mpaleokastritis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημερα ειδα στο speccy οτι στα Ram slots οτι εχει max bandwight PC2-6400 τι σημαινει; Υ.Γ Ειδα επισης οτι ο τυπος ραμ μου περα απο DDR2 ειναι και Non ECC και un buffered memory τι σημαινουν αυτα; Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2020 από mpaleokastritis
elpenor Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 PC2-6400 -> DDR2 στα 800 Mhz ECC Memory -> μνήμη με error correction που χρησιμοποιείται σε server Registered (FB / Fully Buffered) Memory -> μνήμη με register και διαφορετικά pins που χρησιμοποιείται σε server
mpaleokastritis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Τι σημαινουν περιληπτικα τα παραπανω; @elpenor Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2020 από mpaleokastritis
elpenor Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, mpaleokastritis είπε Τι σημαινουν περιληπτικα τα παραπανω και επισης που και γιατι χρησιμοποιουμε την εννοια PC2 @elpenor PC2-6400 -> Marketing term, αντί να μετράνε το bandwidth σε MΒytes/sec το μετράνε σε Mbit/sec ( 1 byte = 8 bit άρα 800 ΜΒ/s = 6400 Mb/s). ECC Memory -> δεν έχω ιδέα πως δουλεύει, ξέρω απλά ότι είναι ένα extra κύκλωμα που βεβαιώνει ότι δεν έγινε λάθος στο read/error. Υποθέτω ότι σε critical calculations (ιατρική/διάστημα/κατασκευές) θα πρέπει να υπάρχει και αυτή η ασφάλεια, στο home pc και να γίνει κάτι που να προκαλέσει memory error το πολύ πολύ να κολλήσει το πρόγραμμα. Registered Memory -> δεν έχω ιδέα πως δουλεύει σε τεχνικό επίπεδο, ξέρω απλά ότι είναι μία μορφή cache, αποθηκεύει τα δεδομένα ώστε αν τα ζητήσει ξανά ο CPU να μην είναι ανάγκη να τα διαβάσει πάλι από τα RAM modules, υποθέτω ότι σε ένα supercomputer με πολλά modules θα υπάρχει όφελος, σε home PC με δύο modules δεν θα έχει κανένα. Αν σε ενδιαφέρει η Wikipedia έχει μεγάλη ανάλυση https://en.wikipedia.org/wiki/ECC_memory.
mpaleokastritis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Register untegister/buffer inbuffered; @elpenor Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2020 από mpaleokastritis
elpenor Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) @mpaleokastritis Un Buffered Memory είναι η μνήμη που δεν είναι Registered = Fully Buffered 8 λεπτά πριν, elpenor είπε Registered Memory -> δεν έχω ιδέα πως δουλεύει σε τεχνικό επίπεδο, ξέρω απλά ότι είναι μία μορφή cache, αποθηκεύει τα δεδομένα ώστε αν τα ζητήσει ξανά ο CPU να μην είναι ανάγκη να τα διαβάσει πάλι από τα RAM modules, υποθέτω ότι σε ένα supercomputer με πολλά modules θα υπάρχει όφελος, σε home PC με δύο modules δεν θα έχει κανένα. https://en.wikipedia.org/wiki/Registered_memory Πραγματικά δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω για αυτές τις τεχνολογίες, σε home PC και web servers που ασχολούμαι είναι αδιάφορες. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2020 από elpenor
mpaleokastritis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) @elpenor ECC και registered ειναι το ιδιο; σε περιπτωση που διαφερουν γινεται συνδυασμος ECC και unregistered η και το αντιθετο;; Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2020 από mpaleokastritis
elpenor Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, mpaleokastritis είπε @elpenor ECC και registered ειναι το ιδιο; σε περιπτωση που διαφερουν γινεται συνδυασμος ECC και unregistered η και το αντιθετο;; Όχι δεν είναι το ίδιο, έχω αναφέρει στο βαθμό που μπορώ το τι κάνει η κάθε τεχνολογία. Παλιότερα υπήρχαν ECC registered και unregistered, σήμερα δεν γνωρίζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα