Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Έχοντας στο σπίτι ένα αγόρι 10 χρόνων , επικροτώ την κίνηση του you tube . Από την άλλη θεωρώ ότι ακόμα κι αυτό είναι για να είναι πάντα υπό έλεγχο σε ότι αφορά το περιεχόμενο του , ειδικά στις ευαίσθητες ηλικίες μέχρι τα 6-7 ... Η δικιά μου η τακτική ήταν ότι από μωρό είχε πάντα ελεύθερη πρόσβαση σε έναν υπολογιστή που όμως το περιεχόμενο του ήταν απόλυτα ελεγχόμενο από έμενα . Δηλαδή είχε ταινίες αυτές που κατά την κρίση μου έπρεπε να βλέπει και φλασοπαιχνιδα που σαν σκοπό είχαν να του  ακονίζουν το μυαλό . Το ότι δεν είχε ποτέ περιορισμό σε ότι αφορά την θέαση ή τη χρήση ηλεκτρονικών " βοηθημάτων " σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα του νομίζω ότι μας βγήκε σε κάλο μέχρι τώρα , κρίνοντας από την πρόοδο που έχει στην εκπαίδευση του καθώς και από την ενασχόληση του και με άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες . Εν κατακλείδι νομίζω ότι το σημαντικότερο όλων είναι να μην τα " παρκάρουμε " και μετά να ζητάμε ευθύνες από τρίτους ( you tube , internet ...)  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αν είναι κατάλληλο για  να το δεί ενα παιδί ή όχι, αλλα και το περιεχόμενο. Το 90% των videos είναι μια καμουφλαρισμένη διαφήμιση για κάποιο προιόν η είναι φτιαγμένο απο άτομα χαμηλής αντίληψης. Δεν έχει αποδειχθεί σε καμιά έρευνα οτι τα παιδιά που ασχολούνται απο μικρά με youtube και παιχνίδια ακονίζουν το μυαλό, το αντίθετο μάλιστα παρουσιάζουν προβλήματα διάσπασης και αντικοινωνική συμπεριφορά.

Για την ακρίβεια ακόμα και τα παιδία που ασχολούνται με stem εχει αποδειχθεί οτι σε μαθηματικά τεστ τα πάνε χειρότερα απο τα άλλα παιδιά. Βέβαια αύτο έχει να κάνει περισσότερο με το άν θέλουμε τα παιδιά μας να μορφώνονται και να έχουν μια εκπαίδευση ή αν απλώς θέλουμε τα σχολεία να βγάζουν εργάτες.

Πάντως στο Silicon Valley οι καλοπληρωμένοι managers του facebook, google, microsoft κτλπ διάβαζα οτι στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά tech-free schools που τα παιδιά γράφουν στον πίνακα και κάνουν μαθηματικά σε τετράδιο.

Τέλος να πώ οτι αυτή η αποβλάκωση με τα κινητά και τα παιδιά μόνο στο Ελλαδιστάν.

Επεξ/σία από mezzanine

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...