Προς το περιεχόμενο

5Ghz Cytanet Royter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα εχω το ρουτερ της cytanet στην Κυπρο το οποιο ειναι το ΖΤΕ H267A V1.0 θα ηθελα να ρωτησω ειναι καλο να απενεργοποιησω το 5Ghz και να κρατησω μονο το 2.5Ghz για γρηγορες ταχυτες wifi στο σπιτι ή να το αφησω οπως ειναι ενεργα και τα δυο ; Ποια η αποψη σας ; Θα δω διαφορα ;

Δημοσ.

Αφήνεις ενεργά και τα δύο, σταθερές συσκευές που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση (υπολογιστές, smart tv), είναι καλύτερο να συνδέονται στο 5GΗz.

Τα smartphone και τα laptop τα συνδέεις στο 2.4GHz για να έχεις μεγαλύτερη κάλυψη καθώς δεν μένουν σε ένα σημείο.

Με λίγα λόγια, το 5GHz παρέχει ταχύτερους ρυθμούς δεδομένων σε μικρότερη απόσταση, ενώ το 2.4GHz προσφέρει κάλυψη για μεγαλύτερες αποστάσεις.

• Like 3
Δημοσ.

Να θυμασαι οσο μεγαλυτερη η συχνοτητα τοσο μικροτερη η αποσταση (καλυψη), ειναι αντιστροφος αναλογα.

Στην μπαντα των 2.4ghz θα μπεις να δεις κανα instagram, email κτλπ απο οποια αποσταση θες (κοντα ή μακρια)

Στην μπαντα των 5ghz θα μπεις για να κανεις καποιο γρηγορο κατεβασμα (ταινια, ηχος, παιχνιδι, οτι ειναι αυτο τελος παντων) ή stream αλλα σε κοντινη αποσταση, στο περιπου να βλεπεις το ρουτερ σε ευθεια και μεχρι γυρω τα 5-10 μετρα μαξ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν εχεις συνδεση πανω απο 100 mpbs τοτε αστο οπως ειναι και δουλεψε το 5ghz, τωρα αν δεν πιανει καλο σημα βαλε το 2.4, απλα να ξερεις οτι το μεγιστο θεωρητικο που μπορεις να παρεις ειναι 150mbps μεσω 2.4 ghz. 

Επεξ/σία από mixalis95320
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Axelq είπε

Αφήνεις ενεργά και τα δύο, σταθερές συσκευές που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση (υπολογιστές, smart tv), είναι καλύτερο να συνδέονται στο 5GΗz.

Τα smartphone και τα laptop τα συνδέεις στο 2.4GHz για να έχεις μεγαλύτερη κάλυψη καθώς δεν μένουν σε ένα σημείο.

Με λίγα λόγια, το 5GHz παρέχει ταχύτερους ρυθμούς δεδομένων σε μικρότερη απόσταση, ενώ το 2.4GHz προσφέρει κάλυψη για μεγαλύτερες αποστάσεις.

Μαλιστα αρα το κρατω ενεργο ; Επειδη ακουσα κατι φημες οτι πεφτει η αποδοση του 2.4Ghz οταν ειναι ενεργο και το 5Ghz γι αυτο ειπα να ρωτησω.

5 ώρες πριν, mixalis95320 είπε

Αν εχεις συνδεση πανω απο 100 mpbs τοτε αστο οπως ειναι και δουλεψε το 5ghz, τωρα αν δεν πιανει καλο σημα βαλε το 2.4, απλα να ξερεις οτι το μεγιστο θεωρητικο που μπορεις να παρεις ειναι 150mbps μεσω 2.4 ghz. 

3mb/s εχω αν εννοεις την συνδεση κατεβασματος στο διαδικτυο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, thelos257 είπε

Μαλιστα αρα το κρατω ενεργο ; Επειδη ακουσα κατι φημες οτι πεφτει η αποδοση του 2.4Ghz οταν ειναι ενεργο και το 5Ghz γι αυτο ειπα να ρωτησω.

3mb/s εχω αν εννοεις την συνδεση κατεβασματος στο διαδικτυο.

Κατεβαζεις με 3 mb/s η η συνδεση σου ειναι 3000mbps? φανταζομαι εχεις 30αρα συνδεση? Μπες στο ρουτερ και δες ποσο ακριβως κλειδωνει..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, DanielRGr είπε

Στην μπαντα των 5ghz θα μπεις για να κανεις καποιο γρηγορο κατεβασμα (ταινια, ηχος, παιχνιδι, οτι ειναι αυτο τελος παντων) ή stream αλλα σε κοντινη αποσταση, στο περιπου να βλεπεις το ρουτερ σε ευθεια και μεχρι γυρω τα 5-10 μετρα μαξ

Μόνο αν έχεις πάνω από 100Mbit σύνδεση ισχύει αυτό. Η κύρια χρήση των 5Ghz αν δεν έχεις τέτοια σύνδεση είναι για να κάνεις stream bluray remux στην τηλεόραση με DLNA ή να αντιγράφεις αρχεία στο NAS.

Όσο αφορά την εμβέλεια δεν γνωρίζω το router της Cyta αλλά εγώ με ένα της Asus στα 5ghz και 10 μέτρα ευθεία έχω 2.4Gbit σύνδεση και στον κάτω όροφο στην άλλη άκρη του σπιτιού έχω πάνω από 200Mbit.

11 ώρες πριν, mixalis95320 είπε

Εγκυκλοπαιδικά ενώ πρακτικά μέχρι τώρα στα 2.4Ghz οι ταχύτητες ήταν κοντά στα 100Mbit τώρα με το Wifi6 έχουν πάει στα 200Μbit.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, elpenor είπε

Εγκυκλοπαιδικά ενώ πρακτικά μέχρι τώρα στα 2.4Ghz οι ταχύτητες ήταν κοντά στα 100Mbit τώρα με το Wifi6 έχουν πάει στα 200Μbit.

Εγω αυτη την στιγμη σε 2,4 ghz 802.11n  40mhz ειμαι κλειδωμενος στα 150mbps. δεν παει αλλο. Δεν νομιζω να εχει wifi 6 το ρουτερ της cyta παντως. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mixalis95320 είπε

Εγω αυτη την στιγμη σε 2,4 ghz 802.11n  40mhz ειμαι κλειδωμενος στα 150mbps. δεν παει αλλο. Δεν νομιζω να εχει wifi 6 το ρουτερ της cyta παντως. 

150Μbit είναι link rate, το πραγματικό data rate είναι λιγότερο από το μισό. Για να αρχίσεις να πλησιάζεις τα 90Mbit data rate θέλεις link rate 300Mbit (2Χ2 40mhz).

Και εγώ δεν νομίζω ότι το router της cyta και ο client είναι wifi6, εγκυκλοπαιδικά το ανέφερα.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, elpenor είπε

150Μbit είναι link rate, το πραγματικό data rate είναι λιγότερο από το μισό. Για να αρχίσεις να πλησιάζεις τα 90Mbit data rate θέλεις link rate 300Mbit (2Χ2 40mhz).

Και εγώ δεν νομίζω ότι το router της cyta και ο client είναι wifi6, εγκυκλοπαιδικά το ανέφερα.

Μα για link rate μιλαμε απο την αρχη. 18.75 mb/s ειναι στα 150mbps αλλα δεν εχει και πολυ σημασια.. Για τα 90 που ειπες χρειαζεται 720mbps ακριβως.   Ειμαστε off topic ομως.  ;) 

Καλυτερα να ποσταρει τα στατιστικα του να ειμαστε σιγουροι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, mixalis95320 είπε

Μα για link rate μιλαμε απο την αρχη. 18.75 mb/s ειναι στα 150mbps αλλα δεν εχει και πολυ σημασια.. Για τα 90 που ειπες χρειαζεται 720mbps ακριβως.   Ειμαστε off topic ομως.  ;) 

Καλυτερα να ποσταρει τα στατιστικα του να ειμαστε σιγουροι. 

150Μbit link rate (ταχύτητα σύνδεσης που γράφει το wifi) σημαίνει περίπου 75Mbit actual data rate που θεωρητικά σημαίνει 9,375 ΜΒytes/sec ταχύτητα (στην πράξη κάτω από 8 Mbytes/sec). 300 Mbit link rate = 150 Mbit actual data rate που θεωρητικά σημαίνει 18,75 Mbytes/sec (στην πράξη κάτω από 13 Μbytes/sec όπως έχει αποδειχτεί μετά από άπειρα benchmarks).

Offtopic δεν νομίζω ότι είμαστε γιατί η επιλογή 5ghz (πέρα από το να μην έχεις παρεμβολές) έχει νόημα μόνο όταν η ταχύτητα στα 2.4Ghz δεν επαρκεί. Για να ξέρει κάποιος αν επαρκεί ή όχι πρέπει πρώτα να καταλάβει πως υπολογίζεται αλλιώς μπορεί να δοκιμάσει να κάνει stream ένα Bluray remux με 80Μbit bitrate και να μην ξέρει ότι ο λόγος που βλέπει διακοπές είναι ότι το 150 Mbit link rate δεν είναι αρκετό.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, elpenor είπε

150Μbit link rate (ταχύτητα σύνδεσης που γράφει το wifi) σημαίνει περίπου 75Mbit actual data rate που θεωρητικά σημαίνει 9,375 ΜΒytes/sec ταχύτητα (στην πράξη κάτω από 8 Mbytes/sec). 300 Mbit link rate = 150 Mbit actual data rate που θεωρητικά σημαίνει 18,75 Mbytes/sec (στην πράξη κάτω από 13 Μbytes/sec όπως έχει αποδειχτεί μετά από άπειρα benchmarks).

Offtopic δεν νομίζω ότι είμαστε γιατί η επιλογή 5ghz (πέρα από το να μην έχεις παρεμβολές) έχει νόημα μόνο όταν η ταχύτητα στα 2.4Ghz δεν επαρκεί. Για να ξέρει κάποιος αν επαρκεί ή όχι πρέπει πρώτα να καταλάβει πως υπολογίζεται αλλιώς μπορεί να δοκιμάσει να κάνει stream ένα Bluray remux με 80Μbit bitrate και να μην ξέρει ότι ο λόγος που βλέπει διακοπές είναι ότι το 150 Mbit link rate δεν είναι αρκετό.

Σωστος! ακομα και εγω μπερδευτηκα για μια στιγμη. Δεν ειναι full dublex αρα 75=9.375 οπως ειπες!   Μεχρι 50 mbps συνδεση τον περνει μιας και αν παει 100 δεν θα μπορεσει να την χρησιμοποιήσει στο έπακρο, αυτο μονο αν κλειδωνει οντως πανω απο 80mbps το router.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...