Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 15/3/2020 στις 8:44 ΠΜ, petros55 είπε

Καλημέρα,
πως μπορώ να δώσω internet σε 4 σπίτια σε απόσταση 600 μέτρα περίπου το ένα από το άλλο?
Ευχαριστώ

Ψάξε στο φόρουμ για "μεταφορά WiFi σε απόσταση..." και θα διαβάσεις πολλά διαφορετικά άρθρα για να δεις τι θα κάνεις. Επίσης εξαρχής βεβαιώσου ότι υπάρχει καθαρή οπτική επαφή μέσω σημείου Α και Β.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Realakias είπε

Ψάξε στο φόρουμ για "μεταφορά WiFi σε απόσταση..." και θα διαβάσεις πολλά διαφορετικά άρθρα για να δεις τι θα κάνεις. Επίσης εξαρχής βεβαιώσου ότι υπάρχει καθαρή οπτική επαφή μέσω σημείου Α και Β.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση 
ναι έχω κοιτάξει αλλά όλα λένε από το Α στο Β 
εγώ θέλω από το Α που είναι και η σύνδεση internet να δώσω στο Β,Γ,Δ (δεν υπάρχουν εμπόδια!)

Δημοσ.

Θα πας απο Α σε Β, απο Β σε Γ, απο Γ σε Δ για να έχεις τις λιγότερες κεραίες σε ένα σημείο. 

Αλλιώς μπορείς να δώσεις με 3 κεραίες απο Α στους Β,Γ,Δ 

Δημοσ.

κοιτωντας το γ σπιτι η κεραια αναμεταδοτης απο το α μπορει να εξυπηρετει και τα 3 σπιτια οποτε  με 4 κεραιες ubiquiti (λεω αυτη γιατι αυτη ξερω και εξυπηρετουμε τα τελευτα 5 χρονια) λυνουν το προβλημα αν η γωνια ειναι μεχρι 60 μοιρες (εννοω ο τριγωνο α β δ το παιρνω σαν ισοσκελες τριγωνο) αν ειναι μεγαλυτερη η γωνια θα χρειαστεις και αλλη στο σπιτι α).Υπαρχουν και αλλες αλλα δεν ξερω να πω γιατι δεν τις εχω χρησιμοποιησει.

τι αποσταση εχει το σπιτι δ με β??? ειναι μεγαλυτερη απο 600 ? μικροτερη ??

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostasbm είπε

κοιτωντας το γ σπιτι η κεραια αναμεταδοτης απο το α μπορει να εξυπηρετει και τα 3 σπιτια οποτε  με 4 κεραιες ubiquiti (λεω αυτη γιατι αυτη ξερω και εξυπηρετουμε τα τελευτα 5 χρονια) λυνουν το προβλημα αν η γωνια ειναι μεχρι 60 μοιρες (εννοω ο τριγωνο α β δ το παιρνω σαν ισοσκελες τριγωνο) αν ειναι μεγαλυτερη η γωνια θα χρειαστεις και αλλη στο σπιτι α).Υπαρχουν και αλλες αλλα δεν ξερω να πω γιατι δεν τις εχω χρησιμοποιησει.

τι αποσταση εχει το σπιτι δ με β??? ειναι μεγαλυτερη απο 600 ? μικροτερη ??

είναι περίπου 500 βάση του google map 
όταν λες 60 μοίρες? πως να γνωρίζω αν είναι 60 μοίρες?

Δημοσ.

εννοώ το τρίγωνο α β δ.  μετρώ τισ αποστάσεις Α-Β  αδ  και βδ και με βάση το τρίγωνο που δημιουργείται υπολογίζω τη γωνία που βλέπει το α σπίτι τα 2 ακραία σπιτια

αν είναι 500 μέτρα πχ η απόσταση μεταξύ β και δ και 500 το α από β και δ η γωνία είναι 60 μοίρες. όσο μεγαλώνει η απόσταση β με δ μεγαλώνει και η γωνία α

που σημαίνει ότι μάλλον θα χρειαστείς και δεύτερο αναμεταδότη στο σπίτι α για να έχεις και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα......

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, kostasbm είπε

εννοώ το τρίγωνο α β δ.  μετρώ τισ αποστάσεις Α-Β  αδ  και βδ και με βάση το τρίγωνο που δημιουργείται υπολογίζω τη γωνία που βλέπει το α σπίτι τα 2 ακραία σπιτια

αν είναι 500 μέτρα πχ η απόσταση μεταξύ β και δ και 500 το α από β και δ η γωνία είναι 60 μοίρες. όσο μεγαλώνει η απόσταση β με δ μεγαλώνει και η γωνία α

που σημαίνει ότι μάλλον θα χρειαστείς και δεύτερο αναμεταδότη στο σπίτι α για να έχεις και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα......

Ubiquiti LiteAP λέει πως είναι 120 μοίρες για να βάλω στο Α 

120-degree.jpg.7dc03fd7b9633407a5f356f37a415839.jpg

αλλά στα Β,Γ,Δ τι κεραίες πρέπει να βάλω?

Δημοσ.

εκπέμπει στους 5 ghz  αυτη ,   οποτε θα παρεις  αυτες https://www.ui.com/airmax/nanostation-ac/ που κανουν και αυτες ληψη εκπομπη στους 5

μπορείς να πάρεις τηλέφωνο και να ρωτήσεις για τις συγκεκριμένες  πχ CableWorks  

Δημοσ.

Αν του κατσει μεσα στις μοιρες που δε μας εχει πει ποσες ειναι, θα του παιξει καλα το airmax. Αλλιως θα πρεπει να βαλει και δευτερο.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, physvlog είπε

Αν του κατσει μεσα στις μοιρες που δε μας εχει πει ποσες ειναι, θα του παιξει καλα το airmax. Αλλιως θα πρεπει να βαλει και δευτερο.

πες μου πως μπορώ να υπολογίσω πόσες μοίρες είναι?

https://link.ui.com/# βρήκα και αυτό το εργαλείο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο το google maps με ενα μοιρογνωμονιο. Και αυτο το λινκ που βρηκες βοηθαει. Το ιδιο ειναι μεσες ακρες.

Επεξ/σία από physvlog

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...