Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση 2ης γραμμής τηλεφώνου

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά,τελευταία έχω ένα σοβαρό θέμα με το Internet μου και τον πάροχο μου (Nova) καθώς είχα 50mbps γραμμή και συνεχίζω να έχω (και να τα πιάνω) έχω φτάσει σε σημείο απόγνωσης λόγω των MS.
Απερίγραπτα κακό MS τον τελευταίο καιρό και ακόμα πιο απερίγραπτα κακή η εξυπηρέτηση της Nova.
Συνδέομαι στον υπολογιστή μου που βρίσκεται στο δωμάτιο μέσω Powerline με το Router που βρίσκεται στο σαλόνι.
Σκέφτομαι αν μπορώ να βάλω κάπως 2η γραμμή τηλεφώνου για να φέρω το ρούτερ στο δωμάτιό μου και να μείνει απλά το σταθερό στο σαλόνι στην υπάρχουσα γραμμή.
Είναι εφικτό να μπει μία πρίζα τηλεφώνου κάπως στο δωμάτιο?? Κοστίζει? 
Επίσης αν για δοκιμή τραβήξω από τη πρίζα του τηλεφώνου καλώδιο τηλεφώνου (μικρό rj δηλαδή) μέχρι το δωμάτιο θα έχω απώλειες σοβαρές?Για να κάνω έλεγχο τι μπορεί να μου φταίει κυρίως θέλω να το δοκιμάσω αυτό.

Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους ασχοληθούν!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Τι είναι το κακό MS; Πρώτη φορά το ακούω.

2) Για οποιοδήποτε τεστ γραμμής κτλ βάζεις το router στην κεντρική τηλεφωνική μπρίζα του σπιτιού, ξηλώνεις όλες τις άλλες συσκευές (τηλέφωνα, fax, τηλεφωνητές, συναγερμούς, κτλ) από όλες τις άλλες μπρίζες και βλέπεις πως συμπεριφέρεται η γραμμή. Πάντα συνδεδεμένος με ethernet καλώδιο στο router, ούτε powerlines, ούτε wifi.

3) Όταν λες δεύτερη γραμμή τηλεφώνου αυτός που διαβάζει καταλαβαίνει δεύτερη γραμμή, ξεχωριστή. Δηλαδή με νέο νούμερο, νέο πάγιο, νέο ISP. Αυτό εννοείς ή να τραβήξεις προέκταση της υπάρχουσας γραμμής στο δωμάτιό σου; Γιατί είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα αυτά.

4) Υπάρχουν και αυτοκόλλητα μπριζάκια για να μην τρυπάς εσωτερικούς τοίχους. Τραβάς εξωτερικό καλώδιο, το περνάς από τον εξωτερικό τοίχο και το ρίχνεις στο μπριζάκι.

5) Όπως είπαμε και παραπάνω, έλεγχος με 20 μέτρα rj11 καλώδιο πριν το router δεν είναι σωστός έλεγχος. Χίλιες φορές να πάρεις ένα 20μετρο rj45 να τραβήξεις από το router στο pc σου. Και βασικά αυτή θα ήταν η λύση στο πρόβλημά σου εξαρχής.

• Like 2

10 λεπτά πριν, helicoid είπε

1) Τι είναι το κακό MS; Πρώτη φορά το ακούω.

2) Για οποιοδήποτε τεστ γραμμής κτλ βάζεις το router στην κεντρική τηλεφωνική μπρίζα του σπιτιού, ξηλώνεις όλες τις άλλες συσκευές (τηλέφωνα, fax, τηλεφωνητές, συναγερμούς, κτλ) από όλες τις άλλες μπρίζες και βλέπεις πως συμπεριφέρεται η γραμμή. Πάντα συνδεδεμένος με ethernet καλώδιο στο router, ούτε powerlines, ούτε wifi.

3) Όταν λες δεύτερη γραμμή τηλεφώνου αυτός που διαβάζει καταλαβαίνει δεύτερη γραμμή, ξεχωριστή. Δηλαδή με νέο νούμερο, νέο πάγιο, νέο ISP. Αυτό εννοείς ή να τραβήξεις προέκταση της υπάρχουσας γραμμής στο δωμάτιό σου; Γιατί είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα αυτά.

4) Υπάρχουν και αυτοκόλλητα μπριζάκια για να μην τρυπάς εσωτερικούς τοίχους. Τραβάς εξωτερικό καλώδιο, το περνάς από τον εξωτερικό τοίχο και το ρίχνεις στο μπριζάκι.

5) Όπως είπαμε και παραπάνω, έλεγχος με 20 μέτρα rj11 καλώδιο πριν το router δεν είναι σωστός έλεγχος. Χίλιες φορές να πάρεις ένα 20μετρο rj45 να τραβήξεις από το router στο pc σου. Και βασικά αυτή θα ήταν η λύση στο πρόβλημά σου εξαρχής.

Καλησπέρα φίλε μου ναι όντως πολύ κακή προσέγγιση έδωσα.Τα παίρνω με τη σειρά.
1)Μιλάω για Ping ingame το οποίο σε παιχνίδια όπως League of Legends,CSGO,Dota,CoD Warzone τελευταία παίζει στα 80-110ms ενώ παλιώτερα στο League έπαιζα με 30-50ms.
2)Έκανα τώρα ένα τεστ με καλώδιο τηλεφώνου έφερα το ρούτερ στο δωμάτιο και έχω -20ms απότι πριν (lan σύνδεση στο pc με κλειστό Wifi)
3)Ναι εννοώ επέκταση υπάρχουσας στο δωμάτιό μου.
4)Θέλω έναν οδηγό για αυτά τα αυτοκόλλητα πριζάκια που λες και το πως γίνεται η όλη διαδικασία.
5)Μου είναι λίγο δύσκολο να κάνω τρύπες καθώς είναι μπερδεμένη η διαρύθμιση το που βρίσκεται το ρούτερ στο σαλόνι και η πρίζα του γιαυτό και έβαλα Powerline και λειτουργούσε καλά μέχρι πρόσφατα. 

Ελπίζω να έγινα πιο ξεκάθαρος στο πρόβλημά μου :P

1) Άρα έχεις μεγάλο latency ή απλά υψηλό ping. Έτσι κι αλλιώς νομίζω οτι η Nova έχει τα χειρότερα pings από όλους τους παρόχους. Παλιότερα με τον ίδιο ISP, την ίδια γραμμή και προς τον ίδιο server είχες 50 ενώ τώρα έχεις 100; Προς Αγγλία δηλαδή μέσος όρος 50, προς ΗΠΑ 130. Παίζει ρόλο το που είναι ο κάθε server. Επίσης μπορείς να δείς στα στατιστικά του router σου αν είσαι σε interleaved ή se fastpath. Σίγουρα interleaved θα είσαι και αν τους πάρεις τηλ και γκρινιάξεις αρκετά παίζει να σε βάλουν fastpath και να γλυτώσεις έξτρα ~10-15ms.

2) Λογικότατο τα powerlines να σου αυξάνουν το ping.

4) Τι οδηγό; Αγόρασε όσα μέτρα τηλέφωνικό καλώδιο χρειάζεσαι, σύνδεσε το στην κεντρική μπρίζα (υποθέτω αυτή στο σαλόνι), τράβα το μέχρι το δωμάτιό σου, πιάστο στον τοίχο ξέρω γω καλά, αγόρασε ένα αυτοκόλλητο τηλεφωνικό μπριζάκι, και σύνδεσε το καλώδιο στο μπριζάκι κάπως έτσι, και είσαι έτοιμος. Όλα αυτά αν έχεις POTS τηλεφωνία. Αν έχεις voIP αλλάζει το πράγμα.

5) Θα επιμείνω όμως οτι καλύτερη λύση είναι να αφήσεις το router στην κεντρική μπρίζα του σπιτιού με όσο το δυνατόν μικρότερο καλώδιο και να τραβήξεις καλώδιο ethernet από εκεί μέχρι το δωμάτιό σου.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι έχω μεγάλο latency όπως λες,έχω ενεργοποιημένο το fastpath (κακώς δε σου έστειλα από πριν τα Net stats του Router μου τα οποία είναι:https://prnt.sc/rfr5fm <μέσω powerline> ) .
Άρα το Project Powerlines το αφήνουμε προς το παρόν.
Επίσης η όλη σκέψη μου να πάμε δηλαδή σε 2ο πριζάκι για να είναι το ρούτερ δίπλα στον υπολογιστή δεν είναι πιο καλή σαν ιδέα από άποψη απόδοσης από το να τραβηχτεί ένα RJ45 γύρω στα 20 μέτρα από το σαλόνι στο δωμάτιο?
Αν ναι τότε θέλω να μου προτείνεις ένα καλής ποιότητας RJ45 20μέτρα τουλάχιστον από Eshop αν μπορείς γιατί εργάζομαι εκεί :P
Και αν πούμε να βάλουμε άλλο Router δικό μας πχ καινούριο (επίσης οποιοδήποτε από Eshop σε τιμές 30-50€ ) θα έχουμε κάποια διαφορά στην απόδοση?? 

Επεξ/σία από HawkEyeCommand3RGR

1) Όχι.

2) Αφού δυό μάρκες έχει το eshop όλες κι όλες τώρα που κοιτάζω. Lanberg και Inline. lol. Α έχει και ένα Cablexpert που το έχει σε έκπτωση και καλά. Άρα πάρε αυτό.

3) Μισό να μυρίσω τα νύχια μου. Γενικά μιλώντας, στο ping λίγο δύσκολο να δείς διαφορά από το router. Στον συγχρονισμό και στην σταθερότητα της γραμμής ναι, παίζει. Αλλά δεν έχεις θέμα με αυτά. Αν θες καλύτερα pings για gaming θα πρέπει να αλλάξεις πάροχο.

Επίσης με όλο το σαπόρτ που σου έχω κάνει και δεδομένου οτι ούτε ένα λάικ δεν έδωσες περιμένω στην επόμενη αγορά μου από ίσοπ να μου τα πάρεις με την έκπτωσή σου :P

• Like 1

Χαχαχαχαχ την ποιαα?????
Δεν είμαι Forum guy Δυστυχώς είμαι από αυτούς που μόνο όταν έχουν θέμα ασχολούνται με το Forum :P
Μέχρι πόσα μέτρα καλώδιο έχει θέμα αν πούμε να πάρουμε?Μη πάρω πχ 20 και δε φτάνει και αν πάρω 50 έχω απώλειες κλπ 

Επίσης κάτι είδα για 29,90€ Nova 100mbps έχεις εικόνα για αυτή τη "προσφορά" τους τι έξοδα έχει να μου φέρει στο πονεμένο πορτοφόλι μου? :P

17 λεπτά πριν, HawkEyeCommand3RGR είπε

Χαχαχαχαχ την ποιαα?????
Δεν είμαι Forum guy Δυστυχώς είμαι από αυτούς που μόνο όταν έχουν θέμα ασχολούνται με το Forum :P
Μέχρι πόσα μέτρα καλώδιο έχει θέμα αν πούμε να πάρουμε?Μη πάρω πχ 20 και δε φτάνει και αν πάρω 50 έχω απώλειες κλπ 

Επίσης κάτι είδα για 29,90€ Nova 100mbps έχεις εικόνα για αυτή τη "προσφορά" τους τι έξοδα έχει να μου φέρει στο πονεμένο πορτοφόλι μου? :P

Απωλειες ξεκινανε να υπαρχουν στα > 100μ +/- 5%

Για αρχη, προτου κανεις ολο αυτο το πραγμα θα κανεις αυτο:

Συνδεση μεσω wifi 2.4ghz / 5ghz (ξεχωριστα και στα 2 για τεστ)

Κατεβασε εφαρμογη ping

Μεινε στασιμος πανω απο το ρουτερ

Κανε ping 104.160.142.3  (eune ip)

Πες μας τι ms βλεπεις

(Εκτος και αν εχεις laptop, κατευθειαν συνδεση ethwrnet και μεσω CMD)

Ε πάρε 30 μέτρα. Οκ θα είσαι. 50 μέτρα είναι υπερβολή.

Τόση ώρα λέμε οτι η Nova έχει τα χειρότερα pings ξέρω γω, και οτι μόνο με αλλαγή παρόχου θα δείς διαφορά. Και μου λες για την καινούρια της προσφορά. Ε τώρα τι να σου πω εγω; :P Καλύτερα να δώσεις αυτά τα ~30 να πάρεις μια 50άρα με καλύτερο ping (cosmote, vodafone ίσως;) παρά να πάρεις 100άρα με επιβεβαιωμένα χάλια pings.

Κι εγω παίζω. Και είμαι με 24άρα cosmote. Και τώρα λήγει και σκέφτομαι 50άρα vodafone.

1 λεπτό πριν, helicoid είπε

Ε πάρε 30 μέτρα. Οκ θα είσαι. 50 μέτρα είναι υπερβολή.

Τόση ώρα λέμε οτι η Nova έχει τα χειρότερα pings ξέρω γω, και οτι μόνο με αλλαγή παρόχου θα δείς διαφορά. Και μου λες για την καινούρια της προσφορά. Ε τώρα τι να σου πω εγω; :P Καλύτερα να δώσεις αυτά τα ~30 να πάρεις μια 50άρα με καλύτερο ping (cosmote, vodafone ίσως;) παρά να πάρεις 100άρα με επιβεβαιωμένα χάλια pings.

Κι εγω παίζω. Και είμαι με 24άρα cosmote. Και τώρα λήγει και σκέφτομαι 50άρα vodafone.

Ξέρουμε αν η Vodafone είναι εμπιστεύσιμη από άποψη Ping κλπ? Μιλάμε πάντα για την πόλη της Δράμας ξέχασα να το αναφέρω μένω εντός των ορίων για 100άρα απότι έχω δει 

7 λεπτά πριν, DanielRGr είπε

Απωλειες ξεκινανε να υπαρχουν στα > 100μ +/- 5%

Για αρχη, προτου κανεις ολο αυτο το πραγμα θα κανεις αυτο:

Συνδεση μεσω wifi 2.4ghz / 5ghz (ξεχωριστα και στα 2 για τεστ)

Κατεβασε εφαρμογη ping

Μεινε στασιμος πανω απο το ρουτερ

Κανε ping 104.160.142.3  (eune ip)

Πες μας τι ms βλεπεις

(Εκτος και αν εχεις laptop, κατευθειαν συνδεση ethwrnet και μεσω CMD)

Αδερφέ για αλλαγή 2.4 με 5 ghz δε ξέρω πως να κάνω 
Αυτές τις ρυθμίσεις έχω μπροστά μου https://prnt.sc/rft121 
Τα αποτελέσματα βγήκαν από το κινητό μου ακριβώς μπροστά στο ρούτερ 

Screenshot_2020-03-13-14-53-01-179_net.WisdomStar.Ping.jpg

Screenshot_2020-03-13-14-53-04-055_net.WisdomStar.Ping.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...