eidikos33 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 24 λεπτά πριν, Mrs. Hyde είπε Η κάρτα ενδέχεται να είναι ήδη ενεργοποιημένη, γιατί θυμάμαι, όταν άνοιξα λογαριασμό στην Πειραιώς, μου την έδωσαν ενεργοποιημένη. Βέβαια, αν δεν την χρησιμοποιήσεις, δεν μπορείς να ξέρεις σίγουρα. Πήγαινε στο ΑΤΜ και δες. Δεν έχει νόημα να ρωτάς αν θα χρεωθείς, τη στιγμή που η κάρτα θεωρείται πλέον απαραίτητη. Δεν μου ειναι απαραιτητη εχω ηδη καρτα σε δυο ακομα τραπεζες...Τι να την κανω? Επισης ναι αναφερει οτι ειναι ενεργοποιημενη πανω στο αυτοκολλητο και απλα με το παλιο πιν την χρησιμοποιω..
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Ε, αν ήταν, θα σου τα είχαν τραβήξει, αφού είναι ενεργοποιημένη. Χρησιμοποίησέ την κανονικά.
eidikos33 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Mrs. Hyde είπε Ε, αν ήταν, θα σου τα είχαν τραβήξει, αφού είναι ενεργοποιημένη. Χρησιμοποίησέ την κανονικά. πηγα την ενεργοποιησα και ειδα κινηση 1/8/2019 -6 ευρω προμηθεια... οταν ειχα παει καποια στιγμη στο αυτοματο μηχανημα της τραπεζας δεν υπηρχε αυτη η κινηση,ειχα παει επιτηδες να δω αν με χρεωσαν κατι οταν που την απεστειλαν. μηπως επειδη την ενεργοποιησα τωρα δειχνει την προμηθεια απο τοτε που εληξε η προηγουμενη? τι να πω... παντως στο ταμειο μου λεει ο υπαλληλος πρεπει να φερεις χαρτια για επικαιροποιηση στοιχειων κλπ κλπ τα κλασικα! Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από eidikos33
nirennna Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Είναι τελικά νόμιμη αυτή η χρέωση για την ανανέωση της χρεωστικής κάρτας; Προσπαθώ να βρω νομοθεσία και να κάνω το σχετικό τζέρτζελο στον Συνήγορο του Καταναλωτή γιατί ειδικά στην βρωμοάλφαμπανκ εγώ 5 ευρώ δεν χαρίζω.
1comment Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Μέσω του web της αλφα πάντως έχει επιλογή να δηλώσεις απώλεια κάρτας και να δηλώσεις αν θέλεις ή όχι ανανέωση. Π.χ. κι ο πατέρας μου παρατήρησα ότι έχει δυο κάρτες, μια για επαγγελματικό λογαριασμό και μία άλλη για καταθετικό, η οποία λήγει του χρόνου. Μερικούς μήνες πριν λήξει, θα κάνουμε αυτό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχεις δύο κάρτες από την ίδια τράπεζα. Βασικά αν δεν χρησιμοποιείς το λογ/σμό ούτε μία.
rus Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 6/4/2020 στις 2:28 ΜΜ, eidikos33 είπε πηγα την ενεργοποιησα και ειδα κινηση 1/8/2019 -6 ευρω προμηθεια... οταν ειχα παει καποια στιγμη στο αυτοματο μηχανημα της τραπεζας δεν υπηρχε αυτη η κινηση,ειχα παει επιτηδες να δω αν με χρεωσαν κατι οταν που την απεστειλαν. μηπως επειδη την ενεργοποιησα τωρα δειχνει την προμηθεια απο τοτε που εληξε η προηγουμενη? τι να πω... παντως στο ταμειο μου λεει ο υπαλληλος πρεπει να φερεις χαρτια για επικαιροποιηση στοιχειων κλπ κλπ τα κλασικα! H χρεωση των 6ε γινεται όταν ενεργοποιήσεις τη καινουργια καρτα, οχι όταν τη λαβεις. Πόσα χρονια εχεις να κανεις επικαιροποιηση? Ειναι υποχρεωτικη (αν και χωρις συνεπειες). Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από rus
Dpan.9 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Στις 4/5/2020 στις 5:09 ΜΜ, nirennna είπε Είναι τελικά νόμιμη αυτή η χρέωση για την ανανέωση της χρεωστικής κάρτας; Προσπαθώ να βρω νομοθεσία και να κάνω το σχετικό τζέρτζελο στον Συνήγορο του Καταναλωτή γιατί ειδικά στην βρωμοάλφαμπανκ εγώ 5 ευρώ δεν χαρίζω. Για τη νΆφλα μπανκ μπορείς να κάνεις το εξής. Το έκανα πολύ πρόσφατα. Αν βγάλεις κάρτα που δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα bonus δεν χρεώνεσαι. Έχω ένα λογαριασμό και έκανα αίτηση μέσω ebanking για μια χρεωστική και δεν με χρέωσε τίποτα ενώ για τις μπονους είχε χρεώση. Τώρα όταν έρθει η ώρα για ανανέωση δεν ξέρω τί θα γίνει.
meletis_m Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Έχασα τη κάρτα ΑΤΜ . Ήταν της ΕΤΕ χρεωστική αφου δηλώθηκε απώλεια και επανέκδοση μέσω του ebanking μου χρέωσαν 6€ .
johnmegarythmos Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, meletis_m είπε Έχασα τη κάρτα ΑΤΜ . Ήταν της ΕΤΕ χρεωστική αφου δηλώθηκε απώλεια και επανέκδοση μέσω του ebanking μου χρέωσαν 6€ . αμα ειχες χασει την καρτα και ητανε πχ mastercard και μετα ζητησες επανεκδοση της mastercard , τοτε ναι χρεωνεσαι !, αν ομως δεν ειχες ξανα βγαλει χρεωστικη visa τοτε η πρωτη εκδοση ειναι δωρεαν ! , μου το ειχανε πει στο τμημα εξυπηρετησης πελατων. Και ετσι αφου ακυρωσα πριν την καραντινα την mastercard που θα εληγε τον Ιουνιο εκδοσα την visa και επειδη δεν μπορουσα να παω σε καταστημα διοτι μου ηρθε μεσα στην καραντινα , ευτυχως το ζητησα να ερθει ταχυδρομικως και να μην τρεχω στο καταστημα. Αρα κακως ζητησες να βγαλεις τον ιδιο τυπο καρτας! . Επισης παρατηρησα οτι η visa χρεωστικη ληγε σε 3 χρονια ενω η mastercard νομιζω ητανε σε 5 ετη! .
meletis_m Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, johnmegarythmos είπε αμα ειχες χασει την καρτα και ητανε πχ mastercard και μετα ζητησες επανεκδοση της mastercard , τοτε ναι χρεωνεσαι !, αν ομως δεν ειχες ξανα βγαλει χρεωστικη visa τοτε η πρωτη εκδοση ειναι δωρεαν ! , μου το ειχανε πει στο τμημα εξυπηρετησης πελατων. Και ετσι αφου ακυρωσα πριν την καραντινα την mastercard που θα εληγε τον Ιουνιο εκδοσα την visa και επειδη δεν μπορουσα να παω σε καταστημα διοτι μου ηρθε μεσα στην καραντινα , ευτυχως το ζητησα να ερθει ταχυδρομικως και να μην τρεχω στο καταστημα. Αρα κακως ζητησες να βγαλεις τον ιδιο τυπο καρτας! . Επισης παρατηρησα οτι η visa χρεωστικη ληγε σε 3 χρονια ενω η mastercard νομιζω ητανε σε 5 ετη! . Η κάρτα ήταν Mastercard και ζητησα επανέκδοση της . Δέν τον γνώριζα οτι εάν ζήταγα Visa δέν χρεώνουν . Τέλος πάντων , το εκνευριστικό με την ΕΤΕ είναι οτι περιμένεις και ταχυδρομικώς , ενώ σε Πειραιώς σουν την φτιάχνουν εκείνη την ωρα , και πάς για ενεργοποίηση. Μου είχε τυχει πρίν καραντίνας σε λογ/σμο μισθοδοσίας
johnmegarythmos Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, meletis_m είπε Η κάρτα ήταν Mastercard και ζητησα επανέκδοση της . Δέν τον γνώριζα οτι εάν ζήταγα Visa δέν χρεώνουν . Τέλος πάντων , το εκνευριστικό με την ΕΤΕ είναι οτι περιμένεις και ταχυδρομικώς , ενώ σε Πειραιώς σουν την φτιάχνουν εκείνη την ωρα , και πάς για ενεργοποίηση. Μου είχε τυχει πρίν καραντίνας σε λογ/σμο μισθοδοσίας δεν ισχυει αυτο, αλλαξε και στην εθνικη ! , στο καταστημα του Μαρκοπουλου Αττικης την βγαζεις αμεσα οπως και στην Πειραιως , αλλα εγω επεσα σε ημερα που ειχε κολλησει το συστημα με τις καρτες και δεν δουλευε για αυτο και ζητησα να ερθει ταχυδρομικως , εκανε περιπου 15 ημερες να μου ερθει η καρτα οποτε επεσε μεσα στην καραντινα , αρα μια χαρα για εμενα! . 1
volleyball Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Πλέον στην εθνική οι χρεωστικές κάρτες έχουν διάρκεια 3 έτη ; Βλέπω στην σελίδα τους, στις Debit Visa & στις Debit Mastercard, να αναφέρει στις χρήσιμες πληροφορίες : " Η Debit Mastercard, η οποία έχει 3ετή διάρκεια, ισχύει μέχρι την ημερομηνία που αναγράφεται στη μπροστινή της όψη." Το ίδιο αναφέρει και για τη Visa. Είχα ακούσει ότι για τη Visa μπορεί να είναι 3 έτη η διάρκεια, αλλά όχι για την Mastercard. Αν ισχύει και για αυτήν, διάρκεια 3 έτη, τότε σκέφτομαι να κάνω πρώτη έκδοση τη Visa, να μην έχω και την προμήθεια ανανέωσης.
akis_supernatural Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 εγω εχω ενα λογαριασμο σπουδαζω με δυνατοτητα υπεραναληψης. Χθες ειδα χρεωση 20 ευρω στο λογαριασμο μου λογω της δυνατοτητας υπεραναληψης~~~!!!!! τι γινεται σε αυτην την περιπτωση/??? μπορω να κανω κατι??
asdfnikos Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, akis_supernatural είπε εγω εχω ενα λογαριασμο σπουδαζω με δυνατοτητα υπεραναληψης. Χθες ειδα χρεωση 20 ευρω στο λογαριασμο μου λογω της δυνατοτητας υπεραναληψης~~~!!!!! τι γινεται σε αυτην την περιπτωση/??? μπορω να κανω κατι?? Διάβασε εδώ : https://www.nbg.gr/greek/retail/consumer-loans/open-loans/Documents/Ενημέρωση_υφιστάμενων_πελατών_για_δαπάνη.pdf Αναγράφει οτι μέσα σε 30 μέρες μπορείς να πας σε κατάστημα και να γίνει επιστροφή των 20 ευρώ με κλείσιμο της υπερανάλψης
akis_supernatural Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 6 λεπτά πριν, asdfnikos είπε Διάβασε εδώ : https://www.nbg.gr/greek/retail/consumer-loans/open-loans/Documents/Ενημέρωση_υφιστάμενων_πελατών_για_δαπάνη.pdf Αναγράφει οτι μέσα σε 30 μέρες μπορείς να πας σε κατάστημα και να γίνει επιστροφή των 20 ευρώ με κλείσιμο της υπερανάλψης σε ευχαριστω. θα παω αυριο. Ωστοσο δνε αναφερει η χρεωση γινεται εφ'όσων κανω χρηση της υπεραναληψης κατα τη διαρκεια του ετους? ή και να μην κανω παλι θα εχω χρεωση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα