Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε : 300 εως 400 με το ζορι

Χρήση υπολογιστή : internet ,download,youtube, office,ταινιες

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:οχι καποια ιδιαίτερα

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. οχι εχω

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι εχω

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). οχι

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? οχι

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? οχι

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .εχω win7 αλλα θα προβω αγορα σε win 10

καλησπερα παιδια

εχω απο προηγουμενο pc αυτα

SOLID STATE DISK CORSAIR FORCE 3 GT 2,5'' SATA3 120GB

PSU:COOLERMASTER RS-620 REALPOWER M620 620W .

CPU:INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6600 2.40 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX

MEMROY:KINGSTON KHX8500D2K2/4G HYPERX DDR2 4GB (2X2GB) PC8500 1066MHZ GENESIS DUAL CHANNEL KIT

MAINBOARD:ASUS P5Q DELUXE RETAIL

κολλαει γενικα το pc η καρτα μου κλαταρε και εχω μια 8600gt πανω που ειχα απο αρχικο pc ,εχω δευτερο σκληρο εναν wd αλλα σκεφτομαι να παρω και το blue της wd(εκτος απο το βασικο budget)

το θελω να αντεξει μακροχρονια σχεδον γιατι αυτο το εχω απο το 2007 περιπου.αν αυξησω την μνηνη θα δω διαφορα η θα κολλαει παλι?

καρτα γραφικων καλυτερα η ενσωματομενη αφου δεν παιζω game για εξοικονόμηση χρηματων

Δημοσ.

Η ram που έχεις είναι υπερβολικά λίγη, ο q6600 και με ssd μάλιστα για την χρήση που κάνεις νομίζω δεν θα έπρεπε να κολλάει πολύ.

Αρχικά δοκίμασε να βάλεις παραπάνω ram, ψάξε και στις αγγελίες έτσι ώστε είτε να προσθέσεις άλλο ένα παρόμοιο σετάκι 2x2 gb ή να τις αντικαταστήσεις με κάποιο άλλο σετάκάκι 2x4 gb για παράδειγμα ώστε να φτάσεις σύνολο τα 8 gb. Αν δεν βρεις στις αγγελίες, μπορείς να δεις αυτό το σετάκι στα 30€ περίπου. Συνήθως όταν οι ram είναι σε διαφορετικές συχνότητες, δουλεύουν μεν, αλλά στην ταχύτητα της πιο αργής.

Χρησιμοποίησε τον WD Blue για να αποθηκεύεις τα προγράμματα και τα αρχεία σου, καλό είναι o ssd να μην είναι φορτωμένος πολύ. Επίσης, θα μπορούσες να δεις και έναν πιο σύγχρονο φθηνό ssd όπως ο gigabyte 480 gb στα 55€ (ο οποίος και αναβάθμιση να κάνεις θα σου μείνει και για το επόμενο σύστημα), γιατί βλέπω ότι είναι αρκετά παλιός ο force.

Γραφικά κρατάς τα ενσωματωμένα αφού δεν παίζεις games. Κλείδι για windows 10 μπορείς να βρεις με 5-10€ από site όπως το allkeyshop.

Αφού δοκιμάσεις το σύστημά σου με 8 gb ram και καινούργιο ssd, αν δεν σε καλύπτει το πουλάς και τότε πας σε νέο σύστημα, αν και πιστεύω θα είναι μια χαρά με βάση τις απαιτήσεις σου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nikos360 είπε

Ποσό που διαθέτουμε : 300 εως 400 με το ζορι

Χρήση υπολογιστή : internet ,download,youtube, office,ταινιες

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:οχι καποια ιδιαίτερα

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. οχι εχω

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι εχω

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). οχι

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? οχι

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? οχι

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .εχω win7 αλλα θα προβω αγορα σε win 10

καλησπερα παιδια

εχω απο προηγουμενο pc αυτα

SOLID STATE DISK CORSAIR FORCE 3 GT 2,5'' SATA3 120GB

PSU:COOLERMASTER RS-620 REALPOWER M620 620W .

CPU:INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6600 2.40 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX

MEMROY:KINGSTON KHX8500D2K2/4G HYPERX DDR2 4GB (2X2GB) PC8500 1066MHZ GENESIS DUAL CHANNEL KIT

MAINBOARD:ASUS P5Q DELUXE RETAIL

κολλαει γενικα το pc η καρτα μου κλαταρε και εχω μια 8600gt πανω που ειχα απο αρχικο pc ,εχω δευτερο σκληρο εναν wd αλλα σκεφτομαι να παρω και το blue της wd(εκτος απο το βασικο budget)

το θελω να αντεξει μακροχρονια σχεδον γιατι αυτο το εχω απο το 2007 περιπου.αν αυξησω την μνηνη θα δω διαφορα η θα κολλαει παλι?

καρτα γραφικων καλυτερα η ενσωματομενη αφου δεν παιζω game για εξοικονόμηση χρηματων

Υπολογιστής με ενσωματωμένα γραφικά εκείνης της εποχής κολάει, βέβαια μπορεί να φταίει και ο δίσκος αν έχει γεμίσει ή αν τρέχουν πολλά προγράμματα στο παρασκήνιο. Με μία GT210/ 610/ 710 με 20€ θα είναι ο.κ. ακόμα και σε FHD βίντεο. Αν η ραμ έφτανε στα 7 θα είναι εντάξη στα 10. Για επεξεργαστή καλύτερα κάποιον modded xeon όπως Χ5460 ή E5450 με 20€, αλλιώς Q9650 με 60€. Στα Windows 10 μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά το κλειδί των 7. Τέλος, ο δίσκος θέλει αλλαγή. Γενικά με 100€ είστε κομπλέ.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Υπολογιστής με ενσωματωμένα γραφικά εκείνης της εποχής κολάει, βέβαια μπορεί να φταίει και ο δίσκος αν έχει γεμίσει ή αν τρέχουν πολλά προγράμματα στο παρασκήνιο. Με μία GT210/ 610/ 710 με 20€ θα είναι ο.κ. ακόμα και σε FHD βίντεο. Αν η ραμ έφτανε στα 7 θα είναι εντάξη στα 10. Για επεξεργαστή καλύτερα κάποιον modded xeon όπως Χ5460 ή E5450 με 20€, αλλιώς Q9650 με 60€. Στα Windows 10 μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά το κλειδί των 7. Τέλος, ο δίσκος θέλει αλλαγή. Γενικά με 100€ είστε κομπλέ.

δεν εχω ενσωματομενη καρτα εχω την 8600gt αν προβω σε αναβαθμιση ελεγα να μην βαλω καρτα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nikos360 είπε

δεν εχω ενσωματομενη καρτα εχω την 8600gt αν προβω σε αναβαθμιση ελεγα να μην βαλω καρτα

Δεν έχει και σπουδαίες επιδόσεις.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nikos360 είπε

Το κολλάει γενικώς αν μπορείς να το διευκρινήσεις , γιατι έτσι μπορείς να βρεις την αιτία του κακού... 

πχ άνοιξε το task manager Και δες τι επικρατεί σε usage οταν αρχίσουν τα κολλήματα. 

Δημοσ.

πχ αν εχω ανοιχτα 3 παραθυρα στο ιντερνετ αργει να φορτωσει σελιδες ψιλοκολαει οταν παταω να αλλαξω παραθυρο ,(50 vdsl εχω )

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nikos360 είπε

πχ αν εχω ανοιχτα 3 παραθυρα στο ιντερνετ αργει να φορτωσει σελιδες ψιλοκολαει οταν παταω να αλλαξω παραθυρο ,(50 vdsl εχω )

Η ραμ είναι λογικά, άνοιξε task mamager και δες το usage cpu και ram . O ssd πόσο γεμάτος είναι ? 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nikos360 είπε

Screenshot_5.png

και 20 gb ελευθερος ο ssd

Το βλέπεις και ο ίδιος ότι η μνήμη ήδη είναι 88%  και σου κάνει σίγουρα paging  στον δίσκο επειδή φουλάρει η ram...... 

Δημοσ.

Επειδή το σύστημά σου οριακά δεν θεωρείται retro, καλό θα ήταν εφόσον διαθέτεις και ένα ποσό, να φτιάξεις ένα νέο pc. Ούτως ή άλλως, αργά ή γρήγορα όλο και κάτι θα χαλάσει εφόσον μιλάμε για μηχάνημα του 2007. Παρακάτω δες μια πρόταση για ένα νέο σύστημα που θα μπορούσε να σου κρατήσει άλλο τόσο:

spacer.png

O 120ρης ssd είναι οριακός για windows10 οπότε βάλε έναν 240GB στη θέση του.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Το βλέπεις και ο ίδιος ότι η μνήμη ήδη είναι 88%  και σου κάνει σίγουρα paging  στον δίσκο επειδή φουλάρει η ram...... 

Ναι, αλλά γιατί είναι στο 88%; Έχω παρόμοια σύνθεση και βρίσκομαι στο 45%

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Επειδή το σύστημά σου οριακά δεν θεωρείται retro, καλό θα ήταν εφόσον διαθέτεις και ένα ποσό, να φτιάξεις ένα νέο pc. Ούτως ή άλλως, αργά ή γρήγορα όλο και κάτι θα χαλάσει εφόσον μιλάμε για μηχάνημα του 2007. Παρακάτω δες μια πρόταση για ένα νέο σύστημα που θα μπορούσε να σου κρατήσει άλλο τόσο:

spacer.png

O 120ρης ssd είναι οριακός για windows10 οπότε βάλε έναν 240GB στη θέση του.

Γιατί να μην κρατήσει την 8600gt? εκτός της εξτρα κατανάλωσης δεν νομίζω ότι έχει να χάσει κάτι αλλο 

Δημοσ.

υπαρχει κατι ωστε να καθαρισω την μνημη με περιττα πραγματα

1 λεπτό πριν, nikos360 είπε

clean master?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nikos360 είπε

για αρχή, δες τι τρέχεις στο background , msconfig -> startup

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...