Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα ένα κινητό για ηλικιωμένο ο οποίος έχει επαφή με social media και viber / skype σε laptop.

Τώρα είναι με συμβατικό κινητό με πλήκτρα, το οποίο έχει φάει πολύ ξύλο.

Αν υποθέσουμε ότι βάζουμε στην άκρη την τιμή (που πάντα είναι παράγοντας) υπάρχει κάτι που να έχει κάποια ανθεκτικότητα σε τσάντα λαϊκής;  Στην πραγματικότητα δεν θέλω να δώσω πάνω από €250 γιατί είτε θα το χάσει / ξεχάσει κάπου ή σε λαϊκή θα το βουτήξουν χωρίς να το καταλάβει.

Αγορά από Ελλάδα για τιμολόγιο.

Θέλω 5.7 μέχρι 6.2" οθόνη με αν είναι δυνατόν πλήκτρα κλήσης μόνιμα ή κάποιο εύκολο launcher που να κλειδώνει τα εικονίδια στην θέση τους.  Καλή ορατότητα σε ήλιο θα ήταν βολικό.

Πέρα από social media, θα παίξει και παιχνιδάκια.  Στο τωρινό βάζει και ακούει FM στην παραλία αλλά μάλλον αν το ζητήσω θα είναι σαν να ζητάω ένα θαύμα...

Ίσως και δακτυλικό αισθητήρα, για πιο εύκολο ξεκλείδωμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, papars είπε

Θα ήθελα ένα κινητό για ηλικιωμένο ο οποίος έχει επαφή με social media και viber / skype σε laptop.

Τώρα είναι με συμβατικό κινητό με πλήκτρα, το οποίο έχει φάει πολύ ξύλο.

Αν υποθέσουμε ότι βάζουμε στην άκρη την τιμή (που πάντα είναι παράγοντας) υπάρχει κάτι που να έχει κάποια ανθεκτικότητα σε τσάντα λαϊκής;  Στην πραγματικότητα δεν θέλω να δώσω πάνω από €250 γιατί είτε θα το χάσει / ξεχάσει κάπου ή σε λαϊκή θα το βουτήξουν χωρίς να το καταλάβει.

Αγορά από Ελλάδα για τιμολόγιο.

Θέλω 5.7 μέχρι 6.2" οθόνη με αν είναι δυνατόν πλήκτρα κλήσης μόνιμα ή κάποιο εύκολο launcher που να κλειδώνει τα εικονίδια στην θέση τους.  Καλή ορατότητα σε ήλιο θα ήταν βολικό.

Πέρα από social media, θα παίξει και παιχνιδάκια.  Στο τωρινό βάζει και ακούει FM στην παραλία αλλά μάλλον αν το ζητήσω θα είναι σαν να ζητάω ένα θαύμα...

Ίσως και δακτυλικό αισθητήρα, για πιο εύκολο ξεκλείδωμα. 

Φίλε μου χωρίς να προτείνω απαραίτητα αυτό - καθότι ίσως να υπάρχουν και άλλες επιλογές...
Τον τελευταίο 3μηνο πήρα σε πατέρα (και στη συνέχεια και στη μητέρα γιατί το βολεύτηκε κι εκείνη , 87 και 74 y/o αντίστοιχα) το Xiaomi Redmi Note 8T. 64GB rom γιατί ήθελα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο πως ό,τι και να κατεβάσουν (π.χ. καταλάθος) δεν θα μείνουν από χώρο. Αρκετά γρήγορο το βλέπω, μπαταρία μια χαρά - 4000 mAh, 6,3'' οθόνη, τους μεγάλωσα λίγο την γραμματοσειρά (αν τη μεγαλώσεις υπερβολικά αρχίζει να φαίνεται περίεργα βέβαια όπως σε κάθε κινητό), έχει ρύθμιση για κλείδωμα διάταξης (ή κάτι τέτοιο) το οποίο επίσης κι εγώ άμεσα ενεργοποίησα για να μη μετακινούν καταλάθος τα icons, έχει δυνατό ηχείο, τους πήρα και τους δύο ίδιες θήκες (book) για να προστατεύονται σωστά οι συσκευές και φαίνονται ευχαριστημένοι. 229 ευρώ από Πλαίσιο, για να έχω 2ετή επίσημη εγγύηση και καλή / γρήγορη εξυπηρέτηση αν πάθουν κάτι. Τζαμάκι και στα δύο από Πλαίσιο - μου το τοποθέτησαν εκεί τα παιδιά και στα δύο.

Μοναδικό μελανό σημείο αυτό που περιγράφω εδώ, αλλά δε ξέρω αν θα το χρειαστείς.
Επίσης τα Xiaomi θέλουν λίγο ψάξιμο με τις ρυθμίσεις που αφορούν τις ειδοποιήσεις, απλά εγώ έβαλα να σκάει pop up ειδοποίηση στην οθόνη για να μη τις χάνουν. Απαραίτητο - νομίζω - να εξαιρέσεις τις εφαρμογές που θέλεις από την "εξοικονόμηση μπαταρίας".
Έχε υπόψιν ότι είναι αρκετά βαρύ κινητό.
Βασική χρήση που κάνουν: κλήσεις και μηνύματα με Viber + Whatsapp.
Αυτά, ελπίζω να βοήθησα.

Επεξ/σία από stark
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...