Ukforthemoment Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Κρατα απόσταση και ομπρέλα για όταν κάνει μπαμ!!
janus5555 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 το έκανες πολύ όξινο και το άφησες υπερβολικά πολλή ώρα! Η πρασινίλα είναι κακό σημάδι, ξεκάθαρα σου έχει φάει κάτι από κάποιο σημείο "της διαδρομής".. Καθάρισε πολύ καλά με πολύ νερό και δες που έχει διαρροές...
talibanakos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Στις 17/3/2020 στις 1:15 ΠΜ, SB_1957 είπε Ξύδι και σόδα χρησιμοποιούμε για να ξεβουλώσουμε τον νεροχύτη/νιπτήρα και για να κρατήσουμε τις αποχετεύσεις καθαρές και να μη βρωμάνε, αντί για τα τουμποφλό και άλλα χημικά! Και για να καθαρισουμε το πλυντηριο.
mastoras007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Τίποτα παιδιά Τζιφος.. Δεν έγινε δουλειά. Μετά από όλα αυτά που έκανα η θερμοκρασία από 60 πήγε 70. Αλλά μιλάμε έχω ρίξει μέσα τα πάντα. Μήπως δεν έχει άλατα και έχει μαζέψει μάκα.. Έχω φίλτρα 3 σταδίων δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ. Θα αναγκαστώ να το λύσω όλο το μποιλερ και ότι γίνει. Αν όντος ήταν άλατα όλα αυτά που έχω βάλει δεν έπρεπε να το καθαρίσει?
janus5555 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 κοίτα, αν έχουν πετρώσει στα διάφορα σημεία ενδεχομένως να θέλει και άλλες εφαρμογές και θαύματα δεν γίνονται. Ειδικά απ'τη μια στιγμή στην άλλη. Αυτά τα πολλά που έβαλες δεν ήταν αναγκαστικά αποτελεσματικά, απλά πολλά... Δοκίμασε ξανά μόνο με ξυνό, όχι 4 φακελάκια αλλά ένα ας πούμε σε ένα νεροπότηρο και κάντο μερικούς κύκλους στη μηχανή. Μη το αφήνεις πάλι τρεις ώρες!
gsisr Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δώστο σ΄εναν επαγγελματία να σου λύσει boiler, σωλήνα hx να κάνεις δουλειά. αν και για να μην έχει θερμοκρασία μπορεί να μην φταίνε τα άλατα. μπορεί να φταίει ο θερμοστάτης. έχεις δυνατό ατμό; με τόσα φίλτρα δεν δικαιολογείται να έχεις τόσα άλατα. τσέκαρε και θερμοστάτη. τί πίεση ανεβάζει το boiler σου και πόσο πίεση πρέπει να ανεβάζει κανονικά;
Apoll Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 16/3/2020 στις 3:03 ΠΜ, mastoras007 είπε Καλησπέρα. Εχει κάποιος χρησιμοποιήσει ξύδι για να καθαρίσει παχύ στρώμα απο άλατα? εχω μια μηχανη καφέ η οποια εχει πιάσει άλατα σε σε ενα σημείο που ειναι αδύνατον να το βγάλω για να το καθαρίσω μπορώ ομος να το γεμίσω με κάτι υγρό. Η μηχανή ειναι παλιά και δέν αξίζει να πάει για επισκευή οποτε το παλέυω μονος μου. Διαβάζω οτι το λευκό ξύδι κάνει δουλεια αλλά παλιότερα που το ειχα χρησιμοποιήσει σε μια αντίσταση δεν εκανε τιποτα, βεβαια δεν το ειχα αφήσει πολύ ωρα. γνωρίζει κάποιος να μου πέι πώς δουλευει? θελει πολές ώρες?δουλευει καλύτερα αν ειναι ζεστό?να γεμίσω ξύδι και να την αφήσω να ζεσταθει (60-90 βαθμους) πχ θα αποδώσει καλύτερα? πρεπει να εχει πολύ πράμα μέσα σιγουρα 2 χιλιοστά στρώση.. αν οχι ξύδι κάποιο καθαριστικό που θα το βρώ ευκολα στην αγορά? Αν τα άλατα είναι σκληρά, βούτα το σε Coca cola για κάμποσες ώρες Να δεις πως θα διαλυθούν τα πάντα. Σημείωση. CC με ζάχαρη όχι κάποιο υποκατάστατο (Pepsi κλπ)., Αυτή χρησιμοποιούσαμε ακόμα από την δεκαετία του 80, όταν ήμουν Ελλάδα, για να σπάμε τα άλατα από εξωλέμβιες που πέφτανε στην θάλασσα για επισκευή. Αν είναι μαλακά τα άλατα (π.χ απλό νερό) που έχεις πιθανόν, δεν έχετε στην Ελλάδα descalers; π.χ Tassimo Descaler που είναι για μηχανές καφέ; Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2020 από Apoll
mastoras007 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 4 ώρες πριν, gsisr είπε Δώστο σ΄εναν επαγγελματία να σου λύσει boiler, σωλήνα hx να κάνεις δουλειά. αν και για να μην έχει θερμοκρασία μπορεί να μην φταίνε τα άλατα. μπορεί να φταίει ο θερμοστάτης. έχεις δυνατό ατμό; με τόσα φίλτρα δεν δικαιολογείται να έχεις τόσα άλατα. τσέκαρε και θερμοστάτη. τί πίεση ανεβάζει το boiler σου και πόσο πίεση πρέπει να ανεβάζει κανονικά; Το νερό που βγαίνει από το μποιλερ (αυτό που βγάζει νερό για τσάι δεξιά όχι ο ατμός) είναι 90 βαθμούς, Το νερό που βγάζει το κλείστρο του εσπρέσσο είναι 70 βαθμούς. Θα έπρεπε να είναι το ίδιο. Αυτό μας λέει ότι το μικρό μποιλερακι που είναι αποειστικα για το κληστρο του εσπρέσσο έχει άλατα εσωτερικά. Εξωτερικά το έχω καθαρίσει. Ανεβάζω φωτό τώρα να δείτε τι εννοώ αυτό είναι το πριν και το μετά από το μεγάλο μποιλερ εσωτερικά φαίνεται και το μικρό. https://ibb.co/Qb7y2dQ https://ibb.co/2nf97Sx
janus5555 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Όλα τα descaler για καφετιέρες περιέχουν ξυνό. Η coca cola που προτείνει κάποιος παραπάνω έχει φωσφορικό οξύ σε χαμηλή περιεκτικότητα. Πρακτικά ίδια δουλειά θα κάνουν και τα δύο, το ξυνό ίσως είναι πιο δραστικό επειδή μπορείς να βάλεις μεγαλύτερη ποσότητα στερεού σε λιγότερο υγρό άρα να έχεις ένα πιο πυκνό καθαριστικό. Δεν έχω καφετιέρα οπότε δεν καταλαβαίνω ακριβώς τη διάταξη στις φωτογραφίες, τα πράσινα σημάδια όμως δείχνουν ότι έχει φαγωθεί το φινίρισμα- ίσως από το προηγούμενο πείραμά σου, ίσως από την παλαιότητα. Παράλληλα τα άλατα που φαίνονται είναι χοντρή επίστρωση και όντως δεν θα φύγουν με ένα καθάρισμα ή δύο. Νομίζω έχει νόημα να την πας σε κάποιον επαγγελματία να σου πει αν χρήζει αντικατάστασης ή μπορείς να καταφέρεις κάτι διότι η διάβρωση, η πρασινίλα, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στο νερό που ζεσταίνεται/ βράζει και μετά πίνεις.
mastoras007 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Τελικά το ξύδι και ολα οσα εχω βάλει μέσα τόσες μέρες τόσες ώρες και σε κρύο και σε καυτό καθαρίζουν μονο επιφανιακά τα ελάχιστα άλατα που εχουν τα τοιχωματα. Το ανοιξα εντελός ολο με μεγάλο ρίσκο να χάνει απο παντού αν το ξανα κλείσω. Ειναι πίτα στα αλατα, ισος κανανε λιγο δουλεια ολα αυτα αλλά οπος το βλέπω ηθελε ακόμα 10 χερια για να γινει δουλεια. το ετριψα οσο μπορουσα και το ξανα γέμισα ξύδι θα το ξανα τρίψω αυριο μέχρι οπου φτάνω και γιατι ειναι στενά. Εβγαλα απο μέσα ολόκληρα κομμάτια αλας σε μέγεθος ρεβιθιου. παρόλο που εχω 3πλά φίλτρα.. φανταστειτε να μην ειχα φίλτρα.. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2020 από mastoras007
mastoras007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, bjj-p είπε τα φιλτρα φανταζομαι δεν κανουν αφαλατωση. Ειναι πολύ παλία η μηχανή πολλών ετών.εχω και αφαλάτωτή στο 1ο στάδιο με ρητίνη εσωτερικά, θα το κάνω και ενα καθαρισμα με αλάτι και αυτο. Ανοιξα και καθάρισα το μποιλεράκι το εξυσα οσο μπορουσα και αφαίρεσα σχεδόν όλα τα άλατα, Ευτιχός η μηχανη δεν χάνει απο πουθενά και το αποτέλεσμα ειναι πάρα πολύ καλό, μετα απο καιρρό βγάζει καφε με καιμάκι η θερμοκρασία πάει στους 85 βαθμούς απο 60 που ειχα ξεκινήσει τους καθαρισμούς. Ρυθμησα μυλο κτλ και το αποτελεσμα ειναι καταπληκτικό! Αντε να δουμε τώρα που τελειωσα με τι θα ασχολούμαι Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2020 από mastoras007 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα