Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Εχει κάποιος χρησιμοποιήσει ξύδι για να καθαρίσει παχύ στρώμα απο άλατα?

εχω μια μηχανη καφέ η οποια εχει πιάσει άλατα σε σε ενα σημείο που ειναι αδύνατον να το βγάλω για να το καθαρίσω μπορώ ομος να το γεμίσω με κάτι υγρό.

Η μηχανή ειναι παλιά και δέν αξίζει να πάει για επισκευή οποτε το παλέυω μονος μου.

Διαβάζω οτι το λευκό ξύδι κάνει δουλεια αλλά παλιότερα που το ειχα χρησιμοποιήσει σε μια αντίσταση δεν εκανε τιποτα, βεβαια δεν το ειχα αφήσει πολύ ωρα.

γνωρίζει κάποιος να  μου πέι πώς δουλευει? θελει πολές ώρες?δουλευει καλύτερα αν ειναι ζεστό?να γεμίσω ξύδι και να την αφήσω να ζεσταθει (60-90 βαθμους) πχ θα αποδώσει καλύτερα?

πρεπει να εχει πολύ πράμα μέσα σιγουρα 2 χιλιοστά στρώση..

αν οχι ξύδι κάποιο καθαριστικό που θα το βρώ ευκολα στην αγορά?

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάλε πολύ ξύδι μέσα κ άσ'το 12 ώρες, μετά θα εχουν μείνει ελάχιστα υπολείμματα τα οποια με το που τα ακουμπήσεις πχ με πιρούνι θα φύγουν. Είναι χημεία θα πετύχει θες δε θες άμα δεν δουλέψει επανέλαβε.

Επεξ/σία από inflation
Δημοσ.

θα πας να πάρεις ξυνό από σουπερ μαρκετ ή από μαγαζί που πουλάει διάφορα μπαχαρικά και βότανα. φτιάξε ένα διάλειμμα με νερό. Όταν το δοκιμάσεις θα πρέπει να μην πίνετε από την ξυνίλα. Άστο να δουλέψει καμιά ώρα και είσαι κομπλέ.

Δημοσ.

Το ξυδι κανει δουλειά , να υπολογιζεις ομως μην βουλωσουν τιποτα σωληνακια απο τα ιζηματα που θα δημιουργηθουν...

Δημοσ.
7 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Καλησπέρα.

Εχει κάποιος χρησιμοποιήσει ξύδι για να καθαρίσει παχύ στρώμα απο άλατα?

εχω μια μηχανη καφέ η οποια εχει πιάσει άλατα σε σε ενα σημείο που ειναι αδύνατον να το βγάλω για να το καθαρίσω μπορώ ομος να το γεμίσω με κάτι υγρό.

Η μηχανή ειναι παλιά και δέν αξίζει να πάει για επισκευή οποτε το παλέυω μονος μου.

Διαβάζω οτι το λευκό ξύδι κάνει δουλεια αλλά παλιότερα που το ειχα χρησιμοποιήσει σε μια αντίσταση δεν εκανε τιποτα, βεβαια δεν το ειχα αφήσει πολύ ωρα.

γνωρίζει κάποιος να  μου πέι πώς δουλευει? θελει πολές ώρες?δουλευει καλύτερα αν ειναι ζεστό?να γεμίσω ξύδι και να την αφήσω να ζεσταθει (60-90 βαθμους) πχ θα αποδώσει καλύτερα?

πρεπει να εχει πολύ πράμα μέσα σιγουρα 2 χιλιοστά στρώση..

αν οχι ξύδι κάποιο καθαριστικό που θα το βρώ ευκολα στην αγορά?

Ξυνό (κιτρικό οξύ) από supermarket θα πάρεις.. το ξύδι αφήνει μυρωδιά.  1 φακελάκι σε 1 λίτρο νερό κατά προτίμηση χλιαρό/ζεστό για να διαλυθεί ποιο εύκολα..

ποια είναι η καφετιέρα;;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Sabeas είπε

ξυδι δεν βαζουμε στις καφετιερες γιατι ενω κανει δουλεια θα αφησει μυρωδια/γευση. Εδω δες:

https://www.skroutz.gr/c/428/aksesouar-oikiakwn-syskeuwn.html?keyphrase=αφαλατωση

Σιγά ρε παιδιά. Για τους πρώτους 2,3 καφέδες έχει λίγη μυρωδιά από ξύδι.

• Like 2
Δημοσ.

Στις καφετιέρες μια χαρά βάζουμε ξύδι και το προτείνουν οι ίδιες οι οδηγίες.
Χώρια ότι το ξύδι είναι τρόφιμο και δεν υπάρχει πιθανότητα να βλάπτει.

Ξέπλυμα θέλει μετά, 3 γεμίσματα με νερό που θα περάσει μέσα απο την καφετιέρα.
Είτε είναι ξύδι, είτε κιτρικό οξύ, είτε κάποιο προϊόν αφαλάτωσης.
Μυρωδιά θα αφήσουν τα πάντα, αν δεν ξεπλυθεί η καφετιέρα.

• Like 8
Δημοσ.

Ειναι παλιά επαγγελματική μονη μηχανη la san marco αλλά επειδη εχει ηδη επισκευαστει αρκετές φορές τα τελευταια 10 χρόνια οι συνδεσεις ειναι αρκετα ευαισθητες και δεν ειναι να ξανα ανοιχτουν.

Λοιπόν αφαιρεσα τα φίλτρα νερου μεσα απο της θηκες τους και γέμησα τα φίλτρα με ξύδι και σόδα αφου ειχα αδειάσει την μηχανη απο νερο την συνδεσα στα φίλτρα και την γέμησα ξανα με αυτο το μείγμα.

τωρα ακουγετε απο το ασφαλιστικό οτι ξεφυσάει οποτε μέσα γίνετε δουλεια.

ποσες ωρες να το αφήσω ωστε να διαλυθουν εντελός? θα βοηθήσει αν την βαλω μπρός ωστε να ζεσταθεί το ξύδι που ειναι μέσα?

ξανα λέω ειναι η τελευταια λύση πρίν αλλαχτει οπότε και κάτι να πάει στραβά το πολυ πολυ την ξανα ανοιγω και αν χάνει κάποια συνδεση και δεν φτιάχνει θα την αλλάξω 

Δημοσ.

θα βάλεις σκέτο ξύδι, όταν λέμε ξύδι εννοούμε το λευκό ξύδι και όσο  μεγαλύτερης οξύτητας βρεις 

σκέτο δεν το βάζουμε το ξύδι, αραιώνουμε με νερό σε αναλογία 1 μέρος ξύδι προς 2 ως 3 μέρη νερό 

το μίγμα το γεμίζουμε στο δοχείο της καφετιέρας και την βάζουμε να ζεσταθεί-δουλέψει, αφήνουμε να τρέξει το 1/3 του μίγματος και σβήνουμε τη μηχανή 

περιμένουμε 15 λεπτά να κάτσει το ζεστό μίγμα εντός της καφετιέρας, και μετά ανάβουμε ξανά τη μηχανή για να τρέξει το υπόλοιπο μίγμα 

γεμίζουμε το δοχείο με σκέτο νερό, και βάζουμε να λειτουργήσει η μηχανή 

επαναλαμβάνουμε 3 φορές να ξεπλυθεί η μηχανή 

• Like 3
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Η σόδα είναι βασική και κάνεις εξουδετέρωση του ξυδιού.

Δεν έχει νόημα να την βάζεις.

Όντος? 

Έχω βάλει ήδη..

Το έχω αφήσει ήδη 4-5 ώρες.

Η μηχανή ξανά λέω είναι επαγγελματική και έχει πολύ πράμα μέσα δεν έχει πιάσει άλατα απλά...έχει σίγουρα στρωση 2 χιλιοστά μπορεί και 3...

Αν όντος με σόδα και ξύδι δεν γίνει δουλειά αύριο θα το ξανά κάνω με σκέτο ξύδι.

Δεν έχει δοχείο να το γεμίσω νερο συνδέεται απευθείας στο δυκτιο.

Οπός είπα γέμισα τα φίλτρα νερού με ξύδι και το άφησα μετά να μπει μέσα στη μηχανή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...