Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ψάχνω την ονομασία ενός παιχνιδιού που υπήρχε την δεκαετία του 80.

Θα προσπαθήσω να το περιγράψω μπας και το θυμηθεί κανείς!  Το google δεν μπόρεσε να με βοηθήσει,  μου βγάζει παιχνίδια για σκύλους! 

Το παιχνίδι ήταν για δύο άτομα,  ένα μακρύ λευκό σχοινί διπλό. Μέσα σε αυτό υπήρχε ένα πορτοκάλι σκάφος σε σχήμα μπάλας του μπέιζμπολ. Το διαπερνουσε το σχοινί.  Ο κάθε παίχτης όταν ήταν το σκάφος στην πλευρά του άνοιγε απότομα το σχοινί και με φόρα μετέφερε το σκάφος στον άλλο παίχτη / στην άλλη πλευρά του σχοινιου δηλαδή. 

Η απόσταση ήταν στα 4 μέτρα περίπου αν θυμάμαι καλά. 

Προσπαθώ να θυμηθώ πως το έλεγαν. 

Το θυμάται κανείς? 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, nvel είπε

Οχι ρε φίλε , είσαι αρχηγός !!!!! Πως το βρήκες ? 

Πως το λέγαμε εδω στην ελλάδα ?

Αλλά πραγματικά με κούφανες που το βρήκες !!!!

Εχω ενα τεράστιο στοιχείο τώρα για να το ψάξω αν υπάρχει κάπου να το βρω.

Πραγματικά χίλια ευχαριστώ !

Δημοσ.

Τι μου θύμησες ρε φιλεεεεεεεεεεε.............

Δημοτικο  τριτη η τεταρτη ,το κέρδισα απο το κυλικιο του σχολειου απο κατι χαρτακια, κουκουρουκου, αν θυμαμε καλα .

Το σκίσαμε με το αδερφο μου μεχρι που κοπηκαν τα σχοινια.

40 χρονια πισω με πήγες..............

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SPYRER_007 είπε

Τι μου θύμησες ρε φιλεεεεεεεεεεε.............

Δημοτικο  τριτη η τεταρτη ,το κέρδισα απο το κυλικιο του σχολειου απο κατι χαρτακια, κουκουρουκου, αν θυμαμε καλα .

Το σκίσαμε με το αδερφο μου μεχρι που κοπηκαν τα σχοινια.

40 χρονια πισω με πήγες..............

θυμάμαι τι χαρά και πόσο διασκέδασα με τα αδέρφια μου με αυτό το παιχνίδι και εξαφανίστηκε ξαφνικά !!! ( κλασικά χανόντουσαν τα παιχνίδια όταν ήμασταν μικροί)

Προσπαθώ να θυμηθώ παλιά παιχνίδια για να παίξω με την κόρη μου γιατι τα σημερινά παιχνίδια είναι ξενέρωτα ! Αυτό ηταν από τα αγαπημένα μου . 

Δημοσ.

Σαν   το  τακα-τακα   δεν  υπηρξε   αλλο.....:lol:

Το   πλεον   σπασαρχιδηκο   λεμε....:mrgreen:

spacer.png

https://www.mixanitouxronou.gr/taka-taka-to-dimofiles-pechnidi-ton-70s-pou-theorithike-ipefthino-gia-to-adikima-tis-diataraxis-kinis-isichias-ke-apagoreftike-os-epikindino-egine-akoma-ke-tragoudi-vinteo/

Το   βρηκα   πριν   κανα   μηνα   σε  ξεχασμενο   συρταρι....

• Like 2
Δημοσ.
18 ώρες πριν, SPYRER_007 είπε

Μπλε ποδια φοραγα τοτε και το ελεγα "πεπονι"Ουτε το ραγκπυ δεν ξεραμε τοτε......................

Όντως, κι εγώ πεπόνι το έλεγα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tigergreg είπε

Σαν   το  τακα-τακα   δεν  υπηρξε   αλλο.....:lol:

Το   πλεον   σπασαρχιδηκο   λεμε....:mrgreen:

spacer.png

https://www.mixanitouxronou.gr/taka-taka-to-dimofiles-pechnidi-ton-70s-pou-theorithike-ipefthino-gia-to-adikima-tis-diataraxis-kinis-isichias-ke-apagoreftike-os-epikindino-egine-akoma-ke-tragoudi-vinteo/

Το   βρηκα   πριν   κανα   μηνα   σε  ξεχασμενο   συρταρι....

Αυτό μου θυμίζει γιγάντιο μπεγλέρι που ηταν επίσης στην μόδα ! Τάκα τάκα ολη την ώρα !

Ισως να είναι κανόνικό μπεγλέρι αφου το βρήκες στο συρτάρι αλλά από την φωτογραφία μοιάζει σαν να είναι μεγάλο !

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, panoskatos είπε

Αυτό μου θυμίζει γιγάντιο μπεγλέρι που ηταν επίσης στην μόδα ! Τάκα τάκα ολη την ώρα !

Ισως να είναι κανόνικό μπεγλέρι αφου το βρήκες στο συρτάρι αλλά από την φωτογραφία μοιάζει σαν να είναι μεγάλο !

Καμμια   σχεση  με   μπεγλερι.

Και   οπως   λεγαμε   τοτες...τακα-τακα  το  πουλι  μου   περασε  ολη  η  ζωη   μου....:lol:

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Καμμια   σχεση  με   μπεγλερι.

Και   οπως   λεγαμε   τοτες...τακα-τακα  το  πουλι  μου   περασε  ολη  η  ζωη   μου....:lol:

Εχει την ίδια λογική με το μπεγλέρι , ε όχι και καμία σχέση !!! 

Αλλά να πω την αλήθεια το συγκεκριμένο δεν το θυμάμαι 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, panoskatos είπε

Εχει την ίδια λογική με το μπεγλέρι , ε όχι και καμία σχέση !!! 

Αλλά να πω την αλήθεια το συγκεκριμένο δεν το θυμάμαι 

Χαμός με το τάκα - τάκα.Θυμάμαι κόντρες με συνομήλικους ποιος θα παίξει περισσότερη ώρα.Να τραβάμε συνεχόμενο πάνω από 5 λεπτά.:D Στην αρχή και μέχρι να το μάθουμε να έχουμε όλα τα δάχτυλα μαύρα από το κοπάνημα.

Μία πόλη (Γιάννενα) στο πόδι να μην μπορεί να ησυχάσει και να έχουν σπάσει τα νεύρα πολλών.Τελικά το απαγόρευσαν από την κυκλοφορία για αυτό το λόγο και εξαφανίστηκε.Το έχω ψάξει επανηλειμμένα έτσι να βρω ένα αυθεντικό αλλά δεν έχω εντοπίσει.

• Like 2
Δημοσ.

Πριν από λιγα χρονια, φιλος από την Καλυμνο βρηκε σε retro ψιλικατζιδικο 2 τάκα-τάκα καινουρια, με τη χαρτινη συσκευασια τους! Σα ρετρολαγνος που είμαι, μου χαρισε το ένα. Θα ποσταρω φωτο αν θυμηθώ που το εχω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...