Smith_7 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 καλησπερα χθες εκανα αναβθμιση το Pc μητρικη cpu ram και εχω τροφοδοτικο 4Pin atx550w απλα το θεμα ειναι οτι δεν φτανει για το ρευμα στο cpu διοτι ειναι 4pin το τροφοδοτικο και αυτο που εβαλα θελει 8πιν υπαρχει καποιο καλωδιο ωστε να γινει καποια πατεντα? γιατι δεν βρισκω τροφοδοτικο την συγκεκριμενη στιγμη
CsIns Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα. Αν δεν είναι πολύ δυνατός επεξεργαστής, θεωρητικά μπορείς να βάλεις το 4pin για δοκιμή στην δεξιά μεριά της φύσας με το κλιπ να είναι από πάνω.
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, Smith_7 είπε amd fx 8350 ειναι Το δοκιμάσατε δηλαδή και δεν άναβε η μητρική;
TheDevilMayCare Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Με προσοχη στον 8350 -> αν το τροφοδοτικο ειναι του κιλου...! https://www.skroutz.gr/c/757/kalodia-trofodosias.html?keyphrase=4+pin+to+8+pin&order_by=pricevat&order_dir=asc
Smith_7 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 16 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Το δοκιμάσατε δηλαδή και δεν άναβε η μητρική; με εσωσες φιλε εκανα αυτο και αναψε κανονικα σε αγαπαωωω 12 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Με προσοχη στον 8350 -> αν το τροφοδοτικο ειναι του κιλου...! https://www.skroutz.gr/c/757/kalodia-trofodosias.html?keyphrase=4+pin+to+8+pin&order_by=pricevat&order_dir=asc δεν χρειαστεικε απλα κουμπωσα ετσι ωπος ειναι το 4πιν και αναψε κανονικα 1
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Smith_7 είπε με εσωσες φιλε εκανα αυτο και αναψε κανονικα σε αγαπαωωω Κι εγώ έχω μία 775 ASUS MAXIMUS FORMULA με οκτάπινο και λέω που να αγοράζω μετατροπέα. Έκανα τη δοκιμή με το υπάρχον τροφοδοτικό και όλα καλά. Ίσως θέλει οκτάπινο σε περίπτωση overckock. Υπ' όψιν όμως και αυτό που αναφέρει ο @TheDevilMayCare για την ποιότητα του τροφοδοτικού. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2020 από Τέρης Α.
TopicStrarter Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, Smith_7 είπε με εσωσες φιλε εκανα αυτο και αναψε κανονικα σε αγαπαωωω δεν χρειαστεικε απλα κουμπωσα ετσι ωπος ειναι το 4πιν και αναψε κανονικα Τώρα αυτό θα έγραφα ο συγκεκριμένος αντάπτορας ειναι άχριστος γιατί δεν συνδέει τα επιπλεον pin του 8pin connector με τιποτα οπότε θα δούλευε "κανονικά" και χωρίς αντάπτορα.... το κανονικά το βάζω σε εισαγωγικά γιατί συνεχίζεις να έχεις ίδια παροχή ρεύματος όπως βλέπεις το 4pin έχει 2 κανάλια 12V ενώ το 8pin 4. αυτό που χρειάζεσαι για να έχεις το κεφάλι σου σχετικά ήσυχο είναι ένας αντάπτορα που να παίρνει 2 παροχές και να τις ενώνει σε 8pin ώστε να έχεις 4 κανάλια 12 volt σαν αυτόν https://www.ebuyer.com/188284-startech-com-6in-4-pin-to-8-pin-eps-power-adapter-with-lp4-eps48adap βέβαια το τροφοδοτικό σου θα πρέπει να έχει molex εξοδο αλλά κρίνοντας απο την ηλικία του (μιας και το είχες σε σύστημα είτε ίδιας γενιάς είτε προγενέστερης του επεξεργαστή που φοράς τώρα μάλλον έχεις πάλι δεν ειναι 100% EPS γιατί το molex έχει 1 κανάλι 12V που το σπάει ο αντάπτορας σε 2 αλλά 3 κανάλια(2 απο το 4pin θηλυκό και ένα απο το molex) έναντι 2(έχοντας απλά το 4pin) είναι πάντα καλύτερα όσο αφορά την παροχή. Το ότι δουλεύει χωρίς αντάπτορα δεν ειναι καθησυχαστικό γιατί οι επεξεργαστές δεν καταναλώνουν το max της ενέργειας που τους παρέχεται με το που ανάβεις έναν υπολογιστή όσο περισσότερο λειτουργούν τόσο περισσότερο καταναλώνουν και φτάνουν στο max της κατανάλωσης τους όταν ειναι σε 100% χρήσης όλα τα cores τους και ο δικός σου ειναι αρκετά ενεργοβόρος (125W TDP) Οπότε για καλύτερη σταθερότητα σε απαιτητικές εργασίες/gaming ή για OC χρειάζεται να πας σε ένα νέο τροφοδοτικό ή αμέσως καλύτερη λύση αν και όχι ιδανική ειναι ένας αντάπροτας σαν αυτό στο link που παρέθεσα. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2020 από TopicStrarter
Smith_7 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε Τώρα αυτό θα έγραφα ο συγκεκριμένος αντάπτορας ειναι άχριστος γιατί δεν συνδέει τα επιπλεον pin του 8pin connector με τιποτα οπότε θα δούλευε "κανονικά" και χωρίς αντάπτορα.... το κανονικά το βάζω σε εισαγωγικά γιατί συνεχίζεις να έχεις ίδια παροχή ρεύματος όπως βλέπεις το 4pin έχει 2 κανάλια 12V ενώ το 8pin 4. αυτό που χρειάζεσαι για να έχεις το κεφάλι σου σχετικά ήσυχο είναι ένας αντάπτορα που να παίρνει 2 παροχές και να τις ενώνει σε 8pin ώστε να έχεις 4 κανάλια 12 volt σαν αυτόν https://www.ebuyer.com/188284-startech-com-6in-4-pin-to-8-pin-eps-power-adapter-with-lp4-eps48adap βέβαια το τροφοδοτικό σου θα πρέπει να έχει molex εξοδο αλλά κρίνοντας απο την ηλικία του (μιας και το είχες σε σύστημα είτε ίδιας γενιάς είτε προγενέστερης του επεξεργαστή που φοράς τώρα μάλλον έχεις πάλι δεν ειναι 100% EPS γιατί το molex έχει 1 κανάλι 12V που το σπάει ο αντάπτορας σε 2 αλλά 3 κανάλια(2 απο το 4pin θηλυκό και ένα απο το molex) έναντι 2(έχοντας απλά το 4pin) είναι πάντα καλύτερα όσο αφορά την παροχή. Το ότι δουλεύει χωρίς αντάπτορα δεν ειναι καθησυχαστικό γιατί οι επεξεργαστές δεν καταναλώνουν το max της ενέργειας τους εκτός και αν ειναι σε 100% λειτουργίας και ο δικός σου ειναι αρκετά ενεργοβόρος (125W TDP) Οπότε για καλύτερη σταθερότητα σε απαιτητικές εργασίες/gaming ή για OC χρειάζεται να πας σε ένα νέο τροφοδοτικό ή αμέσως καλύτερη λύση αν και όχι ιδανική ειναι ένας αντάπροτας σαν αυτό στο link που παρέθεσα. μεχρι στιγμης ολα καλα ευχαριστω για το ενδιαφερον υπαρχει ελλαδα σε σκρουτζ κατι τετοιο ? αυτην την στιγμη εχω ενα τροφοδοτικο atx power tech 550w
TopicStrarter Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Smith_7 είπε μεχρι στιγμης ολα καλα ευχαριστω για το ενδιαφερον υπαρχει ελλαδα σε σκρουτζ κατι τετοιο ? αυτην την στιγμη εχω ενα τροφοδοτικο atx power tech 550w ναι αυτό πάω να σου πω ότι μέχρι στιγμής δεν ειναι όλα καλά επειδή λειτουργεί ο υπολογιστής υπάρχει λόγος που η μητρική έχει 8pins αντί για 4. υπάρχει περίπτωση να την σκαπουλάρεις ; ναι το πόσο πιθανό ειναι δεν ξέρω μπορεί να ειναι 50-50 μπορεί να ειναι 80% στο να την σκαπουλάρεις ή 20% κτλ κτλ κτλ πραγματικά δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω ή μάλλον αυτό που πρέπει εσύ να ξέρεις ειναι το πόσο θέλεις εσύ να το διακινδυνεύσεις αυτό. Γιατί αν δεν παρέχεται με 4 ξεχωριστά κανάλια 12 V ο επεξεργαστής σου σημαίνει α) ότι παίζει μετά απο Χ διάστημα να σε αποχαιρετήσει ο επεξεργαστής ή το τροφοδοτικό ή και τα δύο. β) ότι παίζει να έχεις BSOD ή αλλα θέματα σταθερότητας όταν ο επεξεργαστής θα χρησιμοποιεί όλα τα cores κοντά σε/ή στο 100% γ) για να δώσουν 2 κανάλια το ίδιο ρεύμα με 4 κανάλια θα χρειαστεί να διπλασιαστούν τα ampere του κάθε 12V καναλιού που θα αυξήσει θερμοκρασία στα καλώδια ή/και κινδυνεύει να χαλάσει το τροφοδοτικό σου λόγω επιπλέον μη προγραμματισμένου φόρτου (γιατί η 4pin έξοδος του σχεδιάστηκε να δίνει συγκεκριμένα volt και ampere ανα κανάλι αν αυξηθεί το δεύτερο πάει να πει ότι το τροφοδοτικό τρέχει εκτός προβλεπόμενων απο τον κατασκευαστή συνθηκών) Όλα αυτά θέλουν εργαστηριακές μετρήσεις και ειναι υποκειμενικά (δηλαδή κάθε τροφοδοτικό δεν ειναι ίδιο κτλ) οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν συμβεί ένα ή περισσότερα απο αυτά τα 3 Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι έχεις αυξημένες πιθανότητας να συμβεί ένα ή περισσότερα απο τα 3 (βασικά το "γ" θα συμβεί σίγουρα απλά δεν ξέρω αν επηρεάσει αρνητικά την λειτουργία του τροφοδοτικού με την πάροδο του χρόνου) Οπότε πρέπει να σκεφτείς αν θέλεις να πάρεις το ρίσκο ή αν πιστεύεις πως θα αλλάξεις υπολογιστή πολύ πριν χαλάσει κάτι στον υπολογιστή σου (επεξεργαστής τροφοδοτικό) εξαιτίας αυτών των παραγόντων. είναι καθαρά δικό σου θέμα, για να έχεις το κεφάλι σου 100% ήσυχο πρέπει να πάρεις καινούργιο τροφοδοτικό όμως. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2020 από TopicStrarter 1
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 12 λεπτά πριν, Smith_7 είπε μεχρι στιγμης ολα καλα ευχαριστω για το ενδιαφερον υπαρχει ελλαδα σε σκρουτζ κατι τετοιο ? αυτην την στιγμη εχω ενα τροφοδοτικο atx power tech 550w Εννοείτε αυτό;
TopicStrarter Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Εννοείτε αυτό; όχι όλα αυτά ειναι άχρηστα δεν έχει διαφορά απο το να βάλει κατευθείαν το 4πιν μέσα δες την καλωδίωση.. δεν κάνει τίποτα αλλο απο να βάζει 2 καλώδια σε ένα κανάλι του 4pin και να τα δίνει σε 2κανάλια του 8pin. Το μόνο θετικό που μπορώ να δώ είναι ότι ίσως μειώσει τις θερμοκρασίες ανα καλώδιο απο την στιγμή που θα χρειαστεί να τραβηχτούν περισσότερα ampere απο το 8 pin. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2020 από TopicStrarter
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 @TopicStrarter Υπάρχει πιθανότητα να έχω κι εγώ θέμα; Χρησιμοποιώ τροφοδοτικό ΝΟ-ΝΑΜΕ του ΄06 400W μετρημένο με πολύμετρο και είναι ο.κ. οι τάσεις. 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Κι εγώ έχω μία 775 ASUS MAXIMUS FORMULA με οκτάπινο και λέω που να αγοράζω μετατροπέα. Έκανα τη δοκιμή με το υπάρχον τροφοδοτικό και όλα καλά. Ίσως θέλει οκτάπινο σε περίπτωση overckock. Υπ' όψιν όμως και αυτό που αναφέρει ο @TheDevilMayCare για την ποιότητα του τροφοδοτικού.
TopicStrarter Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε @TopicStrarter Υπάρχει πιθανότητα να έχω κι εγώ θέμα; Χρησιμοποιώ τροφοδοτικό ΝΟ-ΝΑΜΕ του ΄06 400W μετρημένο με πολύμετρο και είναι ο.κ. οι τάσεις. Είναι δύσκολο πραγματικά να απαντηθεί αυτό γιατί θα πρέπει να γίνουν μετρήσεις ειναι υποκειμενικό όπως έγραψα πιο πριν. (EDIT δεν ειναι μόνο η τάση ειναι και ο φόρτος τα ampere ανα κανάλι που παίζουν ρόλο) Πιθανότητα σίγουρα υπάρχει αλλά δεν μπορώ να ξέρω αν ειναι μεγάλη η μικρή το μόνο που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι αν δεν δίνεις 4 ξεχωριστά κανάλια και δίνεις 2 κανάλια σε σύστημα που σχεδιάστηκε για 4 κανάλια έχεις τα α,β,γ που ανέφερα πιο πριν. Τώρα το πόσο ανησυχητικό ειναι αυτό εξαρτάται απο την εκάστοτε περίπτωση σίγουρα πάντως 1) δεν ειναι σωστό 2) δεν ειναι ιδανικό αυτό ειναι το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά. Τώρα απο εκει και περα έχεις quad ή διπύρηνο; στην δεύτερη περίπτωση η κατανάλωση σου θα είναι χαμηλότερη σε κάθε σενάριο οπότε μπορείς να είσαι πιο ήσυχος... Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2020 από TopicStrarter
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 6 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε Τώρα απο εκει και περα έχεις quad ή διπύρηνο; στην δεύτερη περίπτωση η κατανάλωση σου θα είναι χαμηλότερη σε κάθε σενάριο οπότε μπορείς να είσαι πιο ήσυχος... Ένα E8400.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα