Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια!

Ετοιμάζομαι να βάλω παραγγελία για νέο σύστημα (να αντικαταστήσει το Core2Duo μου...), και χρειάζομαι μερικές συμβουλές!

Ο επεξεργαστής θα είναι ο 3600, και το motherboard το https://www.skroutz.gr/s/15556657/Asus-Rog-Strix-B450-i-Gaming.html (προς το παρών θα μείνει μέσα στο παλιό ATX κουτί, αλλά αργότερα σκέφτομαι να μπουν σε ένα SFF case). Η κάρτα γραφικών θα είναι μάλλον είτε μια RX550 ή RX570, και θα μπει και ένας NVME 1ΤΒ.

Δεν είμαι σίγουρος ποιες μνήμες 2x8GB θα πρέπει να πάρω...

Πως βλέπετε την παραπάνω σύνθεση; Δυστυχώς έχω μείνει πολύ πίσω σε θέματα hardware (διαβάζοντας γύρω για VRM, κτλ) το κύριο πράγμα που θέλω είναι σταθερότητα, και όσο το δυνατόν λιγότερο θόρυβο... Δεν με απασχολούν ιδιαίτερα οι επιδόσεις (δεν με πειράζει να κάνω underclock), και δεν παίζω πολλά παιχνίδια (λίγο Kerbal, ή Dirt Rally, στις λίγες ελεύθερες ώρες...), όσο η σταθερότητα και η ησυχία (Θα έπρεπε λέτε να δω κατευθείαν για κάποιον extra cooler;). Να σημειώσω αν χρειάζεται, ότι η cpu και οι μνήμες θα ζορίζονται ανά τακτά διαστήματα για compiles (Gentoo).

Ευχαριστώ!

Edit: Το υπάρχον τροφοδοτικό είναι ένα Corsair 450W. Την συναρμολόγηση θα την κάνω μόνος (να πάρω και πάστα λογικά?)

Επεξ/σία από MrZammler
Δημοσ.

αν το θες για gaming βαλε μια ποιο δυνατη καρτα γραφικων αν μπορεις να διαθεσεις περισσοτερα χρηματα
εγω με τον Ryzen 5 3600 θα εβαζα τουλαχιστον μια RX 590  

Δημοσ.

Μπα, για παιχνίδια, ελάχιστα. Και η 570 overkill είναι (γι' αυτό έβαλα και την 550 ίσως). Απλά δεν θέλω nvidia, οπότε κοιτάζω τις πιο προσιτές radeon.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MrZammler είπε

Μπα, για παιχνίδια, ελάχιστα. Και η 570 overkill είναι (γι' αυτό έβαλα και την 550 ίσως). Απλά δεν θέλω nvidia, οπότε κοιτάζω τις πιο προσιτές radeon.

βαλε 570 μην πας ποιο κατω, αμαρτια.... να την εχεις και για ποιο μελλον 

Δημοσ.

570, ok :-)

Για μνήμες, οι: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) 3200MHz DDR4 Black CMK16GX4M2B3200C16 θα είναι οκ; Αξίζει να δω αντίστοιχες 3600 αλλά με CAS 18 ?

Δημοσ.
Στις 15/3/2020 στις 5:33 ΜΜ, MrZammler είπε

Γεια!

Ετοιμάζομαι να βάλω παραγγελία για νέο σύστημα (να αντικαταστήσει το Core2Duo μου...), και χρειάζομαι μερικές συμβουλές!

Ο επεξεργαστής θα είναι ο 3600, και το motherboard το https://www.skroutz.gr/s/15556657/Asus-Rog-Strix-B450-i-Gaming.html (προς το παρών θα μείνει μέσα στο παλιό ATX κουτί, αλλά αργότερα σκέφτομαι να μπουν σε ένα SFF case). Η κάρτα γραφικών θα είναι μάλλον είτε μια RX550 ή RX570, και θα μπει και ένας NVME 1ΤΒ.

Δεν είμαι σίγουρος ποιες μνήμες 2x8GB θα πρέπει να πάρω...

Πως βλέπετε την παραπάνω σύνθεση; Δυστυχώς έχω μείνει πολύ πίσω σε θέματα hardware (διαβάζοντας γύρω για VRM, κτλ) το κύριο πράγμα που θέλω είναι σταθερότητα, και όσο το δυνατόν λιγότερο θόρυβο... Δεν με απασχολούν ιδιαίτερα οι επιδόσεις (δεν με πειράζει να κάνω underclock), και δεν παίζω πολλά παιχνίδια (λίγο Kerbal, ή Dirt Rally, στις λίγες ελεύθερες ώρες...), όσο η σταθερότητα και η ησυχία (Θα έπρεπε λέτε να δω κατευθείαν για κάποιον extra cooler;). Να σημειώσω αν χρειάζεται, ότι η cpu και οι μνήμες θα ζορίζονται ανά τακτά διαστήματα για compiles (Gentoo).

Ευχαριστώ!

Edit: Το υπάρχον τροφοδοτικό είναι ένα Corsair 450W. Την συναρμολόγηση θα την κάνω μόνος (να πάρω και πάστα λογικά?)

Νομίζω πως εφόσον δεν θα έχεις καμία τρομερή καρτα γραφικών και απ' ότι κατάλαβα ούτε για overclock το πας, δεν σου χρειάζεται πιστεύω extra cooler μια χαρα είναι το εργοστασιακό του 3600 (από κάτι συγκριτικά σηκώνει και ελαφρύ overclock). Τώρα για την πάστα δεν χρειάζεται διότι ο 3600 έρχεται με περασμένηνη πάστα εργοστασιακά στην ψυκτρα.

Μνήμες σίγουρα να είναι 3000 και πάνω γιατι τισ θέλουν υψηλά χρονισμένες οι ryzen, μια πρόταση είναι οι https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GVKB.html που έχω και γω και είναι πολύ καλές.

Τέλος στα watt νομίζω είσαι καλύμμένος μιας και χωρις απαιτητική κάρτα νομίζω το σύστημα θα είναι κάπου στα 300-350 watt, βέβαια για του λόγου το αληθές τσέκαρε κ εδω https://www.newegg.com/tools/power-supply-calculator/

Δημοσ.

Super! Ευχαριστώ. Περισσότερο τον extra cooler θα τον ήθελα για πιο ήσυχο από την stock. Θα δω, ίσως αργότερα, αλλά σίγουρα όταν το σύστημα μπει σε μικρότερο case.

Προς το παρών έχω μπλέξει (νομίζω χωρίς λόγο) ανάμεσα σε μνήμες 3200 C16 ή 3600 C18.... Αυτό μένει και πατάω παραγγελία :-)

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα,

σκέφτομαι κι εγώ για αναβάθμιση του παλιού συστήματος (amd fx6300) με ένα καινούργιο με βάση τον ryzen 5 3600. Κάρτα γραφικών υπάρχει πρόσφατη GTX 1660 SUPER 6GB.

Θα χρειαστώ επιπλέον mobo και ram. Βλέπω ότι προτείνουν πολλοί την MSI B450 TOMAHAWK MAX που υπάρχει και σε καλή τιμή. Είναι όμως future proof σε περίπτωση αναβάθμισης;

Για ram θα πάω σε 32gb 3200 C16.

Το τροφοδοτικό μου είναι EVGA 430W. Τώρα δουλεύει μια χαρά με την vga που ήθελε και το 8-pin ρεύμα. Λογικά αφού ο ryzen 5 3600 έχει 65Watt TDP ενω ο fx6300 έχει 95Watt δεν θα έχω πρόβλημα έτσι;

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, MrZammler είπε

Παράγγειλα, thanks! Έβαλα τελικά 3200 C16.

Μιά χαρά, καλορίζικο

4 ώρες πριν, gto234 είπε

Καλημέρα,

σκέφτομαι κι εγώ για αναβάθμιση του παλιού συστήματος (amd fx6300) με ένα καινούργιο με βάση τον ryzen 5 3600. Κάρτα γραφικών υπάρχει πρόσφατη GTX 1660 SUPER 6GB.

Θα χρειαστώ επιπλέον mobo και ram. Βλέπω ότι προτείνουν πολλοί την MSI B450 TOMAHAWK MAX που υπάρχει και σε καλή τιμή. Είναι όμως future proof σε περίπτωση αναβάθμισης;

Για ram θα πάω σε 32gb 3200 C16.

Το τροφοδοτικό μου είναι EVGA 430W. Τώρα δουλεύει μια χαρά με την vga που ήθελε και το 8-pin ρεύμα. Λογικά αφού ο ryzen 5 3600 έχει 65Watt TDP ενω ο fx6300 έχει 95Watt δεν θα έχω πρόβλημα έτσι;

Η μητρική είναι πολύ καλή την έχω πάρει και γω, την συστήνω ανεπιφύλακτα λόγω MSI η οποία σε αυτήν την τιμή βάζει ποιοτικά υλικά (κυκλώματα κλπ). Αν δεν είσαι fan της msi προτείνω την https://www.asrock.com/mb/amd/fatal1ty b450 gaming k4/index.asp#Specification καθαρά λόγω του ότι έχει 2 θέσεις για nvme m.2 ssd σε αντίθεση με την από πάνω που έχει μία. Όταν λες future proof τι ακριβώς εννοείς, διότι σε αυτή την κατηγορία μητρικής έχει ότι καλύτερο και προοπτική αναβάθμισης μέσω bios update σε 4 γενιάς ryzen, σύμφωνα πάντα με την amd.

Για την ram τώρα, θεωρώ τα 32gb υπερβολικά για gaming pc αυτήν την εποχή, την στιγμή που το call of duty warzone χρησιμοποιεί περί τα 11 βαριά ή το red dead redemption 2 σε 4 k που χρησιμοποιεί 12. Καλύτερα, βάλε 16 gb 3200 ram, και τα υπόλοιπα αφιερωσέτα σε gold 80 plus τροφοδοτικό όπωσ το Seasonic Focus Plus 650 Gold ή το Corsair TX-M Series TX650M ή κάποιο αντίστοιχης πιστοποίησης.

Μιλάω πάντα υποκειμενικάμ και προσωπικά και όχι ως ειδήμων ΄-)

Δημοσ.

Ευχαριστώ, δεν παιζω παιχνιδια αλλα χρησιμοποιω εφαρμογες που χρησιμοποιουν την κάρτα γραφικων και χρειαζονται αρκετη μνημη γι αυτο και τα 32Gb.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι είναι περιττό το nve στα 1tb καλύτερα να βάλει ένα 256 ή 512 για λειτουργικό και δεύτερο για χρήση cashe , αν θέλεις για back up τότε βάλε έναν κλασικό σκληρό και θα είσαι μια χαρά.. Γενικότερα τα ssd δουλεύουν πιο αργά μόλις γεμίσει το 60% της χωρητικότητάς τους. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...