Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/3/2020 στις 10:23 ΜΜ, Smith_7 είπε

δεν χρειαστεικε απλα κουμπωσα ετσι ωπος ειναι το 4πιν και αναψε κανονικα 

Έχω νεότερα τα οποία δυστυχώς επιβεβαιώνουν τον @TopicStrarter

Χθες δοκίμασα τα νέα Peltier (TEC1-12712) στα 12V 12A και λέω τροφοδοτικό από υπολογιστή -του κιλού- έχω, 30Α σηκώνει, πάμε! (για φούντο)

Βάζω το πρώτο στο ένα κανάλι από το 4πινο του CPU. Λέω αντέχει σίγουρα μέχρι 125W επεξεργαστές, όπως κάτι AM2+, οπότε με τα 110W δε θα έχω θέμα. Κάθομαι από πάνω και ελέγχω τα καλώδια. Μετά από μισό λεπτό είχουν ζεσταθεί. Το αφήνω λίγο ακόμα και γίνονται άπιαστα. Κλείνω τροφοδοτικό και σκέφτομαι. Παίρνω 3 μητρικές που είχα στην άκρη και τις ελέγχω στη CPU τροφοδοσία. Παρατηρώ ότι οι - υποδοχές είναι ενωμένες μεταξύ τους, το ίδιο και οι +. Το ίδιο και στο 8πινο. Οπότε τι κάνω;  Κόβω το καλώδιο του 4πινου και ενώνω μαύρο με μαύρο και κίτρινο με κίτρινο. Συνδέω πάλι το Peltier και... όλα καλά. Μισή ώρα μετά κανένα θέμα. Υποθέτω ότι αν συνδέσω και δεύτερο Peltier θα έχω τα προηγούμενα θέματα και... ναι.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Η προέκταση σε ένα τροφοδοτικό που έχει 4πινο για να το κάνει 8πινο δεν έχει νόημα και είναι επικίνδυνη (με την έννοια ότι μας εξαπατά ότι δήθεν είμαστε καλυμμένοι). Την ίδια δουλεία θα έκανε και το 4πινο. Μία τέτοια προέκταση σε υπολογιστή με επεξεργαστές όπως: AMD FX 9370 και για τους τζαμπατζίδες: EPYC 7742 ή Ryzen Threadripper 2990X είναι εγγύηση πυρκαϊάς. Τα ίδια ισχύουν και για τις προεκτάσεις PCI-e.

!ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ!

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...