήθειά σας, γιατί έχω μείνει λίγο πίσω ! Τα δεδομένα είναι τα παρακάτω: - Τρέχον Setup: Το TP-Link το χρησιμοποιούσα ως wired + wireless access point. Δηλαδή βασικό aDSL modem έχω το SpeedEntry της Cosmote (DSL γραμμή και τηλέφωνα εκεί). Πάνω εκεί έχω καρφώσει το TP-Link σε wireless router mode. Στις ethernet θυρες του TP-Link έχω συνδεδεμένες όλες τις ethernet πρίζες των δωματίων μου και στη USB θύρα του ένα USB hub με διάφορους δίσκους τους οποίους τους βλέπει το Android TV box μου για το KODI (μέσω SMB). Η σύνδεση που έχω είναι απλή 24αρα DSL. Οπότε σκέφτομαι πλέον να αγοράσω ένα Router (που να μην είναι modem, δηλαδή). Πώς σας φαίνεται σαν ιδέα; Έχει κάποιο νόημα να είναι και modem ;;; - Θεμιτά specs: 1) Να έχει τουλάχιστον 4 θύρες Ethernet Gigabit για να κουμπώσω πάνω αφενός το SpeedΕntry, κι αφετέρου τα πριζάκια των 3 δωματίων μου. 2) Καλό Wi-Fi - να πιάνει από μακριά δηλαδή. 3) Τουλάχιστον 1 θύρα USB 2.0 για να βάλω το HUB με τους σκληρούς πάνω. Αν έχει πάνω από μια USB 2.0 ή και 3.0 ακόμα καλύτερα (το HUB και οι σκληροί είναι όλα USB 3.0). 4) Να είναι αξιόπιστο. Ψήνομαι για Frtiz Box αλλά ξέρω ότι είναι πανάκριβα και ...για κάποιο λόγο τα περισσότερα δεν έχουν κεραίες ! 5) Να είναι futureproof - οσο αυτό είναι δυνατό βέβαια - και να υποστηρίζει γρήγορες ταχύτητες για όταν βάλω VDSL κλπ 6) Κατά προτίμηση να είναι εύκολο στις ρυθμίσεις του και να μη χρειάζεται να πάρω χάπια για να το ρυθμίσω όπως το θέλω. Να μπορώ να κάνω IP address reservation (παίζω με static IPs σε ότι συνδέσω πάνω, π.χ. main PC, TV Box, κλπ) και άλλα τέτοια καλούδια. 7) Κάτι που ξεχνάω τώρα και ελπίζω να μου το πείτε εσείς - γιατί αλήθεια νιώθω ότι έχω μείνει πολύ πίσω. BUDGET: μέχρι 120 ευρώ - αλλά αν μου πείτε ότι υπάρχει ένα υπεργ@μ@το με λίγα πιο πανω ξέρω γω, θα το σκεφτώ σοβαρά. Παιδιά ευχαριστώ εκ των προτέρων ! Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2020 από stark
stark Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Μια μικρή βοήθεια, για ...τη βοήθειά σας. Από τα παρακάτω, ποιο θα προτείνατε; https://www.skroutz.gr/comparelists/775?compare=6102340%2C7721821%2C12390025%2C14015410%2C10710374 Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2020 από stark
Realakias Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Βάλε το παλιό σου ρουτερ να κάνει γαργάρες με Betadin και θα φτιάξει. 😝 Δώσε λεφτά για ένα φτηνό fritzbox και ησυχασες.
stark Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 51 λεπτά πριν, Realakias είπε Βάλε το παλιό σου ρουτερ να κάνει γαργάρες με Betadin και θα φτιάξει. 😝 Δώσε λεφτά για ένα φτηνό fritzbox και ησυχασες. Το Fritz 4040 θα το σκεφτόμουν σοβαρά, αλλά μάλλον τελικά δεν δίνει στα settings option για περιορισμό του bandwidth σε guest wireless δίκτυο (π.χ. στα FRITZ!Box 7360 και FRITZ!Box 7490 βλέπω στο site ότι γράφουν για τέτοιο option. Στην περίπτωση του 4040 δεν βλέπω κάτι). Οπότε μάλλον τελικά είμαι ανάμεσα σε αυτά (ακόμα τα ψάχνω) https://www.skroutz.gr/comparelists/775?compare=14015410%2C12390025%2C7721821%2C12525861
stark Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 4 λεπτά πριν, The_Judas είπε Εγώ θα έπαιρνα το asus. Μου φαίνεται κι εμένα εξαιρετικό. Ψάχνω να δω αν έχει guest wireless network bandwidth limiter αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρος. Εδώ έχω βρει video που δείχνει το limiter στο μοντέλο RT-AC86U : https://youtu.be/zY0ySiU3KAs?t=42 Για το RT-AC66U B1 το skroutz κάποιος γράφει για " Δυνατότητα περιορισμού max bandwidth ανά συσκευή", το οποίο δεν με εξυπηρετεί. Και στο manual του RT-AC66U δεν βλέπω καμία αναφορά σχετική με αυτό που ψάχνω: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/wireless/RT-AC1750_B1/E15452_AC1750_UM_WEB.pdf
stark Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Πάντως, έτσι για να πω κι εγώ τον πόνο μου 🤕 από όλα τα παρακάτω που είχα ξεχωρίσει (καθώς πληρούσαν κάποιες βασικές προϋποθέσεις που ήθελα) D-Link DIR-882 EXO Asus RT-AC66U B1 NetGear R6400 TP-LINK Archer C9 D-Link AC2600 EXO DIR-2660 LinkSys EA6900 AVM FRITZ!Box 4040 Μόνο το TP-LINK Archer C9 σου δίνει επιλογή να σετάρεις download / upload bandwidth limits στο guest network που φτιάχνεις. p.s. το συγκεκριμένο feature το χρειάστηκα σε γενέθλια φάση που είχα καλέσει (πολύ) κόσμο σπίτι, η μουσική έπαιζε από ασύρματα ηχεία (όπως πάντα) σε όλο το σπίτι, και είχα συνέχεια διακοπές. Τελικά (λίγο αργά) συνειδητοποίησα ότι κάποιοι στο μπαλκόνι είχαν συνδεθεί στο wi-fi μου και έβλεπαν streaming champions league - οπότε αυτοί έκανα τη ζημιά. Μου χει μείνει "τραύμα" 😋 από τότε και στο υπάρχον TP-Link μου το έχει σαν επιλογή και το ενεργοποίησα μετά την εμπειρία - πλέον όλοι οι επισκέπτες συνδέονται ΜΟΝΟ στο guest network με limited bandwidth. Παρεμπιπτόντως το υπάρχον TP-Link Archer D2 AC750 μου μετά από 4 συνεχόμενα factory resets + ακόμα ένα επειδή δεν ήθελε να δει την USB θύρα του σωστά + ένα firmware upgrade (που βέβαια δεν ήταν major & απλά προσέθεσε ένα καλύτερο help menu στο web interface του) φαίνεται να έχει συνέλθει, αλλά λογικά δεν παύει να είναι επισφαλές / στα τελευταία του. Οπότε η αναζήτηση συνεχίζεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα