JLEE Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα! Θέλω να μεταβίβασω ένα μηχανάκι που αγοράστηκε το μακρινό 2000 από το πατέρα μου. Διαβάζω στα δικαιολογητικά ότι θέλει κυριότητα (πράξη εξόφλησης). Από που την ζητάμε? Τράπεζα ή αντιπροσωπία? Η σε κανένα από τους δύο? Υ. Γ. Ο πατέρας μου δεν θυμάται να την είχε ζητήσει όταν εξόφλησε (12 δόσεις μου είπε). Άρα δεν υπάρχει αυτό το έντυπο!
Finn Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Από την αντιπροσωπεία. Εγώ αγόρασα μηχανάκι το 2009 και είχε παρακράτησει κυριότητας και τέλος του 18 το πούλησα και κατά τη μεταβιβαση μου ζητήθηκε έγγραφο από την αντιπροσωπεία ότι δεν έχει τους οφείλω κάτι. Το έγγραφο αυτό μέσω ΚΕΠ διαβιβάστηκε στην αρμόδια υπηρεσία μεταφορών του νομού και ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση.
meletis_m Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 14 λεπτά πριν, JLEE είπε Καλησπέρα! Θέλω να μεταβίβασω ένα μηχανάκι που αγοράστηκε το μακρινό 2000 από το πατέρα μου. Διαβάζω στα δικαιολογητικά ότι θέλει κυριότητα (πράξη εξόφλησης). Από που την ζητάμε? Τράπεζα ή αντιπροσωπία? Η σε κανένα από τους δύο? Υ. Γ. Ο πατέρας μου δεν θυμάται να την είχε ζητήσει όταν εξόφλησε (12 δόσεις μου είπε). Άρα δεν υπάρχει αυτό το έντυπο! Αναλόγως ποιος είχε κάνει τη εγγραφή. Εάν αγοράστηκε από αντιπροσωπεία θα ζητήσεις από τη αντιπροσωπεία αλλιώς εάν είναι από έμπορο από τον έμπορο θα πάρεις 2 υπεύθυνες δηλώσεις . Παρόμοιο πρόβλημα είχα με αμάξι αλλά είχε κλείσει ο έμπορος το είχε αφήσει ο πατέρας μου
thanasisxask Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Με την τράπεζα, που είχες πάρει το δάνειο, δεν μπλέκεις καθόλου;
meletis_m Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Με την τράπεζα, που είχες πάρει το δάνειο, δεν μπλέκεις καθόλου; Όχι , δεν μπορούν οι ίδιοι , εγώ είχα και το εξοφλητικο και μου είπαν πρέπει να συννενοηθουμε με το έμπορο επίσημο . Το θέμα με εμένα ήταν ότι ήταν λαμόγιο και ζηταγε χρήματα ,(δεν του έδωσα ) το ήξερα μέχρι και η επίσημη αντιπροσωπεία η οποία δεν μπορούσε να με εξυπηρετήσει γιατί είχε κάνει ο ίδιος τη εγγραφή. (Είχαν θέμα ακόμη 60 άτομα ) Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2020 από meletis_m
Joshua21 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Το σωστό είναι πρώτα να πάρεις από την τράπεζα χαρτί που να βεβαιώνει ότι το δάνειο έχει εξοφληθεί, και μετά το χαρτί αυτό το δίνεις σε αυτόν που έκανε την παρακράτηση (συνήθως η αντιπροσωπεία αν ήταν το όχημα καινούργιο) ώστε να σου δώσει την υπεύθυνη δήλωση, και μετά με την υπεύθυνη δήλωση και την άδεια πας στο υπουργείο και ζητάς άρση παρακράτησης. 1
babisskg Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 13 ώρες πριν, Joshua21 είπε Το σωστό είναι πρώτα να πάρεις από την τράπεζα χαρτί που να βεβαιώνει ότι το δάνειο έχει εξοφληθεί, και μετά το χαρτί αυτό το δίνεις σε αυτόν που έκανε την παρακράτηση (συνήθως η αντιπροσωπεία αν ήταν το όχημα καινούργιο) ώστε να σου δώσει την υπεύθυνη δήλωση, και μετά με την υπεύθυνη δήλωση και την άδεια πας στο υπουργείο και ζητάς άρση παρακράτησης. Πολύ σωστά !
JLEE Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Το επόμενο διάστημα θα κάνω την διαδικασία και θα επανέλθω με τα βήματα! 1
dtzgr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Απορία: όταν οι άδειες γράφουν "παρακράτηση", λένε και από ποιον, ή λένε απλά "παρακράτηση"; Στην δεύτερη περίπτωση, πώς ξέρει ο υπάλληλος σε ποιον πρέπει να έχει εξοφληθεί και άρα ποιος πρέπει να υπογράφει τη δήλωση για να γίνει άρση της παρακράτησης;
Joshua21 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, dtzgr είπε Απορία: όταν οι άδειες γράφουν "παρακράτηση", λένε και από ποιον, ή λένε απλά "παρακράτηση"; Στην δεύτερη περίπτωση, πώς ξέρει ο υπάλληλος σε ποιον πρέπει να έχει εξοφληθεί και άρα ποιος πρέπει να υπογράφει τη δήλωση για να γίνει άρση της παρακράτησης; Όχι, δεν λένε από ποιον, απλά γράφουν "παρακρατείται η κυριότητα". Άρση παρακράτησης είναι εφικτό να γίνει ΜΟΝΟ στη συγκεκριμένη διεύθυνση μεταφορών όπου έχει εκδοθεί η άδεια, όπου φυσικά υπάρχει ο φάκελος του αυτοκινήτου και μέσα σε αυτόν φαίνεται ποιος παρακράτησε την κυριότητα. 1 1
N3M3SiS Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Τα δικαιολογητικα ζητουν πραξη εξοφλησης ή αρση παρακρατησης, για τα οχηματα τα οποια αναφερουν χαρακτηριστικα στο πισω μερος της αδειας "Παρακρατηση Κυριοτητας". Αφορα οχηματα που αγοραστηκαν με δοσεις / γραμματια και ο εμπορος / πωλητης διατηρει την κυριοτητα του οχηματος μεχρι την εξοφληση. Εαν η αδεια σου δεν το γραφει οτ ιεχει παρακρατηση, αυτο το δικαιολογητικο δεν χρειαζεται. Αν το γραφει, πρεπει να αναζητησεις τον τοτε πωλητη του οχηματος και να σου δωσει βεβαιωση εξοφλησης, με την οποια πας στο Υπουργειο Μεταφορων και κανεις αρση της παρακρατησης. Αν ειναι αγορασμενο το μηχανακι με δανειο μεσω τραπεζης, το αναζητας απο την τραπεζα. Αν ειναι με γραμματια μεσω του εμπορου, απο τον εμπορο.
agnostos13 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Τα δικαιολογητικα ζητουν πραξη εξοφλησης ή αρση παρακρατησης, για τα οχηματα τα οποια αναφερουν χαρακτηριστικα στο πισω μερος της αδειας "Παρακρατηση Κυριοτητας". Αφορα οχηματα που αγοραστηκαν με δοσεις / γραμματια και ο εμπορος / πωλητης διατηρει την κυριοτητα του οχηματος μεχρι την εξοφληση. Εαν η αδεια σου δεν το γραφει οτ ιεχει παρακρατηση, αυτο το δικαιολογητικο δεν χρειαζεται. Αν το γραφει, πρεπει να αναζητησεις τον τοτε πωλητη του οχηματος και να σου δωσει βεβαιωση εξοφλησης, με την οποια πας στο Υπουργειο Μεταφορων και κανεις αρση της παρακρατησης. Αν ειναι αγορασμενο το μηχανακι με δανειο μεσω τραπεζης, το αναζητας απο την τραπεζα. Αν ειναι με γραμματια μεσω του εμπορου, απο τον εμπορο. Και αν ο έμπορος έχει κλείσει, έχει αποβιώσει ή δεν δέχεται να στο υπογράψει χωρίς λαδάκι (όπως γράφει ο φίλος παραπάνω) τι γίνεται;
N3M3SiS Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Αυτο τωρα που το λες δεν το γνωριζω, σιγουρα υπαρχει τροπος, ομως δεν ξερω την διαδικασια. 99% ενας διεκπεραιωτης θα στο κανει τσακα τσακα. Το λαδακι στην περιπτωση του δυστροπου εμπορου, μην το σκεφτεσαι, ειναι υποχρεωμενος να σου δωσει το χαρτι
bill_zaf Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καθε αδεια ,εχει κατω δεξια απο εκει που λεει τον αριθμο κυκλοφοριας, εναν κωδικο. Αυτος ο κωδικος δηλωνει το υπουργειο μεταφορων που εκδοθηκε η αδεια. Πχ το 01/01 ειναι του χολαργου. Πηγαινεις στο εν λογο υπουργειο και ζητας να σου πουν απο ποιον παρακρατειτε η κυριοτητα. Αν ειναι φυσικο προσωπο θα παρεις δηλωση απο τον ιδιο, αν ειναι απο εταιρια, τοτε θα παρεις απο τον διαχειριστη της εταιριας μαζι με το φεκ που θα φαινεται η διαχειρηση. Ακομα και η εταιρεια να εχει κλεισει, μπορεις να ζητησεις απο την αστυνομια να τον βρει κ κανεις την δουλεια σου. Αν αρνειτε να στην δωσει, τους λες οτι προχωρας σε αγωγη για αρνηση παραχωρησης της κυριοτητας απο την στιγμη που δεν εχει κανενα λογο να στο αρνειται (οικονομικο) Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2020 από bill_zaf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα