Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Εχω κάποιες ταινίες σε μορφή mp4 αλλά δυστυχώς οι αντίστοιχοι υπότιτλοι τύπου srt δεν ανοίγουν κάν.

Εχω δοκιμάσει να αλλάξω την κωδικοποίηση από ANSI σε UFT8 αλλά το vlc player δεν αναγνωρίζει καθόλου.

Εχω επίσης δοκιμάσει να μετατρέψω από mp4 σε avi αλλά και πάλι δεν βλέπω υπότιτλους.

Μήπως υπάρχει λύση?

Δημοσ.

Ας ξεκινησουμε απο τα βασικα, οι υποτιλτοι εχουν το ιδιο ακριβως ονομα με το αρχειο του βιντεο; Πχ "movie name.mp4" + "movie name.srt"?

Με αλλο player εκτος VLC δοκιμασες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αρχή βάλε άλλο πρόγραμμα αναπαραγωγής. Καλό το vlc αλλά παραείναι experimental για καθημερινή χρήση και η επιτάχυνση γραφικών ποτέ δεν δούλεψε σωστά. Εγώ το έχω για δεύτερο πρόγραμμα σε περίπτωση που κάποιο βίντεο δεν μπορώ να το δω σε άλλους players. Προτείνω το mpc-hc.

Τώρα στο θέμα. Δες πρώτα αυτό που λέει ο asmilon, δηλαδή να μετονομάσεις τους υπότιτλους ώστε να έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα αλλά με κατάληξη srt. Για να μην μπλέκεις θα πρότεινα πρώτα να κάνεις δεξί κλικ στους υπότιτλους και να πας Άνοιγμα με->Επιλογή προγράμματος ή αν δεν έχει Άνοιγμα με επέλεξε Άνοιγμα. Όταν σου βγάλει επιλογή για το ποιο πρόγραμμα θέλεις να ανοίγει αυτά τα αρχεία επέλεξε το Σημειωματάριο (ή αν δεν το έχει στη λίστα πάτα Περισσότερες εφαρμογές)  και μην ξεχάσεις να τσεκάρεις την επιλογή για να ανοίγει πάντα αυτός ο τύπος αρχείων με αυτό το πρόγραμμα. Έτσι θα σου κρύβει την κατάληξη από τα srt για να μην τη σβήνεις καταλάθος.
Μετά επέλεξε το βίντεο, κάνε μετονομασία στο αρχείο, όπως είναι επιλεγμένο το όνομα του αρχείου κάνε δεξί κλικ->αντιγραφή. Πάτα enter ή esc και κάνε μετονομασία στους υπότιτλους. Όπως θα είναι επιλεγμένο το όνομα κάνε πάνω στο όνομα δεξί κλικ->επικόλληση και πάτα enter.
Τώρα θα έχουν και τα δύο ακριβώς το ίδιο όνομα. Προσπάθησε πάλι να δεις την ταινία και λογικά θα έχεις υπότιτλους. Αν δεν έχεις κάνε δεξί κλικ στην εικόνα του βίντεο, δες που είναι η επιλογή για υπότιτλους και φρόντισε να είναι ενεργοποιημένη.

EDIT:

Ένα εργαλείο για αυτόματη μετονομασία υπότιτλων.

https://vovsoft.com/software/subtitle-renamer/

Απλά του δίνεις τον φάκελο και πατάς start.

Επεξ/σία από micos000

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...