Προς το περιεχόμενο

Router Cosmote Speedport Plus σε Access point

pan_kar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα, εχω σύνδεση internet με την εταιρία HCN η οποία μου παρέχει το δικό της router αλλά από wifi ταχύτητα είναι χάλια (ούτε 20 mbps). Με καλώδιο πάει στα μέγιστα (120mbps). Έχω δοκιμάσει να συνδέσω ένα access point ενός φίλου (TP-LINK Deco M5 Mesh) πάνω στο ρουτερ και είδα τεράστια διαφορά, ήταν ακριβώς όπως με το καλώδιο ethernet. 

Θα μπορούσα να συνδέσω ένα ρουτερ της cosmote το οποίο διαθέτω και να το ρυθμίσω κατάλληλα για να είναι access point και να εχω καλύτερη ταχύτητα; Το router που εχω ειναι το speedport plus το οποίο δουλεύει και στην μπάντα 5Ghz ενώ της HCN μόνο 2,4Ghz.

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

On 15/03/2020 at 13:45, pan_kar said:

Καλησπερα, εχω σύνδεση internet με την εταιρία HCN η οποία μου παρέχει το δικό της router αλλά από wifi ταχύτητα είναι χάλια (ούτε 20 mbps). Με καλώδιο πάει στα μέγιστα (120mbps). Έχω δοκιμάσει να συνδέσω ένα access point ενός φίλου (TP-LINK Deco M5 Mesh) πάνω στο ρουτερ και είδα τεράστια διαφορά, ήταν ακριβώς όπως με το καλώδιο ethernet. 

Θα μπορούσα να συνδέσω ένα ρουτερ της cosmote το οποίο διαθέτω και να το ρυθμίσω κατάλληλα για να είναι access point και να εχω καλύτερη ταχύτητα; Το router που εχω ειναι το speedport plus το οποίο δουλεύει και στην μπάντα 5Ghz ενώ της HCN μόνο 2,4Ghz.

Ευχαριστώ

του δινεις του speedport μια ip στο ιδιο δικτυο με το modem/routerτης hcn και του κλεινεις τον dhcp.και τα συνδεεις lan to lan.και εισαι ready.αν της hcn ειναι πχ 192.168.1.254 τοτε βαζεις το speedport 192.168.1.253.

Στις 15/3/2020 στις 1:45 ΜΜ, pan_kar είπε

Ευχαριστώ

Δες κι εδώ. Οι οδηγίες είναι για το Entry 2i , αλλά λογικά οι διαφορές θα είναι ελάχιστες.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
On 19/03/2020 at 10:07, stark said:

Δες κι εδώ. Οι οδηγίες είναι για το Entry 2i , αλλά λογικά οι διαφορές θα είναι ελάχιστες.

εχουν γραψει πολλα βηματα που δεν χρειαζονται.οσο ξερω και ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος δεν χρειαζεται να κλεισεις ουτε firewall ουτε τιποτα αφου δεν παιρνεις ιντερνετ απο το modem αρα και το firewall δεν νομιζω οτι κανει τιποτα. με το να κλεισει dhcp και να αλλαξει ip αν χρειαζεται ειναι ετοιμος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...