epote Δημοσ. 18 Απριλίου 2004 Δημοσ. 18 Απριλίου 2004 KaizerSoze, ναι ρε αθρωπα συμφωνω, αλλα δεν μπορεις να το ξερεις. Απλα δειχνει πιο λογικο οι αλαγες να ηταν ΠΟΛΥ μεγαλες ακριβος γιατι παιζουν τραγικα πολυ παραγοντες που επηρεαζουν ο ενας τον αλλο. Θελω να πω μπορει να μην επηρεαζε το οτι θα γινει ψυχολογος αλλα μπορει να επηρεαζε τη σχολη ψυχολογιας που θα πηγαινε, η το ποτε θα τελειωνε, δεν μπορεις ναξερεις ΤΙ αλαγες θα επεφερε αλλα ειναι σχεδον ΣΙΓΟΥΡΟ οτι 20 χρονια μετα την ιδια μερα θα εκανε ακριβος τα ιδια πραγματα
KaizerSoze Δημοσ. 24 Απριλίου 2004 Δημοσ. 24 Απριλίου 2004 Oxi re epote,mporeis na ypotheseis pithanotata oti tha synevenan auta afou DEN egine kapoia allagh toooooooooso megalh pou na ephreaze toso vasika pragmata.Egw loipon dexomai oti to sygekrimeno peristatiko DEN eixe tin analogh varythta wste na mhn ton odhghsei se auto pou egine.An to thes o prwtagwnistis auto pisteue,pws i allagh auth PITHANWS na mhn itan toso simantikh kai an thes tzogare kai kerdise.Ok twra? Ena allo pou den katalava:Den tha eixe polly perisoteres pithanotites na allaze SIMANTIKA to parelthon an apla DEN zwgrafize ekeinh tin mpourda??Egw pisteuw pws tote DEN tha katelige stin fylaki poly pio sigoura
Toufas Δημοσ. 25 Απριλίου 2004 Δημοσ. 25 Απριλίου 2004 to eida prin ligo...mou arese prin kanei tin proti allagi psilovariomouna alla telika itan oraio
grigas Δημοσ. 1 Μαΐου 2004 Δημοσ. 1 Μαΐου 2004 Τόσο καιρό δεν διάβαζα το γεμάτο spoiler τοπικ διότι ήθελα να δω πρώτα την ταινία...ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ!!!!! Spoiler Όσον αφορά τα σημάδια στα χέρια όταν ήταν στην φυλακή, έχω να παρατηρήσω ότι μπορεί μεν να μην άλλαξαν σε κάτι την εξέλιξη της ζωής του μέχρι εκείνο το σημείο ΑΛΛΑ το ότι ξαφνικά επέστρεψε στο ίδιο σημείο με τα σημάδια στα χέρια έκαναν τον τύπο που ήταν στο ίδιο κελί μαζί του να τον πιστέψει και να τον βοηθήσει να πάει στους άλλους και να πάρει το ημερολόγιο...Άρα τα σημάδια τα οποία είχε κάνει πριν 13 χρόνια επέφεραν μία πολύ σημαντική αλλαγή. Του έδωσαν τη δυνατότητα να "αποδράσει" από την φυλακή Spoiler end
KaizerSoze Δημοσ. 1 Μαΐου 2004 Δημοσ. 1 Μαΐου 2004 Nai re griga,se auto symfwnoume oloi.Oi diafwnies itan oti ta paidia lene oti to gegonos tis dimiourgias tous APOKLEIEI to endexomeno na xanaftase sto idio AKRIBWS shmeio enw egw thewrw oti den itan TOSO simantiko TOTE wste na allaxei ta shmantika gegonota pou tha ton efernan se ekeino akrivws to shmeio.Epishs na prosthesw 2 parametrous:I mia einai na to riskare,na eipe "Ti exw na xasw" kai i allh na skeftike "AN einai TOSO shmantika tote pithanws na glytwsw KAI apo tin fylakh,right?" Koinws grammata-korwna kerdize
grigas Δημοσ. 1 Μαΐου 2004 Δημοσ. 1 Μαΐου 2004 e mporei na ta diavasa viastika ta proigoymena post...:P:P
privateer Δημοσ. 2 Μαΐου 2004 Δημοσ. 2 Μαΐου 2004 Tainiara.H kalyterh gia fetos mexri stigmhs Ena den katalaba.Ti rolo barage h zwgrafia.Prepei na htan oi cellmates tou alla pws kollaei me to story?
KaizerSoze Δημοσ. 2 Μαΐου 2004 Δημοσ. 2 Μαΐου 2004 Privateer itan ontws oi cellmates tou kai ti skopeuan na tou kanoun -i na tous kanei.To catch tis tainias einai oti ta pragmata pou ginontoustan stin diarkeia tou blackout mikros itan giati sto mellon gyrnage pisw!!Se mperdepsa?Diladh otan itan pistsiriki zwgrafise tous cellmates dioti ekeinh thn stigmh htan o fylakismenos eautos tou. To asteio kai kala einai oti auth i zwgrafia itan pou xekinise ola wste na ginei auto pou egine.Mamiseta .... Parepiptontws,ok na mporeis na gyriseis stis anamnhseis sou kai akoma kai na allazeis pws tis thymase.Pws skata omws auto mporei na exei epiptwseis In the real World?
Innersense Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 Οφείλω να προειδοποιήσω πως το Post μου είναι γεμάτο SPOILER και ενδεχομένως να περιέχει και λίγο βρισίδι στο τέλος αν δεν μπορώ να κρατηθώ από την τσαντίλα μου. Αν και βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα όσα διάβασα και πιστεύω πως όλοι έχετε δίκιο, δε θα αναφερθώ στο περιεχόμενο της ταινίας, για την οποία έχω απλά να πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ γιατί συνδύαζε πάρα πολλά στοιχεία σε ένα πολύ καλοστημένο σενάριο το οποίο είναι και το κύριο ατού της. MEGA SPOILER (Cinema Versus DVD Ending) Όπως είπα λοιπόν, αφού μου άρεσε πολύ η ταινία όταν την είδα το χειμώνα στο σινεμά όντας φαντάρος στην Κύπρο (το τονίζω αυτό γιατί ίσως να έχει σημασία για το θέμα διανομής, ελπίζω να μου εξηγήσει κάποιος), την βρήκα μετά από αρκετό καιρό και στο DVD club της περιοχής μου καθότι έλειπε συνεχώς, προσθέτοντας ενδεχομένως και νέους φαν στη λίστα της ή φρεσκαρίζοντας την ύπαρξη της σε όσους την είχαν απόλαυση στο σινεμά. Για να μην πολυλογώ, έμεινα έκπληκτος βλέποντας ότι η “Special” έκδοση των δυο DVD στην οποία νοίκιασα την ταινία είχε διαφορετικό τέλος!!!!! Εξηγούμαι: Η ταινία την οποία είδα εγώ στην Κύπρο τελείωνε ως έξής. Ο Έβαν (ο ήρωας μας) κατά την τελευταία του επαναφορά (με την προβολή του homevideo) επέστρεφε στη γιορτή των γενεθλίων και όταν η αγαπημένη του τον πλησιάζει, την απομακρύνει μιλώντας της σκληρά και λέγοντας της πως δεν θέλει να τον πλησιάσει ποτέ ξανά. Στη συνέχεια ο σκηνοθέτης, μας δείχνει να περνάει ο ένας δίπλα από τον άλλο μετά από πολλά χρόνια τυχαία στο χρόνο και ο Έβαν να μένει να την χαζεύει ξέροντας πως είναι η γυναίκα της ζωής του η οποία όμως δεν θα μπορέσει να έχει ποτέ και εκεί το έργο τελειώνει. Η εκδοχή της ταινίας στο DVD το οποίο νοίκιασα (διπλό DVD – Director’s Cut τρομάρα της) τελειώνει ως εξής: Ο Έβαν κατά την τελευταία του επαναφορά επιστρέφει στην ημέρα της γέννησης του και “αυτοκτονεί” –πνίγεται στην κοιλιά της μάνας του, απαλλάσσοντας τους ανθρώπους που αγαπάει από την ύπαρξη του. Δε θα σχολιάσω το πιο είναι το καλύτερο τέλος, σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση και είναι σίγουρα και θέμα προσωπικού γούστου του καθενός. Πιστεύω πάντως πως μια ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ διαφοροποίηση στην ροή –η καλύτερα στην κορύφωση της ροής μιας ταινίας, το τέλος της δηλαδή, σίγουρα θα άξιζε να αποτυπωθεί μέσα στο DVD με την μορφή ενός alternative ending στο section των deleted scenes. Το μόνο που έχω να σας πω είναι ότι υπάρχει section με deleted scenes το οποίο περιέχει την τελευταία μόνο σκηνή από την κινηματογραφική εκδοχή που περιέγραψα στην αρχή, αλλά και αυτή όχι όπως την περιέγραψα, αλλά σε δυο άλλες εκδοχές (!!!!!!!!!!!!) κατά τις οποίες στην μια ο ήρωας μας περνώντας από δίπλα του η κοπέλα, κοντοστέκεται και γυρνάει να την αναζητήσει ενώ στην άλλη σταματάνε και μιλάνε. Απουσιάζει πλήρως δηλαδή από το DVD ένα ολόκληρο τέλος, το οποίο παίχτηκε σε κινηματογραφικές αίθουσες!!! Μου έχει κάνει φοβερή έντυπος το γεγονός, καθότι είναι πρώτη φορά που μου συμβαίνει να πέσει στην αντίληψη μου ένα τέτοιο γεγονός (δεν μιλάμε για την ύπαρξη ενός εναλλακτικού τέλους, αλλά για την απουσία του), πόσο μάλλον το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ταινία μου άρεσε πολύ και το κινηματογραφικό τέλος το οποίο περιγράφω συνέβαλε σε αυτό, αλλά και στην δημιουργία ενός πολύ ευχάριστου συναισθήματος κατά την ολοκλήρωση της θέασης της. MEGA SPOILER END …FINALLY Sorry αν σας κούρασα αλλά κάπου έπρεπε να ξεσπάσω. Μια ερωτησούλα έχω να κάνω. Όσοι από εσάς είδαν την ταινία σε σινεμά στην Ελλάδα, μπορούν να μου πουν με ποιο τέλος παίχτηκε; Υπάρχει το ενδεχόμενο διαφορετικής διανομής των ταινιών για την Κυπρο λόγο διαφορετικής περιοχής; (Είχα προσέξει διαφορές και στα τρέιλερ βέβαια που προβάλλονταν πριν από τις ταινίες στα cinema, αλλά δεν περίμενα ότι θα έφτανε μέχρι εκεί η ιστορία). Στο imdb κάνουν λόγο για διαφορετική διάρκεια σε απλή και directors cut έκδοση, αλλά όχι και για την ύπαρξη διαφορετικών DVD. Λίγο δύσκολο να έρθει για ενοικίαση ε;
Nomedor Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 SPOILER SPOILER Kali i tainia alla tragiko LATHOS Stin filaki pou girise eno zogrfize gia na kanei ta simadia pos emfanistikan ksafnika sto tora!!!!!! An ta pragmata itan opos mas ta elege i tainia ta simagia tha ta eixe gia tin ipolipi tou zoi kai den tha ekane ton blaka na ton pistepsei!!! Kai genika pola kena
pillottt90 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 gia sas. einai to proto mou post. Ipa na grafto gia na mporo kai ego na simetexo sti sizitisi afou ida autin tin ekpliktiki tainia!! etsi me auti tin aformi tha simetexo kai se polles alles sizitisis. katarxas na po pos i tainia mou arese para polu!! (tha to katalavate idi). Den ksero giati alla mou fenete oti mou menoun mono oi tainies pou to telos tous ine kapos ''lipitero''. blepe gladiator klp. to senario nomizo oti itan aristourgimatiko. Ma kala pos sto kalo to skeutikan auto oi atimoi oi skinothetes?? de leo tous boithise i theoria i perifimi... alla o tropos pou to meteferan se ekane na koitas aposvolomenos. oi sosies?? ma kala pou pigan kai tous vrikan?? einai oloidioi!! auto boithise poli tin tainia. Fantastite ta mikra na min emiazan ton megalo. de tha itan oreo. kai tora pio sigkekrimena SPOILER oli i tenia dixni anadromes. Kala girnai piso. Pos omos epistrefei sto paron?? diladi: (px) I pediki tou ilikia (zografia) me tin ilikia tou otan filakistike apexei peripou kamia 15aria xronia. Otan vriskotan stin filaki... kai pige piso gia na apodiksi ston siggratoumeno tou auto pou ithele na apodiksi eprepe na perimeni 15xronia oste na ftasei se ekeino to simeio pali?? allios pos epistrefei stin filaki ??? i mipos pathenei sto telos tis energeias pou allazei kanena black out kai epistrefei etsi apla?? ligo parakseno... that's all :wink:
Arxagellos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 Ας πούμε ότι εί,αι ο πρωταγωνιστής και μπορώ να γυρίσω πίσω στον χρόνο να αλλάξω κάποια γεγονότα...Γυρίζοντας στο παρελθόν και έχοντας γνώση του μέλλοντος (το πιο βασικό), ότι και να γίνει, έχω την δυνατότητα να κάνω τις σωστές επλογές και να αποτρέψω να συμβούν όλα αυτα τα ''κακά της μοίρας μου''.Εκτός του ότι πιστεύω πως ή παραμικρή αλλαγή , διαγράφει το μέλλον όπως το ήξερα, που σημαίνει ότι η ύπαρξη μου, οι εμπειρίες μου , οι αναμνήσεις μου κτλ κτλ έχουν αλλάξει και εχουν χαθεί οι αναμνήσεις από προηγούμενα ''ταξίδια μου στο παρελθόν'' . Η ταινία μου άρεσε, αλλά για προσωπικά πιστεύω ότι το σενάριο έχει απειρες ατέλειες.Πχ πως είναι δυνατόν κάθε φόρά που ξυπνάει από ένα ''ταξίδι'' να μην έχει την παραμικρή ιδέα για το τι έχει συμβεί στο παρελθόν του.Καθόλου αναμνήσεις.Χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν ξυπνάει στο κρεβάτι με την τύπισσα.
Gigenis Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 SPOILER ALERT *** SPOILER ALERT Όσοι από εσάς είδαν την ταινία σε σινεμά στην Ελλάδα, μπορούν να μου πουν με ποιο τέλος παίχτηκε; Υπάρχει το ενδεχόμενο διαφορετικής διανομής των ταινιών για την Κυπρο λόγο διαφορετικής περιοχής; (Είχα προσέξει διαφορές και στα τρέιλερ βέβαια που προβάλλονταν πριν από τις ταινίες στα cinema, αλλά δεν περίμενα ότι θα έφτανε μέχρι εκεί η ιστορία). Στο imdb κάνουν λόγο για διαφορετική διάρκεια σε απλή και directors cut έκδοση, αλλά όχι και για την ύπαρξη διαφορετικών DVD. Λίγο δύσκολο να έρθει για ενοικίαση ε; Λοιπόν. Το κούφο δεν είναι μόνο αυτό που λες εσύ (δηλαδή η διαφορά μεταξύ cinema και DVD. Αλλά και το ότι υπάρχει και διαφορά μεταξύ Video και DVD. Συγκεκριμένα στο DVD είναι η εκδοχή που αυτοκτονεί στην κοιλιά της μαμάς του. Και επιπλέον υπάρχει και η σκηνή της χειρομάντισσας που του λέει ότι θα έπρεπε να είναι νεκρός και μετά η μητέρα του του λέει για τις δύο αποτυχημένες γέννες που είχε. Ενώ στο Video δεν υπάρχει η σκηνή της χειρομάντισσας και το τέλος είναι με τα γενέθλια που λέει στην μικρή ότι την μισεί και μετά από χρόνια την ξανασυναντά τυχαία στον δρόμο. Απίστευτο και όμως Ελληνικό. Την είδα δυο φόρες σε δεκαπέντε μέρες μια σε DVD και μια σε Video και έπαθα σοκ. Νόμιζα ότι είχα πρόβλημα ή ότι άλλαζα κι εγώ (όπως και ο πρωταγωνιστής) την ροή της ταινίας. edited by paredwse
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.