Helionar Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Καλησπερα σε όλους, Θέλω να αναφέρω ενα σχετικα περίεργο σκηνικό που συνέβη σημερα το απογευμα στην περιοχή μου, κυρίως για να δω αν εχει τυχει και σε κάποιον άλλο. Σημερα το απογευμα λοιπον, κατα τις 18:30, εσκασε μυτη στην πολυκατοικία ενας τυπάς και άρχισε κλασικά να χτυπάει μαζικά τα κουδουνια για να του ανοιξουν. Ψιλιασμένος για την φάση και για να δειξω οτι υπαρχει καποιος στο διαμέρισμα, απαντάω το θυροτηλεφωνο ρωτώντας ποιος και τι. Η απάντηση του είναι "ειμαι από την ΔΕΗ και έχω έρθει γιατι προκειται να εφαρμοστεί μειωση σε ορισμένα (ή σε όλα δεν θυμαμαι ακριβώς) ρολόγια". Βλέποντας την καραμπινάτη ψευτιά, δεν του ανοίγω και τον διώχνω αλλά μετά απο 2 λεπτά κλασικά κάποιος παππούς ή ανεύθυνος ανοιγει την πόρτα χωρις να ρωτήσει τιποτα και ο τύπος μπαίνει. Τον ακούω να έχει παει σε τουλάχιστον 2-3 ορόφους, και μόλις φτάνει στον δικό μου τσεκάρω απο το ματάκι για να δω τι παίζει. Ειναι μόνος και έχει στο χέρι μόνο χαρτιά σαν αυτά που χρησιμοποιουν στα γκάλοπ, πάει πορτα πορτα χτυπόντας και μιλώντας για να ανοιξουν και φαίνεται να καταγράφει κατι στα διαμερισματα που δεν του ανοίγουν. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν ειδα να του ανοιγει κανένας οπότε δεν ξέρω τι θα επακολουθούσε και τι θα ζητούσε να κάνει. Κατόπιν, τον παρακολούθησα μεχρι να αλλάξει δρόμο απο το μπαλκόνι και ενημέρωσα σχετικά το 100. Το παραπάνω αποσκοπεί κυρίως σε ενημέρωση αν και εφόσον συμβεί σε κάποιον. Το ερωτημα μου ειναι αν εχει ηδη συμβεί σε καποιον απο εσάς και ξέρει αν προκειται περί απάτης / παρακολούθησης ή ειναι οντως καποια εταιρια που έχει βάλει η ΔΕΗ (αν και δεν μπορω να φανταστω τι θα "πλασαρε" και πως ειναι δυνατον να δουλευει πορτα-πορτα στις 18:30 ήμερα Παρασκευή) Αυτά τα ολίγα και με συγχωρείται για το μακροσκελές κείμενο.
italos17 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Καλώς έπραξες για το 100, στη θέση σου θα ενημέρωνα το διαχειριστή της πολυκατοικίας αν υπάρχει, θα τύπωνα μια ανακοίνωση για ενημέρωση των ενοίκων κ για να δει κ ο παππούς τη μλκια που έκανε κ καλό θα ήταν να ενημέρωνες κ τον αξιωματικό υπηρεσίας στο τμήμα της περιοχής σου. Μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο. 18.30 ΔΕΗ στα σπίτια ανήκουστο.
Βασίλης_29 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Είναι εντελως μούφα αν σου είπε ότι είναι από την ΔΕΗ, για μένα ίσως έπρεπε να άνοιγες και να του ζητήσεις τον λόγο για να φοβηθεί, τώρα λες ότι κάτι σημείωνε σε χαρτιά. Καλου κακού αν μπορείς ενημέρωσε τους γείτονες.
italos17 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Είναι εντελως μούφα αν σου είπε ότι είναι από την ΔΕΗ, για μένα ίσως έπρεπε να άνοιγες και να του ζητήσεις τον λόγο για να φοβηθεί, τώρα λες ότι κάτι σημείωνε σε χαρτιά. Καλου κακού αν μπορείς ενημέρωσε τους γείτονες. Ορθώς ΔΕΝ άνοιξε. Κ γενικά δεν ανοίγουμε ούτε για να διώξουμε ούτε για να φοβηθούν, δεν ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε. 1
takoulou Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 5 ώρες πριν, Helionar είπε Καλησπερα σε όλους, Θέλω να αναφέρω ενα σχετικα περίεργο σκηνικό που συνέβη σημερα το απογευμα στην περιοχή μου, κυρίως για να δω αν εχει τυχει και σε κάποιον άλλο. Σημερα το απογευμα λοιπον, κατα τις 18:30, εσκασε μυτη στην πολυκατοικία ενας τυπάς και άρχισε κλασικά να χτυπάει μαζικά τα κουδουνια για να του ανοιξουν. Ψιλιασμένος για την φάση και για να δειξω οτι υπαρχει καποιος στο διαμέρισμα, απαντάω το θυροτηλεφωνο ρωτώντας ποιος και τι. Η απάντηση του είναι "ειμαι από την ΔΕΗ και έχω έρθει γιατι προκειται να εφαρμοστεί μειωση σε ορισμένα (ή σε όλα δεν θυμαμαι ακριβώς) ρολόγια". Βλέποντας την καραμπινάτη ψευτιά, δεν του ανοίγω και τον διώχνω αλλά μετά απο 2 λεπτά κλασικά κάποιος παππούς ή ανεύθυνος ανοιγει την πόρτα χωρις να ρωτήσει τιποτα και ο τύπος μπαίνει. Τον ακούω να έχει παει σε τουλάχιστον 2-3 ορόφους, και μόλις φτάνει στον δικό μου τσεκάρω απο το ματάκι για να δω τι παίζει. Ειναι μόνος και έχει στο χέρι μόνο χαρτιά σαν αυτά που χρησιμοποιουν στα γκάλοπ, πάει πορτα πορτα χτυπόντας και μιλώντας για να ανοιξουν και φαίνεται να καταγράφει κατι στα διαμερισματα που δεν του ανοίγουν. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν ειδα να του ανοιγει κανένας οπότε δεν ξέρω τι θα επακολουθούσε και τι θα ζητούσε να κάνει. Κατόπιν, τον παρακολούθησα μεχρι να αλλάξει δρόμο απο το μπαλκόνι και ενημέρωσα σχετικά το 100. Το παραπάνω αποσκοπεί κυρίως σε ενημέρωση αν και εφόσον συμβεί σε κάποιον. Το ερωτημα μου ειναι αν εχει ηδη συμβεί σε καποιον απο εσάς και ξέρει αν προκειται περί απάτης / παρακολούθησης ή ειναι οντως καποια εταιρια που έχει βάλει η ΔΕΗ (αν και δεν μπορω να φανταστω τι θα "πλασαρε" και πως ειναι δυνατον να δουλευει πορτα-πορτα στις 18:30 ήμερα Παρασκευή) Αυτά τα ολίγα και με συγχωρείται για το μακροσκελές κείμενο. Καλημέρα..Δεν είναι πλασιέ από την ΔΕΗ.... Είναι από κάποιον πάροχο πωλητής..Λέει ότι είναι από μια άλλη ΔΕΗ πιο οικονομική για πάρει πελάτες... 1 1
fingolfingr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 6 ώρες πριν, takoulou είπε Καλημέρα..Δεν είναι πλασιέ από την ΔΕΗ.... Είναι από κάποιον πάροχο πωλητής..Λέει ότι είναι από μια άλλη ΔΕΗ πιο οικονομική για πάρει πελάτες... Αυτό ακριβώς. Καλα εκανες και πηρες το 100 για να είσαι καλυμμενος, αλλα το πιθανότερο είναι να ήταν απλά ένας πωλητής. Παρόμοιους εχουμε δεί και από παρόχους τηλεφωνίας που λενε ότι είναι από ΟΤΕ. Αυτό που σημείωνε στα χαρτιά του, ήταν ποια διαμερίσματα ανοιξαν και ποια όχι ώστε την επόμενη φορα που θα περάσει καποιος από το γραφείο του για follow up να χτυπήσει μόνο εκεί.
Helionar Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Ευχαριστώ πολύ παιδια για τις απαντήσεις. Τοσα χρόνια στην Αθήνα πρώτη φορά μου έτυχε γιαυτό και η δημοσίευση. Ενημέρωσα σημερα και τον διαχειριστή για την όλη ιστορια για να έχει το νου του (ειναι και αστυνομικός) Εμφανισιακά φαινόταν ακίνδυνος αλλά στις εποχες που ζουμε ποτε δεν ξέρεις τι σε περιμένει στη γωνία. Καλο ΣΚ σε όλους!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα