Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Ζω με άλλα δύο συγγενικά άτομα σε πατρική κατοικία τα οποία δεν έχουν εισόδημα αλλά κάνουν τεράστια έξοδα όσον αφορά το τηλέφωνο. Το τηλέφωνο είναι στο όνομα τους (ευτυχώς), στην αρχή κανονίσαμε να βάλουμε fiber 50άρα για κανά 30-40άρι το μήνα αλλά μετά χωρίς να το ξέρω πήγαν και βάλανε και κινητό και κάποιο άλλο πακέτο ίντερνετ (mobile νομίζω). Ο λογαριασμός τώρα χτυπάει 80άρια και ο τελευταίος ήρθε 200Ε!!! Στην αρχή με βοηθούσανε οπότε το αγνόησα αλλά τώρα χάσανε τη δουλειά τους και επίσης οι λογαριασμοί έχουν φύγει εκτός ορίων. Δεν έχουν δείξει καμία μεταμέλεια για τα υπέρογκα ποσά που φέρανε λόγω των άπειρων κλήσεων που κάνανε, μάλιστα δεν θέλουν καν να φύγουμε από αυτόν τον πάροχο και να πάμε σε άλλον που να είναι στο ονομά μου και το ποσό να είναι ελεγχόμενο κάθε μήνα με νέους κανόνες. Δεν είναι δικό μου το σπίτι (βέβαια ούτε δικό τους) οπότε δε μπορώ με το έτσι θέλω να επιβάλω τη θέληση μου ωστόσο μπορώ αν γίνεται να παώ μόνος μου σε άλλο πάροχο και να αφήσω αυτούς στον παλιό. Υπάρχει η δυνατότητα να το κάνω αυτό? Να βάλω ίντερνετ και τηλέφωνο που να είναι αποκλειστικά δικά μου ενώ ταυτόχρονα στο ίδιο σπίτι θα υπάρχει και άλλος πάροχος που αφορά τα υπόλοιπα μέλη του σπιτιού
Haldol Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 5 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Υπάρχει η δυνατότητα να το κάνω αυτό? Να βάλω ίντερνετ και τηλέφωνο που να είναι αποκλειστικά δικά μου ενώ ταυτόχρονα στο ίδιο σπίτι θα υπάρχει και άλλος πάροχος που αφορά τα υπόλοιπα μέλη του σπιτιού Μόνο αν υπάρχει ήδη άλλη γραμμή (ανεξάρτητος βρόγχος). Εάν "μοιράζεστε" την ίδια γραμμή, το ξεχνάς. Πρέπει να περαστεί νέα γραμμή στο κτήριο όπου το κόστος και η διαδικασία, συνήθως είναι αποτρεπτικά. Εάν από έξω (απ' το ΚΑΦΑΟ) έρχονται 2 γραμμές, αφήνεις τη μία σε αυτούς και παίρνεις τη 2η δική σου (δικό σου νούμερο δηλαδή).
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, Haldol είπε Εάν από έξω (απ' το ΚΑΦΑΟ) έρχονται 2 γραμμές, αφήνεις τη μία σε αυτούς και παίρνεις τη 2η δική σου (δικό σου νούμερο δηλαδή). Αυτό το ΚΑΦΑΟ που το βρίσκω? Πάντως στο σπίτι όλες οι μπρίζες τηλεφώνου συνδέεονται με το ίδιο τηλέφωνο, δε ξέρω αν αυτό λέει κάτι. Σκεφτόμουν και τη λύση του mobile internet αλλά δε ξέρω αν μπορώ να πετύχω έτσι μία καλή ταχύτητα στο επίπεδο της fiber και πιο θα ήταν το κόστος.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, aizensama24 είπε Ζω με άλλα δύο συγγενικά άτομα σε πατρική κατοικία τα οποία δεν έχουν εισόδημα αλλά κάνουν τεράστια έξοδα όσον αφορά το τηλέφωνο. Το τηλέφωνο είναι στο όνομα τους (ευτυχώς), στην αρχή κανονίσαμε να βάλουμε fiber 50άρα για κανά 30-40άρι το μήνα αλλά μετά χωρίς να το ξέρω πήγαν και βάλανε και κινητό και κάποιο άλλο πακέτο ίντερνετ (mobile νομίζω). Ο λογαριασμός τώρα χτυπάει 80άρια και ο τελευταίος ήρθε 200Ε!!! Στην αρχή με βοηθούσανε οπότε το αγνόησα αλλά τώρα χάσανε τη δουλειά τους και επίσης οι λογαριασμοί έχουν φύγει εκτός ορίων. Δεν έχουν δείξει καμία μεταμέλεια για τα υπέρογκα ποσά που φέρανε λόγω των άπειρων κλήσεων που κάνανε, μάλιστα δεν θέλουν καν να φύγουμε από αυτόν τον πάροχο και να πάμε σε άλλον που να είναι στο ονομά μου και το ποσό να είναι ελεγχόμενο κάθε μήνα με νέους κανόνες. Δεν είναι δικό μου το σπίτι (βέβαια ούτε δικό τους) οπότε δε μπορώ με το έτσι θέλω να επιβάλω τη θέληση μου ωστόσο μπορώ αν γίνεται να παώ μόνος μου σε άλλο πάροχο και να αφήσω αυτούς στον παλιό. Υπάρχει η δυνατότητα να το κάνω αυτό? Να βάλω ίντερνετ και τηλέφωνο που να είναι αποκλειστικά δικά μου ενώ ταυτόχρονα στο ίδιο σπίτι θα υπάρχει και άλλος πάροχος που αφορά τα υπόλοιπα μέλη του σπιτιού ή πολυ απλα το αφηνεις απληρωτο, το κοβουν και τους κυνηγανε και μετα με την ησυχια σου βαζεις οτι γουσταρεις για παρτη σου. τους λες να πληρωνουν τα μισα + αυτα που σου χρωστανε αμα θελουν το κωδικο του ιντερνετ. δε καταλαβαινω γιατι σκας καν, δεν ενδιαφερονται αυτοι γιατι να ενδιαφερθεις εσυ? ποσο μαλλον οταν σ εχουν βρει μακακα και σε γλεντανε Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε ή πολυ απλα το αφηνεις απληρωτο, το κοβουν και τους κυνηγανε και μετα με την ησυχια σου βαζεις οτι γουσταρεις για παρτη σου. τους λες να πληρωνουν τα μισα + αυτα που σου χρωστανε αμα θελουν το κωδικο του ιντερνετ. δε καταλαβαινω γιατι σκας καν, δεν ενδιαφερονται αυτοι γιατι να ενδιαφερθεις εσυ? ποσο μαλλον οταν σ εχουν βρει μακακα και σε γλεντανε Και αυτό είναι μία λύση, μπορεί να γίνει το δικό μου όταν πλέον δεν θα έχουν ίντερνετ αλλά υπάρχουν πράγματα που με φοβίζουν όπως για παράδειγμα ότι πάλι μπορεί να παίρνουν τηλέφωνα σε κινητά χωρίς κανένα μέτρο, δεν είναι ελεγχόμενα άτομα. Οι κλήσεις τηλεφώνου δημιουργούν αυτά τα έξοδα. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι το cosmote 4g wifi, ;λέει πιάνει πολύ υψηλές ταχύτητες εώς και 50mbps, αξίζει λέτε? παίζω πολύ διαδυκτιακά παιχνίδια και δεν έχω πολύ περιθώριο για προβλήματα με αυτά. Μόνο ρέυμα απαιτεί, τίποτα άλλο, μάλιστα δε σε κουράζει με εγκαταστάσεις και άλλα τέτοια κάτι που το κάνει πολύ βολικό αν αλλάξεις κατοικία. Έτσι και αλλιώς μοιράζομαι το ίντερνετ οπότε κάποια ταχύτητα τη χάνω, με αυτό δεν θα το μοιράζομαι. Το σταθερό δε το χρειάζομαι καν και κανείς δε το ζητάει έτσι και αλλιώς, Σπάνια παίρνω τηλέφωνα αλλά αν το κάνω μπορούν να είναι μέσω κινητού. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2020 από aizensama24
zx1234r Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 17 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Και αυτό είναι μία λύση, μπορεί να γίνει το δικό μου όταν πλέον δεν θα έχουν ίντερνετ αλλά υπάρχουν πράγματα που με φοβίζουν όπως για παράδειγμα ότι πάλι μπορεί να παίρνουν τηλέφωνα σε κινητά χωρίς κανένα μέτρο, δεν είναι ελεγχόμενα άτομα. Οι κλήσεις τηλεφώνου δημιουργούν αυτά τα έξοδα. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι το cosmote 4g wifi, ;λέει πιάνει πολύ υψηλές ταχύτητες εώς και 50mbps, αξίζει λέτε? παίζω πολύ διαδυκτιακά παιχνίδια και δεν έχω πολύ περιθώριο για προβλήματα με αυτά. Μόνο ρέυμα απαιτεί, τίποτα άλλο, μάλιστα δε σε κουράζει με εγκαταστάσεις και άλλα τέτοια κάτι που το κάνει πολύ βολικό αν αλλάξεις κατοικία. Έτσι και αλλιώς μοιράζομαι το ίντερνετ οπότε κάποια ταχύτητα τη χάνω, με αυτό δεν θα το μοιράζομαι. Το σταθερό δε το χρειάζομαι καν και κανείς δε το ζητάει έτσι και αλλιώς, Σπάνια παίρνω τηλέφωνα αλλά αν το κάνω μπορούν να είναι μέσω κινητού. Αν έχεις ογκοχρέωση, με ένα παιχνίδι θα σου φάει πολλά gb.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 19 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Και αυτό είναι μία λύση, μπορεί να γίνει το δικό μου όταν πλέον δεν θα έχουν ίντερνετ αλλά υπάρχουν πράγματα που με φοβίζουν όπως για παράδειγμα ότι πάλι μπορεί να παίρνουν τηλέφωνα σε κινητά χωρίς κανένα μέτρο, δεν είναι ελεγχόμενα άτομα. Οι κλήσεις τηλεφώνου δημιουργούν αυτά τα έξοδα. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι το cosmote 4g wifi, ;λέει πιάνει πολύ υψηλές ταχύτητες εώς και 50mbps, αξίζει λέτε? παίζω πολύ διαδυκτιακά παιχνίδια και δεν έχω πολύ περιθώριο για προβλήματα με αυτά. Μόνο ρέυμα απαιτεί, τίποτα άλλο, μάλιστα δε σε κουράζει με εγκαταστάσεις και άλλα τέτοια κάτι που το κάνει πολύ βολικό αν αλλάξεις κατοικία. Έτσι και αλλιώς μοιράζομαι το ίντερνετ οπότε κάποια ταχύτητα τη χάνω, με αυτό δεν θα το μοιράζομαι. Το σταθερό δε το χρειάζομαι καν και κανείς δε το ζητάει έτσι και αλλιώς, Σπάνια παίρνω τηλέφωνα αλλά αν το κάνω μπορούν να είναι μέσω κινητού. δε θα προτεινα κινητο ιντερνετ λογο των χρεωσεων.. αν απο τη περιοχη σου περναει inalan μπορεις να βαλεις ιντερνετ χωρις σταθερο
corsair04 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, aizensama24 είπε Και αυτό είναι μία λύση, μπορεί να γίνει το δικό μου όταν πλέον δεν θα έχουν ίντερνετ αλλά υπάρχουν πράγματα που με φοβίζουν όπως για παράδειγμα ότι πάλι μπορεί να παίρνουν τηλέφωνα σε κινητά χωρίς κανένα μέτρο, δεν είναι ελεγχόμενα άτομα. Οι κλήσεις τηλεφώνου δημιουργούν αυτά τα έξοδα. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι το cosmote 4g wifi, ;λέει πιάνει πολύ υψηλές ταχύτητες εώς και 50mbps, αξίζει λέτε? παίζω πολύ διαδυκτιακά παιχνίδια και δεν έχω πολύ περιθώριο για προβλήματα με αυτά. Μόνο ρέυμα απαιτεί, τίποτα άλλο, μάλιστα δε σε κουράζει με εγκαταστάσεις και άλλα τέτοια κάτι που το κάνει πολύ βολικό αν αλλάξεις κατοικία. Έτσι και αλλιώς μοιράζομαι το ίντερνετ οπότε κάποια ταχύτητα τη χάνω, με αυτό δεν θα το μοιράζομαι. Το σταθερό δε το χρειάζομαι καν και κανείς δε το ζητάει έτσι και αλλιώς, Σπάνια παίρνω τηλέφωνα αλλά αν το κάνω μπορούν να είναι μέσω κινητού. μπορείς να ορίσεις όριο στο λογαριασμό σου χρηματικό...
DanielRGr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 22 ώρες πριν, zx1234r είπε Αν έχεις ογκοχρέωση, με ένα παιχνίδι θα σου φάει πολλά gb. Μονο στα update. Ενα online game κατα μεσο ορο "τρωει" γυρω στα ~35mb (π.χ League of Legends, 1 round)
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Είμαι μπερδεμένος. Η υπάλληλος μου λέει ότι για να έχω πρόσβαση στο cosmote wifi πρέπει να έχω βάλει ίντερνετ με σταθερή γραμμή αλλιώς οι μόνες μου εναλλακτικές είναι κάτι προγράμματα για mobile internet. Μετά όμως όταν τη ρωτάω για το 4G μου λέει ότι με αυτό το router μπορώ να έχω wifi internet χωρίς να έχω σταθερή γραμμή αλλά μόλις τελειώσουν τα gb πρέπει να επιλέξω πακέτο. Εγώ κάνω πολύ serfing και παίζω WoW με 5 clients + apps ανοιχτά. Αυτό το κάνω σχεδόν όλη μέρα. Πόσο προβλέπεται να πληρώσω το μήνα με το 4G router? Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2020 από aizensama24
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν είναι κακό τελικά το 4G internet, μονο με παιχνίδια, εφαρμογές και ιστοσελίδες μου έτρωγε 1-1μιση GB τη μέρα έχοντας το όλη τη μέρα ανοιχτό εκτός από τις ώρες που κοιμάμε. Μόνο όταν κατεβάζεις τρώει κάτι παραπάνω, επίσης το Youtube τρώει περισσότερο. Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2020 από aizensama24
cazanova Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, aizensama24 είπε Δεν είναι κακό τελικά το 4G internet, μονο με παιχνίδια, εφαρμογές και ιστοσελίδες μου έτρωγε 1-1μιση GB τη μέρα έχοντας το όλη τη μέρα ανοιχτό εκτός από τις ώρες που κοιμάμε. Μόνο όταν κατεβάζεις τρώει κάτι παραπάνω, επίσης το Youtube τρώει περισσότερο. Εταιρίες ανεξάρτητες από τον ΟΤΕ που προσφέρουν fiber υπηρεσίες βλέπε Inalan , Hcn στην Θεσσαλονίκη και αντίστοιχες στην Αθήνα που δεν γνωρίζω τις επωνυμίες μπορούν να σου "βάλουν" Ίντερνετ στο σπίτι χωρίς να χρειάζεσαι τηλεφωνική γραμμή στο όνομα σου . Δες αν υπάρχει διαθεσιμότητα στην περιοχή σου και βρες μια πιο μόνιμη κατ’εμε λύση . επισης από όσο ξέρω το cosmote WiFi είναι μια υπηρεσία που προσφέρει η cosmote με την οποία όλα της τα router έχουν ένα 2ο δίκτυο WiFi με όνομα “cosmote WiFi" και μοιράζονται ένα κομμάτι της σύνδεσης του κάθε πελάτη με άλλους πελάτες της . Αν είσαι συνδρομητής τότε έχεις δωρεάν πρόσβαση όπου υπάρχει διαθέσιμο το συγκεκριμένο WiFi , διαφορετικά μπορείς πάλι να συνδεθείς αλλά πρέπει να αγοράσεις κάποιο πακέτο δεδομένων Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2020 από cazanova
mitsus Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δεν ξέρω αν αυτά τα άτομα έχουνε προσβαση στον δικό σου χώρο. Άσε να κοπεί η γραμμή και κανε μια αίτηση στο όνομα σου με VOIP τηλεφωνία. Έτσι δεν θα λειτουργούνε οι τηλεφωνικές συσκευές παρά μόνο αν κουμπώσουνε πάνω στο ρουτερ σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα