Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε

Ένα E8400.

ε μάλλον τότε είσαι αρκετά πιο safe και μάλλον δεν χρειάζεσαι 8pin connector (<- αυτό το λέω σαν γνώμη λόγω προγενέστερων εμπειριών επειδή αν θυμάμαι καλά οι μητρικές που υποστήριζαν μονο διπύρηνους είχαν 4Pin-  δεν έχω υπόψιν όμως μου τις επιμέρους προϋποθέσεις του standard)  

Ο επεξεργαστής έχει 65W TDP ενώ ένας 4πύρινος της ίδιας γενιάς πάνω κάτω είχε 95 με 105watt TDP άρα μάλλον εισαι οκ.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

ε μάλλον τότε είσαι αρκετά πιο safe και μάλλον δεν χρειάζεσαι 8pin connector (<- αυτό το λέω σαν γνώμη λόγω προγενέστερων εμπειριών επειδή αν θυμάμαι καλά οι μητρικές που υποστήριζαν μονο διπύρηνους είχαν 4Pin-  δεν έχω υπόψιν όμως μου τις επιμέρους προϋποθέσεις του standard)  

Ο επεξεργαστής έχει 65W TDP ενώ ένας 4πύρινος της ίδιας γενιάς πάνω κάτω είχε 95 με 105watt TDP άρα μάλλον εισαι οκ.

Όλες οι ''απλές'' μητρικές 775 έχουν 4πινο. Μόνο αυτή που είναι σχεδιασμένη για γερό O.C. έχει 8πινο.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Όλες οι ''απλές'' μητρικές 775 έχουν 4πινο. Μόνο αυτή που είναι σχεδιασμένη για γερό O.C. έχει 8πινο.

65857_0.jpg

Αυτή η LGA775 μητρική έχει 8pin αλλά υποστηρίζει και quad και δεν νομίζω να φτιάχτηκε για OC κρίνοντας απο το VRM 

τέσπα όπως είπα δεν θυμάμαι επακριβώς τις προϋποθέσεις του stadard για ESP παροχή αλλά όπως και να έχει εσύ με 65watt TDP είσαι οκ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

65857_0.jpg

Αυτή η LGA775 μητρική έχει 8pin αλλά υποστηρίζει και quad και δεν νομίζω να φτιάχτηκε για OC κρίνοντας απο το VRM 

Όντως, είναι η προσωποποίηση της εξαίρεσης!

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Όντως, είναι η προσωποποίηση της εξαίρεσης!

super-micro-x8sil-f-motherboard-intel-r- :P 

Αν δεν με γελάει η μνήμη μου κάπου το 2003-4 ξεκίνησαν οι μητρικές με LGA 775 και ουσιαστικά δεν υπήρχε ακόμη ανάγκη για παραπάνω παροχή οπότε μπορούμε να τις δούμε σαν μεταβατικό στάδιο αν δεν έχεις το manual για το standard δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς πότε και γιατί παρουσιάστηκε αυτή η ανάγκη το σίγουρο ειναι ότι δεν αλλάξανε απο 4pin σε 8pin έτσι επειδή τους την βάρεσε θα υπήρχε κάποιος λειτουργικός λόγος και θα έχει να κάνει με την κατανάλωση και την σωστή λειτουργία κάποιων επεξεργαστών με μεγαλύτερες ανάγκες σε ενέργεια οπως τα 125watts του 8350 ή τα 105watt του q6600.

Τα πρότυπα τα σχεδιάζουν ανεξάρτητοι οργανισμοί μηχανικών οπότε κάτι θα ξέρουν... 

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ.
3 ώρες πριν, TopicStrarter είπε

super-micro-x8sil-f-motherboard-intel-r- :P 

Αυτη η μητρικη (x8sil-f) ειναι ομως...socket 1156! 😛 Και για server!
https://www.supermicro.com/products/motherboard/Xeon3000/3400/X8SIL.cfm?IPMI=Y

Iσως και η πρωτη φωτο -που αυτη ειναι 775- προκειται για server?

Αναφεροντας server, και πηγαινοντας στο χρονο πισω: στη θεωρια "το 4πινο συναντάται πολύ συχνά σε συμβατικές μητρικές,
ενώ το 8πινο συναντάται πιο πολύ σε server boards". Και στις καλες υλοποιησεις τροφοδοτικων υπηρχε σχετικη προβλεψη 🙂
https://www.thelab.gr/forums/topic/154584-lc-power-scorpio-480w-psu-review/
51ChJABkInL._AC_.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε

Αυτη η μητρικη (x8sil-f) ειναι ομως...socket 1156! 😛 Και για server!

ωραία απλά έγινε ένα μπέρδεμα στο google search τι σημαίνει αυτό 

foxconn-945g7md-8ekrs2hv-lga775-motherbo

να μια άλλη LGA775 με 8pin δεν γίνεται να θυμάμαι μοντέλα 10ετίας από έξω απλά θυμάμαι ότι υπήρχαν πατάω LGA 775 κοιτάω τις εικόνες και βάζω φωτό ενδεικτικά και έγινε λάθος επιλογή φωτό big deal. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/3/2020 στις 5:23 ΠΜ, TopicStrarter είπε

να μια άλλη LGA775 με 8pin δεν γίνεται να θυμάμαι μοντέλα 10ετίας από έξω απλά θυμάμαι ότι υπήρχαν πατάω LGA 775 κοιτάω τις εικόνες και βάζω φωτό ενδεικτικά και έγινε λάθος επιλογή φωτό big deal. 

intel-d925xecv2.jpg.8845cc1c02c159bc24ddd7d6695e1735.jpg

Αυτή τι μέρος του λόγου είναι;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

intel-d925xecv2.jpg.8845cc1c02c159bc24ddd7d6695e1735.jpg

Αυτή τι μέρος του λόγου είναι;

Αυτή υποστηρίζει intel pentium 4 extreme edition  840 ή πως λεγόταν δεν θυμάμαι και είχε 130 watt (το έξτρα molex δίνει άλλο ένα κανάλι 12 volt και ένα κανάλι 5 volt πατέντες γιατί δεν υπήρχε standard για τέτοιες καταναλώσεις εκείνο τον καιρό. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Αυτή υποστηρίζει intel pentium 4 extreme edition  840 ή πως λεγόταν δεν θυμάμαι και είχε 130 watt (το έξτρα molex δίνει άλλο ένα κανάλι 12 volt και ένα κανάλι 5 volt πατέντες γιατί δεν υπήρχε standard για τέτοιες καταναλώσεις εκείνο τον καιρό. 

Και η έξοδος molex.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Και η έξοδος molex.

Χαχαχα τι σε έπιασε τώρα να σκαλίζεις απολιθώματα; :P  ξέρω γω; 1,5 AMP λέει οπότε μάλλον για διευκόλυνση στην σύνδεση fan που θα έμπαινε κατω μπροστά στο κουτί ή τιποτα leds :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Χαχαχα τι σε έπιασε τώρα να σκαλίζεις απολιθώματα; :P  ξέρω γω; 1,5 AMP λέει οπότε μάλλον για διευκόλυνση στην σύνδεση fan που θα έμπαινε κατω μπροστά στο κουτί ή τιποτα leds :P 

Κάνω ξεσκαρτάρισμα τις μητρικές μου. Έχω μία 478 (FSB 533) η οποία είναι σαν τη παραπάνω και δεν ποστάρει. Λέω μήπως έκαψα κάτι με τις αναμείξεις των καλωδίων. 

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Κάνω ξεσκαρτάρισμα τις μητρικές μου. Έχω μία 478 (FSB 533) η οποία είναι σαν τη παραπάνω και δεν ποστάρει. Λέω μήπως έκαψα κάτι με τις αναμείξεις των καλωδίων. 

βγάλε μια φωτογραφία (σταθερή με καλό φωτισμό για να φανούν οι λεπτομέρειες) να δω μήπως θέλουν άλλαγμα οι πυκνωτές της. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

βγάλε μια φωτογραφία (σταθερή με καλό φωτισμό για να φανούν οι λεπτομέρειες) να δω μήπως θέλουν άλλαγμα οι πυκνωτές της. 

Έχω αλλάξει τουλάχιστο 30 πυκνωτές σε μητρικές και κάρτες γραφικών. Δεν είναι αυτό. Το ίδιο εμφανίζουν και άλλες 3 775. 😟

Δημοσ.

3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Έχω αλλάξει τουλάχιστο 30 πυκνωτές σε μητρικές και κάρτες γραφικών. Δεν είναι αυτό. Το ίδιο εμφανίζουν και άλλες 3 775. 😟

Εφόσον δούλευε πριν την αποθηκεύσεις και δεν ήταν εκτεθειμένη σε υγρασία κτλ πάει να πει πως κάτι θέλει άλλαγμα και θα δουλέψει, δεν διαβρώνονται τα τσιπάκια ας πούμε (οι επαφές τους λόγω υγρασίας ίσως ) δες αν η μπαταρία άφησε τίποτα σημάδια καθάρισε το σημείο και βάλε καινούργια μπαταρία 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...