Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Μπαίνω στο ψητό. Το δεκαετίας κάπου laptop μου δυστυχώς δε με καλύπτει πλέον και χρειάζομαι σχεδόν "αναγκαστικά" νέο PC, το budget όμως είναι ΠΟΛΥ χαμηλό.  Laptop δεν ξαναπαίρνω, δεν βρίσκω νόημα, δεδομένου ότι το δούλευα ως desktop 99.999% των περιπτώσεων και θα έβγαινε και πολύ ακριβότερο ούτως ή άλλως και θα'χανα και την επιλογή τυχόν αναβάθμισης μελλοντικά. Οπότε, desktop. Τώρα το budget είναι στα 400 ευρώ, και δυστυχώς, μ'αυτά πρέπει ν'αγοραστεί και οθόνη.

Προσανατολίζομαι σε ryzen 3 1200, κάποια φτηνή b450, 8gb ram σχεδόν ό,τι βρω φτηνότερο χωρίς να πέσω όμως σε 2133, ένα 500άρι psu (μάλλον η φτηνότερη δοκιμασμένη λύση είναι της BeQuiet) και ευελπιστώ να βρω και μεταχειρισμένη κάποια rx570. Από δίσκο θα χρησιμοποιήσω τον hdd του laptop, έχω έναν ακόμα και είδα και μια προσφορά ενός sata m.2 240gb στο πλαίσιο στα 35 ευρώ, ίσα για το λειτουργικό κι ό,τι άλλο θέλω σε πιο "γρήγορη" φάση. Κουτί, μάλλον και πάλι ό,τι φτηνότερο βρω, δεν είναι λες και θα'χω τις τρελές θερμοκρασίες με τα παραπάνω και στην τελική δεν έχω κανένα ιδιαίτερο θέμα ν'ανοίξω καμιά τρύπα και να βιδώσω ανεμιστηράκι με σίτα, αν χρειαστεί!

Από οθόνη ειλικρινά δεν έχω ιδέα. Προφανώς δεν γίνεται να'χω μεγάλες απαιτήσεις σ'αυτά τα χρήματα και ούτε ψάχνω για τίποτα τέρατα 27άρια αλλά τουλάχιστον μια 21" στα 1080 θα την ήθελα.

Το PC προορίζεται για όχι τραγικά βαρύ video editing, μουσική παραγωγή (ηχογράφηση-μίξη κτλ.) και... επιλεκτικό gaming. Δεν παίζω ιδιαίτερα, αλλά νομίζω πως αυτά που θα'θελα να παίξω είναι σχετικά βαριά (witcher 3, RDR2, RE2 remake, tomb raider, AC κτλ.). Βέβαια το τελευταίο παιχνίδι που κατάφερα να παίξω στο laptop ήταν το mass effect 3... Όπως και να'χει, προφανώς δεν έχω τρελές απαιτήσεις με μια οθόνη που πιθανότατα θα'ναι στα 60hz και το άνωθεν σύστημα να βαράω 100+ fps σε ultra settings αλλά δεν θα'θελα και apu αποδόσεις!

Το σύστημα που περιγράφω το σκέφτομαι πως τουλάχιστον θα υπάρχει ένα upgrade path μελλοντικά, γι'αυτό και δεν ψάχνω σε πιο "μπακάλικες" λύσεις τύπου xeon + κινέζικη mobo ή optiplex + 480 κτλ. παρόμοια.

Θα μου πείτε τώρα, το θέμα τι τ'άνοιξες; Γιατί θέλω τις απόψεις σας, τυχόν εναλλακτικές προτάσεις κτλ. Γενικώς, είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση/συμβουλή. Ακόμα παραπάνω δε όσον αφορά και το θέμα οθόνη!

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Όπως και να το δεις με 400 δεν βγαίνει το σύστημα με rx570 και οθόνη.Και το upgrade path καλά το λες αλλα μιλάμε για 8 ραμ ότι φθηνότερο σε κουτί και μητρική κλπ.

Στην ουσία σχεδόν 100αρικο θες για οθόνη και άλλο τόσο για 570.Στα 65 ο 1200 άλλο τόσο η μητρική, 40 + 30 για τροφοδοτικό και ssd.Εχει εξαντληθεί το budget και δεν έχεις ραμ και κουτί.

Καταλήγω ότι πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα (που δεν σου άρεσε) του APU γιατί απλά δεν γίνεται αλλιώς.Τουλαχιστον έτσι θα βαλεις και καλύτερες βάσεις.Εναλλακτικες να περιμένεις να πέσουν οι τιμές που έχουνε τσιμπήσει,να ανεβάσεις budget η να ψάξεις για μτχ με αμφιβολα αποτελέσματα.

Δημοσ.

Κι εγώ νομίζω ότι η λύση είναι ένας Ryzen 2200 ή 3200 με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, Οθόνες βλέπω υπάρχουν και με 75-80 ευρώ και φτάνουν τα χρήματα για να πάρεις  και λίγο μεγαλύτερο ssd.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Ξέχασα να πω πως, για όλα, ίσως εκτός της mobo, θα κινηθώ σε μεταχειρισμένα. Γι'αυτό και, όπως τα υπολογίζω κι αν είμαι και λίγο τυχερός, θεωρώ πως θα βρω κάποιο συστηματάκι επαρκές. Μ'ένα γρήγορο ψάξιμο, υπολογίζω επεξεργαστή γύρω στα 60€, ram στα 35€, psu γύρω στα 40-50€, mobo 65€, ssd 35€, κουτί στο 20άρι ή ακόμα και λιγότερο αν βρω και 90-100€ για gpu. Σύνολο ~365. Και με μια γρήγορη ματιά στις αγγελίες, κάποια οθόνη στα 40-50€, νομίζω είναι οκ.

Δεδομένου ότι υπάρχουν αξιολογήσεις για τα μέλη στις αγγελίες, το θεώρησα μια σχετικά ασφαλή επιλογή το θέμα μεταχειρισμένο. Θεωρείτε προτιμέρο ν'αποφευχθεί αυτή η επιλογή; Πάντα σκεπτόμενοι το budget... Γιατί αν αποφύγω τα μεταχειρισμένα τότε ναι, η μόνη λύση είναι κάποιος φτηνός ryzen g.

 

Δημοσ.

https://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-b450m-hdv-r40-retail-p-PER.529075  62,90

https://www.e-shop.gr/cpu-amd-ryzen-3-3200g-360ghz-4-core-with-wraith-stealth-box-p-PER.559730  99,00

https://www.e-shop.gr/ram-gskill-f4-3000c16d-16gisb-16gb-2x8gb-ddr4-3000mhz-aegis-dual-channel-kit-p-PER.558584  73,20

https://www.e-shop.gr/case-supercase-f55-usb-30-black-p-PER.644494  29,90

https://www.e-shop.gr/psu-innovator-in06xd-8500btx-500w-bulk-p-PER.644383 29,90

https://www.e-shop.gr/othoni-lg-22mk400h-b-22-led-full-hd-p-PER.170893  88,90

https://www.e-shop.gr/ssd-patriot-p200s256g25-p200-256gb-25-sata-3-p-PER.323235  42,50

συνολο  :  426,30 

 

η πρόταση μου έχει αρκετά καλό επεξεργαστή (για το μελλον) , ενσωματωμενα γραφικά γιατι αλλιώς δεν φτανει το budget , καλούτσικη οθονη με freesync (εαν βαλεις amd καρτα γραφικων στο μελλον θα εχεις πλεονέκτημα) και 16gb μνήμη , που θα σου βοηθησει και στο editing και για τα επομενα 3-4 χρονια εισαι κομπλέ..

 

και θα χρησιμοποιησεις και τον μηχανικο σου δισκο απο το φορητο σαν αποθηκευτικο χωρο για καποιο καιρό μεχρι να βολευτεις

  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, SabbathBloodySabbath είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Ξέχασα να πω πως, για όλα, ίσως εκτός της mobo, θα κινηθώ σε μεταχειρισμένα.

Τροφοδοτικό και ssd εγώ πάντως δεν θα πήγαινα σε μεταχειρισμένα. Μάλλον ούτε για οθόνη.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SabbathBloodySabbath είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Ξέχασα να πω πως, για όλα, ίσως εκτός της mobo, θα κινηθώ σε μεταχειρισμένα. Γι'αυτό και, όπως τα υπολογίζω κι αν είμαι και λίγο τυχερός, θεωρώ πως θα βρω κάποιο συστηματάκι επαρκές. Μ'ένα γρήγορο ψάξιμο, υπολογίζω επεξεργαστή γύρω στα 60€, ram στα 35€, psu γύρω στα 40-50€, mobo 65€, ssd 35€, κουτί στο 20άρι ή ακόμα και λιγότερο αν βρω και 90-100€ για gpu. Σύνολο ~365. Και με μια γρήγορη ματιά στις αγγελίες, κάποια οθόνη στα 40-50€, νομίζω είναι οκ.

Δεδομένου ότι υπάρχουν αξιολογήσεις για τα μέλη στις αγγελίες, το θεώρησα μια σχετικά ασφαλή επιλογή το θέμα μεταχειρισμένο. Θεωρείτε προτιμέρο ν'αποφευχθεί αυτή η επιλογή; Πάντα σκεπτόμενοι το budget... Γιατί αν αποφύγω τα μεταχειρισμένα τότε ναι, η μόνη λύση είναι κάποιος φτηνός ryzen g.

Αν πας για μτχ βγαίνει θεωρητικά αλλά θέλει υπομονή και επιμονή.Δηλαδή ψάχνεις ότι ψάχνει το μισό ινσομνια,δηλαδή ελαφρώς μεταχειρισμένα σε καλή τιμή.Βάζεις όπως είναι λογικό και την σχετική ασφάλεια των αξιολογήσεων περιορίζεσαι και άλλο.Ακόμη και το θέμα περιοχή παίζει ρόλο αν δεν είσαι Αθήνα η αν δεν έχεις μέσο.Οι καλές αγγελίες,αυτές που έχουν δηλαδή τουλάχιστον 20% σε σχέση με αγορά καινούργιου απλά φεύγουν σε λίγα λεπτά.

Στην ουσία..1200 αξίζει να βρεις κάτω απο 50€, έχουν παίξει αγγελίες στα 30-40€.Αν δώσεις 60 ψάξε κάποιον με 8 threads (1400 +) και αν ανέβεις λίγο ακόμη ψάχνεις 1600.Μητρική μάλλον πας για καινούργια,δύσκολο να βρεις σε καλή τιμή,πολλά που μπορούν να πάνε στραβά.Για ραμ με 35 θα βρεις αλλά τα 8 είναι ψιλολίγα για την δουλειά που θέλεις,χωρίς βέβαια να είναι απαγορευτικό.Η πάρε μία 8άρα σε αυτά τα λεφτά για να βάλεις άλλη με την πρώτη ευκαιρία ή ψάξε στα 50-60 για 16 ακόμη και αν χρειαστεί να πέσεις λίγο σε συχνότητα.Τροφοδοτικό βρίσκεις με 40€ καινούργιο με εγγύηση οπότε δεν αξίζει να ψάξεις μτχ , χωρις βέβαια να αποκλείεται να βρεις το ίδιο σε αγγελία στα 30€ η στα 20€ κάποιο καλό παλιότερο μοντέλο που μπορεί να σε βγάλει χρόνια χωρίς θέματα,προφανώς επιλέγεις εσύ αν αξίζει το ρίσκο.Για ssd δεν βρίσκεις εύκολα κάτι καλό,ίσως σπάνια κάνας 500άρης στα 40-45€,οπότε μάλλον πας για καινούργιο.Για κάρτα καλά το σκέφτεσαι αρκεί να βρεις,ενώ οι οθόνες που κοιτάς στα 40-50 κατά βάση είναι μεταχειρισμένα μοντέλα 5ετιας+ που δείχνουν τα χρόνια τους.Για καινούργια 24άρα με καλό πάνελ θες κοντά στο 100ρικο.  

Αρχισε ψάξιμο θα χρειαστείς χρόνο,αλλά αν αρχίσεις τώρα απο κάπου θα αρχίσεις ;)

  • Thanks 1
Δημοσ.

Spy η αλήθεια είναι πως κάπως έτσι το σκέφτομαι και κάπως έτσι προχώρησα τελικά, μ'έναν ryzen 1200 και μια b450 που πέτυχα στο stock house (απεχθάνομαι apu!). Ας ελπίσουμε να βρω κι άλλα τέτοια!

Και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τροφοδοτικό μπορείς να πας σε BeQuiet System Power 9 500W ή Xilence Performance A+ 530W. Και τα δυο είναι εξίσου καλά απλά το BeQuiet έχει ένα χρόνο παραπάνω εγγύηση (3 χρόνια συνολικά). Καλή επιλογή ο επεξεργαστής και εγώ τον ίδιο έχω. Τον πήγα στα 3.8 GHz και δουλεύει ρολόι. Πάντως σοκαρίστηκα όταν είδα τη τιμή του στο σκρουτζ. Πριν 4 μήνες τον είχα αγοράσει στα 49 ευρώ.

Επεξ/σία από neosstoforum
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Η Xilence λέγεται πως είναι ΟΚ αλλά επειδή έχω "καεί" με τροφοδοτικά στο παρελθόν, σκεφτόμουν κάποια λύση προς EVGA 500B, αν και το system power ήταν στις πρώτες μου επιλογές, κυρίως λόγω budget. Για CPU η αλήθεια είναι πως σκέφτομαι μήπως αξίζει να μαζέψω λίγο παραπάνω και να πάρω τον 1600AF, που ουσιαστικά είναι ένας underclocked 2600 και η τιμή του είναι άκρως δελεαστική και είναι σαφώς ανώτερος του 1200. Συν, zen+!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, SabbathBloodySabbath είπε

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Η Xilence λέγεται πως είναι ΟΚ αλλά επειδή έχω "καεί" με τροφοδοτικά στο παρελθόν, σκεφτόμουν κάποια λύση προς EVGA 500B, αν και το system power ήταν στις πρώτες μου επιλογές, κυρίως λόγω budget. Για CPU η αλήθεια είναι πως σκέφτομαι μήπως αξίζει να μαζέψω λίγο παραπάνω και να πάρω τον 1600AF, που ουσιαστικά είναι ένας underclocked 2600 και η τιμή του είναι άκρως δελεαστική και είναι σαφώς ανώτερος του 1200. Συν, zen+!

Με μια γρήγορη ματιά είδα πως δεν υπάρχει καινούριο EVGA 500B στην αγορά. Θα σου πρότεινα να αποφύγεις τα μεταχειρισμένα τροφοδοτικά, ειδικά αν δεν έχουν υπόλοιπο εγγύησης. 

Επεξ/σία από neosstoforum
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάζεψε λίγα παραπάνω, 50-100€ πιστεύω αρκούν.

Μητρική +τροφοδοτικό πάρε καινούρια και ας μην είναι super επιλογές. Ακόμα και Α320 μητρική να πάρεις θα μπορείς να κάνεις αναβάθμιση σε 3rd gen Ryzen στο μέλλον χωρίς απώλεια σε απόδοση (μόνο manual cpu overclock δεν θα μπορείς να κάνεις, αλλά μικρό το κακό αφού οι 3rd gen ryzen δεν έχουν oc headroom).

https://www.skroutz.gr/s/18736192/Asrock-A320M-HDV-R4-0.html ή δες την φθηνή αλλά καθόλου κακή Β450 https://www.skroutz.gr/s/17143363/Gigabyte-B450M-S2H.html

Ακόμα και 400W αρκούν αν το τροφοδοτικό είναι ποιοτικό (προσωπική εμπειρία).

https://www.skroutz.gr/s/14158568/Be-Quiet-System-Power-9-400W.html ή στα 500W κάτι λιγότερο ποιοτικό αλλά επαρκές https://www.skroutz.gr/s/12685510/Thermaltake-Smart-RGB-500W.html

Οθόνη είναι σημαντικότατο κομμάτι οπότε μην πέσεις σε κάτι χειρότερο από IPS 23"-24" freesync https://www.skroutz.gr/s/14327830/LG-24MK430H-B.html. Aν μπορείς να βρεις μια παραπλήσια οθόνη στα μτχ. στα 70€ ας πούμε χτύπα την.

Ram κάνε τη θυσία και βάλε 16GB αν όχι μονομιάς τότε πάρε 8+8GB σύντομα. https://www.skroutz.gr/s/21629296/TeamGroup-Vulcan-Z-16GB-DDR4-3000MHz-TLZRD416G3000HC16CDC01.htmlhttps://www.skroutz.gr/s/9470608/G-Skill-Aegis-8GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16S-8GISB.html

Αυτό το κουτί στα 24€ είναι top  https://www.skroutz.gr/s/8445248/Aerocool-QS-240.html 

SSD https://www.skroutz.gr/s/10170917/PNY-CS900-240GB.html Απέφυγε τους WD Green και τους φθηνούς Intenso.

GPU ψάχνε στα μτχ. για κάτι όχι πολύ παλιό και σχετικά δυνατό για 1080p στο 100ρικο το πολύ, όπως μια RX570. Με αυτά έχουμε εξαντλήσει το αρχικό budget (αν πας με τις φθηνότερες επιλογές) και μένει να βρεις CPU όπου κοιτάς R5 1400/1600/2600.

 

edit: για psu τώρα είδα το καλύτερο deal https://www.skroutz.gr/s/14158545/Be-Quiet-System-Power-9-500W.html

Επεξ/σία από tanasen01
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tanasen01 είπε

Μάζεψε λίγα παραπάνω, 50-100€ πιστεύω αρκούν.

Μητρική +τροφοδοτικό πάρε καινούρια και ας μην είναι super επιλογές. Ακόμα και Α320 μητρική να πάρεις θα μπορείς να κάνεις αναβάθμιση σε 3rd gen Ryzen στο μέλλον χωρίς απώλεια σε απόδοση (μόνο manual cpu overclock δεν θα μπορείς να κάνεις, αλλά μικρό το κακό αφού οι 3rd gen ryzen δεν έχουν oc headroom).

https://www.skroutz.gr/s/18736192/Asrock-A320M-HDV-R4-0.html ή δες την φθηνή αλλά καθόλου κακή Β450 https://www.skroutz.gr/s/17143363/Gigabyte-B450M-S2H.html

Ακόμα και 400W αρκούν αν το τροφοδοτικό είναι ποιοτικό (προσωπική εμπειρία).

https://www.skroutz.gr/s/14158568/Be-Quiet-System-Power-9-400W.html ή στα 500W κάτι λιγότερο ποιοτικό αλλά επαρκές https://www.skroutz.gr/s/12685510/Thermaltake-Smart-RGB-500W.html

Οθόνη είναι σημαντικότατο κομμάτι οπότε μην πέσεις σε κάτι χειρότερο από IPS 23"-24" freesync https://www.skroutz.gr/s/14327830/LG-24MK430H-B.html. Aν μπορείς να βρεις μια παραπλήσια οθόνη στα μτχ. στα 70€ ας πούμε χτύπα την.

Ram κάνε τη θυσία και βάλε 16GB αν όχι μονομιάς τότε πάρε 8+8GB σύντομα. https://www.skroutz.gr/s/21629296/TeamGroup-Vulcan-Z-16GB-DDR4-3000MHz-TLZRD416G3000HC16CDC01.htmlhttps://www.skroutz.gr/s/9470608/G-Skill-Aegis-8GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16S-8GISB.html

Αυτό το κουτί στα 24€ είναι top  https://www.skroutz.gr/s/8445248/Aerocool-QS-240.html 

SSD https://www.skroutz.gr/s/10170917/PNY-CS900-240GB.html Απέφυγε τους WD Green και τους φθηνούς Intenso.

GPU ψάχνε στα μτχ. για κάτι όχι πολύ παλιό και σχετικά δυνατό για 1080p στο 100ρικο το πολύ, όπως μια RX570. Με αυτά έχουμε εξαντλήσει το αρχικό budget (αν πας με τις φθηνότερες επιλογές) και μένει να βρεις CPU όπου κοιτάς R5 1400/1600/2600.

Τανάσεν έπεσες πάρα πολύ μέσα!

Από μητρική έχω ήδη πάρει μια Gigabyte B450m DS3H, τόσο για τα οκ vrm όσο και για τυχόν μελλοντική αναβάθμιση. Και βάσει αυτού, αρχικά πήρα ένα σετάκι patriot viper elite 2x4 στα 2400mhz. Αργότερα θα προσθέσω ένα σετάκι ακόμα αλλά γι'αρχή είμαι οκ με τα 8. Τροφοδοτικό ναι, θεωρητικά ένα 450w θα μου είναι οκ αλλά αν/όταν μελλοντικά ίσως θελήσω κάτι καλύτερο, είτε σε κάρτα γραφικών είτε οπουδήποτε, νομίζω ένα 500-550w είναι η ασφαλής λύση, κι ας δώσω κάτι παραπάνω. Τα system power άλλωστε είναι αρκετά οκ από τιμή και τα 500άρια και τα 600άρια ακόμα (αν και το 600άρι ίσως είναι overkill).

Οθόνη ακριβώς αυτήν είχα στα υπ'όψιν. Θα προτιμούσα σίγουρα την γνωστή AOC (https://www.skroutz.gr/s/7566377/AOC-G2460VQ6.htm) αλλά ξεφεύγω λιγάκι παραπάνω απ'όσο πραγματικά μπορώ, οπότε η LG νομίζω θα'ναι μια χαρά. Εξάλλου έχω βγάλει μια δεκαετία και βάλε στην 15άρα του λάπτοπ, δεν θα με χαλάσει ιδιαίτερα μια 22"!

Κουτί επίσης αυτό είχα στα υπ'όψιν, αν και είναι απ'τα τελευταία κομμάτια της σύνθεσης που με καίνε. Με μια σέγα, μεταλλικά σιτάκια και κανα-δυο έξτρα ανεμιστηράκια σ'ένα splitter, και midi απ'τα 90's την κάνει την δουλειά που θέλω!

SSD ήδη έχω αγοράσει ένα patriot burst 240gb. Γνωρίζω την φήμη του αλλά τον βρήκα σε καλή τιμή, καινούριο (ergo, εγγύηση) κι είπα να το ρισκάρω, εφόσον είναι ο φτηνότερος με dram.

GPU ψάχνω στα μεταχειρισμένα αλλά είτε θα'ναι εκτός του διαθέσιμου budget, είτε θα πετυχαίνω πωλητή ο οποίος συμφωνεί τη μία μέρα, άφαντος την άλλη. Ακόμα ελπίζω πως θα πετύχω κάποια 570 ή 580 σε οκ τιμή. 

Επεξεργαστή επίσης περιμένω να βρω κάτι στις αγγελίες. Οι 2600 πωλούνται σε πολύ καλές τιμές. Αν δεν βρω, ο 1600AF νομίζω είναι μονόδρομος, δεδομένου ότι θεωρώ πως θα "περιοριστώ" με κάποιον απ'τος 4c/4t ryzen.

  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SabbathBloodySabbath είπε

αρχικά πήρα ένα σετάκι patriot viper elite 2x4 στα 2400mhz.

Η μόνη μου ένσταση. Φαντάζομαι θα ήταν ευκαιρία. Δοκιμάζεις όμως overclock γιατί θα έχεις σημαντικά οφέλη. Αν πας στα 2933ΜΗz cl16 θα είσαι μια χαρά. Τα 2666ΜΗz λογικά θα είναι πολύ εύκολα. Πιο πιθανό να φτάσεις τα 2800MHz. Γενικά πάντως με 450€ φτιάχνεις μια χαρά gaming pc για 1080p medium-high settings. Κοίτα και στο fb marketplace για αγγελίες.

  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Η μόνη μου ένσταση. Φαντάζομαι θα ήταν ευκαιρία. Δοκιμάζεις όμως overclock γιατί θα έχεις σημαντικά οφέλη. Αν πας στα 2933ΜΗz cl16 θα είσαι μια χαρά. Τα 2666ΜΗz λογικά θα είναι πολύ εύκολα. Πιο πιθανό να φτάσεις τα 2800MHz. Γενικά πάντως με 450€ φτιάχνεις μια χαρά gaming pc για 1080p medium-high settings. Κοίτα και στο fb marketplace για αγγελίες.

Είπα να μην το ρισκάρω γιατί αρχικά είχα υπ'όψιν τον 1200 και ήξερα ότι είναι λίγο περίεργα τα πράγματα με την ram, οπότε πήγα με την qvl της B450 και ήταν το μόνο σετάκι που έβρισκα σε καλή τιμή. Εξάλλου με 4 slots μπορώ να βάλω άλλο ένα ανά πάσα στιγμή. Για τις συγκεκριμένες γνωρίζω πως δεν είναι κι οι πιο "προσιτές" για overclock αλλά προς το παρόν... beggars can't be choosers!

Στο marketplace ρίχνω λοξές ματιές αλλά συνήθως είναι τα ίδια - και συνήθως ακριβότερα. Οπότε... insomnia! Βάλε τώρα ότι βρίσκομαι Θεσ/νίκη και προφανώς θα προτιμούσα κάποιον πωλητή από εδώ, ε δυσκολεύουν τα πράγματα!

Ευχαριστώ και πάλι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...