denis02 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Φίλε μου καλημέρα Σε συνέχεια των προηγούμενων ξυνο -κιτρικο οξύ σκόνη είναι σε λευκά μικρά μπαλάκια και ζεστό νερό σε μία κανάτα τα χτυπάς στην φραπεδιερα για λίγο και προσθέτεις 1-2-3 κουταλιές της σούπας να διαλυθεί στο ζεστό νερό να γίνει διάφανο και μετά το ρίχνουμε στην συσκευή και τη βάζεις σε λειτουργία και για καφέ και διαδοχικά για ατμό μέχρι να τελειώσει το διάλυμα . φτηνό 2-4ευρω κόστος ασφαλές και αποδεδειγμένα δουλεύει όλα τα άλλα ξύδι έχουν και κάποια μειονεκτήματα μυρωδιά , χημικά κόστος.αυτΑ...
NTC Labs Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Εγω κανω 2 κυκλους με ξυδι και νερο καθε 3 μηνες στην iperespresso γτ πιανει αλατα στο τσουτσουνι που εχει πισω για την επιστροφη του νερο και βουλωνει. Κανει τρελη δουλεια
gsisr Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε το ξύδι πρέπει να είναι σχεδόν καυτό για να δουλέψει. η μηχανή σου είναι στο δίκτυο; από που τραβάει νερό; κανονικά θέλει αφαλατωτή αλλά τέλος πάντων. το μόνο που μπορείς να κάνεις στο σπίτι είναι να την πατηκώσεις ξυνό. στο ένα λίτρο θες τουλάχιστον 200 γραμμάρια, οπότε υπολόγισε. επίσης πως θα καταφέρεις να γεμίσεις το boiler. απλά δεν θα μπορέσεις εκτός αν έχεις οικειότητα. στην καλύτερη θα γεμίσεις μόνο το μισό boiler(αυτόματα γίνεται αυτό). για να το κάνεις αυτό πρέπει να το αδειάσεις. άδειασε τελείως το boiler από το βρυσάκι της μηχανής. η μηχανή σου θα πρέπει να τραβήξει νερό από κάποιο δοχείο. την αναλογία στη είπα. μόλις το τραβήξει ξεκινάς να τραβάς νερό από το group. Το μισό διάλειμμα θα τραβήξεις. αφού το τραβήξεις θα περιμένεις να νιώσεις το group ζεστό με το χέρι σου. στη συνέχεια τραβάς το υπόλοιπο διάλειμμα. άνοιξε επίσης και το βρυσάκι και τη βάνα του ατμού να περάσει διάλειμμα από όλες τις εξόδους της μηχανής. κλείνεις τη μηχανή και την αφήνεις για καμιά ώρα τουλάχιστον. το καλύτερο είναι να μπορέσεις να ξανααδειάσεις το boiler σ αυτή τη φάση. επαναλαμβάνεις τη διαδικασία αλλά με καθαρό νερό αυτή τη φορά. δεν μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο μόνος.
momentum Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 16 ώρες πριν, KoreanW είπε αξύ + βάση = άλας + νερό κ γω το ίδιο σκέφτηκα, απορώ γιατί κάποιος να βάλει μαζζί σόδα και ξύδι Απορεις γιατι τα δεδομενα της υποθεσης σου δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα.
KoreanW Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 1 hour ago, momentum said: Απορεις γιατι τα δεδομενα της υποθεσης σου δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα. σόδα και ξύδι η πραγματική λύση
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 12 λεπτά πριν, KoreanW είπε σόδα και ξύδι η πραγματική λύση Αυτα μαζί ξεβουλώνουν τα σιφώνια απο λίπη.Κανει ο συνδυασμός και για άλατα;
KoreanW Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 25 minutes ago, Ukforthemoment said: Αυτα μαζί ξεβουλώνουν τα σιφώνια απο λίπη.Κανει ο συνδυασμός και για άλατα; αστειεύομαι στον από πάνω
Maurikycli Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 19 ώρες πριν, mastoras007 είπε Όντος? Έχω βάλει ήδη.. Το έχω αφήσει ήδη 4-5 ώρες. Η μηχανή ξανά λέω είναι επαγγελματική και έχει πολύ πράμα μέσα δεν έχει πιάσει άλατα απλά...έχει σίγουρα στρωση 2 χιλιοστά μπορεί και 3... Αν όντος με σόδα και ξύδι δεν γίνει δουλειά αύριο θα το ξανά κάνω με σκέτο ξύδι. Δεν έχει δοχείο να το γεμίσω νερο συνδέεται απευθείας στο δυκτιο. Οπός είπα γέμισα τα φίλτρα νερού με ξύδι και το άφησα μετά να μπει μέσα στη μηχανή Με σκέτο ξύδι θα έχεις αποτέλεσμα, αλλά θέλει υπομονή. Άφηνέ το μερικές ώρες και επαναλάβε .
mastoras007 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα. Οπος ειπα μιάς και δεν εχουμε τι να κάνουμε ασχολουμε με αυτο πάλι σήμερα. Ξυδι και Σόδα δεν κάνανε τίποτα σπουδαίο τελικά.Βεβαια δεν εχω πρόσβαση μέσα να δω τι γίνετε απλά μετράω θερμοκρασίες και βλέπω μεγάλη διαφορά. Η θερμοκρασία που βγαζει το ζεστό νερό για τσάι που ειναι κατευθειαν μέσα πο το μεγάλο μποιλερ ειναι 90 βαθμοι οι θερμοκρασία που βγαζει στο κλείστρο εσπρεσσο ηταν 60 και με ολα αυτα που κάνω τόσες μέρες πήγε 65 χαλια δηλαδή. 3 ώρες πριν, gsisr είπε όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε το ξύδι πρέπει να είναι σχεδόν καυτό για να δουλέψει. η μηχανή σου είναι στο δίκτυο; από που τραβάει νερό; κανονικά θέλει αφαλατωτή αλλά τέλος πάντων. το μόνο που μπορείς να κάνεις στο σπίτι είναι να την πατηκώσεις ξυνό. στο ένα λίτρο θες τουλάχιστον 200 γραμμάρια, οπότε υπολόγισε. επίσης πως θα καταφέρεις να γεμίσεις το boiler. απλά δεν θα μπορέσεις εκτός αν έχεις οικειότητα. στην καλύτερη θα γεμίσεις μόνο το μισό boiler(αυτόματα γίνεται αυτό). για να το κάνεις αυτό πρέπει να το αδειάσεις. άδειασε τελείως το boiler από το βρυσάκι της μηχανής. η μηχανή σου θα πρέπει να τραβήξει νερό από κάποιο δοχείο. την αναλογία στη είπα. μόλις το τραβήξει ξεκινάς να τραβάς νερό από το group. Το μισό διάλειμμα θα τραβήξεις. αφού το τραβήξεις θα περιμένεις να νιώσεις το group ζεστό με το χέρι σου. στη συνέχεια τραβάς το υπόλοιπο διάλειμμα. άνοιξε επίσης και το βρυσάκι και τη βάνα του ατμού να περάσει διάλειμμα από όλες τις εξόδους της μηχανής. κλείνεις τη μηχανή και την αφήνεις για καμιά ώρα τουλάχιστον. το καλύτερο είναι να μπορέσεις να ξανααδειάσεις το boiler σ αυτή τη φάση. επαναλαμβάνεις τη διαδικασία αλλά με καθαρό νερό αυτή τη φορά. δεν μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο μόνος. Η μηχανη ειναι στο δυκτιο. Εχω αφαλατωτη και φιλτρο ανθρακα και φιλτρο σωματιδίων αλλά τι να σου κάνουν και αυτα.. την μηχανη την ανοιγουμε και την κλείνουμε κάθε μερα τα τελευταια 8-9 χρόνια αυτο ειναι οτι χειρότερο βεβαια αλλά ετσι ειναι. αδειασα τα φιλτρα και σωματιδίων και ανθρακα τα εβγαλα εντελός απο μέσα και τα γεμησα με ξύδι και την συνδεσα στο δυκτιο πάλι τωρα ειναι γεμάτη λευκό ξυδι παντου, ατμος νερο μποιλερ στο γκρουπ ολα.. την εχω ανοιχτη ζεστη εχει περάσει καμία ωρα θα την αφήσω μέχρι το βράδυ να δω αν θα κάνει τίποτα, αν πάλι δεν κάνει τίποτα τοτε θα παραγγείλω κάποιο απο τα σκευάσματα. δεν ξέρω δεν το πολυ πιστευω με το ξύδι
bjj-p Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Εχω απορια που εχει αλατα, μιας και δεν εννοεις το μποιλερ, αν και αυτο μεσα στα αλατα θα ειναι αλλα δεν μπορεις να το δεις. αν στο σημειο εχεις προσβαση οπτικη και μπορεις να το γεμισεις με νερο, βαλε το διαλυμα κιτρικου οξεως καυτο. Αν μπορεις και με καποια οδοντογλυφιδα ξυσε το. αν η μονη διαδρομη για να περασει νερο απο το σημειο ειναι μεσω του μποιλερ,πρεπει να αδειασεις το μποιλερ τελειως. Οτι και να βαζεις αραιωνεται στο νερο που υπαρχει ηδη μεσα.θελεις ισχυροτερο διαλυμα κιτρικου οξεως και αστο να βραζει μεσα. Ανοιγε κατα διαστηματα να βγαινει ροη, αλλα μην εισερχεται σκετο νερο διοτι παλι θα αραιωνεται το διαλυμα μεσα στο μποιλερ.
Maurikycli Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, mastoras007 είπε Καλησπέρα. Οπος ειπα μιάς και δεν εχουμε τι να κάνουμε ασχολουμε με αυτο πάλι σήμερα. Ξυδι και Σόδα δεν κάνανε τίποτα σπουδαίο τελικά.Βεβαια δεν εχω πρόσβαση μέσα να δω τι γίνετε απλά μετράω θερμοκρασίες και βλέπω μεγάλη διαφορά. Η θερμοκρασία που βγαζει το ζεστό νερό για τσάι που ειναι κατευθειαν μέσα πο το μεγάλο μποιλερ ειναι 90 βαθμοι οι θερμοκρασία που βγαζει στο κλείστρο εσπρεσσο ηταν 60 και με ολα αυτα που κάνω τόσες μέρες πήγε 65 χαλια δηλαδή. Η μηχανη ειναι στο δυκτιο. Εχω αφαλατωτη και φιλτρο ανθρακα και φιλτρο σωματιδίων αλλά τι να σου κάνουν και αυτα.. την μηχανη την ανοιγουμε και την κλείνουμε κάθε μερα τα τελευταια 8-9 χρόνια αυτο ειναι οτι χειρότερο βεβαια αλλά ετσι ειναι. αδειασα τα φιλτρα και σωματιδίων και ανθρακα τα εβγαλα εντελός απο μέσα και τα γεμησα με ξύδι και την συνδεσα στο δυκτιο πάλι τωρα ειναι γεμάτη λευκό ξυδι παντου, ατμος νερο μποιλερ στο γκρουπ ολα.. την εχω ανοιχτη ζεστη εχει περάσει καμία ωρα θα την αφήσω μέχρι το βράδυ να δω αν θα κάνει τίποτα, αν πάλι δεν κάνει τίποτα τοτε θα παραγγείλω κάποιο απο τα σκευάσματα. δεν ξέρω δεν το πολυ πιστευω με το ξύδι Δες τι γίνεται αργά το βράδυ και αν δεν εισαι ικανοποιημένος, ξαναβάλε ξύδι και άστο όλο το βράδυ.
testit Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 υπάρχει ένα προϊόν που έχει καθαριστικές δυνατότητες σαν το λευκό ξίδι (από κρασί) και δεκάδες φορές παραπάνω αποτελεσματικότητα. λέγεται oxyclean - έβγαλε πολλές σκουριές από μωσαϊκό (από υγρά παρατημένης μπαταρίας αυτοκινήτου), το καθάρισε σαν "πρώτα". δεν ξέρω όμως αν "τρώει" τα πλαστικά μέρη. βρέστο στο ίντερνετ - διάβασε τις οδηγίες χρήσης ή πάρτους και τηλέφωνο, να τους ρωτήσεις, πριν προχωρήσεις.
gsisr Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Επιμονή με το ξύδι πάντως. Τι κάνει τι δε κάνει εκεί ξύδι προτείνετε. Βάλε ξύδι φίλε, μπορεί να φταιει που έβαλες λευκο. Δοκίμασε μπαλσαμικο
mastoras007 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 6 ώρες πριν, bjj-p είπε Εχω απορια που εχει αλατα, μιας και δεν εννοεις το μποιλερ, Εχει ενα μικρό μπόιλερ μεσα στο μπόιλερ, απο το οποιο περνάει το νερο του κλείστρου εκει μέσα εχε άλατα
mastoras007 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Λοιπόν το ξύδι δεν εκανε τρελή δουλειά, εκανε ομος κάτι.απο 60 εφτασε στους 65 οπότε κάτι καθάρισε. Τωρα εβαλα μεσα τα πάντα όλα...πηρα 3-4 φακελάκια ξυνό εριξα και ενα μουκαλάκι υγρο που ειναι για καθαρισμό αλάτων μηχανης φίλτρου το βρηκα μασουτη, εριξα και το ξύδι που ειχε περισέψει, μειγμα μπομπα.. Το αφησα μεσα κανα 3ωρο και πατησα να βγάλει λίγο να δώ τι θα βγει..βγαζει ενα πράμα σκουρο πράσινο... ολο αυτο τωρα η ειναι διαλυμένα άλατα η τρώει τον χαλκό οπος και να εχει φαινετε οτι κάτι πάει να γίνει είδομεν..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα