Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, Στο λάπτοπ μου είχα έναν hdd, όπου είχα τα Windows, και πρόσφατα πρόσθεσα έναν ssd, όπου τα μετέφερα. Έχω κρατήσει πλήρες Back up αλλού. Αυτή τη στιγμή στον hdd έχω κάνει διαμόρφωση, αλλά στη Διαχείρηση Δίσκων μου δείχνει το εξής: Δίσκος 0 είναι ο ssd. Δίσκος 1 είναι ο hdd. Τα partitions του Δίσκου 1 είναι: 500MB: Διαμέρισμα Συστήματος EFI 918,20GB: Πρωτεύον Διαμέρισμα 863MB: Διαμέρισμα Αποκατάστασης 11,85GB: Διαμέρισμα Αποκατάστασης Οι ερωτήσεις μου είναι η εξής: Τα partitions του Δίσκου 1, πέραν του πρωτεύοντος: Τι είναι; Μου είναι πλέον απαραίτητα, αφού ο δίσκος δεν έχει Windows; Αν όχι, πώς τα διαγράφω και τα συγχωνεύω με το πρωτεύον (η Διαχείρηση Δίσκων δε με αφήνει) Ο Δίσκος 2 θα έπρεπε να έχει κι αυτός κάποια τέτοια partitions; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2020 από Ηλεκτροσόκ
hp8 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, Ηλεκτροσόκ είπε Αν όχι, πώς τα διαγράφω και τα συγχωνεύω με το πρωτεύον (η Διαχείρηση Δίσκων δε με αφήνει) δεξί κλικ ένα ένα από δεξια προς τα αριστερά και διαγραφη Ενδεχομένως να χρειαστεί και επέκταση τόμου
Xristaras12 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Πως έγινε η μεταφορά; κλωνο τον δίσκο η μεταφορά του διαμερίσματος; το λέω γιατί στον ssd δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο διαμέρισμα αποκατάστασης η κάτι άλλο αντίστοιχο που σημαίνει ότι αυτά έχουν μείνει στον SSD. Αν τα σβήσεις δεν θα εκκινεί το λειτουργικό σου (που κατάλαβα είναι πλέον στον SSD) Ενας εκκινίσιμος δίσκος θα πρέπει να είναι κάπως έτσι (είναι απο το δικό μου σύστημα, με το λειτουργικό στον SSD) Μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνος σου, σβήσε το σύστημα και αφαίρεσε (αν εχεις τις γνώσεις κλπ) τον μηχανικό δίσκο, λογικά το σύστημα δεν θα εκκινεί.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 57 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε Πως έγινε η μεταφορά; κλωνο τον δίσκο η μεταφορά του διαμερίσματος; το λέω γιατί στον ssd δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο διαμέρισμα αποκατάστασης η κάτι άλλο αντίστοιχο που σημαίνει ότι αυτά έχουν μείνει στον SSD. Αν τα σβήσεις δεν θα εκκινεί το λειτουργικό σου (που κατάλαβα είναι πλέον στον SSD) Ενας εκκινίσιμος δίσκος θα πρέπει να είναι κάπως έτσι (είναι απο το δικό μου σύστημα, με το λειτουργικό στον SSD) Μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνος σου, σβήσε το σύστημα και αφαίρεσε (αν εχεις τις γνώσεις κλπ) τον μηχανικό δίσκο, λογικά το σύστημα δεν θα εκκινεί. Έχεις δίκιο!!! Αφαίρεσα τον HDD και δεν ξεκινούσε. Γαμώτο και μόλις το έστησα... Στην ουσία αυτό που έκανα ήταν να συνδέσω τον SSD και να του εγκαταστήσω τα windows 10 με τον γνωστό τρόπο (ISO σε USB κλπ). Όταν με ρώτησε ο οδηγός που να εγκατασταθούν, επέλεξα τον SSD. 2 μέρες μετά έκανα τη διαμόρφωση στον HDD. Απ' ότι καταλαβαίνω έγινε βλακεία. Ερώτηση1: Σε εσένα γιατί ο δίσκος του λειτουργικού έχει το πρωτεύον διαμέρισμα και 3 διαμερίσματα αποκατάστασης, ενώ σε εμένα είχε το πρωτεύον διαμέρισμα, 1 διαμέρισμα συστήματος EFI και 2 διαμερίσματα αποκατάστασης; Ερώτηση2: Μπορώ απλά να μεταφέρω αυτά τα διαμερίσματα στον SSD ή θα τραβήξω πάλι το ζόρι του format;
Xristaras12 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Κάποιο απο τα διαμερίσματα που έχουν μείνει στον μηχανικό λογικά ήταν απο την προηγούμενη εγκατάσταση. Ο σωστότερος τρόπος είναι να βγάζεις όλους τους δίσκους και να αφήνεις μονο αυτόν που θες να περαστεί το λειτουργικό ώστε να γλυτώνεις απο τέτοια προβλήματα. Δεν ξέρω αν αφήσεις μόνο τον SSD και ξεκινήσεις απο το usb με το λειτουργικό και κάνεις επιδιόρθωση εκκίνησης θα βοηθήσει. Δεν ξέρω αν μετακινηθούν αυτά τα διαμερίσματα στον ssd φτιάξει το πρόβλημα. Πάρε ενα μπακαπ σε περίπτωση που γίνει πατάτα, και δοκίμασε με κάποιο πρόγραμμα partitioning (πχ aomei partition assistant)να κάνεις αντιγραφή τα διαμερίσματα αυτά στον SSD(με τον αντίστοιχο χώρο κλπ) επειτα βγάλε τον μηχανικό και δες αν ξεκινάει το σύστημα.
hp8 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 22 λεπτά πριν, Ηλεκτροσόκ είπε Μπορώ απλά να μεταφέρω αυτά τα διαμερίσματα στον SSD ή θα τραβήξω πάλι το ζόρι του format; δοκίμασε εδω https://www.pcsteps.gr/1291-επιδιόρθωση-windows-7-8-10-χωρίς-format/#_Windows_10-2 αποκατασταση windows 10 που δεν εκκινούν
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Αποσύνδεσα τον hdd και έκανα εκ νέου εγκατάσταση στον ssd. Στο σημείο που επιλέγω το partition που θέλω να χρησιμοποιήσω, διέγραψα όλα τα προϋπάρχοντα partitions και επέλεξα τον μη εκχωρημένο χώρο που έμεινε (διάβασα κάπου εδώ μέσα ότι έτσι ενδείκνυται). Ολοκλήρωσα την εγκατάσταση και πλέον η Διαχείριση Δίσκων βγάζει αυτό: Πείτε ρε παιδιά, είμαι οκ; Γιατί θα τρελαθώ σμρ....
hp8 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 32 λεπτά πριν, Ηλεκτροσόκ είπε Πείτε ρε παιδιά, είμαι οκ; αφού εφτασες μέχρι εκεί βάλτο να κάνει και update
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, hp8 είπε αφού εφτασες μέχρι εκεί βάλτο να κάνει και update Το εχω βαλει ηδη. Αυτο προκειται να αλλαξει κατι στα partitions?
hp8 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, Ηλεκτροσόκ είπε Το εχω βαλει ηδη. Αυτο προκειται να αλλαξει κατι στα partitions? οχι Οταν τελειώσει τα update να ρυθμίσεις τον ssd δίσκο να μην κάνει ανασηγκροτηση
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, hp8 είπε οχι Οταν τελειώσει τα update να ρυθμίσεις τον ssd δίσκο να μην κάνει ανασηγκροτηση 1. Που θα βοηθήσει 2. Απο τις ιδιοτητες του δισκου γινεται αυτο;
hp8 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, Ηλεκτροσόκ είπε Απο τις ιδιοτητες του δισκου γινεται αυτο; ναι https://www.pcsteps.gr/39624-ρυθμίσεις-ssd-windows-μύθοι-και-αλήθειες/
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Thanks για το τιπ! Τα διαμερίσματατου δισκου ομως δε μου ειπες. Ειναι οκ; Γιατι διαφερουν απο τον Xristaras12
hp8 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 13 λεπτά πριν, Ηλεκτροσόκ είπε Γιατι διαφερουν απο τον Xristaras12 για να είναι ο νέος πιο ωραίος και ο παλιός να είναι αλλιώς
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Σας ευχαριστώ και τους δύο για τη βοήθεια!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα